עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שהוצע לי

Featured Replies

• תגובות 32
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואלה.. צודק.

אם יש משהו שאני לא אוהב ב-STARTPC זה האתר החובבני שלהם - נראה ומתפקד כאחד שנבנה על ידי בן 10. 

פורסם
ציטוט של Roy.T

קח את כל הפרמטרים - ביצועים ברזולוציה, ביצועים פר צריכת חשמל, פליטת חום,  יחס עלות\ביצועים, פיצ'רים\תמיכה\דרייברים...

בבקשה, הנחתי הכל פה, בבקשה נא הסבר, למה הוא הרבה יותר משתלם...?

1080P ממוצע של 50~60 FPS ברוב המשחקים.

תמיכה טובה יותר ב-DX12, פוטנציאל של עוד 10% באוברקלוק.

וכל זה המחיר של: 1219 ש"ח

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GV-R938XG1-Gaming-4GD

http://wccftech.com/amd-radeon-r9-380x-official-performance-price-specifications/

r9 380x.JPG

פורסם

בסדר..  כנראה מישהו שם היה שיכור בזמן הבדיקה.. אם זה היה נכון הייתי קונה 2 ומקבל 80 פריים ב4k. 

עוד רשום שם לא פחות מהגדרות מקס ופילטרים..  כן בטח.. 

זו ביקורת יותר מציאותית,

https://www.techpowerup.com/mobile/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/2.html

תראה איפה ה970 מנגד, קח בחשבון שהוא עושה את זה עם צרכת חשמל נמוכה יותר,  פליטת חום קטנה יותר,  וסביר שגם שקט יותר.  בפחות מ300 שקלים הבדל אין בכלל ספק שלמי שיש את התקציב אין בכלל מה לחשוב פעמיים. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

970 יקר, הכרטיסים האיכותיים מגרדים את 1700 ש"ח,

וכבעליו של 970 אני יכול להגיד לך שבמשחק W3 אני מקבל 65~70 FPS ב-1080P. אוברקלוק יצרן בלבד.

לא יודע איך מקבלים 38.4 FPS, דווקא שם משהו הזוי.

פליטת חום, צריכת חשמל ממש לא רלוונטית פה כי כמעט אין הבדלים.

300~400 ש"ח זה כסף! לפחות לרוב... 

פורסם
  • מחבר

אפשר סיכום כלשהו על הדיון שהתפתח על איזה כרטיס מסך עדיף?

פורסם

אם אתה לא לחוץ בתקציב אז עדיף 970, ואם אתה לחוץ אזי R9 380X יותר משתלם למחיר.

כל עוד מדובר על לשחק ב-1080P.

פורסם

urib, אתה מתווכח די לחינם, המבחן ביצועים שהצגת הוא לא הגיוני, אני בשמחה יעלה לך סרטון שיראה לך

איך TITAN X נקרע לגזרים וצועק הצילו ברזולוציית 4K במשחקים כמו SHADOW OF MORDOR, עם 35 פריימים, לכן זה לא הגיוני

בשום צורה ודרך, שכרטיס עלוב בהשוואה לטיטאן X כמו ה-380X מקבל 80 פריימים ב-1080P, ועוד תחת רמת הגדרות מקסימליות ופילטרים

(פחחח) כי זה היה אומר שהוא יקבל בערך 40 ב-2160P.

עכשיו בתור אחד שהיה לו שני כרטיסי R9 390, שבקושי הוציאו 50 פריימים (לא ביחד) בהגדרות בינוניות מינוס בלי שום מחשבה על פילטרים, או כל הגדרה אחרת

שתעמיס על הטקסטורה, אתה יכול להבין שמי שביצע את "באנצ'מרקים" האלה, או שהוא שקרן ומשוחד, או שהוא היה שיכור.

תביט בעוד מבחני ביצועים לכרטיס מעוד אתרי חומרה, ואז תבין שזה לא פחות מקישקוש.

שנית, גם אם ה-380X יספק ביצועים מתקבלים על הדעת ברזולוציה הזו, הריי שאם יש תקציב לכרטיס חזק יותר די משמעותית אך לא יקר בהרבה,

שווה בהחלט לשקול זאת בחיוב מאחר ולא קונים כרטיס ליום יומיים, ורוב האנשים הם לא כמוני וכמוך שכל שני וחמישי מחליפים חומרה, אז וואלה, בעוד

300 שקל תן לבאנדם כרטיס שיסחוב קצת יותר מהמינימום לפני שיתחיל להתפשר בהגדרות המשחק.

ואתה לא יכול לומר שה-380X יותר משתלם כי זה פשוט לא נכון, ואתה טועה ומטעה. לא סתם ה-GTX 970 נמכר כמו לחמניות, הוא הכרטיס

הכי משתלם כיום למערכת גיימינג בתקציבים האלו. בסכומים של מעל 2K אני נוטה להסכים, אבל שההפרש הוא 300 שקלים מהדגם

שעולה 1500 שקלים זה יהיה מגוחך לא לבחור בו.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
ציטוט של urib

אם אתה לא לחוץ בתקציב אז עדיף 970, ואם אתה לחוץ אזי R9 380X יותר משתלם למחיר.

כל עוד מדובר על לשחק ב-1080P.

אני לא אטען שה-380X לא משתלם ב-1200 ש"ח, אבל 970 יותר משתלם ממנו... מתפשרים קצת ברכיבים אחרים במחשב וקונים כרטיס מסך שנותן את מה שהמחשב אמור לתת: משחקים ברמה.

והביקורת שם הזויה. מוזר שלא הצלחתי למצוא אותיות קטנות, אבל אם אתה רוצה הוכחה תסתכל על המספרים של 960 ב-FHD... ברוב המשחקים הוא עובר שם בקלילות את ה-70 FPS ולפעמים 80-90.

960 זה כרטיס ל-FHD, אבל במשחקים לא תובעניים הוא עושה 60, באלה שקשה לו איתם 35-40. חצי ממה שכתוב. זה נראה לך אמיתי, מה שכתוב שם?

@zurman - דעתי, כמו שכתבתי קודם - לך על המפרט השני ש-ROY הציע. יש בו פשרות אמנם, וזה לא מחשב שמקפיד על מארז יפה או על שקט, אבל זאת מכונת משחקים סופר חזקה ויש לי הרגשה שלפני שנה מחשב כזה עלה איזה 2000 ש"ח יותר.

נערך על-ידי E71

פורסם

לא מתכוון להיכנס לוויכוחי סרק של לאיזה יצרנית שבבים יש יותר גדול. אבל התייחסתם להשוואה של כרטיס Gtx970 רגיל או מבוסס reffference, לבין כרטיס  380X  מסדרת G1 של ג'יגבייט.  

זאת לא השוואה נכונה כי כרטיסי G1 של ג'יגבייט הם לא שווי ערך לכרטיס רפפרנס. אלא מגיע OC מהמפעל.  

אם אתם באמת משווים מחירים אז זה להשוות מחיר של GTX970 G1 מול 380X G1. 

ואז זה לא הבדל של 400 שקל אלא כבר הבדל שעובר את ה- 700 שקל.

נערך על-ידי Dimitri Avrutin

פורסם

^כנראה הפעם האחרונה שבדקת מחירים היה איפשהוא בשנת 2015..

ואם מסתכלים על ביצועים נטו, האמת שגם אם ה-GTX970 לא היה קיים לא הייתי בוחר ב-380X והייתי לוקח R9 290 שנמכר

היום חדש ב-12XX שקלים.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

@Dimitri Avrutin אולי. אבל זה לא משנה, כי גם 970 רפרנס יותר חזק מ-380X. את ה-970 אפשר להשוות ל-390. ואגב, אם ה-970 הנ"ל הוא רפרנס, אז גם עם קירור בינוני ביותר אני מניח שאפשר לעשות לו לבד OC יפה.

ל-380X כבר אי אפשר לעשות שום OC כמעט, הוא למעשה 380 "משודרג" עם עוד shaders 256 ויותר texture units והשעון שלו כבר די במקסימום (קל וחומר בגרסת OC שסוחטת את הלימון עד הסוף).

פורסם
ציטוט של zurman

מזהזה ה-650 הזה? האמת שלא שמעתי עליו. משיטוט בגוגל מסתבר שיש כזה דבר. דגם כניסה. מעניין.

לא יודע מה ההבדל, אני מניח שהרכיבים פחות מהירים ו/או אמינים.

בכל אופן, לדעתי קח את ה-850, דגם הרבה יותר מוכר. ואגב, לדעתי אל תחשוב בכלל - תוסיף 120 ש"ח וקח את ה- 850 בנפח 250.

נערך על-ידי E71

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים