עבור לתוכן

איך לבצע חיבור לוקאלי בלבד בין כמה מכשירים?

Featured Replies

פורסם

הגעתי ליחידת דיור וביחידה יש נקודת תשתית של הוט היוצאת מהקיר(חיבור כבל רשת) כאשר אני מחבר כבל רשת מהקיר ישירות למחשב יש אינטרנט והכל עובד מצויין, אני רוצה לדעת איך אני מאפשר מכשירים נוספים שיש לי (PS4, טלויזיה חכמה) גם בחיבור קווי , אציין שיש לי ראוטר פרטי בנוסף כמובן שאני מניח שאוכל לעשות זאת בעזרתו ,אני פשוט לא בטוח איך והאם זה בכלל אפשרי

אודה לעזרתכם

תודה רבה (:

פורסם

ראוטר שהוא גם סוג של סוויץ' אמור לעשות את זה בצורה מלאה בתוספת היכולות האלחוטיות שלו (כדי לחבר גם מכשירים סלולאריים, מחשבים ניידים וכו').

איך להגדיר ראוטר זה לא משהו שניתן להסביר על גבי הפורום לכל ראוטר חוברת הדרכה והגדרה ראשונית משלו בהתאם לתשתית המדוברת ולצורת החיבור (במקרה של הוט: חייגן וללא חייגן).

אני מבין שזו איזו צורה שיתופית של חיבור לרשת ולכן אתה מקבל כבל רשת ישירות מהקיר שכן להוט אין תצורת חיבור כזו שלא כוללת מודם שמחובר לכבלי הקואקס שלהם.

אגב,

אם מישהו יחבר נתב נוסף (שכן זו יחידת דיור ואתה לא מחובר ממודם פרטי שלך אלא דרך נתב שאינך יכול לגשת אליו) יכול לגרום בלאגן ברשת לכן מומלץ לברר איך בדיוק הרשת הזו בנויה ומה מותר לך להוסיף או אסור.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם
  • מחבר

אם ככה אז מה בעצם האפשרות שלי במידה והחיבור הקיים הוא מודם משולב ראוטר של הוט שלא נמצא בהישג יד ?

אין אפשרות כלשהי להגדיר את הראוטר הפרטי שלי בשביל להשתמש בחיבור הזה וע"י כך להעביר תקשורת חוטית לשאר הרכיבים?

נערך על-ידי devek

פורסם

לא הייתי מתעסק עם נתב נוסף כשאני לא יודע מה יש בצידו השני של כבל הרשת (וכמו שאתה מתאר את זה אינך יודע ובכל מקרה אין לך גישה אליו) , נתקלתי פעם במישהו שעשה צרות בקיבוץ כשחיבר נתב נוסף (מערכות מודרניות אמורות למנוע דבר כזה אבל לך תדע...קיבוץ)

כשאתה אומר תקשורת חוטית אתה מתכוון שאין צורך באלחוטית?

אם זה המצב תוכל לחבר סוויץ' (שעולה בין 60-80 ש"ח) הוא מכשיר "טיפש" שסה"כ מפצל את יציאת הרשת שלך למספר חיבורים נוספים לא גורם ולא יכול לגרום לצרות.

פורסם

כמה מכשירים יש לך?

ראוטר ביתי בד"כ מגיע עם 4 חיבורים ככה שתוכל לחבר עד 3 מכשירים.

בכל מקרה כל סוויץ' פשוט מהחנות יעשה את מה שאתה רוצה.

נערך על-ידי Googleness

פורסם
  • מחבר

את הWIFI אני מקבל מהמודם המושלב שיש לדירה אבל לי יש ראוטר פרטי של TP LINK וממנו אני רוצה רק חיבורים חוטיים

אפשרי לעשות דבר כזה כמו שאתם מציעים? להפוך אולי את הראוטר שלי לסוויץ?

מה זה דורש?

במידה ואפשרי אשמח למדריך כלשהו, אני יודע להיכנס לנתב ולנווט בין ההגדרות אבל פחות יודע מה עליי להגדיר

נערך על-ידי devek

פורסם

בגדול, ביטול שרת DHCP על הראוטר אמור למנוע את רוב הבעיות שיכולות להיווצר ואפילו להשאיר אותך עם יכולת האלחוט.

תצטרך לעיין בחוברת של הנתב או להוריד אותה מהאינטרנט (קיים באתר היצרנית)

נערך על-ידי yotam.m

פורסם

תקפיד לחבר את כל הכבלים לחלק של הסוויצ' בנתב שלך (בד"כ ארבעה פורטים באותו הצבע),

תבטל את הDHCP בנתב.

מעבר לזה לא חושב שיש עוד משהו מיוחד.

אם אני זוכר נכון לצ'יף יש מדריך באתר.

נערך על-ידי Googleness

פורסם

אולי אני טועה, אבל למה אי אפשר להגדיר את הנתב לקבל IP בDHCP (מה"ספק" בצד השני של הכבל). ובכך תהיה גישה לכל המכשירים לאינטרנט וגם תהיה הפרדה בין הרשת הפנימית של פותח השרשור לרשת השיתופית.

הרי במידה והראוטר בסה"כ מושך IP משרת DHCP, עבור אותו מכשיר מדובר על צרכן רגיל לחלוטין, לא?

פורסם

אכן

הומלץ לבטל DHCP ו"למשוך" כתובת מהשרת שיושב מאחורי הכבל.

מניח שמדובר בסידור ביתי כך שלכל יחידת דיור תהיה אפשרות לגלישה כחלק מההסכם ובסהכ מדובר על מודם ראוטר של הוט ולא במשהו מסובך יותר ששייך לקיבוץ\מושב.

פורסם

לא, התכוונתי שהראוטר ימשוך כתובת מDHCP והמחשבים ימשכו מהראוטר, כדי שהם יהיו מאחורי NAT משלו ותהיה הפרדה משאר הרשת.

נערך על-ידי The Coolest

פורסם

הראוטר בכל מקרה מושך כתובת מהראוטר הראשי (כמו כל "לקוח" אחר ברשת)

העניין בהשארת ה-DHCP בראוטר המשני הוא זה שיכול לגרום לצרות וכדי שהמחשבים ימשכו כתובת מהראוטר שלו יש צורך להשאיר אותה פתוחה.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם

אאל"ט, כל עוד אתה משנה את הכתובת של הראוטר שלך לסגמנט אחר ברשת לא אמורות להיות שום בעיות גם אם תשאיר את שרות ה- DHCP שלו דולק - אתה מרוויח ככה חיבור LAN אחד ויוצר הפרדה בין הרשת שלך לרשת של יחידת הדיור.

אתה יכול לדעת לפי הכתובת שהמחשב שלך קיבל, לדוגמא: אם הכתובת שקיבלת היא 192.168.1.140 תשים שהכתובת של הראוטר שלך תהיה 192.168.2.1 והוא יחלק כתובות בין 10 ל- 100 או משהו בסגנון, לפי הצורך שלך.

אם אתה רוצה להיות בטוח מה הכתובת של הראוטר ביחידת הדיור אפשר להריץ wnetwater שיסרוק את הרשת.

נערך על-ידי Sven

פורסם

אם, ביחידת הדיור, אתה לא זקוק ליכולת אלחוטית כל SWITCH פשוט בכמה עשרות שקלים יעשה את העבודה.  אתה מחבר אותו בכבל רשת לקיר ומחבר אליו את כל הציוד האחר שיש לך.  אם אתה זקוק ליכולת אלחוטית ביחידה, רכוש נתב אלחוטי ותגדיר אותו על פי המוסבר בפרק האחרון של המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים