עבור לתוכן

המלצה על מסך למשחקים ועבודה משרדית מאומצת-עד 3.5K

Featured Replies

פורסם

הי,

 

מעוניין לשדרג את המסכים שיש לי היום למסך אחד.

כיום אני עובד עם 3 מסכי דל U2312HM.

אני מתכוון לעבוד הרבה שעות מול המחשב (פיתוח אתרים) ובנוסף אני משחק בעיקר ב BF4 די הרבה שעות ביום.

יש ברשותי מערך של 2 כרטיסי מסך Sapphire r9 290x Tri-x 4GB OC. 

המסך שחשבתי לקנות הוא Asus MG279Q, מה דעתכם?

תקציב עד 3500 ש"ח.

 

תודה מראש.

 

פורסם
  • מחבר

האם אפשרי לקבל התייחסות לנושא שהעלתי?

 

 

תודה מראש.

פורסם

אז אתה רוצה לוותר על שטח עבודה בשביל לראות את המשחק בזווית פרונטלית על מסך גדול יותר ועם יותר פריימים כדי שהמשחק יראה חלק יותר כשאתה זז מהר.

החומרה שלך (כרטיסי המסך) יכולה להתמודד עם זה.

אני לא בהכרח חושב שזה שיפור, אבל זה כבר עניין של טעם. 

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך, גם לדעתי זה לא שיפור, כמו שציינתי אני גם עובד הרבה שעות בפיתוח אתרים וקשה לי מאוד לעבוד על כמה מסכים.

לכן אני מחפש מסך שיענה לי על כל הדרישות.

 

 

 

פורסם

נשמע שאולי שווה לך לחרוג קצת וללכת על הP2715Q:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891581

מסך IPS UHD גדול יחסית שמקבל ביקורות מעולות:

http://www.digitaltrends.com/monitor-reviews/dell-p2715q-review/

http://4k.com/monitor/dell-p2715q-review-27-inch-screen-ultra-hd-4k-led-lit-monitor/

 

משום שהוא UHD, הרזולוציה הכוללת שלו הוא כמו ארבעה מסכי FHD, כך שאתה עולה בשטח עבודה ולא יורד (QHD זה בערך 2*FHD). הוא גדול יחסית כדי שרזולוציה של UHD לא תהיה עליו קטנה מידי (ב"24 זה נראה לי לא שימושי, והאמת שבשביל UHD הייתי מעדיף משהו לכיוון ה"32 אבל הם כבר משמעותית מחוץ לתקציב). משום שהוא IPS, הוא טוב לכל שימוש - עבודה ומשחקים כאחד. יתרון אפשרי נוסף הוא שFHD נכנסת ביחס מלא של 2:1 לתוך UHD, כלומר אם במצב כלשהו אתה צריך לרדת לFHD (בגלל סרט מוגבל ברזולוציה, או משחק כבד במיוחד), יש סיכוי שזה ייראה מעט יותר טוב מאשר scaling ביחס לא שלם כמו שיהיה לך במסך QHD.

 

מונחים להבהרה:

FHD = 1920X1080

QHD = 2560X1440

UHD = 3840X2160 (נקרא גם 4K)

פורסם

qttp אתה לא רציני. כמה פעמים דיברו/נו על 4k בפורום וכמה זה לא רלוונטי למשחקים כיום?

"שטח עבודה", כשזה נוגע ליחס של הרזולוציה אל גודל המסך באינץ', מדבר על כמה פרטים אתה יכול לכווץ לתוך המסך. בוא נהיה פרקטיים, רזולוציית 8k על מסך 24 אינץ' לא תתן יותר שטח עבודה מfhd כי אתה במילא תצטרך להרחיב את האובייקטים לרמה כזאת שאתה יכול לקרוא/להבין מה קורה בלי להרוס את העיניים.

אותו הדבר כשמדובר על הבדל בין qhd לuhd על 27 אינץ'.

 

לגבי המסך שהמלצת, הביקורות לא משהו. לא שהן אומרות שהמסך לא טוב, אלא שהן נותנות שבחים לארגונומיה של הסטנד וציון רע כי העיצוב "משעמם". 

 

פורסם
  • מחבר

המסך של אסוס שציינתי תומך ב Freesync, לפי מה שקראתי במקרה שלי לא בטוח שאני זקוק לטכנולוגיה הזאת כי הכרטיסי מסך שלי מספיק חזקים, חלק מהמבחנים שבדקו את הטכנולוגיה הזאת השתמשו בכרטיסי מסך בינוניים מבחינת ביצועים כדי להדגים בצורה טובה יותר את עניין ה Freesync.

האם זה נכון?

לא נראה לי שאני אלך לכיוון של ה 4K, אני כן חושב להגדיל את התקציב וללכת על מסך 34 אינץ' 21:9, מה דעתכם? סרטים אני לא רואה במחשב רק משחק ועבודה שוטפת מאומצת, האם תהיה לי בעיה במשחקים מבחינת תאימות?

המסך שחשבתי עליו הוא זה: AOC U3477PQU

פורסם
ציטוט של Gadgets4all

אני מסכים איתך, גם לדעתי זה לא שיפור, כמו שציינתי אני גם עובד הרבה שעות בפיתוח אתרים וקשה לי מאוד לעבוד על כמה מסכים.

לכן אני מחפש מסך שיענה לי על כל הדרישות.

ניסית לעבוד רק על מסך אחד? ה23 לא מספיק גדול ואתה צריך יותר שטח? אז מן הסתם שאתה צריך 27 ומעלה.

אתה גם צריך לקחת בחשבון את המרחק שאתה יושב מהמסך. לא נוח לעבוד על מסך גדול במיוחד כשאתה יושב כמה סנטימטרים ממנו, למרות שאולי במקרה שלך יהיה יותר נוח מ3 מסכים.

 

מעבר לברור מעליו~

למסך שאתה בחרת, יש הגבלה כשזה נוגע לפריימים והfreesync. הfreesync מגביל את המסך למקסימום של 90hz ומינימום של 30hz. 

זאת לא בעיה של הfreesync, אלא בעיה בהרכבה של המסך עצמו (המודל של asus) והוא לא נחשב כמסך גיימרים מוצלח למי שרוצה לשחק מקצב רענון מעל 60hz.

בעיה נוספת היא שזה המסך היחידי שהצלחתי למצוא עם freesync ושאר הנתונים שאתה מחפש. ככה שהאופציה שלך היא להחליט אם freesync עד 90hz מספיק טוב או לא.

פורסם
ציטוט של Gadgets4all

המסך של אסוס שציינתי תומך ב Freesync, לפי מה שקראתי במקרה שלי לא בטוח שאני זקוק לטכנולוגיה הזאת כי הכרטיסי מסך שלי מספיק חזקים, חלק מהמבחנים שבדקו את הטכנולוגיה הזאת השתמשו בכרטיסי מסך בינוניים מבחינת ביצועים כדי להדגים בצורה טובה יותר את עניין ה Freesync.

האם זה נכון?

לא נראה לי שאני אלך לכיוון של ה 4K, אני כן חושב להגדיל את התקציב וללכת על מסך 34 אינץ' 21:9, מה דעתכם? סרטים אני לא רואה במחשב רק משחק ועבודה שוטפת מאומצת, האם תהיה לי בעיה במשחקים מבחינת תאימות?

המסך שחשבתי עליו הוא זה: AOC U3477PQU

אני לא בטוח שהם "מספיק חזקים" לכל מצב במשחקים של היום, עם או בלי Physx. אתה תרגיש את זה בפריימים בזמן המשחק. לגבי המשחק עצמו, תצטרך לראות באיזה רזולוציות הוא תומך.

 

לגבי הfreesync או gsync, כל boost תמיכה עוזר. זה לא בהכרח הורס אם מדובר על freesync, ואתה פשוט יכול לא להשתמש בזה. הבעיה של הfreesync היא יותר לכיוון ה"תעשו עם זה מה שאתה רוצים", ואז אתה מקבל את האיכות שאתה מצפה לה מ"חינם". כמו שציינתי בתגובה הקודמת שלי.

 

לגבי 21:9, אתה צריך לשים לב לפרטים כשזה נוגע למודל. יותר חשוב שלמסך יהיה פאנל mva מאשר ips. וזה כדי למנוע בעיות שמופיעות יותר במסכים כעורים כאלה. 

וגם אז צריך לראות שהמסך איכותי.

 

אמרת שקשה לך לעבוד על כמה מסכים. 21:9 זה 2 מסכים במסגרת אחת. 

 

למסך השני שציינת יש תלונות של ips glow אבל זה כבר עניין של מזל בין מסך למסך.

פורסם
ציטוט של meir_l

כמה פעמים דיברו/נו על 4k בפורום וכמה זה לא רלוונטי למשחקים כיום?

למשחקים רבים לא חדשים או לא דורשניים במיוחד יכול להיות רלוונטי, בטח עם זוג 290X. זה גם סה"כ עוד תוספת של 25% לעומת 3*FHD. משחקים אחרים אפשר לשחק גם בFHD בודד.

 

ציטוט של meir_l

בוא נהיה פרקטיים, רזולוציית 8k על מסך 24 אינץ' לא תתן יותר שטח עבודה מfhd כי אתה במילא תצטרך להרחיב את האובייקטים לרמה כזאת שאתה יכול לקרוא/להבין מה קורה בלי להרוס את העיניים

8K על "24 - מסכים ללא ספק. 4K על "27 כבר יש על מה לדבר. והיתרון של החדות קיים בכל מקרה.

 

ציטוט של meir_l

לגבי המסך שהמלצת, הביקורות לא משהו.

קראנו את אותן הביקורות?

 

ציטוט

After a couple false starts, Dell just set the gold standard for 4K monitors

 

ציטוט

 

We’ve reviewed many 4K monitors before, of course, some of which were excellent, but all had a catch; you were paying a serious premium for 4K resolution. This monitor is different. It offers excellent image quality, a great ergonomic stand, and Ultra HD at the same price as the company’s popular 1440p model, the U2713HM

 

ציטוט

What Dell has delivered is a no-compromise 4K display. Yes, it’s still expensive, but no more so than a 1440p display of equivalent quality. Fence-sitters, prepare to move; this is the monitor that will make you switch

 
ציטוט

Finally, there is the overall fact that the P2715Q is an excellent and pioneering 4K monitor amongst the Dell models available and among many other models from other brands. It was one of the first to offer truly excellent image quality, a robustly built and ergonomic stand and offer fully functional visual connectivity at 3840 x 2160 pixels of full UHD while costing a price that is more than reasonable for these kinds of specs

 

אם אלה ביקורות "לא משהו", אני לא יודע מה זה "משהו" אצלך. כשאין משהו שלילי לומר, אז מתחילים לחרטט ש"העיצוב משעמם". זה אולי האות הכי טוב שמדובר במסך מעולה.

 

הגישה שלך לא רצינית. לפעמים זה נראה כאילו אתה בכוח מנסה להביא רק את הדברים השליליים שיכולים להיות בכל דבר.

 

למרות זאת:

ציטוט של Gadgets4all

אני כן חושב להגדיל את התקציב וללכת על מסך 34 אינץ' 21:9

היא אופציה טובה, ואולי אף טובה יותר.

 

פורסם
  • מחבר

נתקלתי במסך הזה: BDM4065UC, קיבל ביקורות טובות והכי חשוב הוא 40 אינץ', גם 4K ופנל VA במחיר מעולה.

דרך אגב, כשציינתי את עניין העבודה על 3 מסכים התכוונתי שהמסגרות של המסכים מקשים עלי בעבודה רגילה בלבד.

פורסם
ציטוט של QttP

למשחקים רבים לא חדשים או לא דורשניים במיוחד יכול להיות רלוונטי, בטח עם זוג 290X. זה גם סה"כ עוד תוספת של 25% לעומת 3*FHD. משחקים אחרים אפשר לשחק גם בFHD בודד.

 

8K על "24 - מסכים ללא ספק. 4K על "27 כבר יש על מה לדבר. והיתרון של החדות קיים בכל מקרה.

 

קראנו את אותן הביקורות?

 

אם אלה ביקורות "לא משהו", אני לא יודע מה זה "משהו" אצלך. כשאין משהו שלילי לומר, אז מתחילים לחרטט ש"העיצוב משעמם". זה אולי האות הכי טוב שמדובר במסך מעולה.

 

הגישה שלך לא רצינית. לפעמים זה נראה כאילו אתה בכוח מנסה להביא רק את הדברים השליליים שיכולים להיות בכל דבר.

 

למרות זאת:

היא אופציה טובה, ואולי אף טובה יותר.

 

תוספת של מה? יותר פיקסלים ככה שהדשא נראה בולט יותר? מצטער אבל אין ל4K שום יתרון משמעותי למשחקים שמצדיק קנייה שלו, אלא אם אנחנו מדברים על מסכים שגדולים יותר מ27 אינץ'.

כבר הגבתי בעבר על זה שהיוצרים של המשחקים לא מתמקדים על פרטים קטנים של 4k במשחקים, כמו "כמה העלה הזה נראה אמיתי". דברים כאלה אפשר למצוא  במודים בsteam workshop, למשל, אם אתה רוצה לשפר את הגרפיקה. וגם אז השיפור יראה על מסכי fhd/qhd.

 

קראנו את אותן הביקורות. לא שמת לב, אבל הם הגדירו את "איכות המסך" על פי העלון הפרסומי שמגיע עם המוצר, או שהם פשוט העתיקו את הפרטים מעל גבי האריזה עצמה. 

"After a couple false starts, Dell just set the gold standard for 4K monitors"

למה?

"We’ve reviewed many 4K monitors before, of course, some of which were excellent, but all had a catch; you were paying a serious premium for 4K resolution."
או קיי, אז אנחנו מדברים פה על השוואת מחירים.

"This monitor is different."
איך?
It offers excellent image quality"

זאת אומרת? בגלל שזה 4k? מה לגבי light bleeding, רמת התאורה, וכמה היא אחידה על גבי המסך, איכות תצוגת הצבעים לפני ואחרי כיול/קונטרס? אני אמור לקחת בחשבון שהמסך כמעט מושלם רק בגלל שזה מוגדר excellent image quality?

"a great ergonomic stand"
זה פרווה. 

"and Ultra HD at the same price as the company’s popular 1440p model, the U2713HM"

וזה הבשר האמיתי של המאמר.

"What Dell has delivered is a no-compromise 4K display. Yes, it’s still expensive, but no more so than a 1440p display of equivalent quality"

או קיי, הבנתי. המסך נמכר במחיר של מסך qhd שכבר הוכיח שהוא טוב (ובגלל ביקוש/היצא/כיסוי עלויות גם העלו לו את המחיר ב1000 שקל בארץ).

"Fence-sitters, prepare to move; this is the monitor that will make you switch"

את זה הדגשת? ;) 

 

תראה, זה לא שלא היה להם משהו שלילי להגיד, ותמיד יש משהו שלילי.. אין דבר כזה "המסך המושלם". אם זה מחיר או אם זאת התפשרות בעיקול פינות.

זה פשוט שזאת סקירה שנועדה למכירה. היא לא מוצגת כמקצועית, והיא לא נעשתה על ידי מישהו שרציני, גם ברמה החובבנית. 

תאר לך, אם אנחנו היינו מתחילים לסווג את איכות הציוד היקפי על פי דף הפרסום של המוצר בדף של החברה שמוכרת.

"לעכבר הזה יש tracking מצוין, עיצוב ארגונומי חדשני, והכי חשוב, שיש לו תאורת rgb במחיר שזהה לעכברים אחרים בשוק עם תאורה בצבע אחד בלבד!"
 

מצטער שהגישה הלא רצינית שלי שלילית ;) אני בדרך כלל שם קצת מלח בתגובות שלי כדי לתת טעם. ובטח שזה עוזר כשרואים את כל התמונה כשמדברים על ציוד כל שהו. חבל להמליץ למישהו על U2715 בלי לציין את הצד השלילי שלו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על הייעוץ, תמיד נחמד ללמוד דברים חדשים בעיקר בתחום הזה.

שנית, מה דעתכם על המסך שציינתי?

לדעתי הוא יענה לי על כל הדרישות (לאחר קריאה של לא מעט ביקורות עליו):

שטח עבודה גדול ׁׁ(4K וגודל של 40 אינץ') דבר שבהחלט אני זקוק לו בעבודה השוטפת ובנוסף זה לא יפגע בחוויה בהשוואה ל 3 מסכים שעבדתי איתם עד היום כי שטח העבודה הוא די זהה.

רמת שחור איכותית (פאנל VA), זוויות צפיה פחות מעניינות אותי, לפי הביקורות, זמן התגובה הבעייתי בפאנל VA דווקא לא ממש בא לידי ביטוי במסך זה אודות ל SmartResponse.

ולדעתי יחס העלות תמורה על מסך זה היא גבוהה.

אשמח לקרוא את דעתכם...

פורסם
ציטוט של meir_l

תראה, זה לא שלא היה להם משהו שלילי להגיד, ותמיד יש משהו שלילי.. אין דבר כזה "המסך המושלם". אם זה מחיר או אם זאת התפשרות בעיקול פינות.

זה פשוט שזאת סקירה שנועדה למכירה. היא לא מוצגת כמקצועית, והיא לא נעשתה על ידי מישהו שרציני, גם ברמה החובבנית. 

תאר לך, אם אנחנו היינו מתחילים לסווג את איכות הציוד היקפי על פי דף הפרסום של המוצר בדף של החברה שמוכרת.

עד כמה שהביקורת השנייה חובבנית למדי, בסופו של דבר שתיהן אמרו דברים מאוד ברורים:

  • מדובר במסך עם איכות תמונה מעולה
  • מדובר באחד ממסכי ה4K הראשונים שהם ראו עד כה שסיפקו איכות תמונה מעולה (כך שאין בסיס לטיעון שמבחינתם עצם זה שמדובר ב4K אומר שהאיכות מעולה)
  • המחיר של המסך מקביל למחיר של מסכי 1440P משה שהופך אותו למשתלם (עד כה מסכי 4K עם תמונה מעולה היום יקרים משמעותית)

אין שום בסיס לטענה שלך שמדובר בסקירה שנועדה למכירה / סקירה מוזמנת. אתה פשוט המצאת את זה. זה נכון שDigital Trends לא עושים ביקורות מקיפות ברמה של TFTCentral (מעטים שכן), אבל אם קראת לעומק, וודאי ראית שהתייחסו (גם אם בצורה שטחית) למאפיינים של איכות תמונה, וגם מדדו דבר או שניים.

 

אז בהיעדר סקירות יותר מקיפות, מצאתי לנכון להתייחס למה שיש, שברמה הבסיסית שהם בדקו - הם מצאו שהמסך טוב מאוד. אתה יכול לטעון שזה לא מספיק, ושמבחינתך אין שום טעם להתייחס לביקורת שאינה ברמת הפירוט של TFTCenral. עם זאת, לומר שזו לא ביקורת חיובית זה פשוט עיוות של המציאות.

 

ציטוט של meir_l

מצטער שהגישה הלא רצינית שלי שלילית ;) אני בדרך כלל שם קצת מלח בתגובות שלי כדי לתת טעם. ובטח שזה עוזר כשרואים את כל התמונה כשמדברים על ציוד כל שהו. חבל להמליץ למישהו על U2715 בלי לציין את הצד השלילי שלו.

צריך לראות את כל התמונה, אבל כשרואים את מה שאתה כותב, הרושם שמתקבל הוא שכל דבר הוא פשוט גרוע ואין בו דברים חיוביים. הU2715H למשל הוא מסך מעולה, עם יתרונות לא מבוטלים גם באופן כללי וגם באופן השוואתי לU2713HM, אבל כשהוא עולה לדיון, אתה תמיד מתמקד באיזה פרט או שניים שבהם הוא נפל בביקורת (כמו אחידות תאורה, שלא ברור בכלל עד כמה היא כללית ועד כמה ספציפית ליחידה שבמקרה הייתה להם!), ומזה מסיק שהוא פחות טוב מהU2713HM, שגם זה עיוות מסוים של המציאות.

 

ציטוט של Gadgets4all

שנית, מה דעתכם על המסך שציינתי?

דווקא למסך הזה כן יש ביקורת מאוד מקיפה של TFTCentral והיא חיובית למדי. VA הסטורית לא הכי מומלץ למשחקים, אבל בביקורת שלהם הם התפעלו ספציפית מזמן התגובה המהיר שהגדירות אותו כמפתיע לטובה ביחס למסכי VA. גם זוויות הצפייה שלו טובות ואין הצהבה חזקה כמו שהיה בVA הישנים. יחד עם היתרונות האחרים של הVA והמחיר האטרקטיבי מאוד, זה בהחלט נראה כמו מסך שעשוי להיות מאוד מאוד משתלם, בתנאי שהגודל הענק הוא משהו שאתה יכול להסתדר איתו (לא כל אחד יוכל).

 

עכשיו נחכה לידידנו meir_l שיוסיף קצת מלח ויסביר לנו מה בדיוק לא טוב במסך. :)

 

פורסם
  • מחבר

הי,

 

רכשתי אתמול את המסך של פיליפס, החוויה פשוט מדהימה, שטח העבודה גדול מאוד, BF4 רץ נהדר, אני בהחלט ממליץ על המסך. המסך בהחלט ענה לי על כל הצרכים ויותר.

תודה רבה למי שעזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים