עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

switch אחרי ה-router

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עומד להצטרף לסלקום TV בקרוב, ואני רוצה לוודא שהתקשורת בבית תהיה מוכנה לקראת זה.

המצב כרגע הוא אינטרנט של HOT, ע"י מודם+ראוטר באותו חדר, וחוטים פיסיים ל-3 חדרים נוספים בבית (אחד מהם הוא הסלון - יש שם מחשב).

אם אני מצטרף לטריפל של סלקום כולל האינטרנט, אז הטלויזיה והאינטרנט שאני מקבל מהם יחלקו את אותו רוחב פס.

אני מעוניין להשתמש בראוטר שלי (archer c7) כדי לחלק את התעבורה איך שאני מוצא לנכון (למשל לשמור 20 מגהביט לממיר הטלויזיה של סלקום בסלון).

בגלל שיש רק כבל פיסי אחד מהראוטר לסלון שכבר מתחבר למחשב בסלון - אני אצטרך לקנות switch כדי לאפשר למכשיר נוסף להתחבר שם ליד הטלויזיה.

(לשים את הראוטר והמודם בסלון לא יהיה אפשרי כי יהיה צריך להעביר 3 כבלים חזרה דרך הקיר.. או לשים switch שיחלק תעבורה ל-3 מחשבים בקצה הזה, במקום ל-2 בקצה ההוא).

השאלה שלי היא האם אני אוכל לכוון הגדרות ספציפיות למחשבים שיהיו אחרי ה-switch? כלומר האם הראוטר יחלק להם כתובות שונות (למרות שזה פיסית כבל אחד שיוצא ממנו)?

תודה.

נערך על-ידי nizansm

פורסם

בהחלט - כל התקן שמחובר ל-SWITCH יקבל כתובת IP שונה משרת ה-DHCP של הראוטר.

פורסם
  • מחבר

מגניב! תודה רבה.

שאלת בונוס: האם חשוב שיהיה ל-switch מנגון QoS פנימי? או שניתן להסתפק במה שמגיע בראוטר לפניו? (לצורך IPTV)

מתלבט בין TL-SG105 מאמזון גרמניה (לא נמכר בארץ - יש לו QoS) לבין TL-SG1005D מ-KSP (אין לו QoS).

נערך על-ידי nizansm

פורסם

מהאתר של היצרנית:

Traffic Optimization

"802.1p and DSCP QoS enable smooth latency-sensitive traffic such as voice and video, and IGMP Snooping optimizes the Multicast data stream"

נשמע לי כמו חרטוט משהו כל עוד לא מדובר במתג מנוהל אני לא רואה איך הוא מבצע שום פעולה כזו שכן אין לו שום ממשק (או לא אמור להיות לו).

אם יש את האפשרות בנתב זה די והותר.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם

שני ה-SWITCH-ים הללו אינם מנוהלים כך שבאופן עקרוני אין הבדל בינהם.  בכל מקרה, לשימוש ביתי אינך צריך לרכוש SWITCH מנוהל - קנה בארץ נתב 1G ושלום על ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.