עבור לתוכן

שאלה כללית: מה זה לפטופ.

Featured Replies

פורסם

את רכיבי המחשב הנייח אני מכיר ולפטופ לא מזמן קניתי חדש LENOVO Y700 וגם לאמא יש אחד מאוד ישן.

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי פירוק והרכבה שלו כי אני מבין ששמו בו רכיב על רכיב כמו במארזים של מחשבים מאוד ישנים (בהם כדי להגיע לספק היינו צריכים לפרק את הדיסקים הקשיחים והספק וכו...)

רציתי לשאול קודם כל, האם קיים כזה דבר, מחשב נייד במארז אוניברסלי, זאת אומרת שקונים נגיד רק את הקופסא יחד עם המסך (נגיד 15")

ראיתי שמוכרים בEBAY מלא לוחות אם של מחשבים ניידים, אז רציתי להתעניין אם מחשב נייד ניתן להרכיב בעצמיך.

האם חיבורי המסך מתאימים לכל לוח אם.

ומה הם חיבורי הלוח המיוחדים של המחשב נייד (לי אמנם אין במחשב) אבל ראיתי חיבורים שנקראים PCIMCIA וגם לדיסק הקשיח יש לפעמים חיבור פינים ייחודי ולCD יש חיבור SATA גם משל עצמו כמו כן בשלי יש PCI-E MINI בנוסף לעובדה שהזכרונות הם גם בסדר גודל מיני.

האם גם ההזנה של הסוללה היא אוניברסלית בכל המחשבים.

מאווררי מפוח דקים וכד' לקירור

רמקולים ומצלמה שמובנים לרוב זולים ואף בלתי נסבלים לעבודה רצינית.

ראיתי במחשב המאבד ניתן להחלפה, השאלה האם זה משתלם בכלל?

יש מישהו שיכול לסכם או להפנות לאיזה אתר שמסביר, אודה מאוד (:

פורסם

שאלת כאן מיליון שאלות שונות. באופן כללי כל מחשב נייד מתוכנן לגופו. הרבה פעמים תהיה תאימות חלקים גבוהה בין מחשבים ניידים מאותה סדרה וזמן אבל לא תמיד. תאימות החלקים בין ניידים של חברות שונות שואפת לאפס. הרוב המוחלט של הרכיבים בנייד מולחם על לוח האם ואינו ניתן לשדרוג מלבד הזכרונות, כונני אחסון ולפעמים המעבד (אלו חלקים שכמובן תואמים לכל נייד התומך בהם ולא רק לאותן החברות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים