עבור לתוכן

עזרה בהולה בהרכבת מחשב לצורכי גרפיקה

Featured Replies

פורסם

ויש לך את הסטטיסטיקה הזו שמראה שאכן לוחות מבוססי ערכות שבבים לא מיועדות ל-OC נכשלים יותר? :)

• תגובות 59
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

**ללא דיסקים.
מארז משתיק, יש כאלה יותר תקציביים.
המאוורר הנוסף להכנסת אוויר מהצד על הלוח.
לגבי המעבד
התמורה שלו למחיר לעומת i5 קטנה יותר, הוא עדיין חזק יותר עם יותר קאש, לגבי הk לדעתי שווה בגלל התדר הגבוהה יותר בלי קשר להמהרה, שיפור של 8% במאמץ מלא.
הלוח צפוי לשרוד יותר בעבודה מאומצת לעומת לוח פשוט.
קירור עם מיסב כדורי צפוי לשרוד הרבה בגלל זה המחיר אם זה פחות חשוב לך הקירורים ב200 גם טובים.
כרטיס בעקרון מומלץ ללא המהרה בכלל, כולם היו עם, בחרתי מאוורר מיסב כדורי.
תקרא באמצא המאמר מה הכרטיס תורם, זה לא עיבוד סופי הם כל הזמן מוסיפים דברים, אם זה נראה לך פחות משמעותי ניתן לרדת בכרטיס.
http://www.studio1productions.com/Articles/PhotoShop.htm
ספק איכותי, הייתי הולך אפילו על משהו יותר איכותי אין להם בסביבות 600W.

אם זה לווידאו ניתן לשקול מעבד פלטפורמה אחרת 5820k בעיקר אם תתבצע המהרה בינונית למעבד.

לפוטושופ הייתי בוחר את המעבד הזה.
LE3wnTt.jpg

נו נו נו אייבורי שנדרש להתחכם לאופציה של הרכבה ושאין העתקה לפורומים.

וואו ! תשמע , תודה תודה ושוב תודה . על המחשבה השקעה ומאמץ לפרט להסביר ולעזור . שוב , תודה !
לגבי המארז אני חושב שקולר מאסטר סדרת K280-281-282 (ואפילו K380 מקווה שלא טועה בשמותיהם ) יעשו את העבודה וזה מעט זול יותר בסביבות 270 שקלים  , לגבי ה-OC אוותר כרגע כי זו תוספת כלכלית שלא נחוצה לי בנוסף כרגע... מאוורר למעבד אקח את ההיפר של מאסטר קולר  עולה 170 שקלים מקווה שיתן לי תפוקה מלאה טובה ושקטה . 
לגבי הלוח אם , האם לוחות בסביבות 350-480 שקלים לא יעזרו ? כמו בדוגמאות שנתנו כאן לפני מספר תגובות ?
ההתלבטות היחידה שלי הייתה ונשארה כרטיס מסך ! כי זו תוספת של 2000 שקלים עם מע"מ אני מתלבט עם עצמי באמת אם זה כה נחוץ למחשב שישמש אך ורק לפוטושופ ! עם נגיעות אילוסטרייטור ובהמשך טיפה תלת מימד וגם לא ברמה כה גבוהה .

פורסם

הלוחות להמהרה כוללים יותר שלבי ייצוב מתח, ז"א כל אחד עובד פחות וצפוי לשרוד יותר.

**המספר כשלעצמו זה לא הכל כי כל שלב יכול להיות בנוי לטמפ' מקסימלית אחרת ובאיכות שונה.

בעלי heat sinks עדיפים וביותר מקומות.

קבלים עדיפים, בלוח הזה קבלים בעלי 10k שעות בדר"כ ב105 מעלות, לעומת 5k בלוחות רגילים. אולי בלוחות הפשוטים ביותר יש עדיין 2k.

**גם פה יש חשיבות ליצרן הקבל ולמאפיינים שלו.

וכו'.....

מה זה אומר שבשימוש בעיקר מאומץ אבל לא רק הם צפויים להחזיק יותר כי מראש הם בנויים למאמץ וחום גדולים יותר בלי קשר להמהרה.

**ברור שכל לוח יכול להתקלקל בכל יום.

**בדר"כ איכות הבנייה לינארית מהצ'יפסטים הנמוכים ומעלה, זה לא חייב להיות ככה בפועל זה כן.

אישית, לא הייתי יורד מלוח איכותי מערכה h170 למשל h170 h3d. תמיד לא מיקרו במידה וניתן, בדר"כ הרגיל טיפה יותר איכותי בבנייה מאחד מיקרו מקביל, גם לא חייב להיות ככה, בפועל זה ככה.

פורסם

הכל טוב ויפה. בתיאוריה. אבל אתה מודע לכך שהלוחות שנכשלים יותר הם דוקא אלה שעושים בהם המהרה? ובגלל ההמהרה... ולמרות כל המאמצים לשפר את שרידותם? בסופו של דבר אין שום הוכחה מוחשית לכך שלוח ב-1000 ש"ח עתיד להחזיק יותר זמן מאשר לוח ב-600. שום כלום. D3H אחלה לוח. וגם מקביליו יעשו את העבודה בצורה לא פחות טובה. ואם התקציב דוחק אז גם B150 יעבוד ולא יכשל בסבירות יותר גבוהה מהשאר. 

פורסם

לא מסכים, לא חייבים להסכים.

גם לא התייחסתי לזה שהוא יבצע המהרה, הלוחות האלה בנויים למאמץ\חום גבוהים יותר.

הוא ביקש מחשב להרבה זמן שיעבוד קשה.

כך את הדוגמא הכי קיצונית לוחות asus sabertooth

ותראה איך הם בנויים.

תעבור בין הצ'יפסט הנמוך לגבוהה ותראה איך בהדרגה איכות הבנייה משתנה, אתה רוצה להתעלם מזה, בבקשה.

לגבי הוכחה, בוא נגיד שיש לי פתור ממילואים ולא השתמטתי.

גם אין לך הוכחה שלא, לא מכיר סטיטסטיקות של שרידות לוחות לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

אגיד לכם מה , תקופת לחץ כמו כולם...תכננתי שהתקציב לא יחרוג כי אני אמור להיכנס ל2 מסלולי לימוד שונים עבור תעודות כאלו ואחרות....רציתי לצמצם כמה שיותר במחשב אך אני רואה שזה בלתי אפשרי ..

המעבד עולה 1800 כרטיס מסך 2000 הראם 1000 הSSD 850 וכן הלאה...

איך אפשר לצמצם ?! שעות העבודה על המחשב יהיו מעל 6 ביום בוודאות ויהיו רצופות..אצטרך מחשב חזק שישרוד לי תוכנות כמו פוטושופ ואילוסטרייטור ביחד עם כרום דולק נונסטופ...איפה אפשר לצמצם ? מה כדאי לצמצם ? מה כדאי לקחת למרות הכול ולא לוותר ?! אני נעזר בכם כי אתם מביני דבר ובסופו של יום אתם תביאו לי את ההצעה הטובה ביותר עבורי
לגבי המעבד , אם אקח גרסא אחרת ולא את הBOX מה יהיה השינוי ? האם זה יהיה מינוס עבורי ? כי זה עוד 300 שקלים פחות ....

פורסם

אתה יכול לרדת בלוח, 200-300 ש"ח, במארז 200-300 ש"ח, בקירור 100-150 ש"ח, במעבד לבלי הk הפסד ביצועים במאמץ כ8%, 100-150 ש"ח, אתה צריך להתאמץ לבד, תקרא מה הכרטיס עושה ועל מה זה משפיע אולי תוכל לחסוך כ500 ש"ח על כרטיס אחר, גם ב970 ניתן כרטיס בכ200 ש"ח פחות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

אתה יכול לרדת בלוח, 200-300 ש"ח, במארז 200-300 ש"ח, בקירור 100-150 ש"ח, במעבד לבלי הk הפסד ביצועים במאמץ כ8%, 100-150 ש"ח, אתה צריך להתאמץ לבד, תקרא מה הכרטיס עושה ועל מה זה משפיע אולי תוכל לחסוך כ500 ש"ח על כרטיס אחר, גם ב970 ניתן כרטיס בכ200 ש"ח פחות.

ציטוט של none77

לגבי מארז ספק ומאוורר למעבד , הביצועים לא ירדו משמעותית....ישארו טובים ותקינים...

לגבי מעבד ? מעדיף להשאיר מעבד חזק...ואולי בכרטיס מסך טיפה להוריד ... על מה אתה ממליץ? שירד כספית אך ישאר איכותי ...?

פורסם
ציטוט של none77

לא מסכים, לא חייבים להסכים.

גם לא התייחסתי לזה שהוא יבצע המהרה, הלוחות האלה בנויים למאמץ\חום גבוהים יותר.

הוא ביקש מחשב להרבה זמן שיעבוד קשה.

כך את הדוגמא הכי קיצונית לוחות asus sabertooth

ותראה איך הם בנויים.

תעבור בין הצ'יפסט הנמוך לגבוהה ותראה איך בהדרגה איכות הבנייה משתנה, אתה רוצה להתעלם מזה, בבקשה.

לגבי הוכחה, בוא נגיד שיש לי פתור ממילואים ולא השתמטתי.

גם אין לך הוכחה שלא, לא מכיר סטיטסטיקות של שרידות לוחות לאורך זמן.

דוקא יש נתונים לגבי אחוזי כשלון של לוחות האסוול: H81<B85<H87<Z87. וזה אולי לא מוכיח שלוחות בעלי צ'יפסטים זולים איכותיים יותר אבל די מפריך את הרעיון שצ'יפסטים יקרים בהחלט יותר טובים. יתכן ולגבי סקיילייק הסטטיסטיקה תהיה מעט שונה בגלל ה-VRM, אבל כנראה לא יותר מדי, כי השינויים שהיצרנים עושים בין דור לדור די מינוריים. 

שמע, גם אני, לצערי, כבר לא ילד. לא רואה כיצד זה רלוונטי. ובהחלט לא חייבים להסכים. אבל כשמציעים תוספת עלות של לפחות 600 ש"ח (400 ללוח ו-200 לקירור, בכלל לא הגעתי לשאר הדברים עדיין) כן כדאי לציין האם ההצעה מבוססת על עובדות או אמונות. זה המעט שאנו יכולים לעשות כדי לעזור.

ציטוט של binyamin8

אגיד לכם מה , תקופת לחץ כמו כולם...תכננתי שהתקציב לא יחרוג כי אני אמור להיכנס ל2 מסלולי לימוד שונים עבור תעודות כאלו ואחרות....רציתי לצמצם כמה שיותר במחשב אך אני רואה שזה בלתי אפשרי ..

המעבד עולה 1800 כרטיס מסך 2000 הראם 1000 הSSD 850 וכן הלאה...

איך אפשר לצמצם ?! שעות העבודה על המחשב יהיו מעל 6 ביום בוודאות ויהיו רצופות..אצטרך מחשב חזק שישרוד לי תוכנות כמו פוטושופ ואילוסטרייטור ביחד עם כרום דולק נונסטופ...איפה אפשר לצמצם ? מה כדאי לצמצם ? מה כדאי לקחת למרות הכול ולא לוותר ?! אני נעזר בכם כי אתם מביני דבר ובסופו של יום אתם תביאו לי את ההצעה הטובה ביותר עבורי
לגבי המעבד , אם אקח גרסא אחרת ולא את הBOX מה יהיה השינוי ? האם זה יהיה מינוס עבורי ? כי זה עוד 300 שקלים פחות ....

אולי פספסתי, ואני מצטער מראש אם זה המקרה, אבל עדיין לא ראיתי סכום שנקבת. בראשית כתבת תקציב לא מוגבל אבל עדיף כמה שפחות. עכשיו אתה אומר שלא רוצה לחרוג... ממה? תן מספר. אם הוא יהיה לא ריאלי - יתקנו אותך. אבל תן מספר כלשהו. יש מושג כזה SWEET SPOT. זו הנקודה בה היחס עלות/תועלת מקסימלי ואתה עדיין מקבל מענה לכל הצרכים שלך. אם תלך מתחת הנקודה הזו, לא תקבל את רמת הביצועים הנחוצה. מצד שני מעליה היחס עלות/תועלת ילך ויקטן. 

ד"א, כנראה תחסוך מעט (או לא מעט אפילו, תלוי ברכיבים ספציפיים) אם תקנה בחנות אחרת. מבחינת מחיר כולל למפרט שלם אייבורי/KSP לא הכי זולים שניתן למצוא.

פורסם

לא עובדות ולא אמונות, הסברתי בדיוק למה, נטו אלקטרוניקה, חום ורכיבים, אין לי גם לא לך סטטיסטיקה שמראה אמינות לוחות לאורך השנים, לא מדבר על החזרות של חדשים, מה שנשאר זה התאוריה, לא סתרת אותה. לגבי הקירור ציינתי שהסיבה לקירור הזה זה מאוורר עם מיסב כדורי, לא סתם הוא עולה יותר ומצויין באתר החברה כco. בנוסף מיסב כזה פחות רגיש לאבק, לא מתאים שייקח קירור אחר ציינתי את זה במפורש.

פורסם

מה רע בהחזרת החדשים? כיצד אתה מסביר את אחוזי הכשלון הגבוהים של צ'יפסטים יקרים יותר לעומת הזולים יותר, אם הם מלכתחילה אמורים להיות הרבה יותר איכותיים? (נעזוב את Z מסיבות מובנות). דרך אגב, מי אמר שהם חדשים? יכולים להיות גם בני שנתיים ו-11 חודשים, אתה לא יודע.

אין ספק שבקירור בפרט בדרך כלל אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו. זה לא שהקירור שהצעת רע. הוא טוב. ל-OC. ולא נחוץ אחרת.

פורסם

לא הבאת סטטיסטיקה, יש בעיתיות עם חדשים כי זה לא בהכרח קשור לאמינות לטווח ארוך. המאוורר שנתתי צפוי לשרוד יותר בלי קשר להמהרה, יכולת פינוי החום שלו לא גדולה מהi32 הרגיל שעולה פחות.

התמחור שלו מוגזם לעומת חו"ל.

https://www.arctic.ac/worldwide_en/products/cooling/cpu.html

מפרט נוסף

https://www.ivory.co.il/build_computer.php?act=print&preview=1&items=2,10,23,24,3,5,4,9,30,6,25,13,7,8,11,14,15,27,16,17,19,18,20,21,22,26,28,29&products=15903,16211,0,0,11338,17394,16796,8824,0,0,0,0,15607,13162,15016,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&units=1,1,0,0,1,1,1,1,0,0,0,0,1,1,1,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&prices=399,64,0,0,435,625,1690,175,0,0,0,0,1060,80,1090,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0

פורסם

http://www.tomshardware.com/answers/id-2373562/share-2014-motherboard-rma-rate.html

לא קשור לטווח ארוך אבל גם מצביע על כך שאין קורלציה ישירה בין "יוקרה" של הצ'יפסט לבין איכות הבניה של הלוח ואיכותו באופן כללי. וכן, התמחור של כל דבר אצלנו יקר לעומת חו"ל. וגם המבחר לא משהו. אחרת החיים בפורום הזה היו הרבה יותר קלים נראה לי. נמתין להחלטה של פותח הדיון. אם הוא ייסגר על תקציב תהיה לנו נקודת ייחוס ואולי גם פחות סיבות להתווכח. :) 

פורסם
  • מחבר

חברים , אתם פשוט תותחים ! אני לומד מה משמעותו של כל חלק וחלק , כל דבר האם נצרך באמת או לא .. זה מצוין ..

מעבר לבקשתי ! 

התקציב של המחשב לא כולל מסך מניח שיהיה 6 k בתקווה שירד מזה...המסך המיועד ips24 של lg ....

עד כה , כל המפרטים שקיבלתי לא ירדו מ6 וחצי...מה לדעתכם אוכל להתפשר ? כי על מעבד וזיכרון אינני רוצה להתפשר..כרגע ה"דיון" הוא על כרטיס מסך ולוח אם...מה לדעתכם אוכל להתפשר ? מה לדעתכם שווה השקעה של עוד כמה מאות חד פעמי ודי...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של KAKADU999

בין NONE77 ו - MONSI  הצדק עם   NONE 77. נקודה.

כל דבר יכול להתקלקל, אבל באמת מדובר באלקטרוניקה הכי בסיסית.

אין טעם לפילסופים מיותרים.

בנימין 8 - אתה יכול להוזיל את המחיר, בתנאי שתדע מה המשמעויות.

בסופו של דבר שש שעות עבודה זה לא כזה ביג דיל.

וגם מדובר בתוכנות 2D שהדרישות שלהן ממש לא בדמיים.

גם אם תקח 16 גיגה זיכרון לא יקרה שום אסון, כי תמיד תוכל להוסיף

16 נוספים אח"כ. וכו' וכו'.

לגבי מעבד ? לוח אם ? כרטיס מסך ? מה לדעתך אצטרך לקחת ... מה כדאי כן להשאיר ומה כדאי להתפשר מעט....זו בקשתי היחידה ושאלתי הבודדה. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים