עבור לתוכן

קניית מחשב חדש לגיימינג כבד

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? אני יכול כל תקציב אבל לא רוצה לשפוך סתם כסף הבנתי שמעבד I5 6500 יתאים לצרכים שלי, ובגלל המסך שלי חבל לקנות GTX 980TI אז מין הסתם 970 ולפי זה פשוט לבנות את המפרט.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן לגיימינג כבד

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. black desert cs;go, soul and blade וכו'' בנוסף כל המשחקים החדשים שייצאו בעתיד

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. זהו אני מתלבט האם לקנות מסך חדש שיגיע ל1440P

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 הכוונה מהמארז? אם כן חשוב מאד שיהיה ממש שקט כי המחשב ליד המיטה

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ימים קרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אממ לא אולי בקטנה

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני מעוניין במחשב גיימינג כבד (אני דיי חדש בנושא), הבנתי שבגלל המסך שלי שהוא דיי גרוע לא כדאי להביא 980GTX TI אלא ללכת על 970

אז חשבתי אולי לקנות מסך חדש 1440P ולהתאים לו כרטיס מסך כי הבנתי שגם אם אני אקנה 970 אני עדיין לא אנצל את כל הFPS לגמרי.

המטרה שלי במחשב : להריץ משחקי גיימינג כבדים מכל הבחינות והסוגים, גם פיפא GTA לא משנה מה על ההגדרות תצוגה הכי גבוהות ושיהיה FPS גבוה.

תקציב לא רשמתי כי אני רוצה שתבחרו לי משהו ענייני ולא סתם לשפוך כסף

כמו לדוגמא אני לא צריך מעבד I7 6700 כי אני צריך גיימינג אז עדיף I5 6500 ואז לפי זה לבנות את המפרט

ושהלוח אם יתאים להכל והספק וכל זה מין הסתם

אני רוצה 16 RAM, שיהיה זיכרון SSD 250MB וזיכרון רגיל 2TB, שיהיה קירור למעבד טוב ואיכותי, כונן אופטי שיהיה גם

תודה

פורסם
  • מחבר

מתכנן לקנות בימים הקרובים אשמח לעזרה

פורסם

מערכת מאוד שקטה עם מארז מבודד רעשים\ויברציות, בשילוב ספק איכותי ושקט יותר, וקירור למעבד מעבר לבסיסי

שידרש על מנת לספק רמת שקט טובה יותר, זו תוספת של כ-400~500 שקלים, האלטרנטיבה היא רמת רעש

לא גרועה במיוחד, ללא רכיבים זולים או ג'נרים, שמערכת בזמן מנוחה רוב הסיכויים שזה יהיה מספיק שקט בשבילך.

בכל מקרה אתה חייב לתת איזור תקציב כלשהוא, לא הגיוני שאין שום תקציב להתבסס עליו, כך גם יהיה קל יותר

להבין אם התוספת הזו לטובת השקט תגרום לפגיעה בביצועים או שלא.

פורסם
  • מחבר

ברמת העיקרון אני יכול להגיד לך 10אלף אבל כמו שאמרת באחד הדיונים שאתה לא סתם תבנה מפרט יקר בגלל התקציב אלא בגלל הצרכים

אז הצרכים שלי הם שקט מהמארז כי זה קרוב למיטה ואין לי בעיה ללכת על R5 וספק בנפרד.

אני יודע שיש את האופציה הזולה יותר ב600 בערך עם השילוב ספק מארז אבל בכללי שמעתי דברים טובים על R5 מבחינת הקירור והצורה שבה הוא בנוי

אלא אם כן אתה תגיד לי שיותר כדאי לי ללכת על הבאנדל כי זה יספיק לי מבחינת שקט מהמארז

שוב אני מחפש לחסוך אבל מצד שני דברים שחשובים לי אין לי בעיה להוציא כסף.

אז בעיקרון המידע שאמרתי לך כאן + מה שכתבתי בנושא

תודה

פורסם

כל אחד והשיגעונות שלו, אני לא יכול לומר מה יתאים לכל אחד, לרוב האנשים משהו

ממוצע יספיק, מנגד אחד שיושב כל היום ועובד על המחשב עם תוכנות שטוחנות מעבד

ללא סאונד ברקע כמובן שהגיוני שיעדיף שהקירור לא יחפור לו באוזן בזמן שהוא עובד.

אדם שיוצר מוזיקה יעדיף כמה שפחות רעשי רקע בעבודה.

מי שסתם יושב וגולש ברשת לא מאמץ את המעבד ולא את המאיץ הגראפי, לכן רמת הרעש לא

תיהיה גדולה, ובנוסף בזמן משחק זה גם פחות קריטי, כשיש את רעשי המשחק, או שעושים שימוש

באוזניות, גם לזה כמובן יש גבול ומשהו שנשמע כמו מפוח לא יהיה נעים בכל מקרה.

אם אתה עושה שימוש במחשב בערב ואתה לא לבד בחדר, בהחלט אפשר להבין את הרצון להשתיק כמה שיותר

את רעשי המחשב, אם אתה לבד בחדר אז אישית אני ממליץ לך לכבות את המחשב בזמן שאתה ישן או לא עושה בו

שימוש, יתן מנוחה לרכיבים פחות בלאי וגם הרבה פחות אבק לתווך ארוך.

ה-R5 מארז מצויין, לשימוש במארז כזה יש יתרונות ואי אפשר להגיד למי שקנה אותו שזו הייתה טעות.

לגבי ה-980TI אתה צודק בהחלט לטעמי, מי שמעוניין לשמור על רמת הגדרות גבוהה באופן קבוע, ולהינות

מהפיצ'רים האחרונים, יעדיף להשקיע בכרטיס חזק אבל עם יחס עלות\ביצועים גבוה, כמו ה-GTX 970.

בכל מקרה זרמתי עם הבקשה לשקט, עם קירור שקט למעבד ובאנדל מארז\ספק סופר שקט ואיכותי, פירוק

הבאנדל ולקיחת R5 לבד וספק מעט תקציבי יותר לבד, יחסוך אפילו לא מאה שקלים לפי השיטוט שלי בהיצע

שלהם, לכן התוספת בהחלט ראויה ושווה לנצל את הדיל של רכישת מחשב חדש בלבד.

מעבר לזה לא חסכתי בכלום, עם כל הבקשות שלך, וכמו כן תוכל לשדרג בעתיד לכל כרטיס מסך עתידי

וסביר שלא תצטרך בתקופת השרידות של המערכת הזו אבל גם תוכל הוסיף עוד שני מודולי זכרון נוספים.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray
כמות: 1 - מחיר: ₪949

קירור למעבד:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2
כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:
Gigabyte GA-H170-D3H for 1151
כמות: 1 - מחיר: ₪573

מארז:
Seasonic S12G 650W Gold + Fractal Design Define R5 Black - בקניית מחשב חדש בלבד
כמות: 1 - מחיר: ₪974

זיכרון:
DDR4 8GB 2133Mhz CL14 1.2V Kingston HyperX Fury Black
כמות: 2 - מחיר: ₪198

כרטיס מסך:
Gigabyte GTX 970 WF3 OC 4GB Retail
כמות: 1 - מחיר: ₪1665

קשיח למחשב שולחני:
Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3
כמות: 1 - מחיר: ₪374

קשיח למחשב שולחני:
Samsung SSD EVO 850 250GB!
כמות: 1 - מחיר: ₪437

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5503

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5393 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/xz7bhfde

אפשר לקבל מערכת דומה ברמת הביצועים בסביבות ה-4.5K אך כמובן בלי דגש מיוחד על דבר

ובחירת רכיבים תקציביים יותר.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

10 אתה!! תודה רבה מחר אני אקנה, זה בול מה שרציתי.

אני תמיד מחפש לקנות את הדבר האיכותי אבל עם המחיר הטוב

נכון לא משתלם מבחינת כספית לקנות I7 וI5 שהביצועים דיי דומים לגיימר

וגם עם הכרטיס מסך ראיתי גם שההבדלים בין 980 ל970 בביצועים זה איזור ה10FPS והמחיר הוא הבדל ענק.

אז בעוד כמה שנים שארצה להשתדרג פחות יכאב לי כי כרגע הוצאתי יחסית סכום סבבה.

כי כמו שאמרת עם הדור יוצא דור נכנס דור קיים (חח ברח לי המשפט המדויק)

בעתיד כשארצה להביא מפרט ב5 אלף שוב מין הסתם שהוא יהיה הרבה יותר חזק מזה.

סתם שאלה קטנה לא שזה משנה לי אבל בא לי לדעת לידע כללי

הספק נחשב לזול מבחינת איכות או לאיכותי כמו שNONE קורא לזה?

נערך על-ידי mushnush

פורסם

מה נדבקת באובססיביות? זה ספק שמעל הרף העובר שלו אל תדאג. בחרתי בו כי הוא משתלם ושקט מה

שמתאים במקרה הזה, כמו שציינתי החיסכון בבאנדל עם ספק תקציבי יותר לא רציני אז אם אפשר לקבל איכות

בהפרש קטן מאוד במחיר אף אחד לא יתנגד. בין היתר זה משתלם גם מכוון שזה דיל מוזל בקניית מחשב חדש בלבד.

-אם אתה מהבודדים שעדיין משתמש בדיסקים, זה בסדר.

-לוח בערכת שבבים בסיסית יותר - מגוון\כמות קטנה יותר של חיבורים, פחות פיצ'רים כללים, אודיו פחות מתקדם, 2 סלוטים לזכרון לעומת 4.

מבחינת ביצועים אין הבדל. אפשר להסתדר עם שני הדגמים בלי בעיה, אבל ה-H170 נראה יותר "מתאים" לסביבת המערכת הזו שבנויה

מרכיבים די יקרים ואיכותיים. החלטה שלך בכל מקרה אפשר גם וגם.

ציטוט של mushnush

נכון לא משתלם מבחינת כספית לקנות I7 וI5 שהביצועים דיי דומים לגיימר

וגם עם הכרטיס מסך ראיתי גם שההבדלים בין 980 ל970 בביצועים זה איזור ה10FPS והמחיר הוא הבדל ענק.

אז בעוד כמה שנים שארצה להשתדרג פחות יכאב לי כי כרגע הוצאתי יחסית סכום סבבה.

מדוייק.

פורסם
  • מחבר

חחח ידעתי שתגיב כך לא נדבקתי באובססיה. כמו שכתבתי, לידע כללי - לא אכפת לי גם אם היית אומר שזה נחשב ללא איכותי רק רציתי לדעת.

בעניין הלוח אם זה מה שחשבתי וזה בדיוק הלוח אם שרציתי - עוד פעם אני אוהב לדעת/ללמוד (אולי אובססיה ללדעת :D)

בעניין הדיסקים, זה אולי לצרוב שירים לאוטו, דיסקים לסוני ישן, ולא יודע שיהיה. עדיין אי אפשר להיפרד מזה לגמרי והמחיר באמת זול אז חבל להיתקע במידת הצורך

שוב תודה רבה אתה הכי מבין שפגשתי עד היום בנושא המפרטים רק תסביר לי איך אני עושה לך לייק כי ראיתי שיש כאן קטע כזה בפורום

שאלה קטנה אמרת שזה טוב לכבות את המחשב, אם נכנס למצב שינה זה אותו דבר?

נערך על-ידי mushnush

פורסם

הכל טוב ויפה רק דבר אחד מציק לי.

קודם כל שמתי לב למחיר הנהדר של ה2TB סיגייט אצל TMS.

ואז באתי לבדוק מה המחיר של ה3TB כי ככל הידוע לי הם עדיין הנפח המשתלם ביותר במחיר פר גיגה, וראיתי שאין את הנפח אצל TMS.

בעיקרון זה לא כל כך משנה כשהמחיר של ה2TB טוב, אבל אצל סיגייט בנפח ה2TB יש לך סיכוי לקבל כונן עם 3 פלטות של 666MB או עם 2 פלטות של 1TB, כשבנפח ה3TB אאל"ט תמיד תקבל כונן עם 3 פלטות של 1TB.

ולכן כשהמחיר של ה3TB ממילא הכי משתלם(גם אם רק בקצת) עדיף לקחת אותו ולהיות בטוח שתקבל את הגירסה היותר מהירה של הדור הזה.

תקן אותי אם אני טועה.

עריכה:

עכשיו שאני חושב על זה גם הקירור מציק לי קצת.

אפשר לקנות קירור טוב יותר עם פלטה אחורית(הרבה יותר בטוח) בתוספת לא גדולה של כמה עשרות שקלים.

אפילו אם לא מיועד OC הייתי מוכן לשלם את ההפרש וללכת על קירור חזק ובטוח רק בשביל השקט הנפשי.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי אתה פשוט אומר שבחנויות אחרות ה2TB עולה יותר זול ושיש אופציה ל3TB באותו המחיר?

שמע תכלס ל1TB אני לא מאמין שאגיע בזמן הקרוב אז 3 נשמע לי בכלל מיותר וTMS מרכיבים לי וזה יוצא לי נח.

בסדר נסלח להם על היוקר הזה כל השאר פיקס :)

ציטוט של Art Tatum

הכל טוב ויפה רק דבר אחד מציק לי.

קודם כל שמתי לב למחיר הנהדר של ה2TB סיגייט אצל TMS.

ואז באתי לבדוק מה המחיר של ה3TB כי ככל הידוע לי הם עדיין הנפח המשתלם ביותר במחיר פר גיגה, וראיתי שאין את הנפח אצל TMS.

בעיקרון זה לא כל כך משנה כשהמחיר של ה2TB טוב, אבל אצל סיגייט בנפח ה2TB יש לך סיכוי לקבל כונן עם 3 פלטות של 666MB או עם 2 פלטות של 1TB, כשבנפח ה3TB אאל"ט תמיד תקבל כונן עם 3 פלטות של 1TB.

ולכן כשהמחיר של ה3TB ממילא הכי משתלם(גם אם רק בקצת) עדיף לקחת אותו ולהיות בטוח שתקבל את הגירסה היותר מהירה של הדור הזה.

תקן אותי אם אני טועה.

עריכה:

עכשיו שאני חושב על זה גם הקירור מציק לי קצת.

אפשר לקנות קירור טוב יותר עם פלטה אחורית(הרבה יותר בטוח) בתוספת לא גדולה של כמה עשרות שקלים.

אפילו אם לא מיועד OC הייתי מוכן לשלם את ההפרש וללכת על קירור חזק ובטוח רק בשביל השקט הנפשי.

רק עכשיו ראיתי את העריכה.

שוב הקירור שאתה מתכוון אליו הוא נמצא בTMS?, אם כן אשקול ללכת עליו ותודה על העזרה

ומה הכוונה "פלטה אחורית (יותר בטוח)"?

נערך על-ידי mushnush

פורסם

עניין של צורך, ממילא שיש SSD בנפח יחסית גדול זה פחות משנה, במקרה של הפרש

ביחס עלות\נפח כמו ההפרש של קשיח 500GB ל-1TB זה כן יהיה טימטום מוחלט לא

לקחת קשיח 1TB שההפרש עומד על כ-40 שקלים. מעבר לזה ה-2TB אכן יותר משתלם

ובהחלט אופציה טובה, 3TB זה כבר נפח שיהיה מוגזם לרוב, אני למשל גם 1TB לא צריך

אז אין טעם שאני יקנה כונן עם פי שלוש נפח מזה גם אם הוא טיפה משתלם ומהיר יותר.

לגבי הקירור אני לא בטוח שכדאי להשקיע יותר, מכיר את הדיווחים על עניין העובי של ה-PCB

של המעבד או מה שזה היה, אבל לא חושב שיהיה הגיוני לשלול קירורי MID LEVEL

טובים בגלל זה, לפחות לא עד שיהיו דיווחים רבים על נזקים פיזיים ממשיים מה שלא ידוע לי עד כה, ולא

מדובר על מעבדים שהושקו לפני חודש או חודשיים.

הוא יכול להתייעץ עם החנות לגבי זה, ניסיון מעשי רב בהרכבות הוא הכי פרקטי. אם ימליצו לו להוסיף עוד

כמה גרושים לקחת קירור עם פלטה אחורית אז זה לא מה שישבור אותו.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
ציטוט של mushnush

לא הבנתי אתה פשוט אומר שבחנויות אחרות ה2TB עולה יותר זול ושיש אופציה ל3TB באותו המחיר?

שמע תכלס ל1TB אני לא מאמין שאגיע בזמן הקרוב אז 3 נשמע לי בכלל מיותר וTMS מרכיבים לי וזה יוצא לי נח.

בסדר נסלח להם על היוקר הזה כל השאר פיקס :)

רק עכשיו ראיתי את העריכה.

שוב הקירור שאתה מתכוון אליו הוא נמצא בTMS?, אם כן אשקול ללכת עליו ותודה על העזרה

ומה הכוונה "פלטה אחורית (יותר בטוח)"?

לא.

אני אומר שהכוננים הנמכרים בנפח 3TB יותר משתלמים במחיר פג גיגה מהמחיר שנמכרים בו כונני 2TB של כל סדרה בהתאם.

ושמעבר לחיסכון הקטן הזה(בראיה ארוכת טווח) הדגם 2TB מגיע בשתי גרסאות.

גרסה אחת איטית קצת מהשניה, כי היא עושה שימוש ב3 פלטות מדור קודם בעלות נפח קטן יותר כל אחת, וגרסה מהירה יותר שעושה שימוש ב2 פלטות צפופות יותר.

בנפח 3TB אין את הדילמה הזאת כי ככל הידוע לי כולם מגיעים עם 3 פלטות בצפיפות גבוהה.

זה לא יהיה אסון גדול אם תקבל את גרסת ה3 פלטות של ה2TB.

היא לא איטית בהרבה מגרסת ה2 פלטות של ה2TB.

לגבי הקירור אני מתכוון לאלו שעולים בסביבות ה180-200.

יש שתי שיטות חיבור הקירור למעבד.

1) שיטת הקליפסים שעובדת עם פלסטיק וקפיצים ועלולה להשתחרר בעתיד כשמתעסקים באיזור בתוך המארז.

2) פלטה אחורית מצידו האחורי של הלוח, וחלק מצידו העליון עם הברגה בינם. אל החלק העליון אתה מבריג את גוף הקירור. וכך הכל יושב טוב וחזק בלי חשש לתזוזה, וגם עוזר להחזיק את הקירור יותר טוב מבחינת פיזור משקל.

אצל TMS נראה שהכי זול עם פלטה אחורית שמתאים ללוח שלך זה http://www.tms.co.il/product/11634

אני יודע שאפשר להשיג בחנויות אחרות קירורים דומים עם פלטה אחורית במחיר קצת יותר זול.

אם היה לו מחיר קצת יותר טוב ב20-30 שקל היה יותר קל להצדיק את התוספת ולהיות מרוצה מהבחירה.

חבל שחנויות בוחרות לא לספק אופציות משתלמות יותר לקירורים עם פלטה אחורית.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Art Tatum

לא.

אני אומר שהכוננים הנמכרים בנפח 3TB יותר משתלמים במחיר פג גיגה מהמחיר שנמכרים בו כונני 2TB של כל סדרה בהתאם.

ושמעבר לחיסכון הקטן הזה(בראיה ארוכת טווח) הדגם 2TB מגיע בשתי גרסאות.

גרסה אחת איטית קצת מהשניה, כי היא עושה שימוש ב3 פלטות מדור קודם בעלות נפח קטן יותר כל אחת, וגרסה מהירה יותר שעושה שימוש ב2 פלטות צפופות יותר.

בנפח 3TB אין את הדילמה הזאת כי ככל הידוע לי כולם מגיעים עם 3 פלטות בצפיפות גבוהה.

זה לא יהיה אסון גדול אם תקבל את גרסת ה3 פלטות של ה2TB.

היא לא איטית בהרבה מגרסת ה2 פלטות של ה2TB.

תשמע דווקא ראיתי שבאתר יש להם 3TB

3 בקשות:

1. קישור לקירור שאתה מדבר עליו עם הפלטה האחורית

2.קישור ל3TB

3. קישור ל2B שעובד יותר מהר

אני כבר אעשה את השיקולים שלי מבחינה כספית, תודה.

פורסם

ה3TB נמכר אצלם במחיר לא ריאלי.

באיבורי אפשר להשיג אותו ב525 שקל.

בחנויות הזולות יותר אפשר להשיג אפילו ב498 שקל.

הייתי אומר ש120 שקל תוספת בשביל עוד 1TB זאת הזדמנות שלא כדאי לפספס.

זה כמו לקנות את הכונן 2TB ב240 שקל במקום ב370.

לגבי ה2TB שעובד יותר מהר אין לי מה לקשר כי מדובר באותו הדגם בדיוק.

חלק מהם מגיעים בגרסת 3 פלטות העושה שימוש בפלטות ישנות יותר עם צפיפות נמוכה ובגלל זה איטית במעט, וחלק בגרסת 2 פלטות.

אתה לא יודע איזה תקבל כשאתה מגיע לחנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים