עבור לתוכן

שאלה חשובה למומחי רשתות בנושא access point

Featured Replies

פורסם

כידוע החיסרון בשימוש ב- repeater הוא אובדן חצי רוחב פס,

שאלתי האם יצירת access point במוד client אשר אליה מחובר access point "רגיל" נוסף יוצרת תצורה LAN

ללא אובדן רוחב פס כמו ב-repeater.

ראה תרשים מצורף

RouterAsAP.gif

הבהרה: access point CLIENT רואה ונראה רק מול ACCESS POINT ROOT

נערך על-ידי oldfox
טעות בשם

פורסם

אני ממש לא מומחה אבל למיטב ידיעתי הסיבה לאובדן חצי רוחב הפס היא כי שידור WIFI פועל רק בחצי-דופלקס.

אולי ניתן לאפשר שידור בדופלקס מלא עם 2 AP שיש להם מערך כפול של אנטנות, כך שזוג אחד יהיה אחראי רק לכיוון אחד.  

פורסם

הבעיה היא לא האנטנות, אתה בכל מקרה לא יכול לשדר ולקלוט בו זמנית על אותו תדר (אתה תקלוט את השידור של עצמך כל כך חזק שלא תוכל לפענח אף שידור של מישהו אחר באותו זמן).

פורסם
  • מחבר

בתצורה שציירתי  access point root מדבר עם access point client  בערוץ 6,

כפי שציינתי  ssid של access point client  בכלל לא נראה ליחידות הקצה (מחשבי wifi) הוא נראה רק ל root ומדבר רק איתו. 

ל    switch של    access point client חיברתי access point נוסף שנראה לכל יחידות הקצה (מחשבי wifi) בערוץ  11,

ויחידות הקצה מדברות רק איתו.

ולכן אני מנסה להבין וזאת שאלתי אם בתצורה הזאת אני מנצל את כל רוחב הפס מנקודת הקצה (מחשב wifi) ועד ל- root לצורך יציאה לאינטרנט.

נערך על-ידי oldfox

פורסם

זה נראה לי הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות 

אם אתה רוצה רוחב פס מלאה ויציבות מלאה 

בנקודת גישה תבטל את ה DHCP חבר כבל 

רשת מהיציאת LAN של הנקודת גישה לראוטר 

הראשי וזהו ...

פורסם
  • מחבר

oOMrYairOo  פיספסת את כל הפואנטה.

פורסם

עדיין יש לך 2 משדרים שאומנם לא "נראים" כלפי חוץ אבל מדברים ביניהם באותו הערוץ/תדר.

אני מכיר ציוד שלא חותך רוחב פס בחיבור אלחוטי אחד לשני מכיוון שערוץ התקשורת ביניהם עצמאי ושונה כמובן מקומו לא לשוק הביתי אלא העסקי (כנסים בעיקר)

אני מדבר על ציוד הקצה של חברת Ruckus

נערך על-ידי yotam.m

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים