עבור לתוכן

מחשב מדיה סנטר + משחקים לסלון - מאתגר

Featured Replies

פורסם

מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 (לסה"כ תקציב 4000)

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD על מסך 75"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן SSD, כונן CD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה) יציאת סאונד אופטית, מארז עומד MINI-ITX

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

עשיתי מעט שעורי בית וחזרתי :D

ראשית חייב לומר שיש מחסור בדגמים של דברים בארץ - כמו לדוגמא ספקי כוח איכותיים SFX.

מה שבניתי כולל גם חלקים מחול שאצטרך לראות איך אני מביא (כי שוב, לא בהכל פה יש דברים איכותיים מסתבר).

מדובר במחשב מדיה סנטר עם יכולות גיימינג וחיבור למסך טלווזיה גדול (75").

אשמח לשמוע את דעתכם וכמובן אם משהו לא טוב / צריך להחליף:

מעבד

Intel Core I5 6600 3.3Ghz 6MB Cache s1151

קירור למעבד

Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU Cooler

לוח אם

Gigabyte GA-B150N Phoenix WIFI LGA 1151 , Mini-ITX

(התלבטתי גם לגבי הדגמים האלה: GA-H170N-WIFI או GA-Z170N-WIFI אבל נראים לי אובר - תקנו אותי אם אני טועה)

זכרונות

HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15

כרטיס מסך

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming

מארז

SilverStone Raven RVZ01 Black

ספק כוח

SilverStone Technology 600W SFX SX600-G

או

Silverstone SX600-G SFX 550W Modular PSU

(מתלבט בגלל הכרטיס מסך. למרות שראיתי כאן מפרטים עם ספק 450W על כרטיס כזה או דומה)

* מחיר בערך 3500

* יש לציין שיש לי הנחות גדולות על חלק מהדגמים (אם למישהו לא מסתדרים המחירים)

פורסם
  • מחבר

כל כך הרבה צפיות אין דעות? :|

פורסם

הגודל של המסך פחות מעניין, הרזולוציה היא זו שחשובה.

בכל מקרה אם אתה הולך על מארז סופר מיני, אז האופציות כמובן מוגבלות, באופן אישי זה פעם ראשונה שאני נתקל בספק SFX

בהספק כזה גדול, מניח שאכן אפשר לספור את האופציות לספק SFX איכותי בהספקים של 400W ומעלה על יד אחת.

עקרונית ספק של כ-450W יספיק בהחלט. אם האיכות שלו פחות טובה מספק ממוצע איכותי בגלל שהאופציות מוגבלות או עקב

מגבלת הגודל הפיזי מה שדורש פשרות מסויימות באיכות הבניה (לא בטוח סתם זורק) אפשר לשקול משהו טיפה שרירי יותר כמו ה-550W או ה-600W כמו שהצעת.

אתה יכול לקחת 6500 ולחסוך כ-100 ומשהו שקלים אם תרצה לחסוף, את ההבדל בתדר הבוסט אתה לא תרגיש מהותית אם בכלל, אפשר

גם להישאר עם ה-6600 כמובן זה לא קריטי.

לגבי הלוח, שלושת הלוחות בסדר, אם מבחינת פיצ'רים ה-B150 מספיק לך אתה יכול ללכת עליו. אם ה-H170 נותן קצת יותר בהפרש מחיר לא גדול

ואין לך בעיה של תקציב הוא גם יהיה אופציה מעולה. ה-Z170 סביר שיהיה יקר בהרבה ופחות נצרך.

אני מניח שבדקת תאימות עם המארז הזה והדגם הנ"ל של כרטיס המסך שהוא אחד מהכרטיסים הארוכים בשוק..

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה רועי :)

רזולוציה של FHD שנראה טוב את המשחקים (הסרטים).

את הספק אני מתכנן להזמין מחו"ל, ראיתי באתר של גיגהבייט שהמינימום שלהם הוא 550W - למרות שראיתי שאנשים הריצו על פחות מזה, אבל לא רציתי לקחת סיכון. זה רכיב קריטי (בתכלס, כמו רוב החלקים)

מה גם שלקחתי אולי לצעד קדימה (שדרוג עתידי) של הכרטיס מסך - שלא איהיה מוגבל.

לגבי המעבד - המעבד עולה לי גרושים, חשבתי על לקחת 6500, אבל ההפרש הוא מינורי כל כך - את המעבד אני משיג בערך ב 500 שקלים (חדש כמובן).

לגבי הלוח - אחרי חשיבה ובדיקה מחודשת, הבנתי שדגם ה B150 קצת פחות טוב למשחקים וסאונד - לא יודע אם ארגיש הבדל בתכלס, אבל גם פה ההפרש היה קטן, אז העדפתי ללכת על קצת יותר בטוח והחלטתי ללכת על ה H170.

ה Z170 בהחלט יקר משמעותית, ולא מתוכן OC אז היה נראה לי כבר בזבוז מיותר.

מבחינת גודל המארז - ראיתי שהצליחו להכניס אליו EVGA GeForce GTX 980 ACX 2.0 SuperClocked

מקווה שבדגם שלקחתי לא תהיה בעיה..

כמה שאלות:

1. ראשית אני מבין שסה"כ הבחירה של הדברים הייתה טובה - הייתי יכול לחסוך פה ושם אבל ממש בקטנה בגלל ההנחות שיש לי, אז היה נראה לי מיותר - אלא אם כן המעבד שלקחתי מתחמם פי2 ממה שהצעת ואז זה לא רק שיקול כלכלי.

2. האם הקירור למעבד יעשה את העבודה? לא רציתי משהו ענק, אבל אשמח לדעת שהקירור הזה יקרר כמו שצריך.

3. האם מבחינת הכרטיס מסך לקחתי נכון? למי מה שקראתי בגדול - הוא כרגע המשתלם ביותר (עלות - מחיר) אבל אשמח לאישור ;)

4. מה דעתך לגודל של ה GTX 980 שרשמתי - אם הוא נכנס גם שלי יכנס?

פורסם

אתה יכול לעשות את החשבון פה:

http://outervision.com/power-supply-calculator

כמובן שכרטיס מומהר גם יצרך יותר חשמל, כך שתעשה את החשבון לפי תדרי דגם הכרטיס המדובר.

בכל מקרה מה שרשום באתר היצרן הוא לא קנה מידה לשום דבר, הם תמיד נסחפים ממה שבאמת צריך.

לגבי הלוח הוא לא פחות טוב למשחקים, סביר שכן הוא מגיע עם יכולות אודיו פחות טובות באופן טבעי עקב כך שהוא לוח בסיסי וזול יותר.

ה-H170 הוא בדר"כ בחירה טובה ומאוזנת כל עוד לא מדובר באיזה דגם גיימינג במחיר מופקע.

לא לא :), מה זה מקווה שלא תיהיה בעיה... צריך לבדוק לפי מידות מדוייקות, ה-EVGA מגיע עם שני מאווררים, ה-G1 מגיע עם 3 שזה משמעותי ביותר

במידות הכרטיס. באתר של סילברסטון יש מידע מדוייק לגבי מה נכנס ומה לא. סביר להניח שתיהיה בטוח יותר עם כרטיס בעל שני מאווררים ולא שלוש, שאני

חושב על רק במבט חטוף קשה לי להאמין איך הממותה הזו תיכנס למארז הזה, ובכלל מלבד האורך תבדוק גם שכרטיס בעובי רגיל נכנס שם.

1.קשה לומר בלי מחירים צמודים ואת כל ההיצע שניתן לבחור ממנו כולל מחירים, ובגלל שאכן אופציות ה-SFX מוגבלות, אין הרבה ממה לבחור. כמובן שתבדוק איזה ביקורת

או שניים על הספק הנבחר, שלא יהיה מצב שמדובר בספק בעייתי.

2.יעשה את העבודה, שוב בהנחה שמבחינת מידות הוא מתאים, אני יודע שזה בערך הכי קטן ובסיסי שיש, אבל אני עונה לך פה בלי לדעת יותר מידי על המארז שנבחר.

3.כן מבחינת המחיר\סוג הקירור הוא משתלם מאוד, אבל כמו שציינתי אם הוא נכנס למארז המיניאטורי הזה זה יהיה פלא.

4. גם על זה עניתי כבר, ה-EVGA לא קשור בשום אופן ל-G1 מבחינת מימדים. אל תסמוך על תחושות ומזל, חייב לבדוק מידה מידה, כי בבנייה לא שיגרתית מספיק שהזמנת

את המארז והספק הזה, ואז הבנת שהכרטיס ארוך או רחב מידי, אז אכלת אותה ועכשיו שתחליף מארז סביר שגם היית יכול לקחת ספק ATX רגיל גם כן..

לדוגמה הזמנתי לאחרונה מארז לא שיגרתי מחו"ל, ומתברר שהצינורות של הקירור מים (שעולה 750 שקלים) קצרים מידי ולא מגיעים למעבד, זה נתן לי רעיון למוד

קצת משוגע שכרגע בתהליך אבל אתה יכול להבין את העיקרון, לא מדדתי את האורך והייתי משוכנע שלא תיהיה בעיה, ואכן הייתה והיה חסר 2~3 ס"מ בערך

(זה נכנס בסוף אבל מתוח מאוד בצורה שגרמה לי לחשוש כך שהעדפתי לא לקחת סיכון).

פורסם
  • מחבר

בהחלט נראה לי שהם נסחפו. מצד שני עדיף לקחת ספק טוב ומוכר עם הספק גבוה תוך חשיבה לשדרוג עתידי. מה גם שאי אפשר למצוא ספקים כאלה כאן, פשוט הזוי (מצאתי רק 350W)

צודק, אני אבדוק לגבי הכרטיס מסך והמידות. מנסה גם למצוא תיעוד של מישהו עם מארז כזה וכרטיס מסך זהה (אין כמו מראה עיניים).

פורסם

שמע אם אתה רואה שאתה מסתבך, בכל זאת אני מאמין שהביצועים והתמורה חשובים לך מהאסתטיות, פשוט וותר על המארז הזה, וקח

מארז קוביה שברור שיהיה יותר גדול, אבל יש כאלה מאוד יפים ואסתטים, שיכולים לתפוס פינה איפשהוא במרבית המקרים, סביר שזה גם

יעשה טוב לרכיבי המערכת שלא יתבשלו בצמוד אחד לשני.

נערך על-ידי Roy.T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים