עבור לתוכן

מתלבט בין 390 ל-970

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה זמן פתחתי דיון על איך לשפר את המחשב והציעו לי 390 או 970 והגעתי להחלטה לקחת 970, אתמול דיברתי עם מנהל חנות שאני מכיר שיעשה לי מחיר טוב והוא אמר לי שכדאי לי לקחת 390 כי כבר עכשיו משחקים מנצלים מעל ל3GB ו-GTAV כבר מנצל קרוב ל-4, ושה-390 יותר חזק.

חלק מהפרמטרים שלי היו מחיר, קרירות ויציבות, אין לי בעיה לבצע OC וה-970 מעולה לזה, כמובן שגם צריכת חשמל ומעלות זה פקטור, אבל הביצועים שלהם היו יחסית זהים, אז הלכתי על 970, עכשיו אחרי מה ששמעתי זה די מוטרד מזה, עוד שנתיים אני אצטרך להחליף כרטיס בגלל זיכרון? משחק על 1080P, כרגע לא מתכנן לעלות ברזולוציה.

אשמח לעזרה.

פורסם

אל תוכל סרטים...

390 לא יותר חזק, יש כמה משחקים שבהם הוא מציג יותר FPS, ויש משחקים שבהם ה-970 נותן תוצאה טובה יותר.

תלוי במשחקים שאתה אוהב...

בכל מקרה, 390 זולל חשמל בהשוואה ל-970.

אגב, שני הכרטיסים טובים גם לרזולוציה של 1440P.

ואם יש לך דרישות לתמיכה ב-CUDA אז פה בכלל מה לחשוש.

פורסם

לי יש 970 והוא מריץ כל דבר שאני מטיח בו באיכות הכי גבוהה בצורה חלקה על מקסימום FPS (רזולוציה של 1080)

לי יש 970 והוא מריץ כל דבר שאני מטיח בו באיכות הכי גבוהה בצורה חלקה על מקסימום FPS (רזולוציה של 1080)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של urib

אל תוכל סרטים...

390 לא יותר חזק, יש כמה משחקים שבהם הוא מציג יותר FPS, ויש משחקים שבהם ה-970 נותן תוצאה טובה יותר.

תלוי במשחקים שאתה אוהב...

בכל מקרה, 390 זולל חשמל בהשוואה ל-970.

אגב, שני הכרטיסים טובים גם לרזולוציה של 1440P.

ואם יש לך דרישות לתמיכה ב-CUDA אז פה בכלל מה לחשוש.

ראיתי משחקים עם הבדל של 20FPS, היטמן. פאר קריי החדש, ובכללי קיבלתי את הרושם שהוא יותר חזק, ושעם OC קליל הוא מגיע ל-390X.. וכמובן 8GB

זה מה שבעיקר מדאיג אותי, הזיכרון, אני לא רוצה להיתקע עוד שנה וחצי שנתיים על הגדרות נמוכות ממה שאני באמת יכול לקבל בגלל הזיכרון.

דרך אגב, ה-970 יותר טוב לOC מה-390? 

פורסם

הרבה יותר טוב,  ה390 די סחוט מראש. היו לי כרטיסי 390 ככה שאני יכול לומר לך שמבחינת ביצועים אלו כרטיסים מעולים, אבל הם לא עושים את העבודה בצורה אלגנטית כמו ה970,  יותר רעש יותר חום ויותר חשמל,  אצלי ב4k הוינדפורס 2 היה מגיע ל90 מעלות עם מארז פתוח,  והיה נשמע כמו מפוח, הדגם השני של xfx היה הרבה יותר קריר ושקט,  אבל ממילא אין אותו בארץ.  אם אתה הולך על ה390,  לך על הספייר טריי X עם שלושת המאווררים,  לא הייתי נוגע בגרסאות האחרות של הכרטיס עם שני מאווררים ובטח שלא בווינדפורס g1 שזה הכרטיס הכי נפוץ של ה390 עד לפני תקופה קצרה. 

עוד שנתיים מלבד מגבלת הvram גם תאלץ להתפשר מהותית בהגדרות באופן טבעי עקב כותרים דורשניים יותר,  אם אתה גיימר שאוהב ביצועים ברמה גבוהה מאוד בכל רגע נתון קח בחשבון שזה בערך תווך השרידות של כרטיס המסך,  אין פה קסם וזה לא משנה אם תקנה כרטיס עם 10gb vram. לכן גם אין טעם שתאכל לעצמך את הראש יותר מידי לגבי העניין הזה. 

תקנה תהנה וסגור עניין. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

הרבה יותר טוב,  ה390 די סחוט מראש. היו לי כרטיסי 390 ככה שאני יכול לומר לך שמבחינת ביצועים אלו כרטיסים מעולים, אבל הם לא עושים את העבודה בצורה אלגנטית כמו ה970,  יותר רעש יותר חום ויותר חשמל,  אצלי ב4k הוינדפורס 2 היה מגיע ל90 מעלות עם מארז פתוח,  והיה נשמע כמו מפוח, הדגם השני של xfx היה הרבה יותר קריר ושקט,  אבל ממילא אין אותו בארץ.  אם אתה הולך על ה390,  לך על הספייר טריי X עם שלושת המאווררים,  לא הייתי נוגע בגרסאות האחרות של הכרטיס עם שני מאווררים ובטח שלא בווינדפורס g1 שזה הכרטיס הכי נפוץ של ה390 עד לפני תקופה קצרה. 

עוד שנתיים מלבד מגבלת הvram גם תאלץ להתפשר מהותית בהגדרות באופן טבעי עקב כותרים דורשניים יותר,  אם אתה גיימר שאוהב ביצועים ברמה גבוהה מאוד בכל רגע נתון קח בחשבון שזה בערך תווך השרידות של כרטיס המסך,  אין פה קסם וזה לא משנה אם תקנה כרטיס עם 10gb vram. לכן גם אין טעם שתאכל לעצמך את הראש יותר מידי לגבי העניין הזה. 

תקנה תהנה וסגור עניין. 

הבנתי שיוצאת סדרה חדשה של כרטיסי מסך עוד חודשיים שלושה זה נכון ? במידה וכן אולי שווה לחכות ואז לקנות ? 

פורסם

אני לא חושב שהם יהיו זולים. סביר להניח ששתי החתיכות הראשונות יצאו ב2500+ ו-3300+ שקלים. 

ממתינים כרגע לראות במה בדיוק מדובר, במהלך אפריל נדע הרבה יותר טוב

פורסם

ואף אחד לא מבטיח שnVidia תשפר את הביצועים בצורה דרסטית, יש להם מספיק זמן לחלוב את Maxwell עוד קצת.. 

פורסם

דודאל, ה970 כרטיס מעולה אבל לדעתי תחכה לדור הPASCAL שאמור לצאת עוד פחות מחצי שנה ואז תחליט.

פורסם

אם אתה גיימר שאוהב ביצועים ברמה גבוהה מאוד! עם הסימן קריאה :-) אני מצתרף וממליץ לך לחכות, חודשיים זה לא עוד הרבה זמן .

בכל מיקרה עם אתה קונה את R9 390X  לפי התחזית של השנה הקרובה הוא מבטיח מאוד ! הרבה יותר מ970 הזקן סוס עבודה אבל עוד מאט בן שנתיים .נקודה. אישית, די לא יכול לשמוע עליו יותר.

יש אלטרנטיבה טובה יותר + הורדת המחירים בארץ של AMD משנה את כללי המשחק מולו .

פורסם

אם ה-GTX970 הוא זקן, ה-390 הוא גופה מתפוררת, כנראה לא שמעת על זה ש-AMD ממחזרת כרטיסים כמו בקבוקי פלסטיק כבר כמה דורות..

פורסם

כרגיל הוא כל הזמן מגיב בלי שהוא

מבין בכלל בתחום.

פורסם
ציטוט של oren417

כרגיל הוא כל הזמן מגיב בלי שהוא

מבין בכלל בתחום.

תגובה שלך זה ממש שיא התבונה של התחום! מאוד מוסיף לדיון .

כבוד החי .

פורסם
ציטוט של Roy.T

אם ה-GTX970 הוא זקן, ה-390 הוא גופה מתפוררת, כנראה לא שמעת על זה ש-AMD ממחזרת כרטיסים כמו בקבוקי פלסטיק כבר כמה דורות..

בוא נניח שהשמועה נכונה וAMD ממחזרת כרטיסים, האם שורה תחתונה הביצועים טובים יותר כן או לא ?

או אולי אתה מערבב בפירוש הדברים? ש AMD בטכנולוגיה החדישה שהיא פיתחה, שבה גם הזיכרון מובנה על המעבד.

בעתיד לא בכרטיס המדובר כרגע 390X, באמת תוכל לעשות מה שהיא רוצה עם הכרטיס להשאיר או לזרוק, וזאת מבלי להיות תלויה באף חברה או ונדור.

שאני רואה בזה דבר מצויין ! 

עכשיו בוא ניקח את זה קצת יותר רחוק. אם בא לך כמובן - אם לא, עצור בבקשה לקרוא פה!

יכול להיות שAMD מכוונת לכך שבעתיד הלקוח יוכל לרכוש את הכרטיס הראשון עליו יהיה סוקט (כמו על הלוח אם שלך) שכל גירסה אתה תיקנה רק את היחידת עיבוד החדישה, ותחילף בבית.

כמו כן תרצה להחליף מערכות קירור, סבבה, תחליף לאיזה ונדור שאתה רוצה, הגמישות שהטכנולגיה מאפשרת היא ממש מהפכה שיווקית שטובה עבורינו הלקוחות וחסכון כספי.

כך כל חברה מיצרת את מה שהיא טובה בו באמת . 

מעבד AMD יודעים ליצר, קירור ונדור אחר וכו'.

אבל בנתיים עפתי קצת רחוק, בוא ניראה מה החידוש יוליד אני רואה בזה דבר טוב!

פורסם

390X כרטיס מיושן לא פחות, דורש בהרבה יותר חשמל מאשר 970.

יכול להיות שפותח הדיון ידרש לרכוש ספק-כוח חדש רק בשביל הכרטיס הנ"ל.

בכל מקרה 390X ממש לא משתלם בהשוואה ל970, וזה מבלי לקחת בחשבון את המחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים