עבור לתוכן

ההרגשה שעובדים עלייך

Featured Replies

פורסם

אני מחפש לקנות לפטופ חדש (טווח מחירים עד 4000 ש"ח), ואני לא יכול שלא להרגיש שמה שמוכרים לנו פה בארץ היא סחורה סוג ב' עם מחיר מופרז.

90 אחוז מהלפטופים שאני עובר עליהם באתרים ישראלים ומחפש עליהם מידע בגוגל, או שאני לא מוצא את הדגם בכלל, או שאני מוצא את הדגם רק באיזה אתרים נידחים בשפה שאיננה אנגלית. נדיר שאני מוצא בדיוק את הלפטופ שחיפשתי באתרים הראשונים באתרים מרכזיים בחו"ל, עם סיקור וביקורות כמו שצריך. ואני לא מדבר אפילו על החיפוש המלא עם המודל במיליון אותיות ומספרים שבד"כ מתווסף לדגם בכותרת.

אתם יודעים על מה אני מדבר? יש אמת או זה רק אני?

נערך על-ידי eliXir

פורסם

כן. זה קרה לי כמה פעמים, גם עם מסכי טלוויזיה זה ככה בארץ.

לדעתי אם תחפש אצל הגדולים (KSP, אייבורי, פלונטר) תמצא דגמים נורמליים ומוכרים.

דבר נוסף - להרבה מוצרים כמו מסכים או מכוניות יש תת-דגם ספציפי לאיזורים מסויימים (מתח מהקיר, תקנות מקומיות, יכולות שרלונטיות או לא לאותו איזור) - יכול להיות שנפלת על מוצרים שיועדו למזרח התיכון או אפילו רק לישראל ואז קשה מאוד למצוא להם מקבילים באתרים אירופאים או אמריקאים.

פורסם

לחפש לפי שמות זה גם בעיה כי החברות קוראות בשם קצת שונה לדגמים שמיועדים לשווקים שונים למרות שלרוב אין שם הבדל טכנולוגי ביניהם למעט מקלדת קצת שונה. רוב האתרים המרכזיים בוחנים דגמים של השוק האמריקאי ואנחנו מקבלים דגמים של אירופה או מזרח תיכון אבל זה לא אומר אוטומטית שזה סחורה סוג ב'.

זה לא שאין דברים כאלה, ראיתי שמוכרים פה לוח אם זול במיוחד שמיועד במקור רק להודו ומדינות עולם שלישי אבל זה די נדיר, בטלוויזיות ששם יש המון יבוא מקביל באמת מגיעים לפה הרבה דגמים מוזרים שמיועדים למזרח הרחוק או למדינות מזרח אירופה אבל דווקא במחשבים ניידים כל עוד זה באחריות היבואן הרשמי הסיכוי להתקל בזה בעיני הוא לא גבוה.

פורסם

כמו שציינו כבר, זה עניין של מיתוג הדגם. מה שאני עושה בד"כ הוא ללכת לאתר הרשמי של אותה החברה (בין אם זה טלוויזיה או מחשב) ומחפש שם את המוצר שהכי קרוב למוצר שאני מחפש ומשם אני פחות או יותר מוצא את המיתוג ה"מוכר" יותר של אותו המוצר.

שים לב שזה כמעט בכל תחום, למשל בישראל יש לנו יונדאי i25, אבל בחו"ל אין להם מושג מה זה i25 והמכונית ממותגת בתור Accent. זאת סתם דוגמה שתבין שזה לא נדיר פה.

פורסם

יש לך פילטור לפי מאפיינים ברוב האתרים, תפלטר לפי הרכיבים שאתה מעוניין בהם ותראה מה מציעים ובכמה כסף. לדוגמא: i5-6200u , 15inch screen , 8GB RAM  וכו'.

פורסם
  • מחבר

הנה דוגמא קלאסית. אני מסתכל על שני דגמים של אסוס, כאשר ההבדל הוא באות בסוף: הראשון X556UJ, השני - X556UV. טוב. נכנס לאתר של אסוס, מסתכל על ההבדלים בין שני הדגמים, ורואה שההבדלים היחידים הם בזיכרון ובכרטיס מסך כאשר ב-UV הזיכרון הוא DDR4 2133Mhz, ב-UJ זה DDR3L 1600Mhz. בכרטיס מסך זה מתבטא בהבדל בין 920M ל-920MX של Nvidia.

ההבדל במחיר בין ה-UJ ל-UV כ-300 ש"ח. השינוי בכרטיס מסך קיים בכל האתרים שבדקתי. אממה? ב-4 מתוך 5 אתרים שהסתכלתי (דרך זאפ), הזיכרון נשאר אותו דבר - DDR3 1600Mhz. (אין את ה-L כמו באתר של אסוס)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924070

רק באחרון, ב"שניידר", הזיכרון הוא DDR4 2133Mhz. ואז עולה השאלה: האם שניידר מטעים ולמעשה גם הם מוכרים DDR3 כמו השאר, או שמא כל השאר טועים והם למעשה מוכרים DDR4? או בכלל מדובר פה על החלפת הזיכרון המקורי ע"י רוב החנויות? :facepalm:

נערך על-ידי eliXir

פורסם

אתה סתם מסתבך, הנתונים באתר היצרן נכונים לכל החנויות, יכול להיות שהיבואן העביר להם נתונים עם איזה טעות קטנה אז כולם העתיקו אותה אבל אף חנות בוודאי לא החליפה DDR4 ב-DDR3 כי זה פשוט לא אפשרי והמחשב לא יעבוד. אני מנחש שחוץ מהרשתות KSP ואיבורי שאר החנויות בכלל לא מחזיקות את המחשבים במלאי הם יזמינו מהיבואן ויעבירו לך את הקופסה בלי לפתוח אותה.

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר
ציטוט של KAKADU999

לא הבנתי מה לא מסדר לך.

כל זיכרון לפי הדגם של המחשב.

היום, כל פיפס בדגם של הנייד יכול להוות הבדל של שמיים וארץ,

כן, גם ברמה של DDR3 ו - 4 ואף יותר מזה.

זו בטח לא אשמת החנויות.

בכלל, בניידים יש הרבה משחקים שמקורם בייצרן,

מה גם שהחנויות לא עושו את החיים קלים יותר, זה נכון.

אני יודע שכל דגם והזיכרון שלו, ובגלל זה אני אומר שברוב החנויות שבדקתי, לדגם שאמור להיות זיכרון יותר חזק מצוין הזיכרון היותר חלש של הדגם השני...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים