עבור לתוכן

ספק+תשתית במקום 124 ש"ח לבאנדל בזק+בזב"ל

Featured Replies

פורסם

היי,

כיום אני על באנדל 100Mb של בזק + בזק בינלאומי, עליו אני משלם 124 ש"ח לחודש כולל מע"מ. אני גם שוכר בחינם את המודם-ראוטר VDSL מבזק.

יש לכאורה שני מבצעים אטרקטיביים יותר כרגע עבור 100Mb:

1. ספק + תשתית בזק דרך נטויז'ן ב-70 ש"ח לחודש למשך שנה.
  2. ספק +תשתית בזק דרך טריפל סי ב-45 ש"ח לחודשיים ראשונים ואחרי זה 85 ש"ח לחודש.

בשתי האפשרויות, צריך להוסיף עוד 10 ש"ח לשכירת מודם-ראוטר.

האם מאחורי המחיר הטוב מסתתרת איכות גרועה יותר ממה שיש לי עכשיו? ענייני NAT?

שווה לעבור מהאנדל הנוכחי?

תודה.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

לא יודע מה המצב לגבי NAT דרך טריפל-סי, בעבר הייתי איתם והם רצו עוד כסף בשביל להעביר אותי לחיבור רגיל (אם זה חשוב לך, שלא להיות מאחורי NAT).

באקספון אגב לא גובים על מעבר לחיבור "רגיל". אני לא על 100Mbps ולכן לא רוצה להמליץ, אבל אולי כדאי שתשאל גם אצלם...

פורסם

טריפל-סי עדיין גובים עוד כסף בשביל לחיבור ללא NAT

פורסם
ציטוט של borsood

טריפל-סי עדיין גובים עוד כסף בשביל לחיבור ללא NAT

אז אקספון נראים משתלמים, 69 לחצי שנה + 99 להמשך (ואין התחייבות).

הערה קטנה מניסיון - צריך להתקשר לתמיכה שלהם אחרי ההתחברות ולבקש במפורש חיבור בלי NAT, אבל זה בשיחת טלפון אחת והם לא עושים בעיות.

ציטוט של spitzi

ספק + תשתית בזק דרך נטויז'ן ב-70 ש"ח לחודש למשך שנה.

איפה ראית את זה? באתר כמהזה כתוב שהם עולים 99... אם זה 70 לחודש כמובן שזה הדיל הכי משתלם.

פורסם

מישהו יוכל להסביר בבקשה על החשיבות של חיבור ללא NAT?

נערך על-ידי yovv

פורסם

יש 018 עם 69 ש"ח לחצי שנה עבור 100 מגה

פורסם
ציטוט של Sharks

יש 018 עם 69 ש"ח לחצי שנה עבור 100 מגה

018 הם אקספון שהצעתי 2 הודעות למעלה... :)

ציטוט של yovv

מישהו יוכל להסביר בבקשה על החשיבות של חיבור ללא NAT?

לא לכולם יש בכלל חשיבות.

מאוד בכלליות, זה נותן לספק האינטרנט לחלק מספר כתובות IP אמיתיות למספר יותר גדול של משתמשים, וכך לחסוך כסף, וכמו שאנחנו רואים החיסכון הזה מתורגם למחיר טוב יותר ללקוח. למי שגולש ורואה סרטים למשל זה לא משנה בכלל.

מי שנפגע מזה הם כאלה שרוצים להוריד קבצים לפורט מסויים (אימיול למשל), או להריץ VPN אם אתה יודע מה זה. הסיבה היא שכשהמידע אמור להגיע לפורט מסויים, NAT אצל הספק מונע ממך לעשות זאת.

פורסם
  • מחבר

בסוף התחברתי לנטויז'ן, 69 ש"ח לחודש לשנה עבור 100Mb.

עכשיו אני צריך לבחור מודם ראוטר VDSL. אפשרויות:

1. אם בזק מסכימים, להמשיך לחכור מהם Netgear VEGN2610 ב-10 ש"ח לחודש. אני מחבר אליו עכשיו דיסק חיצוני לפורט USB 3.0.
  2. לחכור מנטויז'ן איזה מודם ADB שאני לא יודע אם יש לו USB 3.0.
  3. לקנות מודם ראוטר VDSL שיהיה שלי. אם אני הולך על האפשרות הזאת, אז אני רוצה משהו מאוד קונפיגורבילי, למשל כזה שאפשר להחליט בו על מדיניות DHCP כמו בן אדם ולהתקין לו קושחה שמאפשרת VPN בנוחות.

מה המלצתכם?

תודה.

פורסם
ציטוט של spitzi

נטויז'ן, 69 ש"ח לחודש לשנה עבור 100Mb.

נטויז'ן באמת נותנים 100M ב-69? נשמע מעולה... וזה לא כתוב ב-"כמהזה". מעניין.

לגבי הראוטר, אני תמיד בעד להתנתק מהחכירה מבזק... מה עם TP-Link TD-W9970?

או TP-Link TD-W9980 שלפי המצויין בחנויות יודע להתמודד גם עם תשתית בזק וגם עם כבלים וגם עם 1Gbps?

מבחינת אמינות TP-Link היו טובים אלי עד היום, יש לי ראוטר ישן יותר שלהם שלא נאלצתי מעולם לרסט בגלל שהאינטרנט נתקע (מה שהיה לי כל הזמן עם הנטגיר של בזק).

מה שכן, אין להם USB3.

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר

נראה נחמד ה-TD-W9980 הזה. יש לי כרגע חבר בארה"ב, אני יכול לקנות עם תלושים באמזון ולהביא איתו, אבל האם יעשו לו בעיות על הכנסת מכשיר שעובד בתדר 5GHz לארץ?

כמו כן, אני מתעניין ב-USB 3.0 רק מבחינת הספקת די כוח חשמלי להפעלת דיסק 2.5" שאין לו כניסת מתח נפרדת, לא מבחינת מהירות העברת נתונים.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

א' - אם הוא כבר נמכר בארץ באיזה 12 חנויות (זאפ...) אני מקווה שהמכס לא יגידו שאי אפשר להכניס אותו לארץ. אם זה יקרה תעלה לפה...

ב' - אולי השאלה טפשית, אבל המתח של USB2 לא יכול להפעיל דיסקים של "2.5? מה? למה? ומדוע?

פורסם

המתח הוא תמיד אותו מתח (5V) מה שמשתנה הוא הזרם בין התקן החדש לישן.

בכל אופן, דיסק 2.5 שנועד לחיבור ישירות ל-USB ללא מקור מתח חיצוני יעבוד גם יעבוד גם על USB 2.0 כמובן במהירות נמוכה יותר אם הוא בתקן 3.0 ואם הוא לא עובד זה הזמן לבדוק את הדיסק.

פורסם
  • מחבר

אז אולי טעות שלי, לפני כן ניסיתי לחבר את ההארד דיסק ליציאת יואסבי 2.0 של ראספברי פיי 2 ולא היה מספיק זרם להפעלת הדיסק.

בזק ניסו להשאיר אותי באיומים שבזמן תקלה טכנית יהיה לי קשה ושהתחברות מחדש תעלה 200 ש"ח "התקנה" (עאלק).

בזק הודיעו לי שמכיוון שטרם ההתנתקות מהם הייתי בבאנדל עם בזב"ל, אז עכשיו אני צריך עצמאית גם להתנתק מבזב"ל, ועד אז בזב"ל ממשיכים לחייב אותי. דוקא בזב"ל חושבים שהתנתקות מבאנדל תגרום לשליחה אוטומטית של ביטול לבזב"ל. מה הסיפור, הם לא יודעים שם במחלקה "הבכירה" איך ניתוק עובד.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

בזק יעשו, ויגידו, ויבטיחו, ויספרו דברים שלא היו ולא נבראו, ואז כשתשלוף הקלטה מלפני כמה חודשים ותדבר עם מנהל ותעשה שמיניות באויר הם יגידו ש-"לפנים משורת הדין" הם יתנו לך את מה שמגיע לך.

הצעה ידידותית... כשזה נוגע אליהם תקליט הכל (זכותך החוקית, אגב).

בקשר ל-USB בראספברי... אתה רציני, ככה בדקת? איזה הספק יש לספק הכח של המכשיר הזה? :)

גם טלפון יכול להוציא USB HOST, רק שהוא לא יהיה מספיק חזק בשביל לסובב דיסק מכני...

חבר את הדיסק לכל יציאה של מחשב אמיתי - נייד או נייח, USB 1/2/3... הוא אמור לעבוד.

פורסם
  • מחבר

אם לקנות מודם-ראוטר של TP-Link אז שתי אפשרויות:

• דגם TD-W9980 שהמלצתם עליו והוא מומלץ ע"י רבים וטובים אחרים. מחיר כ-500 ש"ח.
  • דגם TD-9970 הצנוע יותר, אמנם עם יציאות 100 מב"ש במקום 1000 מב"ש כבדגם הקודם, אבל מחיר כ-300 ש"ח.
    לי לא ממש משנה ההבדל במהירות החיבורים, היות שאין לי כוונה לעבור את ה-100 מב"ש באינטרנט בשנים הקרובות, וממילא יש לי רשת 10Gbps קווית ביתית שאיננה נסמכת על ניתוב מהראוטר הזה.

מבחינתי ההבדל במחיר שווה את זה אם ה-WiFi חזק וארוך טווח יותר בדגם היקר יותר, ואם הוא נותן ביצועים יותר טובים כגון פחות ניתוקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים