עבור לתוכן

השלמת מפרט ל 4790K

Featured Replies

פורסם

היי חברים, אני עומד להרכיב מחשב ואני צריך מספר חלקים (כי חלק יש לי). אשמח לשמוע האם הייתם משנים אחד מהרכיבים או מה דעתכם על מה שנבחר

אני מגיע עם:

ספק כוח: PC POWER AND COOLING Silencer Mk II 750W
כרטיס מסך: NVIDIA GTX560TI
מארז: .Fractal Design Core 3000
המארז: http://www.fractal-design.com/home/product/cases/discontinued-products/core-3000
מעבד:  i7-4790K Quad core CPU   

החלקים שאני מעוניין לקנות בכדי להרכיב מחשב ממה שנרשם למעלה ומהם:

לום אם: Gigabyte GA-Z97-HD3
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-Z97-HD3
540 ש"ח

דיסק SSD: סאנדיסק SD7SB6S-256G-1122
256GB 2.5 inch SATA3 7mm - Up to 530/470MB/s - X300 Series - 520/470 read/write
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SD7SB6S-256G-1122
408 ש"ח

דיסק קשיח: Seagate - ST2000DM001
2TB - 3.5 inch -SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ST2000DM001
362 ש"ח

זכרונות:  HyperX
16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX318C10FRK2_16
350 ש"ח

ובנוסף אני צריך איזשהו קירור לא יקר למעבד.

סה"כ 1660 ש"ח, אין לי בעיה לשחק עם החלקים אבל הייתי רוצה להשאר בטווח המחירים הזה...

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי? לחלקים שחסרים גג עד 2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו, פוטושופ, תכנות, לכידה עם Elgato, סטריימינג עם OBS, משחקים...

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Vegas, Elgato, Obs (כבד)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, קצת מהכל... 1920X1080. בינוניות זה בסדר.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך, מארז, ספק כוח מעבד.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא כל כך...

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: תודה!

פורסם
ציטוט של Zakash

GTX560TI

האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך, מארז, ספק כוח מעבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, קצת מהכל... 1920X1080. בינוניות זה בסדר.

האמת, לפי איך שכתבת נשמע שאתה מבין, ויש לך i7, וספק טוב...

ואז אתה כותב שאתה רוצה FHD ולשחק על בינוני + עריכה גרפית עם 560Ti. לא יעבוד. זה כרטיס חלש מדי. אתה צריך להחליף.

אם בסדר לך בינוני קח GTX960 / AMD 380 - מבין שיש לך בעיה להוסיף לכרטיס יותר יקר.

תראה, אני מבין שהכרטיס לא נכנס לתקציב... מה שאפשר לעשות בשביל לא לחרוג יותר מדי זה לקצץ את הזכרון ל-8GB.

א' - זכרון אפשר להוסיף יותר מאוחר, וב' - 99% מהזמן לא תשתמש ב-8GB הנוספים.

אם זה עדיין לא בתקציב, אתה יכול לחפש כרטיס מסך יד 2.

בקשר ל-SSD, הייתי לוקח סמסונג EVO 850 של 250GB.

וזהו, בעיקרון... שאר הרכיבים בסדר גמור.

עדכון, עריכה..:

לא שמתי לב שהזכרונות עולים ביחד רק 350, כך שלרדת ל-8GB יחסוך לך פחות מ-200 ש"ח (עדיין כדאי, אולי). והאמת שאתה יכול למשוך עוד קצת עם ה-560Ti עד שיהיה לך כסף לכרטיס אחר. לפוטושופ וכד' זה יספיק לגמרי. פשוט... אם תרגיש שהמחשב "חנוק" בגרפיקה ומשחקים, תדע שזה משם.

נערך על-ידי E71

פורסם

יש לך את הספק כוח הזה כבר לא מעט זמן אה..:)

בעקרון בסדר, אני אישית חושב שהלוח הזה הוא פרווה כזה, האמנם לא יקר ללוח Z אבל גם לא מפנק יותר מידי בחיבורים

ופיצ'רים ובערך הלוח Z הכי בסיסי שיש.

לכן אם OC זה לא בא בחשבון (למרות שקצת חבל שיש לך מעבד מכפלה פתוחה) אפשר ללכת על לוח כזה לדוגמה:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4566#ov

שזה לוח בגודל מלא, ומגיע עם אותם החיבורים בחלק האחורי, 4 סלוטים לזכרון והמון חריצי הרחבה וכניסות SATA

כולל חיבור USB3 קידמי, רק שהוא עולה בסביבות ה-350 שקלים לעומת 540 שזה משמעותי מאוד, ההפרש הוא

כמעט חצי מחיר מכונן SSD שלדעתי אתה חייב לשקול בשביל עבודה זריזה בהרבה.

***לא שמתי לב שיש במפרט SSD, מחזק את ההמלצה על ה-EVO 250GB שנחשב מהכוננים המהירים ביותר

בסביבות מחירו. האמנם קצת יקר יותר אבל שווה את זה.

אם כן היית מעוניין ב-OC בסופו של דבר הייתי בוחר בלוח קצת יותר מתקדם לטובת העניין.

הקשיח מצויין, הזכרונות בסדר גמור, אם זה הכי זול שמצאת אז זה הכי טוב, אם תמצא זולים יותר אל תהסס.

אם המעבד הולך לעבוד שעות נוספות, ולטובת טיפה יותר שקט בעבודה מואצת,  שידוך של קירור מעט מעבר לבסיסי

כמו ה- Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 יעשה את העבודה מצויין.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

האמת, לפי איך שכתבת נשמע שאתה מבין, ויש לך i7, וספק טוב...

ואז אתה כותב שאתה רוצה FHD ולשחק על בינוני + עריכה גרפית עם 560Ti. לא יעבוד. זה כרטיס חלש מדי. אתה צריך להחליף.

בקשר למה שרשמת... הכרטיס הזה מותקן כרגע במחשב עם נתונים הרבה יותר חלשים, והביצועים שהוא נותן הם לא רעים בכלל (מריץ כל מה שאני צריך, ואין שום בעיה לא בעריכות וידיאו, תמונות או סטרימינג)...

אז להגיד שזה לא יעבוד זה פשוט לא נכון ומטעה, לעריכות זה יעבוד מצוין. אבל תודה על התגובה.

ציטוט של Roy.T

יש לך את הספק כוח הזה כבר לא מעט זמן אה..:)

בעקרון בסדר, אני אישית חושב שהלוח הזה הוא פרווה כזה, האמנם לא יקר ללוח Z אבל גם לא מפנק יותר מידי בחיבורים

ופיצ'רים ובערך הלוח Z הכי בסיסי שיש.

לכן אם OC זה לא בא בחשבון (למרות שקצת חבל שיש לך מעבד מכפלה פתוחה) אפשר ללכת על לוח כזה לדוגמה:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4566#ov

שזה לוח בגודל מלא, ומגיע עם אותם החיבורים בחלק האחורי, 4 סלוטים לזכרון והמון חריצי הרחבה וכניסות SATA

כולל חיבור USB3 קידמי, רק שהוא עולה בסביבות ה-350 שקלים לעומת 540 שזה משמעותי מאוד, ההפרש הוא

כמעט חצי מחיר מכונן SSD שלדעתי אתה חייב לשקול בשביל עבודה זריזה בהרבה.

***לא שמתי לב שיש במפרט SSD, מחזק את ההמלצה על ה-EVO 250GB שנחשב מהכוננים המהירים ביותר

בסביבות מחירו. האמנם קצת יקר יותר אבל שווה את זה.

אם כן היית מעוניין ב-OC בסופו של דבר הייתי בוחר בלוח קצת יותר מתקדם לטובת העניין.

הקשיח מצויין, הזכרונות בסדר גמור, אם זה הכי זול שמצאת אז זה הכי טוב, אם תמצא זולים יותר אל תהסס.

אם המעבד הולך לעבוד שעות נוספות, ולטובת טיפה יותר שקט בעבודה מואצת,  שידוך של קירור מעט מעבר לבסיסי

כמו ה- Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 יעשה את העבודה מצויין.

תודה על התגובה העניינית! אשמח מאוד אם תוכל אולי להמליץ לי על לוח אם מסויים מפלונטר (או ממקום אחר אפילו).

בקשר לקירור, נכנס לסל!

עריכה: מצאתי את הלוח שהמלצת עליו הנ"ל בפלונטר, גם נכנס לסל!

תודה!

נערך על-ידי Zakash

פורסם

האמת שבפלונטר הלוח הספציפי הזה יקר ב-70 שקלים, אם זה משנה לך, אז אני מציע

שתשאל אותם אם אפשר לקבל מחיר זהה לזה שבסטארט פיסי למשל, או שתפצל את הקניה

דבר שבכל מקרה לא יזיק לעשות מכוון שכל חנות זולה יותר במשהו אחר. עוד אופציה זה ללכת

על גרסת המיקרו ATX שזולה יותר.  או שבעצם לא, זו גרסה שונה לחלוטין.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
ציטוט של Zakash

בקשר למה שרשמת... הכרטיס הזה מותקן כרגע במחשב עם נתונים הרבה יותר חלשים, והביצועים שהוא נותן הם לא רעים בכלל (מריץ כל מה שאני צריך, ואין שום בעיה לא בעריכות וידיאו, תמונות או סטרימינג)...

אז להגיד שזה לא יעבוד זה פשוט לא נכון ומטעה, לעריכות זה יעבוד מצוין. אבל תודה על התגובה.

סבבה, אבל אתה לא מחליף מחשב בשביל להמשיך לעשות בדיוק מה שאתה עושה עכשיו, נכון? צפויה איזו שהיא עליה בשימושים, לא? (אחרת היית נשאר עם הקודם...).

זה שאין שום בעיה בעריכות וידיאו, תמונות או סטרימינג ולעריכות כמו פוטושופ זה מצויין - וזה היה ברור. תקרא מה שהוספתי אתמול למטה: לפוטושופ, עריכה וכד' אין סיבה שזה לא יספיק לגמרי, והאמת שכל כרטיס יספיק כי אלה בכלל משימות 2D!

תמונות גם המעבד הגרפי המובנה יראה, ומה בכלל הקשר לסטרימינג (שלא משתמש בגרפיקה של המחשב).

אבל אם אתה כותב שרצית לשחק, היום כרטיס הכניסה ל-FHD בבינוני לגמרי זה GTX950. הכרטיס שלך חלש בכמה דרגות מ-750Ti שחלש ממנו.

כרטיס בשביל לשחק בנוח הוא GTX960 (גם איתו צריך להתפשר במשחקים "הקשים" על אולטרה, אבל ביקשת בינוני). אם לקחת בחשבון שהמחשב אמור למשוך עוד 5 שנים, אז למשחקים שיבואו כבר השנה ובשנה הבאה הכרטיס שלך לא כ"כ יתאים. זה כרטיס של 2011, אנחנו ב-2016. מצד שני, זה רק משחקים, והבנתי שזה לא השימוש העיקרי... אז תמשוך עד שיהיה לך תקציב למשהו נורמלי.

ציטוט של Zakash

אבל תודה על התגובה.

תודה לך... טוב ששואלים לפני שקונים. :)

נערך על-ידי E71

פורסם
ציטוט של E71

הכרטיס שלך חלש בכמה דרגות מ-750Ti שחלש ממנו.

ה560Ti וה750Ti באותה רמה.

פורסם
ציטוט של RoronoaRony

ה560Ti וה750Ti באותה רמה.

א. ממש לא הייתי ממליץ היום על ה-750ti ל-Full HD במחשב חדש. 750Ti או משהו שמקביל לו או חלש ממנו אלה לא כרטיסים למשחקים של 2016.

ב. הם לא באותה רמה (אני יודע מה כתוב בטבלה של tom's, אבל שים לב למיקום בשורה). חוץ מזה, תראה פה - http://www.overclock.net/t/502403/graphics-card-ranking  - מקום 77-78 לעומת 68-69.

בנוסף - הוא חדש ב-3 שנים (2014 לעומת 2011) וגם צורך 60W לעומת 170W (לא שזה משנה, מבחינת מהירות)...

מצד שני, מה זה משנה? כרטיס מסך חדש זה פשוט לקנות, לפתוח בורג ולהחליף. עדיף שיחליף כשירגיש שחסר לו משהו, ושלא יחשוב שנתתי לו עצה לו טובה.

פורסם
ציטוט של E71

ממש לא הייתי ממליץ

כל מה שכתבתי זה שהם באותה הרמה מבלי לפרט אז אל תוסיף לי מילים הרי לא המלצתי רק אמרתי ובשורה התחתונה לא באמת יהיה פה איזה הבדל FPS שיורגש בצורה משמעותית ולכן הם באותה הרמה ולמרות הקישור וההבדלים הטכנולוגיים שמיותר היה לציין מאחר והמספר הגבוהה יותר אומר שזאת סדרה חדשה יותר, ואפשר לכתוב בצורה דומה את כל מה שכתבת עם GTX960 בהשוואה לכרטיסים מדורות קודמים(דורש הרבה פחות חשמל/תמיכה בטכנולוגיות חדשות יותר/מביא רמת ביצועים דומה או מעט גבוהה יותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים