עבור לתוכן

מחפש מקלדת מכאנית ראשונה

Featured Replies

פורסם

היי,

רציתי להתיעץ בנוגע לקניית מקלדת מכאנית ראשונה. אני מחפש משהו בסיסי, לחוש את הדבר. לא בהכרח מקלדת מוארת למשל עם מיליון פיצ'רים.

השימושים העיקריים יהיו שילוב של גיימינג ועבודה רגילה יום יומית (אני כותב על המקלדת אך לא המון).

התקציב הוא בסביבות ה-500 ש"ח ולכן חשבתי בין היתר על Corsair K65 שראיתי שנמכרת בארץ בסביבות ה-400.

האם כדאי ללכת על המוצר ? עד כמה משמעותי לדעתכם המחסור ב- NumPad ?

תודה.

פורסם

אל תסתמך על תגובות כמו "זה יותר נוח". לך לחנות ותבדוק בעצמך איזה מתג מתאים לך. כשתדע, אז יהיה אפשר להמליץ. לגבי מה שיש בארץ, אני לא יודע מה המבחר, וסביר שאם מישהו מוכר מקלדת משומשת ותקינה אז גם יהיה זול יותר. אם יש לך אפשרות להזמין מחו"ל, אז כבר הייתי גולש לכיוון ducky 1 אם זה זול מספיק.

פורסם

המקלדת הנל נראית נחמדה אבל השאלה אם יש דומה עם המקשים הגרמניים.

פורסם

"ללכת לחנות ולבדוק" זה לא בדיוק כזה פשוט, גם כי קשה מאוד למצוא חנות כזו עם מגוון מספיק גדול של אפשרויות (אם בכלל), וגם במידה וימצא כזו, בלי

ניסיון מעשי של מספר ימים של עבודה עם המקלדת, יהיה קשה מאוד לגבש דעה לגבי מה הכי נוח, כמה לחיצות פה ושם על מקלדת כזו או אחרת לא ממש יביאו

להחלטה בטוחה.

ה-K65 קטנה מידי לטעמי, לא הייתי בוחר בה אלא אם יש מחפשים במפורש מקלדת קטנה. גם אם אתה משקיע הרבה כסף על מקלדת שווה לך לבחון

אחת שכוללת מקשי מאקרו שזה אולי הדבר הכי נוח שיש, אני אישית לא יכול בלי זה.

גם לעניין התאורה יש יתרון מסויים למי שעובד בסביבה חשוכה למשל בשעות הערב בבית.

הסוויצ'ים הכי נייטרלים הם בדר"כ הם החומים, מבחינת הרעש והקושי, סביר להניח שאתה תיהיה מרוצה מהבחירה כזו.

אני למשל עושה שימוש ב-G710+ כבר המון זמן והיא סופר נוחה, יציבה וכבדה כמו סלע, כוללת המון מקשי מאקרו, תאורה לבנה נעימה

שניתן לשנות את עוצמתה, כולל מצב גיימינג, ווליום גלגלת שאני מאוד אוהב. גם מגיע עם עברית שזה לא מזיק.

קצת עוברת את התקציב שלך, אלא אם תזמין אחת מחו"ל.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

מסכים עם החברים. זה לגמרי עניין של העדפה אישית. מאחר ובזמן הרכישה המטרה העיקרית היתה הדפסה והמשנית גיימינג רכשתי סוויטשים כחולים. אם הרעש לא מפריע לך (אני לא יכול בלי...) אז הכחולים הכי מתאים לדעתי. לי יש BlackWidow Ultimate של Razer ולדעתי היא מצוינת. כבדה, מקשים לא קשים מידי להקלדה , מוארת, מקשי מאקרו ופיצ'רים נוספים לגיימינג. זה מעל התקציב, אלא אם תקנה באילת בהזדמנות אם ניתן. יש גם את הגרסה הרגילה שייתכן שהיא בתקציב ללא תאורה. לא הייתי ממליץ לקנות בחו"ל אם אתה מקליד בעברית מאחר ואין תחליף לחריטה של העברית. המדבקות לא מחזיקות ומכערות את המקלדת.

פורסם

אגב אני טעיתי... הרייזר המקבילה היא עם מקשים סיניים. ממה שקראתי k65 מומלצת למדי ונמכרת במחיר טוב. מי שקונה מקלדת מכנית בפעם הראשונה (כמוני) יהנה ממנה מאוד לדעתי ואני חושב שאני אקנה אותה.

פורסם
ציטוט של Roy.T

"ללכת לחנות ולבדוק" זה לא בדיוק כזה פשוט, גם כי קשה מאוד למצוא חנות כזו עם מגוון מספיק גדול של אפשרויות (אם בכלל), וגם במידה וימצא כזו, בלי

ניסיון מעשי של מספר ימים של עבודה עם המקלדת, יהיה קשה מאוד לגבש דעה לגבי מה הכי נוח, כמה לחיצות פה ושם על מקלדת כזו או אחרת לא ממש יביאו

להחלטה בטוחה.

ה-K65 קטנה מידי לטעמי, לא הייתי בוחר בה אלא אם יש מחפשים במפורש מקלדת קטנה. גם אם אתה משקיע הרבה כסף על מקלדת שווה לך לבחון

אחת שכוללת מקשי מאקרו שזה אולי הדבר הכי נוח שיש, אני אישית לא יכול בלי זה.

גם לעניין התאורה יש יתרון מסויים למי שעובד בסביבה חשוכה למשל בשעות הערב בבית.

הסוויצ'ים הכי נייטרלים הם בדר"כ הם החומים, מבחינת הרעש והקושי, סביר להניח שאתה תיהיה מרוצה מהבחירה כזו.

אני למשל עושה שימוש ב-G710+ כבר המון זמן והיא סופר נוחה, יציבה וכבדה כמו סלע, כוללת המון מקשי מאקרו, תאורה לבנה נעימה

שניתן לשנות את עוצמתה, כולל מצב גיימינג, ווליום גלגלת שאני מאוד אוהב. גם מגיע עם עברית שזה לא מזיק.

קצת עוברת את התקציב שלך, אלא אם תזמין אחת מחו"ל.

בדיקה קטנה של חנויות של רשתות ציוד למחשב גדולות, וטלפון אחד יקל על מציאה. המתגים החומים הם לא ניטרליים. או שזה תקטלי או שזה לינארי. כבר יצא לי להכיר אנשים שרצו חומים כי זה נשמע לי באמצע, ואחרי בדיקה בחנות הם התחרטו.

אני מסכים אתך שאי אפשר לגבש דעה על מוצר לפני ניסיון של שבוע, וכדאי לבדוק את מדיניות ההחלפות של החנות לפני הקנייה. אני לא אסכים אתך, אם ההצעה שלך היא ללכת על מוצר עם עיניים עצומות ופשוט "להתרגל".

ואם הוא קונה מקלדת עם numpad ואין לו שימוש בזה, הוא יכול לסדר פקודות מקרו גם שם, אבל מילא.. זה העדפה אישית.

-- shbd, יש שאלון בסטיקי של הפורום לגבי מציאת מקלדת מכנית על פי העדפות אישיות, אולי זה יעזור, אם חנות באזור לא קיימת.

פורסם

החומים הם הסוויצי'ם הכי "בטוחים", כי ביחס לכל שאר הסוויצ'ים הם תופסים מקום באמצע מבחינת הרעש, והקושי של הסוויצ', ושאר האלמנטים.

שוב, תן דוגמה לחנות זמינה שניתן ללכת להתרשם במקום ממגוון של מספר סוויצ'ים שונים, "בדיקה קטנה של חנויות של רשתות וציוד למחשב

גדולות" - סביר שלא אומר כלום, אני הייתי שמח לדעת איפה אפשר להתרשם, אז בבקשה נא שתף, כי מהניסיון שלי אין דבר כזה.

גם מהמקומות הבודדים שמחזיקים\החזיקו מקלדת אחת שמחולקת לכמה סוויצ'ים שונים בשביל ההמחשה, לא ממש תועיל, כי ללחוץ כמו איזה

קוף על כמה כפתורים לא יתן שום דבר בתכלס מבלי לשבת עם מקלדת מלאה ולעבוד איתה שבוע שבועיים ואז לגבש דעה אמיתית.

בדיוק כמו עכבר, אוזניות, רמקולים, ומרבית הציוד ההיקפי, אין אפשרות ברוב המקרים לנסות את כולם, אפשר רק לקרוא ביקורות ולקבל דעות\עצות.

הבעיה גם עם מקלדות מכאניות, זה שחפירה מוגזמת מידי יכולה לגרום לבלבול מיותר, צריך לזכור שסביר להניח שכל מקלדת מכאנית תיהיה שיפור

עצום לעומת מקלדת ממברנה בשקל.

אין דבר כזה "מדיניות החלפה" בנוגע למוצר תקין שנעשה בו שימוש ואם לא מרוצים אפשר לחזיר\להחליף, אולי זה קיים במזרנים, וגם תחת

הגבלות מסויימות, לא בדברים כאלה.

הדבר היחיד שהוא כן יכול לעשות, זה להזמין מאמאזון (לא ממוכר באמאזון) מקלדת כלשהיא, ויש לו עד חודש להחליף או לבטל את העסקה.

או לחפש אנשים שיש ברשותם מכאנית כלשהיא בשביל ללכת ולהתרשם במידה קלה, כמו שעושים ב-HT עם אוזניות.

פורסם

עזבו אתכם משטויות, אין כמו מקלדת ב 29.90 שקל של teac או silverline! סתם :)

גם אני משתעשע עם המחשבה לקנות מקלדת מכנית לאחרונה, כי האחיין (בן השנה) שלי מת על המקלדת הנוכחית וכיסח לה את הצורה :D .

האם לדעתכם אני ארגיש בהבדל לטובה בגיימינג לעומת מקלדת יחסית פשוטה (ומכוסחת) של logitech.

כי אם אני קונה, אני אקנה אחת איכותית, ומדובר בהוצאה לא קטנה.

או שאולי פשוט לקנות אחת שכן איכותית אבל לא מכנית.

(אגב, סליחה על ההשתלטות).

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

חייב לציין שהלכתי בסוף על הK65 (סוויצ'ים אדומים) ובאמת בתור מקלדת מכנית ראשונה החוויה היא באמת שונה ולטובה (וגם רועשת חחח).

מאוד מרוצה מהכמה שעות הראשונות שלי עם המקלדת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים