עבור לתוכן

מה האפשרויות להדפסת מחלונות 64 ביט בדוס?

Featured Replies

פורסם

יש תוכנת דוס ישנה שלפעמים צריך להדפיס ממנה, ועכשיו המחשב החדש יהיה עם חלונות 64 ביט. מה האפשרויות שאפשר להדפיס מהן בדוס במחשב כזה?

אני מבין שיש כל מיני תוכנות חיצוניות, יש גם אפשרות ל DOSBOX, ואולי להפעיל את זה בוירטואליזציה? אם למישהו יש ניסיון עם משהו אז אני אשמח לדעת.

פורסם

מכיוון שהסיכוי להריץ דוס ותוכנות דוס על מערכת 64-ביט הם כמעט אפסיים, אני ממליץ על עבודה עם מכונה ורטואלית של ווינדוס XP 32BIT,

תנסה לחפש תוכנה בשם VMWARE PLAYER 6 אתה צריך להתקין את הווינדוס XP במכונה הורטואלית, תקרא קצת על VMWARE  בגוגל.

לאחר שתצליח להתקין את מכונה ורטואלית ולגרום לה לפעול (החלק היחסית קל בסיפור), תצטרך למצוא מדפסת עם תאימות להדפסה מדוס, כמובן שרוב הסיכויים שתצטרך מדפסת עם חיבור LPT, בשלב האחרון תצטרך להגדיר את המדפסת לעבוד מול המכונה הורטואלית (לא סיפור משמעותי, חוץ מהחלק של הדפסה מהדוס במכונה הורטואלית).

בקיצור, למשתמש שאין לו ניסיון עם ורטואליזציה זה יכול לקחת קצת זמן כל הסיפור, מכיוון שצריך לבצע הרבה ניסוי וטעיה, וכמובן שלקרוא קצת באינטרנט על נושא הורטואליזציה בכלל.

באיזה תוכנה דוסית מדובר אם אפשר לשאול?

פורסם

די קל לגרום כמעט לכל תוכנה לרוץ בתוך DOSBOX, מצד שני הוא יותר מיועד למשחקים ככה שלגרום לו להדפיס עלול להיות יותר מסובך וכנראה שצריך להשתמש בגרסה מיוחדת שתומכת בהדפסה.

איזה דגם של מדפסת זה? זה מדפסת ישנה שמתחברת ל-parallel port או משהו מודרני שמחובר ב-USB?

פורסם
  • מחבר

היי חברים תודה על העזרה.

קודם כל המשכתי קצת עם המחקר בעצמי. מדובר בתוכנת הנהלת חשבונות שתצטרך להדפיס למדפסת שמחוברת ב USB למחשב. התוכנה מדפיסה כמובן ל LPT1. 

ממה שהעליתי עד עכשיו, VMWARE PLAYER הוא באמת רעיון לא רע, ואפשר להתקין ולהריץ עליו דוס בלי בעיה. היתרון שלו הוא שמרוויחים את התמיכה הטובה מאוד בציוד היקפי, למרות שלא מצאתי עדיין התייחסות ספציפית לגבי דוס/הדפסה מדוס. 

אפשרות נוספת היא vdos, זה מבוסס על DosBox אך מיועד יותר ליישומים משרדים ומותאם יותר לדברים האלה. פשוט נצטרך לבדוק גם אתוו כדי לראות אם הוא מתאים יותר. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים