עבור לתוכן

התייעצות לגבי 2 מפרטים (6900~)

Featured Replies

פורסם

אהלן!

אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בימים הקרובים, בדקתי טיפה באינטרנט לגבי חלקים ואני חושב שהבנתי בערך מה החלקים שאני מעוניין בהם. בכל זאת אשמח לדעתכם בנושא ולגבי 2 מפרטים שאני מתלבט ביניהם.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6900

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעקרון כל המשחקים החדשים, לטווח של שלוש שנים - 4.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע על FHD, אשדרג ל2K בעתיד הקרוב.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צצורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במערכת הפעלה/כונן אופטי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 בערך

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מאמין, בעיקר מכיוון שמעבד עם מכפלה פתוחה וz170 יעלה את התקציב בלא קצת.

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כרגע באזור אשדוד, אין העדפה מסוימת.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכן שדרוג למחשב לפחות בשנתיים הראשונות

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

בעקרון אלה 2 מפרטים שחשבתי עליהם: 

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 599 ₪ - * מבצע * - MSI B150A GAMING PRO (USB 3.1) S1151
זכרון: 438 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 (כמות: 2)
כרטיס מסך: 3390 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX980Ti G1 GAMING 1190Mhz 6GB + Tomb Rider
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 239 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 659 ₪ - * מבצע * - NZXT Source 340 Glossy White + Seasonic 600W 80 Plus Bronze BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 

מחיר סופי: 6742 ₪ למזומן  
 6876 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

וhttp://www.tms.co.il/preview/spec/fnujw5cv

במקור חשבתי על לוח אם מסדרת H110M שיעלה לי רק 300 שקלים בערך ללוח תומך DDR4, אבל אני מעדיף את ההשקעה הנוספת כדי ללכת על FULL ATX, אף שאני לא מתכנן OC.

כמו כן אני שוקל אם ללכת על Fractal Define S במקום הS340.

אשמח מאוד לשמוע את דעותיכם לגבי שני המפרטים הנ"ל, והצעות לשיפור. תודה רבה :)

נערך על-ידי leetsushi

פורסם

אני אישית ממתין לדור הכרטיסים החדש שאוטוטו יגיע בסביבות מאי-יוני ואמור להיות בשורה גדולה בתחום.

חשוב לי לציין זאת למי שמתכנן להוציא סכום כזה על כרטיס מסך ומתכנן לשחק ברזולוציות גבוהות.

בכל אופן שני המפרטים טובים, אתה יודע שהספק הזה של סיסוניק זה ספק מאוד מכוער כן? בצבע ברזל פריימר

וחוטים צבעוניים, אני שואל כי בחרת במארז יפייפה עם חלון ולוח "גיימינג" עם לד אז אולי העניין האסטטי חשוב לך.

ה-M12II זה כבר סיפור אחר, אם אתה הולך על מארז בלי חלון, זה פחות משנה, אבל בכל מקרה הייתי הולך על

ה-M12II שלדעתי איכותי יותר.

לגבי הלוח אל תלך על לוח H110, מה שבחרת B150\H170 זו בחירה טובה. אם חשוב לך לוח ATX אז זה די

שולל הרבה אפשרויות, ואם כבר אתה מוציא 600 שקלים על לוח הייתי במקומך מוסיף עוד 20 שקל והולך על ה-Z170-A PRO.

או עוד 60 בערך (אאל"ט) על ה H170-A גיימינג פרו אם ממש אהבת את הסגנון של סדרת הגיימינג.

במקרה של לוח ה A-Z170 אפילו תוכל לעשות OC בעתיד שכן אפשר להמהיר מעבדים ללא K של סקיילייק, זה לא ממש פרקטי אבל זה אפשרי, כמובן

שלא עם הקירור הזה :)

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
ציטוט של Roy.T

במקרה של לוח ה A-Z170 אפילו תוכל לעשות OC בעתיד שכן אפשר להמהיר מעבדים ללא K של סקיילייק, זה לא ממש פרקטי אבל זה אפשרי, כמובן

לפי מה ששמעתי אינטל ביטלה את האפשרות הזאת.

פורסם

למה אינטל יכולה להיכנס לי לביוס?

פורסם

אתה מספק קישור, אבל לא קורא מה רשום בו..

זה לא WINDOWS UPDATE שיכול באישון לילה לדחוף לי איזה עדכון שלא ביקשתי.

זה מצריך עדכון ביוס, אף אחד לא מכריח אותי לעדכן את הביוס. רוב האנשים בעולם

לא עדכנו או יעדכנו ביוס לעולם כי אין ממש סיבה לרוב לעשות זאת.

הדבר שכן מבאס בסיפור הזה, זה שלא יהיו יותר עידכונים לשיפור הביוס הקיים מהבחינה הזו.

פורסם

למה סתם לדבר ולהגיד שלא קראתי?

אני קראתי ועוד איך קראתי,פשוט חשבתי שאין צורך להסביר מה שכתוב מאחר שאתה מבין בזה.

פורסם

טוב קילר אתה צודק..

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

אני אישית ממתין לדור הכרטיסים החדש שאוטוטו יגיע בסביבות מאי-יוני ואמור להיות בשורה גדולה בתחום.

חשוב לי לציין זאת למי שמתכנן להוציא סכום כזה על כרטיס מסך ומתכנן לשחק ברזולוציות גבוהות.

בכל אופן שני המפרטים טובים, אתה יודע שהספק הזה של סיסוניק זה ספק מאוד מכוער כן? בצבע ברזל פריימר

וחוטים צבעוניים, אני שואל כי בחרת במארז יפייפה עם חלון ולוח "גיימינג" עם לד אז אולי העניין האסטטי חשוב לך.

ה-M12II זה כבר סיפור אחר, אם אתה הולך על מארז בלי חלון, זה פחות משנה, אבל בכל מקרה הייתי הולך על

ה-M12II שלדעתי איכותי יותר.

לגבי הלוח אל תלך על לוח H110, מה שבחרת B150\H170 זו בחירה טובה. אם חשוב לך לוח ATX אז זה די

שולל הרבה אפשרויות, ואם כבר אתה מוציא 600 שקלים על לוח הייתי במקומך מוסיף עוד 20 שקל והולך על ה-Z170-A PRO.

או עוד 60 בערך (אאל"ט) על ה H170-A גיימינג פרו אם ממש אהבת את הסגנון של סדרת הגיימינג.

תודה על התגובה (:

האמת שלא ידעתי שהספק של seasonic נראה זוועה, אומנם בs340 הספק סגור ולא נגלה לעין ממתחת, אבל חוטים צבעוניים בהחלט לגרום לאיזה גג ריפלקס.

יש איזושהי אופציה טובה יותר מstartpc מבחינת הספק? הבאנדלים שם לא נראים לי משהו, ואני חושב שלקנות מארז וספק בנפרד יכול להיות עסק לא משתלם.

יש טעם ללכת על הz-170a? הרי OC כנראה לא יבוא בחשבון כי אני לא מצליח לדחוס 6600k בתקציב, אלא אם כן אפשר לעשות איזה פלא עם הספק/מארז.

ערורות החנויות בארץ עם המבחר הלא הגיוני שלהן..

אה, ואני מודע למצב של pascal/polaris שיוצאים בחודשים הקרובים, אבל אני מעדיף לתת את ההשקעה עכשיו לכ"מ במקום לחכות לסדרת הTI או 1070 הבאה, כיוון שהמחשב הנוכחי שלי מת לחלוטין כבר, ואני מאמין שבכל זאת 980ti יספיק לי ל3-4 שנים הקרובות עד סיום הלימודים

נערך על-ידי leetsushi

פורסם

תראה זה 20 שקל יותר בעבור ערכת שבבים מתקדמת יותר,  600 שקל קצת צורם ללוח b150,  למרות שהוא יפה ומפוצ'ר יחסית,  לכן אמרתי או שתוסיף 20 ללוח Z או אם אהבת את קונספט הגיימינג והלד תוסיף כמה עשרות שקלים לדגם הגבוה יותר ה-H170A gaming. לא שזה סופר קריטי אתה יכול להישאר גם עם זה,  סתם נקודה נוספת למחשבה. 

סטארט פיסי מאוד זולים באופן כללי, גם אם תמצא באנדל אחר שמתאים לך בחנות אחרת יתכן מאוד שרכיבים אחרים יהיו יקרים יותר,  הכי טוב כמובן היה לקנות את כל חלקים בתפזורת איפה שהכי זול בלי תלות בחנות אחת,  אבל מכוון שאתה צריך הרכבה זה סיפור אחר. 

לדעתי פשוט תתקשר לחנות שאתה מעדיף לקנות בה, שני החנויות בפוסט הראשי מקצועיות ואטרקטיביות,  אי אפשר לטעות בשניהן.  תשאל אם יש באנדלים מוזלים שהם יכולים להציע לך מחוץ להיצע הקיים, תסביר מה אתה צריך ותשמע הצעות, אם יש ספקות או שאלות תחזור להתייעץ. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אתקשר אליהם מחר ואראה מה הם מציעים ואעדכן

שוב תודה :)

פורסם
  • מחבר

ובכן, החלטתי להשקיע כבר עד הסוף והלכתי על המפרט הבא למטרת OC, רק עם  Seasonic 650W 80+ gold לא מודולרי במקום ה620w, יספיק בשביל OC ו980ti נכון?

מעבד: 1759 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - QCore i5 6600K 3.5Ghz + Gigabyte Z170-HD3P (USB 3.1) S1151 
זכרון: 209 ₪ - * מבצע * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14
כרטיס מסך: 3349 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX980Ti G1 GAMING 1190Mhz 6GB + Division
דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 239 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 820 ₪ - * מבצע * - Fractal Design Define S + Seasonic 620W 80 Plus MODULAR BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 349 ₪ - Noctua NH-D14

נערך על-ידי leetsushi

פורסם

אממ...

אם אתה הולך עד הסוף עם מעבד מכפלה פתוחה, ועם קירור מפלצת ב-350 שקל אתה יכול להגיע רחוק למדי, רק שמקרה

כזה, שווה לך להשקיע עוד כמה גרושים בלוח שיאפשר OC יותר מסיבי. אם היית לוקח קירור בסיסי יותר נאמר ב-120 ככה, ניחא,

אבל לקחת קירור אוויר אקסטרים, אז תשלב גם לוח טיפה יותר רציני ל-OC משמעותי. אפשר לומר שזו תיהיה תוספת של 100~150

שקלים בערך, או שלכל הפחות GA-Z170-D3H שעולה כמה עשרות שקלים יותר.

עוד אופציות בתוספת של כ-120 שקלים יהיו ה-ASUS Z170-A שלפי מה שאני מבין מהאתר שם זה שהוא במבצע כלשהו

או ה-Z170A TOMAHAWK של MSI או ה-KRAIT GAMING שבמקרה אני עושה שימוש בכזה כרגע והוא אחלה לוח.

אני שוב אזכיר שאין פה שום מגבלה אמיתית למעבד, ז"א שהמהרה נעשת בין היתר בשביל הספורט והכיף, זה נחמד לראות תדר

גבוה מאוד ויציב ב-CPUZ, זה נחמד שיש ברשותך חומרה עוצמתית, וזה נחמד להתעסקות, אבל בפועל זה לא ממש ישנה לך

משהו למטרות הגיימינג, לכן אם אתה מרגיש שאתה נסחף אט אט לתוך מקום מוגזם מבחינתך (במחיר), אל תשכח שזה ממש לא חובה.

נערך על-ידי Roy.T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים