עבור לתוכן

רציתי עזרה בבניית מפרט למחשב (3500 שקל) ומסך (2200)

Featured Replies

פורסם

מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום.

1. מה התקציב המקסימאלי? כמו בכותרת, אלא אם כן תוספת של מאות בודדות תשנה את התמונה הרבה, תרתי משמע.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל.

2. מה שימושי המחשב?  משחקים, MMO כמו ESO ומשחקים כמו FALLOUT 4, אני פשוט ניסיתי להפעיל את פולאוט במחשב שקניתי ב3500 לפני 3 שנים, וגם בהגדרות הכי נמוכות זה קירטע. סימן שצריך להחליף מחשב לא?

א) המחשב מיועד לגיימינג כבד כנ"ל, וגם אפטר אפקטס ופרימייר.

ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? יש לי כרגע מסך 24" 1920X1200, אבל הייתי רוצה לקנות מסך חדש של תלת מימד. אבל שמעתי שהיום תלת מימד בנסיגה גדולה, ולכן אני חושש שברגע שאקנה מסך, לא יהיה לי נוח לשחק או לצפות ולערוך כך באופן תדיר אלא רק קצת מדי פעם (אחרת למה האופציה הזו דועכת), מה חושבים? אם באמת זה לא כ"כ רלוונטי, אז אסתפק במסך הקודם שלי ואקנה רק מחשב ב3500.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא כרגע. אני צריך רק מארז ולוח אם וכ. מסך ומעבד וזכרונות ודיסק קשיח (וכ. קול וקירור ומאווררים לפי מה שיצא כאן למסקנה)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כבר WDC WD10EZEX-60ZF5A0 ATA של טרה. כדאי לשדרג שלא יהיה צוואר בקבוק? (לחבר גם את הישן יעכב את המערכת?) ויש לי DVD קצת ענתיקה, ATAPI DVD A DH16A6S ATA, זה דבר שמעכב מערכת? (כשאני לא צריך את המידע שבדיסק שבפנים?). צורב לא דחוף לי. כרטיס רילטק את'רנט פשוט גם יש לי, זה מעכב את המערכת?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. לגבי  OC, ולגבי השקט - השאלה היא האם כדאי לקנות מערכת תומכת OC (מעבד וזיכרון וכ.מ.) ועם קירור, או פשוט רכיבים יותר חזקים בלי O.C. מה גם שאין לי סבלנות כ"כ ללמוד לעשות (כמה כדאי?).  ואולי בשביל השקט שאני רוצה (חשוב לי בערך 7 בין 1 ל10), כדאי את הקירור שכלול בOC, ואז לפחות בצפייה בוידאו יהיה ממש שקט?.

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?  לא צריך. ולגבי הרכבת מחשב בחנות באחריות, כדאי מאוד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. העיקר שיהיה מוניטין לא רע לחנות. אני גר בנתניה אבל לא אכפת לי קצת להתרחק בשביל מחשב טוב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר. הייתי רוצה לעשות תשלום ראשון במזומן ושניים או אחד נוסף באשראי לעוד חודש.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אם אני קונה מסך - כדאי שתהיה לו כניסת HDMI ויציאת אודיו לפלייסטיישן 3 (PS4 אם יהיה, מאפשר יותר מHDMI?)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא, מצדי כל 3 שנים לקנות מחשב מחדש.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
א.היה נחמד אם יכולתי לחבר בהמשך מערכת 5.1, או 7.1 (הבדל גדול ביניהם?), אבל אם זו נגיסה גדולה בתקציב אז זה פחות קריטי ואקנה בהמשך מערכת שמע עם ציוד מתאים.

ב.הייתי רוצה נפח טרה בייט, עם כמובנ דגש על איכות, אך אם ההבדל קטנצ'יק בשביל עוד הרבה גודל...
 כמה כדאי להכניס SSD שיחזיק את המערכת הפעלה ועוד כמה משחקים בודדים, שאני כרגע משחק שעמוסים גרפית, ואת התוכנת עריכה עם הקבצים שכרגע אני עורך, כדי לשפר מלא את הגרפיקה במחיר שנתתי?

ג. צריך מארז עומד, ועדיף שהיציאות שלו יהיו גם למעלה מקדימה, לפחות אוזניות וכמה USB.

ד. על הצד שאני קונה מסך, הייתי רוצה שיהיה מדוייק בצבעים, עד כמה שאפשר בתקציב הזה.

תודה רבה.

פורסם

זה טוב? זה טוב?!

לא הבנתי, אם יש ברשותך מסך FHD למה אתה רוצה להחליף? בגלל תלת מימד? דבר מיותר שלא נתמך במרבית המקרים

וגם הציוד שאתה צריך בשביל זה רחוקים שנות אור מהתקציב שלך.

השאלה אם אתה מוותר על המסך, אתה מעוניין לאחד את התקציב למערכת אחת חזקה יותר, או שבכל מקרה אתה מעדיף

לא לעבור את ה-3.5K בעבור המחשב? בכללי זה תקציב די מינימלי בשביל מערכת גיימינג חזקה לרזולוציה הזו, ניתן להסתדר

עם זה, אך עם מספר ויתורים, ונאמר לא יזיקו עוד כ-500~1000 שקלים לתקציב אם אפשר.

פורסם
ציטוט של dviralush

אני פשוט ניסיתי להפעיל את פולאוט במחשב שקניתי ב3500 לפני 3 שנים, וגם בהגדרות הכי נמוכות זה קירטע. סימן שצריך להחליף מחשב לא?

זה סימן שצריך לרשום את המפרט הנוכחי - ייתכן ואין צורך לשדרג את המערכת כולה אלא רק חלקים ממנה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם. לROY T - אם 500 שקל יותר זה הבדל גדול מאוד - אז אפשר 500 יותר, אז 4000 למחשב, בלי מסך 3D (אבל עם תמיכה לעתיד אם ארצה).

Monsi - מפרט נוכחי (אני מביא מפרט קצת ארוך, כי אולי יהיו לך טיפים. מקסימום תבקש ואקצר אותו):

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.160121-1718)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: To be filled by O.E.M.

BIOS: BIOS Date: 08/15/13 12:01:22 Ver: 04.06.05

Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.6GHz

Memory: 4096MB RAM

Available OS Memory: 4060MB RAM

Page File: 4483MB used, 11751MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

DX Setup Parameters: Not found

User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

DWM DPI Scaling: Disabled

DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

Display Devices

---------------

Card name: AMD Radeon HD 7800 Series

Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.

Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x6819)

DAC type: Internal DAC(400MHz)

Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_6819&SUBSYS_E221174B&REV_00

Display Memory: 2781 MB

Dedicated Memory: 1007 MB

Shared Memory: 1773 MB

Current Mode: 1920 x 1200 (32 bit) (60Hz)

Monitor Name: Dell 2408WFP(Analog)

Monitor Model: DELL 2408WFP

Monitor Id: DELA029

Native Mode: 1920 x 1200(p) (59.950Hz)

Output Type: HD15

Sound Devices

-------------

Description: Realtek HD Audio 2nd output (Realtek

והדי. וי. די. שכתבתי בפתיחה, והכונן שכתבתי בפתיחה. ומאווררים פשוטים.

פורסם
  • המעבד שלך בסדר גמור עדיין ויכול לתת עוד כמה שנים, מן הסתם, גם לוח האם. אין צורך להחליפם. ההתעיילות של המעבדים מדור לדור מאוד נמוכה בימינו.
  • יש לך רק 4GB של זכרון מערכת והנפח המקובל היום זה 8GB. אם תברר איזה דגם של זכרון יש לך בדיוק, נוכל לבדוק האם ניתן להוסיף עוד 4GB או שצריך להכניס 8GB חדשים. 
    ניתן להוריד את התוכנה  החינמית SPECCY, ללכת למחיצה RAM ולצלם את המסך הבא: http://imgur.com/LqhQZoC
  • דבר נוסף שכדאי לבדוק זה איזה ספק כח יש לך. רוב הסיכויים שהספק שהחזיק HD 7800 יתמודד בקלות עם כרטיס כמו GTX 970, אבל בכל זאת כדאי לודא שלא מדובר בדגם סיני אלמוני שעלול למות בכל רגע ורגע. אם אינך יודע, פשוט תסיר את הפאנל הצדדי ותסתכל על המדבקה. שם היצרן וההספק (בווט) בדרך כלל מספיקים כדי לקבוע האם הדגם מתאים למפרט.
  • לא ציינת את סוג האחסון. אם אין כונן SSD - זה שדרוג שמומלץ בחום. 
  •  

לפי המידע שקיבלנו עד כה, לדעתי לא משתלם לך להחליף את כל המערכת. השדרוגים המומלצים - עוד 4GB של זכרון + כרטיס מסך חדש (נניח, GTX 970 המדובר שיאפשר להריץ את רוב המשחקים על הגדרות מקסימליות על 1080P) + כונן SSD אם עדיין אין (250GB למערכת הפעלה, תוכנות ומשחקים עיקריים) . עלות השדרוג בערך 100 + 1700 + 430 = 2230 ש"ח. עניין הספק נשאר פתוח. 

נערך על-ידי Monsi

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Monsi
  • המעבד שלך בסדר גמור עדיין ויכול לתת עוד כמה שנים, מן הסתם, גם לוח האם. אין צורך להחליפם. ההתעיילות של המעבדים מדור לדור מאוד נמוכה בימינו.
  • יש לך רק 4GB של זכרון מערכת והנפח המקובל היום זה 8GB. אם תברר איזה דגם של זכרון יש לך בדיוק, נוכל לבדוק האם ניתן להוסיף עוד 4GB או שצריך להכניס 8GB חדשים. 
    ניתן להוריד את התוכנה  החינמית SPECCY, ללכת למחיצה RAM ולצלם את המסך הבא: http://imgur.com/LqhQZoC
  • דבר נוסף שכדאי לבדוק זה איזה ספק כח יש לך. רוב הסיכויים שהספק שהחזיק HD 7800 יתמודד בקלות עם כרטיס כמו GTX 970, אבל בכל זאת כדאי לודא שלא מדובר בדגם סיני אלמוני שעלול למות בכל רגע ורגע. אם אינך יודע, פשוט תסיר את הפאנל הצדדי ותסתכל על המדבקה. שם היצרן וההספק (בווט) בדרך כלל מספיקים כדי לקבוע האם הדגם מתאים למפרט.
  • לא ציינת את סוג האחסון. אם אין כונן SSD - זה שדרוג שמומלץ בחום. 
  •  

לפי המידע שקיבלנו עד כה, לדעתי לא משתלם לך להחליף את כל המערכת. השדרוגים המומלצים - עוד 4GB של זכרון + כרטיס מסך חדש (נניח, GTX 970 המדובר שיאפשר להריץ את רוב המשחקים על הגדרות מקסימליות על 1080P) + כונן SSD אם עדיין אין (250GB למערכת הפעלה, תוכנות ומשחקים עיקריים) . עלות השדרוג בערך 100 + 1700 + 430 = 2230 ש"ח. עניין הספק נשאר פתוח. 

הספק הוא - Seasonic 500W, ויש לו גם חשמל לPCI-E אם זה משנה.

זיכרון 4 שיש לי - HYNIX קוריאני, 4GB בבת אחת, 2Rx8, PC3, וכתוב שם גם 128004 ואח"כ עוד כמה מספרים עם רווחים.

עכשיו רציתי רק להיות בטוח -
א.הכרטיס קול שלי מספיק אם ארצה להוסיף מערכת של 5.1 בהמשך ?
ב. יש לי מאוורר בנוי על המעבד, לשמור אותו? ויש שם גם עוד מאוורר עומד שכרגע לא פועל, כנראה לא מחובר.

ג.לוותר על OC? כי אני לא מבין בזה, כדאי ללמוד ולקנות קירורים וכו' ויחסוך?

ד.יש לי כבר WDC WD10EZEX-60ZF5A0 ATA של טרה לא SSD.  לחבר גם את הישןעל SSD חדש יעכב את המערכת? ואם כן אז בבקשה איזה לקנות חדש? 

ה.יש לי DVD קצת ענתיקה, ATAPI DVD A DH16A6S ATA, זה דבר שמעכב מערכת?

ו.כרטיס רילטק את'רנט פשוט גם יש לי, זה מעכב את המערכת?

איזה מפרט לקנות ומאיפה (אני נתנייתי). תודה על החסד.

נערך על-ידי dviralush

פורסם

1. מה שכדאי שיהיה בספק זה חיבורי PCI-E של 6 פינים +8 פינים, אם הוא לא מאוד עתיק, רוב הסיכויים שיש לו. ציין מה הדגם שלו ונוכל לבדוק.

2. לפי המידע שנתת אני לא מצליח לאתר את הדגם של הזכרון. עדיף צילום מסך.  אבל ייתכן גם שלא ניתן להשיג אותו יותר ותצטרך לקנות 8GB חדש.

3. אני לא רואה שיש לך כרטיס קול יעודי. האודיו המובנה אמור להתאים לכל סוגי המערכות, אולם לגבי איכות השמע ופרטים נרחבים הייתי מתייעץ בפורום אודיו. 

4. אם אתה לא מחליף מעבד, איזו סיבה יש לך להחליף את הקירור של המעבד? האם המעבד מתחמם?

5. איפה זה "שם"? במארז? מאוורר יכול להיות בטל בשל מגוון של סיבות: לא מחובר, התקלקל, נשלט על ידי תוכנה ולא אמור להסתובב אלא אם טמפרטורות מגיעות לסף מסויים, החיבור שלו לא תקין ועוד...  

6. המעבד שלך לא מאפשר המהרה רצינית, בנוסף אין לי מושג איזה לוח אם יש לך ובאופן כללי לפי סוג השאלות שאתה שואל אני מניח שהמהרה זה לא כל כך רלוונטי. 

7. SSD הרבה יותר מהיר מכונן רגיל. נהוג להתקין עליו מערכת הפעלה ויישומיים עיקריים כדי ל"זרז" את כל העבודה השוטפת. בשום פנים ואופן זה לא יעכב דבר. רק להיפך. כונן רגיל כמו שיש לך לאחסון של קבצים גם לא מעכב שום דבר. ישנם הרבה דגמים של SSD. אחד המשתלמים שבהם וכנראה גם הכי פופולארי זה 850 EVO של SAMSUNG. מחיריו בארץ ירדו בחודשים אחרונים וכונן בנפח 250GB ניתן לרכישה בכ-430 ש"ח.

8. הצורב גם לא מעכב שום דבר, אבל כן קח בחשבון שאם תחליט להחליף את כל המחשב, תצטרך להחליף את הצורב. לוחות אם כבר לא מגיעים עם חיבור IDE. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Monsi

1. SEASONIC SS-500BT ACTIVE PFC T3

2.  Hynix 4GB PC3-12800 DDR3-1600MHz non-ECC Unbuffered CL11 240-Pin DIMM Dual Rank Memory Module Mfr P/N HMT351U6EFR8C-PB

נראה לי שזה זה אפילו ששלי לא כתוב עליו כל זה, אלא רק Hynix 4GB PC3-12800 ועוד כמה מספרים ואז HMT351U6EFR8C-PB ועוד כמה מספרים. בתמונה בגוגל נראים אותו דבר.

6. מה זה כזה מסובך ללמוד המהרה?

SO.... אני רוצה SSD של 250, כרטיס מסך חדש וזיכרון, איזה מפרט לקנות ומאיפה (אני נתנייתי - ועדיף חנות שמרכיבה באחריות).

פורסם

לפי מה שאתה מתאר הזכרון שיש לך זה זה. המקום היחיד שראיתי אותו בארץ (לא חיפשתי יותר מדי, זה כבר תפקידך) זה כאן. לא מכיר את החנות הזו ולא יודע עד כמה היא אמינה. ניתן גם להזמין אותו מאמזון דרך ספק צד ג' ולא אמזון עצמה, כלומר האחריות של אמזון לא תקפה. אם זו טרחה גדולה מדי (וכאמור אין הבטחה שזה באמת יעבוד) אפשר פשוט לקנות 8GB וזהו.

לגבי ההמהרה - קשה או קל זה עניין יחסי. אבל מאחר ומעבד שלך לא נועד להמהרה (הוא בעל מכפלה נעולה), ניתן להמהיר אותו רק ל-4.0GHz וגם בשביל זה צריכים להתקיים מספר תנאים: לוח אם מתאים, קירור טוב וספק כח שההספק שלו מאפשר תמרון. ספק כח שלך הוא גבולי גם ככה, לכן כל העסק, מבלי אפילו לבדוק את שאר התנאים, לא מומלץ. 

הבסיס הוא כזה: 

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

זיכרון:
Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V
כמות: 2 - מחיר: ₪103

כרטיס מסך:
Gigabyte GTX 970 WF3 OC 4GB Retail
כמות: 1 - מחיר: ₪1665

קשיח למחשב שולחני:
Samsung SSD EVO 850 250GB!
כמות: 1 - מחיר: ₪437

סה"כ: ₪2308

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2262 ₪ 

כמובן, את כל הרכיבים החדשים עליך להתקין לבד. 

אתה מוזמן לדפדף בין חנויות שונות בארץ ולראות אם ניתן למצוא דיל יותר טוב. 

נערך על-ידי Monsi

פורסם

יש לי כיום 970, מריץ את F4 בקלות, אבל לפני זה היה ברשותי 270X, סוג של 7870 חזק יותר, וגם הוא הריץ את המשחק על הגדרות גבוהות יחסית ב40-50FPS ללא בעיות מסויימות והמשחק בהחלט היה שחיק, אין סיבה ש 7850 (רשום סדרה 7800 ככה שאני הולך על ה"מינימום") לא יריץ את המשחק בצור שחיקה, 750Ti מחורבן מריץ את המשחק על מדיום עם FPS שחיק.. אולי אם ה7850 שלך עם 1GB של ראם אז הוא יכול לגרום לקצת "צרות", אבל עדיין, תעלה תמונה מGPU-Z, ועוד דבר. המשחק מקורי והדרייברים מעודכנים ? 

נערך על-ידי David_K

פורסם

ובכל זאת החלטת לשדרג... 

מבחינת צוואר הבקבוק הייתי מתחיל מזכרון. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של David_K

יש לי כיום 970, מריץ את F4 בקלות, אבל לפני זה היה ברשותי 270X, סוג של 7870 חזק יותר, וגם הוא הריץ את המשחק על הגדרות גבוהות יחסית ב40-50FPS ללא בעיות מסויימות והמשחק בהחלט היה שחיק, אין סיבה ש 7850 (רשום סדרה 7800 ככה שאני הולך על ה"מינימום") לא יריץ את המשחק בצור שחיקה, 750Ti מחורבן מריץ את המשחק על מדיום עם FPS שחיק.. אולי אם ה7850 שלך עם 1GB של ראם אז הוא יכול לגרום לקצת "צרות", אבל עדיין, תעלה תמונה מGPU-Z, ועוד דבר. המשחק מקורי והדרייברים מעודכנים ? 

גם COD ADVANCED קירטע. כנראה אקח כבר את ה970, כי אני רוצה גם שהמערכת תחזיק משחקים לא רע עוד איזה שנתיים שלוש. תודה. ואקנה זכרונות חדשים למה בשביל 60 שקל לא שווה הטירחה.

תודה רבה לכולכם, בפרט MONSI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים