עבור לתוכן

מחפש מפרט ב~2K לעבודה משרדית + גרפיקה בסיסית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט לעבודה משרדית + גרפיקה דיי פשוטה, בגרפיקה פשוטה אני מתכוון לעבודה מינימלית בפוטושופ ועריכת סרטים בפרמייר.

*חשוב לציין שכרגע העבודה הזאת נעשית דיי טוב במחשב דיי ישן עם המפרט הנ"ל:

i5-3570, 4GB, 1TB, Nvidia GTX650 Ti

התקציב הוא: 2,000 ש"ח, ניתן לנצל את כולו.

השימוש הוא: כמו שציינתי למעלה, פוטושופ ועריכה מינימלית בפרמייר והשימוש בו תדיר.

ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי.

רעש: הרעש של המחשב אינו חשוב, זאת אומרת 1 מתוך 8.

OC: לא מתוכנן OC

מערכת הפעלה רצויה: WIN 10

חנות: אין העדפה לחנות ספציפי.

תכנון קנייה: אשמח לקנות את המחשב בשבוע בקרוב.

בקשות מיוחדות: אם אפשרי בתקציב אז רצוי USB3

שדרוג מחשב: אינו מתוכננן

תודה.

פורסם

נשמע שכרגע יש לך חומרה די סבירה, לעבודה משרדית אפילו מעבר לזה.

למה בעצם אתה צריך מחשב חדש? אתה בעצמך אומר שכרגע העבודה נעשית די טוב במחשב הישן...

אני הייתי משדרג, ובשביל מה שאתה רוצה אתה צריך להשקיע הרבה פחות מ-2000 ש"ח.

שים SSD של 250GB + תוספת של 4GB נוספים לזכרון ואתה די מסודר.

ה-SSD - קח SAMSUNG EVO 250, הזכרון - מה שיש לך, אם לא תשיג שים אחד חדש של 8GB. גם ככה הם זולים היום.

עלות כוללת של כ-600-700 ש"ח.

נ.ב., לא ציינת אם יש לך USB3 כיום (לא כתבת איזה לוח יש לך), בהנחה שאתה רוצה להחליף לוח אז אחד בסיסי מבוסס haswell יעלה לך עוד 400 ש"ח בערך, הרכבה עוד 150 - הכל יחד כ-1200 ש"ח.

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

נשמע שכרגע יש לך חומרה די סבירה, לעבודה משרדית אפילו מעבר לזה.

למה בעצם אתה צריך מחשב חדש? אתה בעצמך אומר שכרגע העבודה נעשית די טוב במחשב הישן...

אני הייתי משדרג, ובשביל מה שאתה רוצה אתה צריך להשקיע הרבה פחות מ-2000 ש"ח.

שים SSD של 250GB + תוספת של 4GB נוספים לזכרון ואתה די מסודר.

ה-SSD - קח SAMSUNG EVO 250, הזכרון - מה שיש לך, אם לא תשיג שים אחד חדש של 8GB. גם ככה הם זולים היום.

עלות כוללת של כ-600-700 ש"ח.

נ.ב., לא ציינת אם יש לך USB3 כיום (לא כתבת איזה לוח יש לך), בהנחה שאתה רוצה להחליף לוח אז אחד בסיסי מבוסס haswell יעלה לך עוד 400 ש"ח בערך, הרכבה עוד 150 - הכל יחד כ-1200 ש"ח.

אחלה תודה, הבעיה היא שהמחשב הנוכחי עובר למישהו אחר ואני צריך חדש. אתה יכול להמליץ לי על מפרט מלא שיעשה את העבודה?

פורסם

אה.. אז בטח.

האמת שבהשוואה למה שהיה לך קשה להרכיב משהו שיתחרה בו בתקציב הזה, בכל מקרה - I did my best...

זה מ- startpc:

מעבד: 589 ₪ - Dual Core i3 6100 Skylake 3.7Ghz S1151
לוח אם: 439 ₪ - Asus B150M-C S1151
זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 359 ₪ - * מבצע * - Antec VSK-4000 (USB3) + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - Zalman Ultra Quiet CNPS80F 83W

מחיר סופי: למזומן 2024 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 2064 ₪

לגבי המעבד, זה אמנם i3 כשלך היה i5 שהיה יותר מהיר, אבל זה דגם יחסית מהיר של i3. לעבודה משרדית הוא יספיק בקלילות, לגבי עריכה - אם תוסיף עוד קצת ותיקח i5 תצטרך לחכות פחות לרינדורים.

כרטיס מסך לא כלול משיקולי תקציב מול תועלת (העדפתי להכניס SSD ולא קשיח ולוותר על הכרטיס, בהנחה שאם יהיה לך קשה בלי כרטיס המסך תוכל להוסיף אח"כ).

דגם של כרטיס מסך די שקול למה שהיה לך - GTX 750 - עולה בערך 500 ש"ח..

ושוב, אם תוסיף לתקציב אתה פותח עוד אפשרויות:

1. מעבד יותר מהיר.

2. כרטיס מסך (לגרפיקה דו ממדית קלה לא צריך יותר מזה שהזכרתי).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! עזרת לי מאוד!

פורסם

אין בעיה..

אגב, שים לב שהכנסתי SSD של 250 ולך היה קשיח של טרה... קצת פישול מצידי - אני מקווה שכל החומר יכנס לך ל-SSD.

אם לא תצטרך לוותר עליו ולקחת במקומו דיסק של טרה...

קצת חבל, כי ה-SSD יטיס את המחשב, אבל שטח איחסון זה משהו שקשה להסתדר בלעדיו.

פורסם

אני אישית הייתי יורד לssd טיפה פחות טוב נגיד של  Crucial  ומשנה לi3-6300

השיפור הקטן במעבד לטובת עריכת תמונות וסרטים יביא יותר ביטחון.

למרות שבכל מקרה הייתי בודק הגדלת תקציב לטובת i5 

פורסם
ציטוט של boynet2

אני אישית הייתי יורד לssd טיפה פחות טוב נגיד של  Crucial  ומשנה לi3-6300

????????? הצעה קצת מוזרה...

עד כמה שזכור לי כל ההבדל ביניהם זה 3.8 לעומת 3.7 GHZ (ואולי עוד מגה של Cache). להוסיף כסף על 6300 נראה לי בזבוז.

מצד שני, SSD ועוד כאמצעי אחסון יחיד (בלי גיבוי!) צריך להיות אמין וחזק כמה שאפשר.

באשר ל-i5 - לא נכנס לתקציב, ואנחנו עובדים לפי התקציב שהוא ביקש, אחרת דבר ראשון היה נכנס לשם כרטיס מסך או דיסק קשיח... רק אח"כ מעבד חזק.

הוא דיבר על עיבוד גרפי קל ובעיקר עבודה משרדית, אם זה היה הפוך הייתי אומר שאי אפשר וצריך להוסיף איזה 500 ש"ח בשביל שזה יסתדר.

פורסם

לדעתי שווה לרדת בלוח, ובכל מה שסביב בשביל לדחוף שם core i5, לאו דווקא כי זה יועיל מאוד בזה הרגע, אלא לטובת זה שאם יוחלט בהמשך לעבוד בצורה אינטנסיבית יותר בתוכנות הנ"ל התוצאות יהיו טובות יותר בנוסף לכך שישאר רלוונטי לתקופה ארוכה יותר, בכל זאת אתה מחליף פה מרובע ליבות אייבי ברידג' שהוא לא מאוד מיושן במעבד דו ליבתי עם HT.

פורסם

בשביל להגיד לו שעדיף לקחת i5 ולהוסיף כסף (כל הלוח עולה 439 וההפרש בין i3 ל- i5 זה בערך הסכום הזה, אז לא יעזור לרדת בלוח) - בשביל זה אנחנו צריכים לדעת מה זה "עיבוד קל", כי אם זה לעזור לילדים להכין מצגות וידאו לביה"ס, אז שיחכו 2 וחצי דקות לעיבוד ולא דקה וחמישים שניות. אבל אם בעצם מדובר על וידאו כעיקר השימוש במחשב - שיכתוב, נעזור...

פורסם

זה לא משנה, ברגע שהוא עושה שימוש בתוכנות אדובי כמו פרימיר ופוטושופ, ועוד שלפני זה היה ברשותו מעבד מרובע ליבות, שווה

לעשות הכל בשביל לא לרדת ברמה. שעושים שימוש בתוכנות הללו העבודה יכולה להיות לעיתים קלה, ולעיתים כבדה, ברגע שישנה

הגבלה שלא הייתה חייבת להיות - זו פשרה לא נעימה למי שרק קנה מערכת חדשה. כמובן שאם אין תקציב אין מה לעשות, אבל במקרה הזה יש:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1029 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 4570 3.2Ghz + Asus H81M-K S1150
זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 329 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon RTX + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

מחיר סופי: 1995 ₪ למזומן
 2034 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

וזה עוד אם אי אפשר לחרוג כמעט בכלל, בעוד כ-60 שקלים אפשר לקחת לוח מתקדם יותר, בעוד כ-100~300 שקלים אפשר כבר

לפזול לסקיילייק.

זרמתי איתך לגבי ה-SSD במקום קשיח, לא יודע בפועל אם זה יספיק, במידה ולא אפשר להחליף לכונן של 1TB וזה יפנה כ-10%

מעלות המערכת שיכול ללכת לטובת דברים אחרים, או לחיסכון.

אם הוא צריך כרטיס גראפי לטובת רינדורי תלת מימד, אז עם כל הכבוד, יש גבול למה שהתקציב הזה יכול לתת. אי אפשר לקנות

מרצדס S500 במחיר של טויוטה.

נערך על-ידי Roy.T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים