עבור לתוכן

מפרט מחשב לאולפן ועוד בתקציב של 7000

Featured Replies

פורסם

שלום,
אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לאולפן הביתי, לא מעוניין לחסוך במידה ויש צורך ברכיבים שישפרו משמעותית.
אציין שאני לא חדש בתחום המחשבים או המוזיקה כך שתרגישו חופשי בהצעות של רכיבים שנראים לכם הכרחיים כי חשובה לי עבודה חזקה ומהירה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה והפקת מוזיקה וקצת עריכה גרפית ומשחקים לאחר קניית כרטיס מסך בהמשך.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פרנסה:

Cubase
Ableton live
Fl studio
תדיר:
Photoshop\Lightroom
After Effects

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA VI 

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23"  1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא אבל אם יש הבדל משמעותי בין עם או בלי ב Default אז אעדיף את זה עם הביצועים הגבוהים ביחס למחיר

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה, הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, ראשון לציון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 , אוסיף FW בהמשך במידה ואשתמש בציוד הדורש זאת, ספק טוב, SSD.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב לי שהמחשב הזה יהיה חזק ללא צורך בשידרוגים מיוחדים.
מעוניין גם בהצעה לכרטיס מסך שארכוש בעתיד למחשב הזה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
ברור לי שלמשחקים כבדים ולעבודות גרפיקה כבדות אצטרך לקנות כרטיס מסך ואני מתכוון לעשות זאת לאחר קניית המחשב בגלל התקציב אבל חשוב לי שתהיה תאימות לרכיבים אז נא להחשיב את זה במחיר.

למחשב יהיה מחובר ציוד כגון מקלדות שליטה, כרטיס קול חיצוני וכו'
אם ישנה בעיה עם זה שהמחשב מיועד גם למוזיקה וגם לגרפיקה ומשחקים אז נא לשים דגש יותר על המוזיקה כי השאר זה פינוק מבחינתי.

תודה

פורסם

אני דרך הנייד וזה לא הכי נוח למקרה שפיספסתי משהו,  אבל לא ממש הבנתי למה לא לשלב כרטיס מסך עכשיו,  התקציב שלך מוגזם ממילא

ולא צריך כרטיס אימתני לרזולוציה הזו. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הוא במסגרת התקציב, הסיבה היא שארכוש הוא אותו בהמשך היא כלכלית, כך שארכוש מחשב ב5500 נניח וכרטיס ב 1500 כשיהיה אפשרי מבחינתי. 
מעדיף להשקיע במחשב למטרת עבודה באולפן לפני תחביבים כמו גיימינג וגרפיקה ולזה כרגע לא דחוף לי כרטיס מסך.
כמו שאעדיף 16 של ראם כרגע וכונן SSD טוב ולא 32 ראם כרגע במסגרת התקציב.

פורסם

ליצירת מוזיקה אתה לא צריך משהו מעבר לליבה מובנית של המעבד, לדברים האחרים מן הסתם כן (כמו שכנראה אתה מבין בעצמך)

אבל בכל מקרה גם אחרי שניקח בחשבון את כל הדרישות וניישם אותם לא תגיע ל-5500 שקלים:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1490 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 569 ₪ - Gigabyte GA-H170-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 338 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz (כמות: 2)
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 370 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 860 ₪ - * מבצע * - Fractal Design R5 Black + ANTEC 650W 80+ MODULAR
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4175 ₪ למזומן
 4258 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

1.אפשר לקחת SSD בנפח כפול אם אתה רוצה לעשות שימוש בחלק נוסף מהתקציב, מחירו כ-780 שקלים, סביר להניח שזה יבוא לידי תועלת.

2.המפרט הנ"ל מאוד שקט, עם ספק איכותי ושקט בהספק גבוה בהרבה ממה שצריך כך שלא יתאמץ יתר על המידה, ומארז מבודד רעש עם ספוג לבידוד רעש ווויברציות.

כמו כן קירור שקט למעבד.

לא יודע כמה רציני האולפן שלך ברמת הבידוד רעשים חיצוניים, וסביר להניח שהמערכת הזו יותר שקטה מהמערכת שיש באולפן הקלטות של אינפקטד משרום, אבל יש גם

יותר שקט מזה, אם תרצה ללכת ALL IN בנוגע לזה:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1490 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 569 ₪ - Gigabyte GA-H170-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 338 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz (כמות: 2)
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 370 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
מארז: 630 ₪ - Nanoxia Deep Silence 1 Black
ספק כוח: 590 ₪ - * מבצע * - Seasonic X-Series 660W PLATINUM Modular BULK
קירור אוויר למעבד: 179 ₪ - * מבצע * - Scythe Mugen 3 REV B

מחיר סופי: 4595 ₪ למזומן
 4686 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

כולל ספק היברדי, מה שאומר שכל עוד הוא לא עובד קשה, המאוורר שלו לא יעבוד כלל, וכידוע המאוורר של הספק זה מהרכיבים היותר

רועשים במערכת לאחר הכרטיס מסך, כמובן שזה תלוי באיזה ספק מדובר, וכמה קשה הוא עובד.

בכל מקרה במצב של יצירת מוזיקה, התלוייה בעיקר במעבד, המאוורר של הספק בוודאות לא יזוז מילימטר, בזמן משחק\עבודה גראפית אולי

כן אבל זה יהיה פחות קריטי כי אתה לא יוצר בזמן הזה מוזיקה, בכל מקרה יכול להיות שגם אז המאוורר לא יפעל.

בנוסף קירור רציני יותר למעבד, שעד כמה זכור לי גם מאוד שקט, ומארז ששם את כל דגשו על שקט.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זכרונות האלו: 

DDR4 8GB 2133Mhz CL14 1.2V Kingston HyperX Fury Black
https://www.tms.co.il/product/15265

לפי מה שהבנתי הם מגיעים עד ל2666 

האם זה יעבוד לוח מסוג H170 או שהוא חייב Z170 בכדי לעבוד בצורה הזאת?

הבנתי שאלו זיכרונות טובים

פורסם

גם אם תיקח  מראש זכרונות 2866 זה לא ישנה לך,  במקרה שלך הזכרונות הכי זולים יהיו הכי כדאיים,  אין טובים לא טובים. לקחת לוח שתומך בזכרונות מעל 2133 רק בשביל זה,  זה אולי הדבר הכי מיותר שאתה יכול לעשות,  אל תזרוק סתם כסף על שטויות. 

והזכרונות שבקישור הם בערך אותו דבר כמו אלו שבמפרט, הם באותו איזור המחיר ככה שזה לא משנה לכאן או לכאן,  אבל כמו שאמרתי לא ממליץ לך להיסחף עם לוח יותר יקר וזכרונות  יקרים יותר אין לזה סוף וכדאי לשמור יחס עלות\תועלת טוב ככל שניתן. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

מה דעתך על המפרט הזה: 
(כונן קשיח 2T ארכוש בנפרד וכולל אל פסק שאני בכל מקרה אצטרך לרכוש)

Intel i7 6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake מעבד
₪1487  LGA1151Tray
₪150  Arctic Cooling Freezer i11 קירור למעבד
₪610  Asus H170 PRO USB3.1 לוח אם
₪622  Fractal Design Define R5 Black מארז
₪675  Seasonic G750 750W Active PFC 80+ Gold Modular ספק כוח
₪236 2X Kingston DDR4 8GB 2133Mhz CL 15 זיכרון
₪1665  Gigabyte GTX 970 WF3 OC 4GB Retail כרטיס מסך
₪437  Samsung SSD EVO 850 250GB קשיח למחשב שולחני
₪90  LG DVDRW X24 SATA כונן אופטי
₪473  FSP UPS 1000VA USB FP Series אלפסק

סה"כ: ₪6681 

פורסם

1.אישית הייתי מעדיף את הלוח הזה שגם זול יותר.

2.הספק הנ"ל אינו כולל מצב היברידי, שזו הסיבה היחידה ששמתי ספק כ"כ יקר מלכתחילה, לך על זה, אחרת אין טעם ואפשר לקנות ספק גם בחצי המחיר.

וזה ממילא בערך הספק כפול מהצריכה של המערכת הזו.

3.זכרונות יקרים שלא ברור למה, לך על אלו

4.הייתי מציע את הפריזר 7 פרו ששקט מאוד ויעשה את העבודה מאחר וממילא אין צורך בקירור מיוחד מעבר לאחד שיהיה שקט מהסטוק אבל

הוא זול רק ב-15שקלים מהקירור הנ"ל אז אפשר להישאר עם מה שבחרת.

5.השאר בסדר, לא מבין שום דבר באל פסק כך שבגזרה הזו אני לא יכול לעזור.

נערך על-ידי Roy.T

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים