עבור לתוכן

מחשב גיימינג 3.5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש בכולו.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 נשמע סביר.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב משחקי הTriple A, The witcher, Rainbow Six Siege

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות\גבוהות זה ישתנה בעתיד.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך(עומד לשדרג יותר מאוחר)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתכנן OC גם למעבד וגם לכרטיס מסך.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור מרכז, אין העדפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). SSD בגודל של 120GB למערכת הפעלה ו1TB לStorage.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מתוכנן להשתמש כרגע בכרטיס מסך מהמחשב הישן(HD 7950) ולשדרג בחודשים הקרובים אחרי שAMD וNVIDIA יכריזו על הכרטיסים החדשים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

להלן מפרט מ-StartPC:

מעבד: 1759 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - QCore i5 6600K 3.5Ghz + Gigabyte Z170-HD3P (USB 3.1) S1151 
זכרון: 189 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 
דיסק קשיח: 299 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 120GB SATA III 
דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 
באנדל (מארז + ספק): 679 ₪ - NZXT Source 340 Glossy Black + ANTEC 650W 80+ MODULAR 
קירור אוויר למעבד: 179 ₪ - * מבצע * - Scythe Mugen 3 REV B 

מחיר סופי: למזומן 3344 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 3410 ₪

המפרט הזה מתאים להמהרה קלה-בינונית של המעבד, אם מדובר ב-OC שאפתני כדאי לקחת לוח אם וגוף קירור מתקדמים יותר כמו Asus Z170-A ו-NH-D15, וכמובן ספק כוח עם הספק גדול יותר. 

לכרטיס High End יעיל כמו GTX 970 לא תהיה בעיה, אבל אני חושב שעבור כרטיס מסך R9 390 הייתי לוקח ספק כוח של 700W. אם כרטיסי הדור הבא של AMD יציגו תצרוכת חשמל דומה, אולי תהיה בעיה מבחינת ספק הכוח, אבל אני לא מאמין שזה יקרה. לגבי nVidia, אם GTX 970 מתאים, אז סביר להניח שהכרטיס הבא שלה באותה קטגוריה יראה צריכת חשמל דומה או נמוכה יותר. 

פורסם

להלן מפרט מ-StartPC:

מעבד: 1759 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - QCore i5 6600K 3.5Ghz + Gigabyte Z170-HD3P (USB 3.1) S1151 
באנדל (מארז + ספק): 679 ₪ - NZXT Source 340 Glossy Black + ANTEC 650W 80+ MODULAR 

המפרט הזה מתאים להמהרה קלה-בינונית של המעבד, אם מדובר ב-OC שאפתני כדאי לקחת לוח אם וגוף קירור מתקדמים יותר כמו Asus Z170-A ו-NH-D15, וכמובן ספק כוח עם הספק גדול יותר. 

לכרטיס High End יעיל כמו GTX 970 לא תהיה בעיה, אבל אני חושב שעבור כרטיס מסך R9 390 הייתי לוקח ספק כוח של 700W. אם כרטיסי הדור הבא של AMD יציגו תצרוכת חשמל דומה, אולי תהיה בעיה מבחינת ספק הכוח, אבל אני לא מאמין שזה יקרה. לגבי nVidia, אם GTX 970 מתאים, אז סביר להניח שהכרטיס הבא שלה באותה קטגוריה יראה צריכת חשמל דומה או נמוכה יותר. 

פורסם

המוגן קירור פצצה, לא פראייר בכלל והיה מהילדים החזקים בשכונה בזמנו, סה"כ מה שיאפשר מעבר מ-OC קל-בינוני, לבינוני-כבד, זה בראש ובראשונה לוח

יותר איכותי, שאם כבר נעשו כל הפעולות מסביב, חבל לעצור פה. מה גם שלוח כזה יהיה בנוי בצורה עדיפה וגם יספק על הדרך עוד מספר חיבורים ופיצ'רים. ההפרש לא ענק ביחס

ללוח שעולה 620 שקלים, כ-150 שקלים גג מה שבתוך החריגה. הספק יספיק לכל OC שתזרוק עליו מכל כיוון, אין סיבה לשנות אותו או את הבאנדל הנחמד למדי הזה.

ואם כבר זכרונות ב-190 שקלים, יש דגמים עדיפים באיזור המחיר לטובת העניין.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Nand

להלן מפרט מ-StartPC:

ציטוט של Roy.T

המוגן קירור פצצה, לא פראייר בכלל והיה מהילדים החזקים בשכונה בזמנו, סה"כ מה שיאפשר מעבר מ-OC קל-בינוני, לבינוני-כבד, זה בראש ובראשונה לוח

יותר איכותי, שאם כבר נעשו כל הפעולות מסביב, חבל לעצור פה. מה גם שלוח כזה יהיה בנוי בצורה עדיפה וגם יספק על הדרך עוד מספר חיבורים ופיצ'רים. ההפרש לא ענק ביחס

ללוח שעולה 620 שקלים, כ-150 שקלים גג מה שבתוך החריגה. הספק יספיק לכל OC שתזרוק עליו מכל כיוון, אין סיבה לשנות אותו או את הבאנדל הנחמד למדי הזה.

ואם כבר זכרונות ב-190 שקלים, יש דגמים עדיפים באיזור המחיר לטובת העניין.

קודם כול תודה רבה על התגובות.

תודה רבה לך Nand על המפרט.

בהקשר למה שאמרת רוי עשיתי כמה Tweaks לפי מה שציינת, אשמח לחוות דעת.

מעבד: 1159 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz S1151 
לוח אם: 749 ₪ - * מבצע * - Asus Z170-A (SLI) S1151 
זכרון: 249 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX SAVAGE XMP DDR4 2400Mhz CL12 

מחיר סופי: למזומן 3553 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 3624 ₪

פורסם

אפשר גם זכרונות 2400 באמצע באיזור ה-220 (או משהו כזה) שקלים, הלוח שבחרת נותן תמורה מעולה במיוחד

לדעתי, אפילו יש לו לא פחות מכיסוי ל-I/O, בנוסף לתמיכת SLI מה שיש בדר"כ בלוחות של 900 שקלים וצפונה. בכל מקרה הייתי

בוחר בו בגלל התמורה הטובה שהוא נותן למחיר, יש לוחות טיפה זולים יותר שגם יהיו בסדר. אבל אישית הייתי חוטף את הלוח הנ"ל

במחירו. שאני לדוגמה קניתי את ה-MSI KRAIT לפני מספר חודשים הוא עלה כ-900 שקלים (האסוס), ב-750 הייתי קונה אותו על פני ה-MSI.

מעבר לזה כך שחשבון שה-SSD הזה לא נותן יחס עלות\נפח טוב במיוחד, עוד כ-130 שקלים שזו תוספת שאני מאמין שתשרוד

יספק לך לא רק נפח איחסון כפול עם עלות שקל-נפח הרבה יותר משתלם, אלא גם תוספת ביצועים נחמדה מכוון שכונן

גדול יותר יהיה גם מהיר יותר.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

אני נוטה להסכים לגבי עניין ה-SSD, אם אפשר להוסיף מעט לנפח גדול יותר אתה תקבל תמורה טובה יותר לכסף שאתה משלם. 

לגבי הלוח של אסוס, הוא בהחלט מהלוחות האטרקטיביים בשוק, יש עליו הרבה פידבקים חיוביים כך שאין סיבה ללא ללכת עליו (במיוחד אם מחפשים את הלוח האידיאלי להמהרה).

בסה"כ אחלה מפרט לדעתי, אני לא חושב שהייתי מבצע בו שינויים כלשהם נוספים. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

אפשר גם זכרונות 2400 באמצע באיזור ה-220 (או משהו כזה) שקלים, הלוח שבחרת נותן תמורה מעולה במיוחד

לדעתי, אפילו יש לו לא פחות מכיסוי ל-I/O, בנוסף לתמיכת SLI מה שיש בדר"כ בלוחות של 900 שקלים וצפונה. בכל מקרה הייתי

בוחר בו בגלל התמורה הטובה שהוא נותן למחיר, יש לוחות טיפה זולים יותר שגם יהיו בסדר. אבל אישית הייתי חוטף את הלוח הנ"ל

במחירו. שאני לדוגמה קניתי את ה-MSI KRAIT לפני מספר חודשים הוא עלה כ-900 שקלים (האסוס), ב-750 הייתי קונה אותו על פני ה-MSI.

מעבר לזה כך שחשבון שה-SSD הזה לא נותן יחס עלות\נפח טוב במיוחד, עוד כ-130 שקלים שזו תוספת שאני מאמין שתשרוד

יספק לך לא רק נפח איחסון כפול עם עלות שקל-נפח הרבה יותר משתלם, אלא גם תוספת ביצועים נחמדה מכוון שכונן

גדול יותר יהיה גם מהיר יותר.

אחלה, לגבי הSSD התכוונת עדיין SSD מבית סאמסונג נכון?

ושכחתי לשאול, האם הספק כרגע מספיק גם לOC על המעבד וגם על הכרטיס מסך הנוכחי?

נערך על-ידי Justlog

פורסם

מערכת עם מעבד i7 ו-7950 מומהרים עשויה להגיע לתצרוכת חשמל כלל מערכתית של בין 320 ל-390 וואט, לכן יש כאן מספיק overhead. 

פורסם

אכן לגבי דגם ה-SSD. אותו הדגם בגרסת ה-250 ג'יגהבייט. לגבי הספק כמו שנאמר הוא די והותר ויספיק גם כן לכל שידרוג עתידי.

פורסם
  • מחבר

ציטוט של Roy.T

אכן לגבי דגם ה-SSD. אותו הדגם בגרסת ה-250 ג'יגהבייט. לגבי הספק כמו שנאמר הוא די והותר ויספיק גם כן לכל שידרוג עתידי.

אגב שאלה אחרונה, אין ירידה בביצועים בשימוש של סטיק אחד של זיכרון?

פורסם

אם אתה מתכוון על 1x8GB מול 2x4GB, אני ממליץ לקחת אחד של 8GB. 

ההבדל בביצועים בין ערוץ כפול ליחיד הוא אפסי ואתה משאיר לעצמך את האופציה לשדרוג גדול יותר של זיכרון בלי צורך להחליף דימים בעתיד. 

פורסם
  • מחבר

שאלה קצת בורית, כתוב באתר של אינטל שהתדר הגבוהה ביותר של זיכרונות שהמעבר הזה תומך הוא 2133mhz.

האם זה אומר שכדאי שהזיכרון ששמתי יעבוד אני חייב להגדיר פרופיל XMP?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים