עבור לתוכן

רכישת כונן SSD על פי סוג זיכרון

Featured Replies

פורסם

אני רואה היום שמחירים של כונני SSD בנפח 240GB שיצאו לאור בשנות 2013 מבוססי על זיכרון MLC עולים אותו דבר

כמו כוננים חדשים יותר משנת 2015 המבוססים על זיכרון מסוג TLC.

 

נכון להיום מה עדיף לקחת ולמה?

תודה

 

אגב, אני מסתכל באתר של אייבורי

לדוגמא

MLC:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10055

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11502

 

TLC:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17763

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17175

פורסם

באופן הכי כללי - MLC עדיף על TLC, כי זה פלאש עם פחות רמות מתח לתא (4 במקום 8), מה שאומר שהמימוש יותר פשוט, והוא יכול להיות יותר מהיר ופחות רגיש לשגיאות (מה ששוב מתבטא במהירות כי פחות זמן מתבזבז באלגוריתמי תיקון ופיצוי על שגיאות). מסיבה זו MLC גם יקר יותר (בממוצע) פר גיגה.

 

אבל זה באופן הכי כללי. בסופו של דבר צריך לבדוק פרטנית לכל כונן וכונן. כי הרבה תלוי לא רק בסוג הפלאש עצמו אלא גם בבקר, בקאש, בקושחה של הכונן. אפשר באמצעות תחכום במקומות הנכונים לייצר כונן TLC שיהיה מהיר יותר / אמין יותר מכונן MLC באותו מחיר. כך ששוב - יש לבדוק כל מקרה לגופו.

פורסם
  • מחבר

אני מבין.

בקיצור אם רוצים ללכת על בטוח אז רק סמסונג evo 850 שעולה כ-440 שקלים?

פורסם

מה פתאום "רק". כל אחד לפי התקציב ומה שנכון לו...

ללקוח ביתי שצריך להתחשב בתקציב, בנקודת הזמן הזו, ה- Evo 850 הכי משתלם.

 

פורסם

לא הייתי קורא לזה "על בטוח", בהתחשב בזה שמדובר בכונן TLC (אם כי בקונפיגורציה חדשנית) ובזה שבקודמו הEVO 840 (שגם בזמנו נחשב ל"על בטוח") היו בעיות ביצועים משמעותיות שנבעו, ככל הנראה, מעצם השימוש בTLC. הPRO 850 הוא כנראה יותר "על בטוח", וכמובן בשל כך יותר יקר.

 

עם זאת, נכון לעכשיו, לא דווחו בעיות משמעותיות בEVO 850.

פורסם
  • מחבר

אז בתור משתמש בייתי על מחשב נייח בתקציב של 350-450 שקל, מה הייתם עושים במקומי?

 

אגב, כרגע יש לי כונן corsair force 3 120GB  שנגמר לו המקום לגמרי והגיע הזמן להחליפו.

תודה

 

פורסם

http://ksp.co.il/?uin=25581

 

וזה לא אומר שהקודם לא יכול להשאר בתור \:D...

פורסם

יש בפלונטר mx200 בסביבות 440 ש"ח.

פורסם

הTLC של הEVO 850 נעשה בטכנולוגיית ייצור שבבים בתלת מימד או משהו.

לא מדובר באותם הזכרונות TLC של הEVO 840.

סמסונג טוענים שהTLC החדשים מהירים יותר, אמינים יותר, בעלי אורך חיים ארוך יותר.

והנתונים בשטח נראים טוב סך הכל.

 

לא הייתי נמנע מקניית הEVO 850 רק בגלל הבעיה של הEVO 840.

 

מי שזוכר היה סיפור עם סיגייט בדור 11 ואחרי המחדל הגדול אנשים שאלו את אותה השאלה.

ועניתי עליה תשובה דומה.

 

הדבר האחרון שסיגייט היו צריכים, או יותר נכון לומר המסמר האחרון בארון לקבירת האמינות שלהם לעשור הבא, זה שגם דור 12 יהיה נגוע בבעיות סדרתיות.

לכן דווקא בגלל מה שקרה, הסיכוי שהסדרה החדשה שמציעה ביצועים טובים, תהיה אמינה במידה טובה.

 

יש לי אותה המחשבה לגבי הסמסונג EVO 840 ו850.

סך הכל הביצועים והמחיר טובים.

 

הכדאיות בין הכונני 250GB בארץ ובחו"ל משתנה על פי המחיר והביצועים, כמו גם המבצעים השונים שמדי פעם צצים בעקבות החלטות יצרן או משווק גדול.

הבדלים של 40 שקל או 120 שקל קובעים מתי דגמים מסויימים הופכים יותר או פחות משתלמים לקניה.

 

הEVO 850 והBX100 סך הכל משתלמים לקניה.

לEVO 850 יתרון קל בביצועים, אבל לBX100 יש גם יתרונות מסויימים, הוא אחד הכוננים הכי מהירים שיש בבדיקות ביצועים ספציפיות.

הבקר של הBX100 מאפשר מהירות תגובתית בעיבוד דווקא בגלל שאין לו צ'יפ WRITE CACHE כמו שיש בסדרות/דגמים אחרים.

 

אם נשווה את כונני הSSD לביצועי מכוניות בGTA (מה? אפשר לעשות זאת? :D) הBX100 מרגיש כמו BALISTA COMPACT.

מאיץ מהר, קל, וחד בסיבובים. סך הכל מכונית מהירה וכייפית לנסיעה, אבל לא מהירה כמו למבורגיני וכיו"ב.

הEVO 850 קצת דומה למכונית DRAG RACING עם מנוע בולט מקדימה ומהירות מקסימלית גבוהה קצת יותר, עם ניטרו מאחורה לפעולות כתיבה, אבל עם שליטה בינונית בסיבובים ומרגישים יותר את משקלו.

 

תזכרו את היום בו העולם התחיל להשוות כונני SSD למכוניות GTA.

כאן זה נוצר.

פורסם
  • מחבר

כבר חשבתי שאני הולך לקנות את הסמסונג והנה אתה, ארתור, מגיע לפה בדיוק בזמן ואומר את הדבר שכלכך שרציתי לשמוע.

לי אישית נמאס לשמוע על סמסונג, טלפונים, מסכים, מקררים ועכשיו גם כונן קשיח, יצא לי מכל החורים.(רק חסר להם איזה מכונית אחת.... :) )

crucial דווקא בא לי ממש טוב. אותו מחיר, ביקורות טובות, פתחת לי תקווה חדשה!

 

למרות שזה הסיכום של אננדטק:

The 850 EVO is also very close in price and offers a little higher performance, but it can't challenge the BX100 in power efficiency, so for mobile users my recommendation would be the BX100, whereas the 850 EVO does offer marginally better value for desktop users.

פורסם

שים לב שבקישור שלך יש bx200 שהוא חדש מהbx100 וה200 עם tlc, תקציבי יותר ונחשב פחות טוב מה100. art דיבר על ה100 שמבוסס על הmx200. בירידת מחיר שציינתי הייתי הולך על הmx200.

פורסם
  • מחבר

אכן שמתי לב, אגב נראה שהסמסונג נגמר בכל רשת KSP...

מסתבר שיש עוד מתחרה לא קטן בקטגוריה, 

Transcend SSD370

פורסם

לא הייתי קורא לזה מתחרה.

גם לא הייתי אומר שזה באותה קטגוריה.

זה כונן של 70K IOPS.

 

פורסם
  • מחבר

זהו, קניתי את הסמסונג. תודה לכל היועצים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים