עבור לתוכן

בחירת רכיבים עבור עבודות תוכנה - 1.5K

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להרכיב מחשב בעיקר עבור צרכי עבודה (matlab,VS,android studio) ורציתי להתייעץ. התקציב כאמור הוא סביב 1.5K.

חלק מהרכיבים (מעבד לוח ואולי SSD) אני מעוניין להביא באופן עצמאי ורציתי להתייעץ גם לגביהם.

הדרישות דומות מאוד למחשב שמישהו אחר חיפש, אבל לא רציתי להשתלט לו על הדיון.

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שיש צורך.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, הרבה תכנות. לא גיימינג.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? מומלץ מאוד שיהיה שקט. 7.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור חיפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא הכי חשוב, אבל כמובן עדיף שיהיה בר שדרוג.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין.

לגבי הקניות באינטרנט, חשבתי על משהו כזה:

זכרון: 315 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III

באנדל (מארז + ספק): 329 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon RTX + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X

כאשר אני מעוניין להביא את המעבד ה6700/6700K (האם ההבדל משמעותי בביצועים? הפער במחיר לא כ"כ גדול) ולוח H170M-D3H.

לגבי SSD, אני מתלבט בין ה850Evo בנפח 250GB לבין intel 540 באותו הנפח (האינטל מעט זול יותר).

כנראה שאני אקנה בנוסף גם כרטיס מסך עבור CUDA, יתכן שGTX950/960 (לא נכלל כרגע בתקציב)

האם GTX750 אמור להספיק? שוב, אין כוונה לשחק במחשב הזה.

האם לדעתכם המפרט מוצלח בסה"כ? הספק לא גבולי מעט לסטאפ הזה (עם הכרטיס מסך)?

האם הלוח הרלוונטי אמור להשתלב עם שאר הציוד?

המון תודה.

נערך על-ידי Ido Leffel

פורסם

בעיקרון בסדר, הספק מבחינת כמות ה-W הוא מעל ומעבר, אבל מדובר בספק מאוד תקציבי, סביר שיהיה בסדר, אם כי במידה ויש כמה שקלי נוספים בתקציב אפשר ללכת על באנדל עם

ספק ומארז איכותיים יותר כמו הבאנדל עם ה-GX300+האנטק NEO ECO 650W המודולרי החלקי שזה באנדל עם תמורה ממש טובה באיזור ה-500 שקלים.

לגבי השימוש ב-CUDA במטלאב, הכי טוב שתעיין פה ותחליט:

http://www.mathworks.com/discovery/matlab-gpu.html

https://developer.nvidia.com/cuda-gpus

בעיקרון אני לא אוהב את ה-750 כי הוא נורא חלש, אולי פה הוא יהיה בסדר בניגוד לגיימינג, אני לא יודע, אתה יכול להסתכל פה ולראות את הדירוג שלו

לעומת ה-GTX960/950 ולהבין את המרחק בינהם:

http://www.overclock.net/t/502403/graphics-card-ranking

מה\כמה\למה\איך הם מתמודדים אחד מול השני בשימוש במאטלב זו אינפורמציה שאתה יכול לקבל במעט מחקר ברשת. תתחיל עם מה שנתתי לך ותעדכן.

ה-K מסמל מכפלה פתוחה מה שאומר מעבר שמותאם ל-OC, ההבדל בין הדגם הרגיל ל-K הוא 200 מגה-הרץ בסה"כ, לא ממש שווה את התוספת אם לא מתכוונים להמהיר את המעבד.

ה- H170M-D3H הוא לוח טוב, אם כי הייתי הולך על אותו הדגם בגודל המלא שבנוי מעט טוב יותר ומאובזר יותר. רק קח בחשבון שלוח בגודל מלא ידרוש מארז יותר מרווח שכן ה-RTX

לא מתאים, משהו בסגנון ה-GX300/500/505 התקציביים והטובים יתאימו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון תודה.

לגבי כרטיסי המסך וספק, אבדוק את ההבדלים.

לגבי מעבד, אסתפק ב6700.

לגבי הלוח, האם לדעתך ההבדל הוא משמעותי בין הדגמים? הM מגיע כחלק מבאנדל עם המעבד, ואם אפריד ביניהם המחיר עבורו יהיה כמעט כפול.

עוד שאלה קטנה, המעבד מגיע בתצורת BOX. האם ניתן להסתפק בקירור הבסיסי שלו, או שזה לא בא בחשבון?

המון תודה על כל העזרה!

פורסם

מה פתאום כמעט כפול, אולי ראית באנדל עם ה-I5 6500 וה-H170M-D3H והתבלבלת, ההבדל במחיר הוא כמה עשרות שקלים בין הלוחות ונאמר טיפה

יותר בבאנדל מוזל מוכן מראש:

לוח אם: 525 ₪ - Gigabyte GA-H170M-D3H (DDR4) S1151
לוח אם: 559 ₪ - Gigabyte GA-H170-D3H (DDR4) S1151

לגבי הקירור, עדיף ללכת על מעבד TRAY וקירור בסיסי של AC שיהיה טיפה שקט ואפקטיבי יותר.

קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

זה יוצא לך בערך אותו מחיר, ככה שאין סיבה לוותר על זה.

פורסם
  • מחבר

לא התבלבלתי, אני קונה דרך מקום העבודה.

ה6700 והH170M מסובסדים על ידם, כל שאם אני מפרק את הבאנדל וקונה את הH170 ללא סבסוד יש הבדל של כ250 שקל.

נערך על-ידי Ido Leffel

פורסם

אז זה כבר משהו אחר, שני הלוחות דומים בגדול, ה-ATX בנוי טיפה מושקע יותר וכולל יותר חיבורים, וגם עם שבב קול עדיף במעט, אבל

זה לא שווה 250 שקל.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. המון תודה על כל העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים