עבור לתוכן

מבקש עצה טובה - מחשב חזק - גרפי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מבקש את עזרתם במפרט למחשב עבודה.

בשבוע האחרון שמעתי עצות רבות וקצת אבדתי...

1. מה התקציב המקסימאלי? - 9000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכה גרפית, עריכה וידאו 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- פרנסה - Adobe Photoshop / Illustrator / After Effects / premiere 

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 27 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - הגדרות גבוהות של עבודה בדו מימד, ללא משחקים .

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - דיסקים קשיחים/ אבל כן SSD מעל 320 איכותי ראשי 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 7/8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא מתוכנן .

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - אין צורך במערכת הפעלה, עדיף להרכיב בחנות .

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - אני מאשקלון אבל גמיש להגיע לאן שנדרש

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - בשבועיים הקרובים .

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - 32גיגה ראם , מעבדI7 , כרטיס מסך עם כמה שיותר זכרון - 4GB? לפחות 32GB זכרון, מעבד I7, כרטיס מסך חזק (המליצו לי על PNY K2200.... לא יודע אם זה טוב לי או לא )   רצוי 4GB, מארז עם חיבורי USB3 נוחים ונגישים, אל פסק

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - כדאי לשמור על אופק שדרוג אם כי לא מתוכנן שדרוג בעתיד הקרוב

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: - קירור טוב

פורסם

מערכת שקטה עם SSD מהמהירים בקטגוריה עם 5 שנות אחריות בנפח גדול:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1399 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 559 ₪ - Gigabyte GA-H170-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 315 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 779 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 500GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 859 ₪ - * מבצע * - Fractal Design R5 Black + ANTEC 650W 80+ MODULAR
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4030 ₪ למזומן  
 4110 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מעבד CORE I7, קירור שקט ונחמד למעבד, זכרון 16GB, לוח די מאובזר שבנוי היטב, ובאנדל עם מארז סופר שקט, ספק שסביר שיהיה בערך פי 3 מצריכת המערכת עם כרטיס קואדרו, אבל 

כבאנדל הוא במחיר משתלם ויקר רק בכמה עשרות שקלים מדגמים חלשים יותר מאותו הסדרה. זה בכל מקרה לא מזיק ליציבות המערכת ולרמת השקט.

יש יותר שקט מזה, אבל אני מאמין שתיהיה מרוצה מהסידור הנ"ל, חושב גם להשאיר תקציב לא קטן לטובת בחירת כרטיס ממסך, שכן כרטיסי הקואדרו ממש לא זולים, ולטעמי לא שווה

לקחת את הדגמים החלשים ביותר שלהם, ויותר שקט מזה יעלה עוד כמה מאות שקלים בנוסף.

לגבי בחירת הכרטיס, יש לבדוק בכל תוכנה שעושים בה שימוש את התמיכה לכל דגם כמדובר בכרטיסי גיימיניג, שמדובר בכרטיסי עבודה יעודיים

כמו הקואדרו ישנה פחות בעיה, הכרטיס הכי חזק אאל"ט שנכנס לך בתקציב שנותר הוא ה-K4200 4GB (אין אותו בחנות הנ"ל), אני לא מספיק בקיא

בכרטיסי קואדרו ואין לי ממש זמן כרגע להתחיל לבדוק מבחני ביצועים\מה ההבדלים בינו לבין ה-K2200, אך זה משהו שאתה יכול לעשות בקלות לבד

האינפורמציה נגישה לכולם. אפשר גם להתייעץ מול החנות.

לעיתים שווה לבחון גם כרטיס גיימינג שבהרבה מקרים (שבו ישנה תמיכה תוכנתית בלי בעיות מיוחדות) שאולי ירנדר טיפה יותר לאט, אבל מצד 

שני זה יכול להוזיל את עלות הכרטיס בחצי ואף יותר. לכל שווה לעשות מאמץ ולבדוק כל יישום שנעשה בו שימושלגופו, ואז להחליט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים