עבור לתוכן

מחשב חדש/שדרוג עד 4000 שקל ללא ציוד הקפי, למטרת גיימינג/תכנות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לשדרג/ לקנות מחשב חדש. בגדול הוא יהיה יותר לעבודה למטרות תכנות אבל גם למשחקים שהם אקסלוסיבים למחשב, יש לי פס 4. אבל עדיין משחקים מסויימים הם רק למחשב, זה לא משחקים כבדים אבל משחקים שאני אוהב, מה לעשות? :)

המחשב שלי הוא מ2009 אבל עבר בדרך שידרוגים.

בגדול זה יהיה מחשב חדש, רשמתי שדרוג כי מעניין אותי לדעת אם הספק כח והמארז עדיין תקפים, אני לא כל כך מעודכן במה שהולך היום, כמו שהייתי פעם. רק לאחרונה התחלתי שוב להיכנס לפורום ולקרוא מאמרים.

בגדול זה המחשב הקיים שלי:

מעבד: Intel Core i5 750, 2266 MHz

לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L

כרטיס מסך: AMD Radeon HD 5850 Series  (1024 MB

זכרון: 8GB Kingston DDR3-1333 (667 MHz

מלא כוננים מגנטיים

מארזthermaltake element g

ספק כח: enermax pro 82+ 525W

מסך:Dell UltraSharp U2410

לא קריטי אבל אם אפשר לשאול, יש למישהו הערכה כמה עולהה מחשב הנ"ל (לא כולל המסך) אם הייתי שם אותו ביד 2?

ועכשיו לשאלון :)

1. מה התקציב המקסימאלי?  עד 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?  אפשר בפחות אם אפשר.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית/תכנות , תכני HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: dreamfall chapters , planet coaster 

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920X1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך בציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? תלוי בשאלות שרשמתי למעלה :)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתכנן OC אלא אם זה בה מובנה מראש ברכיב.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כנראה הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. באזור השרון, כפר סבא, רעננה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ב30 יום הבאים כנראה.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא קריטי, אבל תמיד אפשר לשדרג עוד זכרון :)

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

למרות שיש לי מלא כוננים מגנטיים, אני מאמין שכדאי לי שיהיה לי גם SSD, אז אני אשמח שיכלל אחד, חושב ש240 גיגה אמור להספיק למערכת הפעלה + איזה 2 משחקים פעילים.

פורסם

כרגע בגזרת התכנות אתה סובל מחוסר ביצועים מספק? כי בדוגמאות המשחקים שנתת זה יתכן שהדבר שמגביל אותך בעיקר זה העדר V-RAM.

ז"א ששידרוג הכרטיס כבר יביא לשיפור ניכר. כמובן שזה לא סוד שמדובר במעבד הראשון בסדרת ה-CORE I והוא מיושן למדי.

לגבי הערכת מחיר למערכת הישנה אפשר לשאול פה.

"8" אמיתי בסולם השקט, תוספת של כ-600~500 שקלים, על חשבון הביצועים כמובן בתקציב הזה. שווה לך?

מערכת ללא תוספת במחיר - דרגת "5" בסולם בערך, מלבד בזמן גיימינג, ששם סביר שרעשי המשחק ישתלבו

ברקע וזה יהיה פחות קריטי.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

ברוב המקרים, הביצועים בסדר סך הכל, למרות שלפעמים הוא סובל קצת מאיטיות אם הרבה דברים פתוחים.

ולעיתים רחוקות, אני צריך להפעיל virtual machine ל MAC למשל, כדי לעשות בדיקות מסויימות, שם המחשב מקרטע אבל לא משהו יומיומי, אבל בגדול לא יזיק שהמחשב יתמודד יותר טוב עם נתונים.

אם זה השווי של השקט, אז זה לא קריטי. אני לא יודע אם הרעש שיש לי היום, זה 8 או 5. :)

אתה חושב שאולי כרטיס מסך יספיק במקרה הזה? איזה כרטיס היית ממליץ למחשב הזה? ואני אשמח לראות מפרט בכל זאת כדי להתפתות לקנות אחד.

מה לגבי הספק כח והמארז? הם בסדר?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

בגדול כרטיס נוסח GTX960 גם יהיה אוברקיל למשחקים הללו אני חושב, אבל במידה ויתחשק לך להריץ איזה משחק

מודרני (שכמובן שיראה הרבה יותר טוב במחשב מאשר ב-PS) כדאי שתישמר לך האופציה לעשות זאת כראוי.

אם תרצה ללכת עד הסוף, אפשר לשקול כרטיס כמו ה-GTX970 שחזק בעשרות אחוזים, אך גם יקר באותו ההפרש.

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1359 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte B150M-D3H (DDR4) S1151

זכרון: 318 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz (כמות: 2)

כרטיס מסך: 1020 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX960 4GB OC WindForce2 1127Mhz

דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III

דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

מחיר סופי: 3414 ₪ למזומן

3482 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1359 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte B150M-D3H (DDR4) S1151

זכרון: 318 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz (כמות: 2)

כרטיס מסך: 1679 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5

דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III

דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

מחיר סופי: 4073 ₪ למזומן

4154 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

כולל SSD מהיר מאוד, 16GB זכרון לטובת התכנות וה-VM

(בניתי אוטומטית עם קשיח, סביר שאין צורך אז תוריד אותו מהמפרט וזה יסגור את החריגה במפרט השני אם תעדיף אותו).

לגבי הספק-מארז, המארז בסדר, אם הספק עובד כראוי, אז אפשר לדעתי לנסות להשאיר אותו, בכל זאת צריך לתת כבוד למודו הנוסטלגי..

במידה ותתעורר בעיה, תחליף אותו. המערכת הזו אינה צרכנית גדולה, ההפך, חסכונית מאוד ביחס לעוצמתה.

לגבי ההרכבה - אתה יכול לבקש מהחנות להרכיב מראש את המעבד, זכרונות, וקירור, ואת שאר הדברים לחבר לבד, הרוב זה שקע תקע.

כמובן שניתן לגשת אם המפרט הנ"ל לכל חנות מועדפת, הייתי בונה לך מפרט מ-RSM שנמצאת בכפר סבא, אבל המחירים שם לצערי

לא זולים כמו בעבר. וההפרש במחיר לא יהיה קטן, אתה יכול לנסות לגשת לשם לקבל הצעת מחיר, אולי זה ישתלם לך.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על העזרה, אני אמשיך מפה ואחליט איזה לבחור. עכשיו יש לי לשבור את הראש :)

האמת המחשב הזה שיש לי היום הוא מRSM עוד שהיו במשכנם הישן, והקודם קודם היה KSP.

מבחינתי המחיר הוא המשחק היחידי.

תודה רבה לך על העזרה, לא מובן מאליו בכלל. שיהיה לך שבת שלום!

פורסם

אם היית נותן לי ניחוש אחד, הייתי אומר שהמחשב הוא מ-RSM, בימי ה-CORE I הראשונים הם היו מהחנות המומלצות

ביותר בפורום, (היה גם את סקייפיסי ועוד איזה חנות אני חושב) והמפרט שלך די דומה למה שהיה נבנה בזמנו. 

אמרתי נוסטלגיה כי במודו 82+ זורם הדם של האנרמקס ליברטי האגדי, שההפסק שלו היה כהמלצה בלבד והוא היה מחזיק

מערכות שהיו כנראה מפוצצות לרסיסים כל ספק אחר באותו ההספק. זה היה ספק אדיר.

בהצלחה, תהנה.

נערך על-ידי Roy.T

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי רוי,

רק לגבי ההערה שלך, כן זה היה תקופה שכולם המליצו עליהם.. לגבי הספק הוא חי איתי כבר 6 שנים, נראה עוד כמה זמן הוא יחזיק. :)

עזרת לי להיכנס לעיניינים, להבין את הבסיס של היום וככה חקרתי. קיבלתי כאב ראש :)

החלטתי להגדיל את התקציב עד 5000. ( לא יודע אם צריך, אבל פשוט הגדלתי את המסגרת).

בגדול החלטתי שעדיף שיהיה לי  7600 I7 , כי אני מאמין שככה המחשב יעבוד יותר טוב, כי אני עובד עם הרבה דברים במקביל. לפעמים גם סימולטורים של מערכות הפעלה, מאמין שזה יעזור הרבה.

לגבי הלוח אם, האם שווה להשקיע בלוח אם עם USB TYPE C? סתם בשביל תמיכה לעתיד?

ולגבי הכרטיס מסך, קיבלתי כאב ראש, וכל יום חשבתי משהו אחר, אם ללכת על 960,970 או ללכת ל AMD 390, אני יודע שאני כרגע לא גיימר של PC, אבל פעם הייתי, אולי זה יחזיר אותי לא יודע :). אלטרנטיבה כשהסלון לא פנוי..

הקטע שאם אני משקיע ב970, אני יודע שAMD יהיה יותר עמיד לעתיד. אבל נראה לי שכרגע אני אלך על NVIDIA כי זה פשוט יחסוך לי את העלויות האחרות.

אז בגדול השאלה פה אם צריך איזה שינוי במפרט עכשיו ששיניתי לI7, אני חושב שעדיף לי לוח אם טיפה יותר מדוגם. אבל אשמח את הדעה שלך.

תודה רבה

פורסם

מה, עוד לא קנית את המחשב? :cwm24:

אתה מתכוון 6700, בכל מקרה סביר שאין צורך, אבל החלטה שלך, אם אתה חושב שהוא נדרש אז בבקשה..

הלוח הבא שהייתי בוחר זה ה- H170-D3H בגודל המלא, אני אוהב את הצורת בניה של הלוח הזה, והוא יותר מפוצ'ר, אישית תקן

ה-USB החדש לא מעניין אותי, עניין של העדפה. אם זה היה על הדרך סבבה אבל לא היית מוסיף עוד כסף רק בשבילו.

ה-390 וה-970 עולים בערך אותו הדבר, יש דגמים ל-390 מתחת ל-1600 שקלים, אבל ה-390 צורך יותר חשמל מה שלא יועיל

לספק הקשיש שלך, לעומת ה-970 שהוא חסכוני יותר ביחס לעוצמתו. בנוסף לזה שה-390 חם ורועש יותר.

לגבי עמידות... אה, התוספת VRAM כמובן מבורכת אבל שני הכרטיסים יחלשו באופן טבעי עם חלוף הזמן אל מול משחקים מודרניים, גם אם ה-390 יהיה עדיף מהבחינה הזו ה-970 יהיה מאוד קרוב אליו, ככה שזה לא משנה בגדול מהבחינה הזו.

אם אתה רוצה טווח שרידות ארוך יותר חכה לדור הכרטיסים החדש שמעבר לפינה, ביוני אמורים להיות מושקים תחילה המפלצות ואז

יהיה אפשר לנסות להבין מה יהיה האלה, אי אפשר לדעת בוודאות מה הולך לקרות ומתי, אז זה רק במידה ואתה לא לחוץ מאוד.

אין קשר בין המערכת עצמה לכרטיס מסך כמובן, תמיד אפשר לרכוש אחד בהמשך ויש ליבה גראפית מובנית במעבד שניתן

לעשות בה שימוש עד אז.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

כן, לא קניתי עדיין,  אבל חושב שאקנה בשבועיים הקרובים, אני אוהב לשחק ולבדוק ולחקור, חלק מהחוויה.

פשוט הייתי מחוץ למשחק כמה שנים. עזרת לי להבין את הטכנולוגיה של היום.

תודה רבה על הכל, אני חושב שאני כבר פחות או יותר סגור על מה שאני רוצה.

פורסם

בהצלחה. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים