עבור לתוכן

בקשת מפרט בכ5K לעריכה גרפית

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

הדרישות הן כדלקמן:

תקציב מקסימלי: 6K, מעוניין לחסוך ולמצוא מחשב בכ5K.

שימושי המחשב: עריכה גרפית (צילום דיגיטלי) בעיקר לשימוש בפוטושופ לעריכות תמונות(רוב השימוש)

ציוד היקפי: מקלדת, עכבר אלחוטי, לא צריך רמקולים, מסך איכותי וגדול חשוב! ('27 או '32 מה כדאי?)

סולם השקט: 4, שיהיה שקט, אבל לא קריטי במיוחד.

OC: לא מתוכנן אוברקלוק

מערכת הפעלה: לא חייב.

הרכבה: בחנות

עדיפות לחנות: אין

מועד קנייה: חודש הקרוב

בקשות מיוחדות: מעבד של אינטל. 2 הארדיסק חדשים. מארז עם כמה שיותר חיבורים להארדיסק פנימיים (לפחות 4, בעדיפות ל5 6 ואפילו 7) ספק שיחזיק הכל, וכרטיס גרפי טוב לעיבודי גרפיקה בתמונות.

שדרוג עתידי: הוספת הארדיסקים (צויין בבקשות מיוחדות)

הבהרה: אני לא מחפש את הביצועים הכי טובים, אני כן מחפש תמורה טובה לכסף.

תודה מראש,

אלעד.

נערך על-ידי Eloim

פורסם

איזה מעבד אתה רוצה ? אני יוצא מנקודת הנחה שמי שיודע לעשות OC בדר''כ סגור על דגם המעבד הרצוי.

פורסם
  • מחבר

בעבר הייתי מבין במפרטים, וביצעתי כבר OC בעבר. כיום עבר כ6 שנים מאז שהתעדכנתי בחומרה החדשה.

ככה שאין לי העדפה. אך אני מעוניין במעבד של אינטל. מחפש OC בינוני במינימום תקציב.

פורסם

אתה מבין ש-OC זה לא מה שהיה פעם והיום אתה חייב מעבד מכפלה פתוחה ולוח מערכת שבבים Z170 מה

שמייקר את המפרט בעוד כמה מאות שקלים, קירור מתקדם יותר היה צריך מן הסתם גם בעבר.

בפועל זה לא משתלם, במיוחד אם תעדיף לחסוך, וברגע שמשקיעים את התוספת הלא קטנה הזו, רצוי גם לממש את יכולות ה-OC

עד תום ולא להסתפק באיזה OC שלא רחוק מתדר הטורבו בוסט שממילא מעלה את התדר בעוד כמה מאות

גיגה-הרצים באופן אוטומטי בלי לגעת בדבר.

פורסם
  • מחבר

אני זוכר שבעבר היה מדובר בתוספת של כ300 שקלים, אשר היה הופך מעבד של 500 שקלים ל2000+.

אתה אומר שהיום זה כבר לא ככה?

באיזה תוספת מדובר היום?

פורסם

תלוי איזה עבר, OC התחיל כמשהו שאמור להיות חינמי, ז"א תוספת ביצועים ללא תוספת כסף. כמובן שקירור מתקדם יותר

היה מביא לתוצאות טובות יותר.

כיום מעבד מרובע ליבות+לוח ביניים+קירור בסיסי זה סיפור של כ-1400 שקלים, ומנגד מעבד מכפלה פתוחה+לוח מתאים+קירור מתקדם

זה סיפור של כ-2100 שקלים.

תדר הטורבו של מעבד CORE I5 המשתלם ביותר בסדרה הוא -3.6 גיגה-הרץ, עקרונית אתה יכול לשלם עוד כ-100 שקלים ולקבל

את הבא בתור עם תדר טורבו של 3.9 גיגה-הרץ. לכן אם OC מבחינתך הוא 4.2~4.3 הריי שהתמורה פה לכסף היא גרועה ביותר.

בלי קשר שחייב לקחת בחשבון את האלמנט של הכיף והספורט שבעניין, אם אתה עושה זאת בשביל התוספת ביצועים נטו פשוט קח

בהפרש המחיר מעבד חזק יותר מראש.

פורסם
  • מחבר

אכפת לי מביצועים נטו או יותר נכון מהחזר השקעה מקסימלי (לא מחפש את הביצועים הכי טובים, מחפש תמורה טובה לכסף)

על הכיפאק, שיכנעת אותי, וערכתי את הפוסט (ללא OC).

שאר הפרטים שציינתי בסדר, או חסר משהו?

נערך על-ידי Eloim

פורסם

אכן קצת קשה להבין,

איזה נפחים של קשיחים אתה רוצה? 2/3/4TB?, אתה לא חושב שיהיה חכם לשלב SSD שיאיץ

משמעותית את העבודה ותוכל להשתמש בכוננים הקשיחים לטובת איחסון? קח בחשבון שככל שיש

יותר חיבורי SATA פנימיים ככה הלוח יהיה יקר יותר, הלוחות התקציביים המומלצים לא כוללים לרוב יותר מ-6

חיבורי SATA, מעבר לזה בשביל עוד שני חיבורים והלאה תאלץ לשלם עוד כ-200 שקלים ואף יותר. לא יהיה יותר נוח

לצמצם את כמות הכוננים ולעלות בנפחים?

רשמת כרטיס גראפי טוב, אתה בטוח שיש צורך באחד מעבר לבסיסי לעריכת תמונות כשימוש עיקרי?

בחירת מעבד, באיזה אופן עבודה מדובר? חובבני, פרנסה,לימודים? אם מדובר בשימוש חובבני אפשר להסתפק אולי ב-COREI5, אם

מדובר בפרנסה עכשווית או בקרוב אז אולי כדאי לא לחסוך וללכת על מעבד חזק יותר כגון ה-CORE I7.

הזמנת מסך מחו"ל זו אופציה מבחינתך? אתה יכול לקבל לדוגמה מסך 1440P בגודל 28~30 אינץ פאנל IPS או PLS

שאלו הפאנלים האיכותיים ביותר בשוק, במחיר של כ-1000 בערך פלוס מיסים, שבארץ מסך מקביל כזה של חברה מוכרת

יעלה כ-3000 שקלים. היתרון פה זה החיסכון מאחר וזה לא שהתקציב שלך עצום, ומסך כזה גדול ואיכותי שמאוד 

חשוב לסוג העבודה שלך יקח לך פה חצי מהתקציב לפחות, בטח שלא תוכל לסגור עניין סביב ה-5K.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

נפח: לכל אחד מ2 הארד דיסק שיהיה 3TB או 4TB, בעדיפות ל4. (שאר הארד דיסקים אחבר ממחשב אחר ואוסיף בעתיד)

SSD: מה זה הטכנולוגיה הזאת ומה היתרונות שלה? (מתנצל, לא התעסקתי המון זמן בתחום החומרה)

חיבורים: 6 SATA יספיק.

כרטיס גרפי: לעריכת תמונות ולמסך כה גדול אין צורך בכרטיס מסך חזק יותר? אם לא, בסיסי יספיק מבחינתי.

אופן עבודה: מקצועי, אך כרגע לא לפרנסה. המחשב מיועד לאבא שלי, מצלמי הטבע הטובים בארץ.

מסך מחו"ל: אופציה טובה אם הדבר חוסך יותר מ700 שקלים. בתכלס הכי חשוב לנו במפרט זה המסך.

דבר נוסף: אני מעוניין בספק כח שיחזיק כרטיס מסך חזק כאופציה לשידרוג עתידי אם נרצה לווסת את המחשב בעתיד גם למשחקים.

נערך על-ידי Eloim

פורסם

SSD

במרבית המחשבים המודרניים והלא פשוטים ישולב גם SSD, שבקצרה מאיץ משמעותית כל בפעולה שתעשה במחשב

החל מהדלקת המחשב.

התקנת מערכת ההפעלה, ותוכנות נבחרות יאפשרו עבודה הרבה יותר מהירה, במצב שבו הכונן הקשיח מהווה סוג של "צוואר בקבוק" או איטיות

עצם מגבלותיו ככונן מכאני, ה-SSD יפעל בצורה מהירה הרבה יותר. מכוון שמדובר בנפח ממוצע לא ענק של 250GB, מומלץ כאמור להתקין

את מערכת ההפעלה, והתוכנות שנעשה בהן שימוש הכי תדיר, ולהשתמש בכוננים האחרים ככונני איחסון.

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1490 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 439 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 390 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Hynix DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 699 ₪ - Seagate 4T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 359 ₪ - * מבצע * - Antec VSK-4000 + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

מחיר סופי: 3855 ₪ למזומן
 3932 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 439 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B150M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 390 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Hynix DDR4 2133Mhz
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 699 ₪ - Seagate 4T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 359 ₪ - * מבצע * - Antec VSK-4000 + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2

מחיר סופי: 3304 ₪ למזומן
 3370 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

שני מפרטים, בשניהם כמות נדיבה של זכרון פנימי, אחד עם CORE I5, ואחד עם CORE I7, שני המעבדים הם מרובעי

ליבות, שה-I7 למעשה כולל את פיצ'ר ה-HT שמפשר ל-4 ליבות פיזיות לעבוד כ-8 ליבות לוגיות, פיצ'ר שפוטושופ מכיר בו, ויהווה

יתרון לחלק מהשימושים.

לגבי הקשיחים וה-SSD, קשיח נוסף של 4TB כבר יסתום קשות את שארית התקציב, לכן אולי כדאי שתתחיל עם 1, ובהמשך

לשלב עוד 1 או כמה שצריך בהתאם לצורך, ממילא זה משהו שניתן לשדרג בלי בעיה בכל שלב.

על ה-SSD לא הייתי מוותר בכל מקרה, צריך להתנסות על מנת להבין את ההבדל העצום שיש בין מערכת עם SSD וללא SSD.

לגבי הכרטיס מסך, הליבות הגראפיות המובנות במעבדי ה-I5/I7 של היום חזקים למדי ביחס לליבה מובנית, וכולל אפשרות עבודה

ברזולוציות של עד 4K, ריבוי מסכים ועוד, לכן מכוון שאני לא בטוח בצורך של כרטיס חיצוני חזק שסביר שיעלה בין 800 ל-1000 שקלים

השארתי מקום בתקציב לשילוב אחד במידת הצורך. במידה ולא יהיה צורך תוכל לרכוש אחסון נוסף, במידה וכן יהיה צורך, תוכל לחזור

לפה להמלצה לגבי כרטיס מתאים, גם פה לא תיהיה בעיה להוסיף אחד והמערכת תיהיה מוכנה לקלוט אותו בלי בעיה.

לגבי המסך, בהמשך אני אמליץ לך על מספר אופציות, זה דורש חיפוש קטן.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

נראה טוב מאוד!

מעבד: מעדיף את הi7
לוח אם: אוכל להכניס עוד 4 הארדיסקים?
זכרון: עדיף על הזכרונות של Kingston? ולמה
דיסק קשיח: עדיף על הכוננים של Western Digital או Samsung? ולמה

ספק: יחזיק שידרוג של כר טיס מסך עתידי (בסכום של ~1500 שקל)?

קירור אוויר למעבד: למה צריך אם אין OC? 

תודה רבה לך על כל העזרה!

מעריך מאוד!

נערך על-ידי Eloim

פורסם

בלוח הזה יש יחסית הרבה חיבורי SATA אני חושב שבין שישה לשמונה, תוכל בדוק באתר היצרן בלי בעיה.

SSD ועוד חמישה כוננים בטוח תוכל להכניס.

זה לא משנה עם זה קינגסטון או חברה אחרת, ברוב המקרים הכי זול יהיה הכי טוב.

לא, סיגייט כונן מעולה, גם WD בסדר גמור זה לא ממש משנה, כוננים קשיחים של סמסונג כבר לא נפוצים.

ספק תקציבי מחברה מוכרת של 500W כמו זה שבמפרט יספיק, כרגע צריכת המערכת מזערית ממילא,

ההספק הזה מיועד לטובת הוספת כרטיס חיצוני, ועדיין לספק מרווח ביטחון נאה.

צלע קירור ומאוורר הוא רכיב חובה בלי קשר, אחרת לא יהיה מה שיוליך את החום מהמעבד החוצה, יש קירורים

בסיסיים כמו זה שבמפרט, ויש קירורים מפלצתיים. ללא OC אין צורך במשהו רציני מדי. אני עושה שימוש באופן

זמני בקירור שיש במפרטים הללו והוא באמת מפתיע, שומר על טמפ' סבירות בהחלט ושקט מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים