עבור לתוכן

חוות דעת על מחשב נייד של לנובו

Featured Replies

פורסם

היי,

היות והמליצו לרדת מעניין מחשב all in one  רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב נייד הזה :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911598

כמו כן יש לציין שהייעוד הוא :בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים ומידי פעם עריכת סרטים ותמונות לכן חשוב שיחזיק מעמד בהעלאת התוכנות הגרפיות ואם אפשר שיכולל גם  מסך מסתובב, אשמח לשמוע חוות דעת וגם המלצות לנייד מתאים 

לגבי הדגם שהעליתי כאן - האם הוא אמין יחסית? מבחינת תקלות טכניות - הוא נשמר לאורך לזמן? האם המעבד חזק יחסית?

התקציב הוא פחות או יותר 3,000-3500 ש"ח 

תודה מראש לכל העונים 

פורסם

זה מגיע עם מסך טוב יותר ו SSD, אך עם ללא ליבה גרפית נוספת. (הליבה הקיימת לא חלשה בהרבה מזו של המחשב שקישרת אליו). 

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=915999

תפרט יותר על עריכת הוידאו והתמונות. באלו עבודות, על אלו תוכנות, איזו רזולוציית וידאו אתה עובד, כמה שכבות מדובר, וכו'. 

פורסם
  • מחבר

רק שאני אבין - בעצם רק אם כתוב בשורה של המהירות כונן קשיח SSD בלי כלום ליד, זה אומר שזה SSD? כי במחשב שקישרתי אליו כתוב  5400/SSD , ובמחשבים אחרים ראיתי גם שכתוב SSD עם מספר ליד. 

לגבי העריכת וידאו והתמונות - מדי פעם, ממש פה ושם, אני מפעיל לייטרום או פרמייר לאיזה פרויקט ספציפי. ביום יום אני צריך את זה לצפייה בסרטים וסדרות, או לשידור חי של טלוויזיה באינטרנט. לכן אני רוצה גם מהיר וגם עם מסך טוב.

אני חושב שמסך מסתובב יהיה נוח יחסית גם ללימודים.

ראיתי גם את הדגם הזה שנראה לי יחסית משתלם למחיר, מה דעתך עליו? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=911577

פורסם

מצוין.

אם כתוב רק SSD = רק SSD. כל שאר הקשקושים בדרך כלל מתייחסים לקשיח רגיל עם Cahce, נקרא גם SSHD.

יש רק חיסרון קל של מסך מבריק (בגלל הטאצ', דבר שיכול להפריע בעבודה משרדית. לפי התיאור של השימושים שלך לא נראה שזה קריטי. 

פורסם
  • מחבר

תודה!

שאלה נוספת

יש חנויות כמו KSP שמוכרות מחשבים מתצוגה, וזה חוסך כמה מאות שקלים מהמחיר האמיתי שלהם. זה שווה את זה? יש איזשהו חיסרון במחשבים שקונים מתצוגה? ומה חשוב לבדוק בהם לפני שעושים קנייה כזאת?

פורסם

שווה את זה - תלוי מה מצב המחשב. 

מה שחשוב לבדוק שהם תקינים לחלוטין, כמה אחריות יש להם ומי נותן אותה. אם KSP "נותנים אחריות" לברוח כמו מאש.

פורסם
  • מחבר

תודה על עזרתך !

פורסם

מצטער שאני מתפרץ לנושא, אבל לשימושים שציינת - למה המליצו לך לרדת ממחשבי all in one?

אני שואל כי אני נמצא בהתלבטות דומה והשימושים שלי דומים, רק שאני גם קורא הרבה ולכן מחשבי all in one עם מסך מסתובב נראים לי כאופציה טובה.

פורסם

אני גם באותה התלבטות

פשוט זה נראה שעבור אותו המחיר בערך מקבלים מפרט דומה ויותר אפשרויות

וזה כדאי אלא אם כן מדוברבמחשב מועד לתקלות

למישהו יש ניסיון עם הYOGA 500 (או הYOGA 700)?

פורסם
  • מחבר

שאלתי לגבי חסרונות ויתרונות של all in one  וכך נעניתי כאן: (מדובר בעיקר על ההבדל מול נייחים רגילים)

יתרונות:
בעיקר חיסכון בנפח הפיזי. יתרון אם המחשב מיועד למקום מאוד צפוף.
אולי טיפה פחות צריכת חשמל יחסית לחומרה דומה ונפרדת.

חסרונות יש רבים. רובם ככולם אפשר להגיד גם על מחשב נייד, שמחשב זה מאוד דומה לו מבחינת החבילה ומבחינת בחירת חלקי החומרה:
1. חומרה חלקית יעודית. מה אתה עושה אם מתקלקל המסך לאחר תום האחריות, והמעבדה דורשת מחיר מופרז? במחשב רגיל היית קונה מסך חדש, וכאן..? סיכוי טוב שבמקרה כזה ישתלם יותר לקנות חדש לזרוק אותו לפח.
2. לגבי החומרה הלא יעודית, אם רוצים לשדרג את הדיסק קשיח, כמה מסובך להגיע אליו.
3. יכולת שדרוג מאוד מוגבלת. בדרך כלל מוגבל לזכרון (וגם זה תלוי) ולהחלפת דיסק קשיח קיים באחר. 
4. חלקי מחשב נייד עם חסרון גם מבחינת ביצועים יחסית לתמורה שהיית מקבל במחשב שולחני. המעבד הוא מעבד דו-ליבתי ששווה בביצועיו למה שאתה יכול לקבל במחשב שולחני שמחירו 1200~ שח. (לא כולל מסך)
5. מחיר. באותו מחיר אפשר להרכיב מחשב+מסך עם עדיפות בביצועים מכל בחינה אפשרית.

פורסם

מחשבי ALL IN ONE מיועדים בעיקר למי שלא משדרג, ומה שחשוב לו הוא העיצוב/מקום. לדעתי הסיבה העיקרית שזה לא מומלץ הוא שאתה משלם את אותו הכסף ומגביל את עצמך מבחינת הגמישות שלך (למשל להפוך לפטופ ישן למחשב מדיה בסלון)

בפועל היום אפשר לקנות HTPC בסגנון NUC (שיש בהם מקום לI7 וSSD והרחבת זיכרון גם עד 16GB ) ואז אמנם אתה לא נהנה מאפשרות בלתי מוגבלת לשדרוג (אי אפשר למשל להוסיף כרטיס גרפי או לשנות ספק כוח/לוח אם) אבל כל עוד האופי של המחשב לא משתנה זה בסדר. אגב היום יש גם HTPC שאפילו מיועדים לגיימיניג, כמובן עם כרטיסי מסך בסגנון GTX 960 , אבל למי שמחפש מחשב סלוני/ מחשב שלא יתפוס הרבה מקום זה פתרון מאד טוב. אפשר גם להשמיש אותו בתור מחשב מדיה עוד כמה שנים אם תצטרך לשדרג מסיבה כזו או אחרת.

מבחינת ניידים אני לא חושב שזה אותו דבר, מלבד מותגים יקרים של סדרות עסקיות, הROI מבחינת הנתונים של ASUS/LENOVO די דומה עבור מחשבים בטווח 3000-3500 שקל. עבור DELL תשלם קצת יותר עבור אותה חומרה. והשיקול העיקרי הוא לבחור בדגם מוצלח ואמין.

פורסם

בקשר לאסוס, לא נכון. Asus ממש גרועים בזולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים