עבור לתוכן

מחשב גיימינג עד 4000

Featured Replies

פורסם

היי, ראיתי כבר כמה המלצות למפרט שדומות למה שאני צריך, אבל אשמח לתשובות לכמה שאלות שעדיין יש לי:

1. אני רואה שהמעבד המומלץ באזורי המחיר שלי הוא i5-6500, אבל בילבלו אותי עם כמה דגמים שונים שלו במחירים שונים... מה ההבדלים ביניהם ומה עדיף?
  2. לוח אם - קיבלתי כמה המלצות שונות לכמה יצרנים שונים עם מחירים דומים, למשל  Asus B150M-A אבל גם על מקבילים שלו ב-MSI וב-Gigabyte ואפילו ב-ASRock - יש הבדלים אמיתיים ביניהם? או שאני לא בכיוון בכלל עם הרכיב הזה? אולי ללכת לדגמי ה-110 או ה-170?
  3. זכרון - מוכר שהתייעצתי איתו בחנות כלשהי המליץ ללכת על 2 זכרונות של 4 ג'יגה במקום אחד של 8, כי אז יש מצב לעיבוד מקביל והמחשב יהיה חזק יותר (יכול להיות שאני לא מצטט אותו מדוייק אבל זה היה הכיוון שלו). זה נכון או שטויות?
  4. כרטיס מסך - R7 או GTX960, לאיזה כיוון ללכת אם אני רוצה משהו שיחזיק לי לכמה שנים?
  5. אני לא מתכנן על SSD כי הבנתי שזה בעיקר להאיץ את מערכת ההפעלה ולא דחוף לי שהמחשב יעלה מהר, וחוצמזה אולי אשדרג את הכונן בעתיד. אבל אולי SSD נחוץ לדברים אחרים ואני לא חושב על זה נכון?
  6. אם מתפנה לי עוד קצת תקציב, ללכת על שדרוג מעבד (6600) או שדרוג כרטיס מסך (ואם כן, ללכת לכיוון R9 או ה-GTX970?)? או אולי עדיף לי לשדרג משהו אחר?

השאלון:

1. תקציב: עד 4000, לנסות לחסוך אם יש מאיפה, יהיה בעייתי לחרוג (אבל אפשרי אם זה ממש שווה את זה).

2. שימושים: גלישה וגיימינג. המשחקים הבאים בתור הם Skyrim ו-Witcher3, לא משחק אונליין ו-MMO.

3. ציוד הקפי: לא כרגע.

4. רכיב שאין צורך לכלול במפרט: אין.

5. שקט בסולם של 1 עד 8: 1, שיהיה טרקטור לא מזיז לי.

6. אוברקלוק: לא משנה, כנראה לא.

7. מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות: לא צריך מע' הפעלה או אופיס, צריך הרכבה.

8. העדפה לחנות ספציפית: אין.

9. מתי: בקרוב, לא לחוץ.

10. בקשות מיוחדות: אם אפשר שיחזיק ל-4-5 שנים.

11. אופק שדרוג המחשב: אשמח מאוד להשקיע עוד בעתיד, אם יתאפשר- להוסיף זיכרון, להוסיף כונן SSD או כל דבר אחר שאפשר לשדרג בלי לפרק את המחשב לגורמים ראשוניים.

12. הערות נוספות: לא דחוף להוסיף SSD. אודיו רק באוזניות. באיזון בין רכיבים אוכלי חשמל וחזקים לחסכוניים וחלשים אני בצד של החזקים הזוללים. המארז יכול להיות מכוער וגדול כל עוד הוא עושה את העבודה. המסך שיש לי הוא 1920*1080.

תודה!

פורסם

1.הוא המשתלם ביותר בסדרה, מכון שמדובר במעבדים חזקים מאוד, ההבדל המורגש בפועל בין זה לבין ה-6600 שעובד בתדר בוסט גבוה ב-300 מגה-הרץ הוא זניח ביותר

מצד שני אם בא לך להשקיע עוד כ-100 ומשהו שקלים לטובת זה, אף אחד לא יעצור אותך. מה שכן כדאי להשאיר את זה לסוף רק במידה ויש תקציב, ולהתמקד בדברים חשובים יותר.

2. יש מלא חברות, ויש מספר ערכות שבבים, H110/B150/H170/Z170 ככל שהלוח מתקדם יותר ככה סביר שהוא יספק מגוון חיבורים ופיצ'רים גדול יותר, לרוב לוקחים את הלוח שהכי

מתאים מבחינת הצרכים האישיים שלך, אין טעם להשקיע בלוח יקר מידי לחינם.

3. על הנייר אולי, בפועל זה לא מורגש, אז זה יותר קרוב לשטויות מאשר נכון.

4.תלוי בתקציב, בסוג המשחקים, ובדרישות כמו רמת ההגדרות, טווח השרידות המבוקש פחות או יותר וכ'.

5. SSD עושה מה שקשיח עושה פשוט הרבה יותר מהר, זה מאוד מאוד נעים שכל פעולה שאתה מבצע היא מהירה בהרבה, וברוב הזמן השימוש במחשב הוא שימוש

סטנדרטי, גלישה, מוזיקה, תמונות, סרטים, לכן זה משהו שלא כדאי לוותר עליו. זה גם למעשה מה שיתן לך את ההרגשה שקנית מחשב "טיל" לעומת מה שהיה לך.

מה שכן זה לא משפיע על משחקים מעבר לטעינת המשחק וטעינת המפות למשל בתוך המשחק.

6.כמו שאמרתי, כאופציה משנית שלא תשפיע ממילא יותר מידי, משחקים נשענים קודם כל על הכרטיס מסך, לכן עדיף אחד חזק ככל הניתן.

לדעתי אם כבר מניחים על השולחן 4000 שקלים שווה להוסיף עוד קצת בשביל מערכת "מושלמת" שלא חסר בה דבר:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1359 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte B150M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz
כרטיס מסך: 1679 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 499 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon BULLET (3x120mm) + ANTEC 650W 80+ MODULAR
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

מחיר סופי: 4413 ₪ למזומן
 4501 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

בעיקרון אתה יכול לוותר על ה-SSD ואתה פוגע בערך ב-4000 שקלים, כמובן שאחרי שתבין מה המשמעות של SSD  במערכת יהיה לך קשה להבין איך הסתדרת בלעדיו עד היום.

אפשר להוזיל יותר בלקיחת באנדל עם ספק בסיסי יותר, וכרטיס מסך עם קירור סטוק מה שאומר פחות יעיל בקירור, רועש יותר במאמץ ולא יאפשר המהרה טובה כמו בכרטיס עם קירור מתקדם יותר.

מעבד: 1359 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte B150M-D3H (DDR4) S1151
כרטיס מסך: 1499 ₪ - * מבצע עם משחק * - GeForce Manli (PNY) GTX970 1178Mhz (BOOST) 4G DDR5
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 369 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon BULLET (3x120mm) + ANTEC 500W BUNDLE

מחיר סופי: 4103 ₪ למזומן
 4185 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אפשר להוזיל עוד יותר, עם ירידה ל-SSD של 120GB שהדגם הספציפי הזה עדיין יתן ביצועים מעולים, אבל היחס עלות\נפח הרבה פחות טוב, וגם הביצועים בכונן בנפח

קטן יותר יהיו פחות טובים מאחיו הגדול עם נפח ה-250GB, למרות ש-120GB מספיקים די והותר למערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות שנעשה בהם השימוש הכי תדיר, כמובן

שיהיה הצורך לסנן בצורה יותר קפדנית מה להתקין בכונן ומה לא.

כרטיס מסך: 1499 ₪ - * מבצע עם משחק * - GeForce Manli (PNY) GTX970 1178Mhz (BOOST) 4G DDR5
דיסק קשיח: 299 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 120GB SATA III
באנדל (מארז + ספק): 369 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon BULLET (3x120mm) + ANTEC 500W BUNDLE

מחיר סופי: 3973 ₪ למזומן
 4052 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

וואו, איזו תגובה מושקעת ומעולה! תודה רבה, ענית לי על כל השאלות!

:goodposting:

פורסם

לגבי השאלה שלך על זיכרונות. אני מעדיף שתי סטיקים מאשר אחד גדול. מהסיבה הפשוטה שאם אחד ידפק יהיה את השני או במילים אחרות. לא שמים את כל הביצים בסל אחד.

אין הבדל במחיר (כמעט) בין שני סטיקים של 4 לאחד של 8.

פורסם
  • מחבר

וואלה, מעולם לא נדפק לי זיכרון אבל אם זה אותו מחיר אז למה לא, ואם זה יישפר טיפה ביצועים בכלל טוב. תודה!

פורסם

מיותר, עדיף אחד של 8 או שניים של 8. במידה שיש תקלה אפשר לממש אחריות.

פורסם

ועד שתממש תשאר בלי מחשב

פורסם

נו בסדר והסבירות שספק או לוח יתקלקלו גדולים יותר, אז אולי כדאי לקנות גם שניים מראש..

סביר להניח שמי שלא מבין כלום בתיקון מחשבים לא יפתח את המארז ויתחיל בהליך עצמאי של איתור תקלות חומרה וגם ידע לאתר מודול זכרון סורר אחד מתוך שניים, ויעדיף לזרוק את המחשב לתיקון שבמסגרת האחריות, בדיוק כמו שאם יש לי תקלה ברכב אני יזרוק אותו במוסך גם אם הבעיה היא רק צינור נוזל. כי אני לא מבין שום דבר במכונאות רכב.

פורסם

לא הבנתי למה אתה מתעקש על סטיק אחד. אני לא מתווכח איתך על מה נכון או לא.

רק ציינתי את מה שאני עושה ומה דעתי

פורסם

סבבה כל אחד והעדפותיו. אני אישית חושב שאין טעם לקחת נפחים קטנים, זה יקר יותר, וזכרונות ddr4 רק נכנסו לשוק המיינסטרים לא ממזמן לכן יש סיכוי שיוכלו להמשיך הלאה בשידרוגים וזכרונות 8 גיגה יהיו יותר רלוונטים בעתיד מאשר 4 גיגה. איפשהוא כמו זה שזכרונות 4 גיגה יותר רלוונטים היום מאשר 2 גיגה. 

בגדול זה נכון שזה לא משמעותי לכאן או לכאן, אבל אין לזה קשר למשפט כמו "לשים את כל הביצים בסל אחד", זה לא משפט שמתאים לסיטואציה.

נערך על-ידי Roy.T

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום, השתמשתי בעזרה המעולה כאן למעלה כדי לקבל הצעות מחיר וכבר הייתי בדרך לשלוף את הארנק ולקנות, אבל אז קרו החיים ונאלצתי לדחות את הקניה. השאלה היא: משהו השתנה בחודשיים וחצי שעברו? או שהמפרט שהוצע לי כאן עדיין רלוונטי ומתאים להיום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים