עבור לתוכן

רוצה לחבר טלוויזיית CRT ישנה וממש טובה ללפטופ עם HDMI

Featured Replies

פורסם

טוב, זה לא בדיוק קולע לכותרת הפורום. יותר קולנוע ביתי למאותגרים טכנולוגית, ובכל זאת >

עברתי על כמה וכמה שרשורים שמצאתי פה בפורום ובאחרים והבנתי כמה דברים, אבל לא עד הסוף.

אז ככה, בטלוויזיה הישנה יש לי חיבורי S-Video ו-Component. בלפטופ יש לי VGA ו-HDMI
לפי מה שקראתי, אפשר לדלג על הS Video כי האיכות לא תהיה טובה.
עכשיו - איך אפשר לחבר את הHDMI לComponent?
האם כבל כזה יספיק?
http://www.dc-tech.co.il/product/15m-hdmi-to-video-component--3-rca---audio--2-rca--cable?aff=Zap&aff_a=1
(בכוונה לקחתי אחד שיש לו גם את ה-3 RCA של הVIDEO ועוד שניים לAUDIO)

או שאני צריך איזשהו סוג של ממיר או משהו דומה?

תודה רבה מראש לעוזרים

פורסם

הכבל הזה הוא עבודה בעיניים.

אתה חייב להשתמש בממיר משום שאות HDMI הוא דיגיטלי ואילו הטלוויזיה יכולה לקבל אנלוגי.

פורסם

ישנה תופעה אליה לא מעט אנשים נחשפים בשלב כלשהוא, של כבלים מוטציה שבמקרה הטוב משמשים לדברים יחסית נדירים ומוזרים, ובמקרה הרע סתם קיימים כדי להפיל בפח פתאים.

עבודה בעיניים כמו שקודמי אמר.

אי אפשר להמיר אות דיגיטלי לאנלוגי ללא ממיר אקטיבי כשלהוא.

לממירים אלו יש איכויות משתנות וכולם ללא יוצא מן הכלל יש מחיר שהופך את קנייתם כמוצר נפרד ללא משתלמת לטווח הארוך.

החיבורים האנלוגים בתחום הוידאו שייכים להיסטוריה.

ברוב המקרים עדיף להשקיע את הכסף בשדרוג ציוד ישן והתאמתו לציוד חדש.

למרות זאת יש לפעמים ציוד בו אפשרי להמיר VGA לחיבור אנלוגי אחר, אבל זה לא עובד עם כל יציאת VGA.

איך ולמה בדיוק? לא התעמקתי.

גם אם זה אפשרי, צריך לקחת בחשבון את האפשרות שאיכות התמונה עלולה להיות גרועה מחיבור אנלוגי "סטנדרטי", שהוא ודאי גרוע מחיבור דיגיטלי.

בשורה התחתונה ההמלצה שלי היא לזרוק את הCRT ולהתקדם לציוד חדש.

ממילא תצטרך לעשות זאת בשלב כלשהוא, עדיף לעשות את זה עכשיו.

פורסם

ישנם יציאות HDMI עם ממיר אנלוגי מובנה. בשבילם מיועד הכבל הנ"ל.

פורסם

אפשר גם ממיר VGA לComponent/Composite, אבל גם הוא יצטרך להיות אקטיבי, כי ב99% המחשב שלך לא יודע להוציא Component על VGA.

פורסם
ציטוט של ag43

ישנם יציאות HDMI עם ממיר אנלוגי מובנה. בשבילם מיועד הכבל הנ"ל.

ציטוט של QttP

אפשר גם ממיר VGA לComponent/Composite, אבל גם הוא יצטרך להיות אקטיבי, כי ב99% המחשב שלך לא יודע להוציא Component על VGA.

כן זה בדיוק העניין.

יש כל מיני תקנים לא לגמרי סטנדרטים שיצרנים לפעמים מוסיפים.

ברוב המקרים אי אפשר לבנות על קיומם של פי'צרים אלו כי הם לא קיימים.

גם כשהם קיימים לפעמים צריך כבל מאוד ספציפי שעושה דברים קצת אחרת.

אם יש לך דגם של המחשב נייד אפשר לנסות ולבדוק האם יש פי'צרים כאלו לחלק מהיציאות ולמצוא להם כבל מתאים.

כמובן שחובה לוודא זאת לפני שאתה קונה כבל לא סטנדרטי.

הכבלים האלו יכולים להשתנות מיצרן ליצרן אפילו כשמדובר באותם יציאות/כניסות כביכול.

שים כבל לא תואם ב100% וזה לא יעבוד.

אם פותח הדיון רוצה להשמיש את הCRT ולדחות שדרוג מסך זה המסלול היחידי בו יש מבחינתי הצדקה סבירה לדבר.

אבל כשצריך לקנות ממיר אקטיבי בכמה מאות שקלים כבר עדיף לדעתי לשים אותם בקניית מסך/טלוויזיה חדשה.

כמה גדול כבר הCRT הזה?

היום טלוויזיות גדולות יחסית (40") מתחילות ב1300-1400 שקל בערך.

בתוספת של עוד כמה מאות שקלים אפשר גם להשיג איכויות למוצר.

לדעתי חבל לבזבז 300 שקל על ממיר אקטיבי אם אין לך שרשרת ציוד שאינו בר החלפה במחירים סבירים.

זה כדאי אולי לאנשים עם מקרן אנלוגי לו אין תחליף זול.

פורסם
  • מחבר

חברים, תודה על התשובות.

מצאתי ממיר ב57 שקל בEBAY.

אני חושב שהוא אמור לעשות את זה עבודה. מה אתם אומרים?

ובאותה הזדמנות, נניח שלא בא לי להשקיע את ה57 שקל האלו,
יש דרך אחרת לחבר את הטלוויזיה למחשב אפילו באיכות ממש גרועה? (דרך הS VIDEO למשל)

שוב תודה!

פורסם

57 שקל זה לא הרבה בשביל ממיר אקטיבי.

השאלה מה האיכות שלו.

גם ככה S-VIDEO חיבור עם איכות גרועה.

אם תאבד עוד איכות בהמרה אתה עלול לקבל תמונה קצת מבאסת.

דרך אחרת קיימת אם יש לנייד שלך יציאת VGA עם תמיכה בכך, אבל ללא דגם המחשב וקצת מחקר אין לי איך לדעת.

אולי דווקא בגלל שמדובר במחשב נייד הסיכוי שיש יציאת VGA "משודרגת" גבוה יותר ממחשב נייח.

צריך לבדוק.

מחיר טוב יש לכבל הזה.

http://www.ebay.com/itm/VGA-to-S-Video-3-RCA-Composite-AV-TV-Out-Adapter-Converter-Cable-for-PC-Laptop-F-/231433944047?hash=item35e289bbef:g:7NYAAOSwg3FUno98

פורסם

@rotem15 שים לב שהממיר שמצאת הוא RGB, כלומר שלושה כבלים אחד לכל צבע, לא חיבור אחד צהוב Composit Video. תבדוק מה יש לך. אם יש לך (Component (YPbPr אתה יכול לקנות מתאם פשוט בין (VGA (D-Sub ל Component RCA, אתה לא צריך ממיר אקטיבי. 

זה למשל (דוגמה בלבד, זהו כבל קצר) http://www.ebay.com/itm/New-5-Feet-Computer-15-Pin-Vga-Hd15-To-Rgb-3-Rca-Component-TV-HDTV-Cable-Cord-/331424090390?hash=item4d2a6a4916:g:0e0AAOSwHnFV1pZf

כפי ש @QttP כתב לך, סיכוי סביר שהמחשב שלך לא יודע להוציא Component על VGA, אבל שווה לנסות לפני קניה של ממיר אקטיבי בסכום גבוה. 

גם אם אתה צריך ממיר אקטיבי, שווה לחפש ממירים מ VGA ל Component ולא מ HDMI, כיוון שיותר איכות לא תקבל פה והממירים הללו זולים בכמה דולרים. 

פורסם
ציטוט של nachum37

אם יש לך (Component (YPbPr אתה יכול לקנות מתאם פשוט בין (VGA (D-Sub ל Component RCA, אתה לא צריך ממיר אקטיבי.

VGA לא בהכרח יודע להוציא Component. ככל שידוע לי, לרוב הוא לא.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Art Tatum

דרך אחרת קיימת אם יש לנייד שלך יציאת VGA עם תמיכה בכך, אבל ללא דגם המחשב וקצת מחקר אין לי איך לדעת.

יש לי מחשב די ישן של דל, יצא לפני 4 שנים בערך, דגם: Latitude E6420, ויש פה יציאת VGA.

לא לגמרי הבנתי את מה שכתבת. אנחנו מדברים כרגע על 3 אופציות?

1. עם הממיר האקטיבי מHDMI לCOMPONENT

2. דרך הVGA (אופציה שצריך לבדוק עוד?)

3. דרך הS VIDEO בעזרת הכבל הזה שצירפת?

מקווה שהבנתי נכון.

אלו החיבורים שלי >

tv con.JPG

פורסם

עשיתי חיפוש על הדגם שלך, ומצאתי כמה שאלות זהות לגבי מתאם VGA לS-VIDEO, גם בדגם הזה וגם בדגמים אחרים של DELL.

התוצאות מעורבות, אך בעיקרון לא מעודדות.

אני מציע לשלוח אימייל לתמיכה של DELL ולשאול אותם.

דרך אגב, 2 ו3 הם שני צידי אותו המטבע. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אני הרחק מאחור בכל מה שקשור לקדמה הטכנולוגית למרות שאני עושה מאמצים לצמצם פערים.

אתמול קראתי קצת על KODI והתקנתי אותה על המחשב. נחמד, נחמד מאוד.

שאלה: כל המכשירים האלו שנקראים סטרימרים אבל בפועל הם כמעט-מחשבים, ממה שראיתי - אף אחד מהם לא בנוי לעבוד עם CRT, רק על טלוויזיות בעלות HDMI. יש דרך לעבוד איתם על הCRT?

ואם לחזור רגע לאופציה הראשונה ברשותכם, של הממיר האקטיבי הזה ב57 שקל שדיברנו עליו מקודם בהקשר של HDMI לCOMPONENT - מה הסיכויים להערכתם שזה אכן יעבוד?

תודה!

פורסם

לא רואה סיבה שהממיר האקטיבי לא יעבוד.

לא יודע מה האיכות שלו, אבל עם CRT וS-VIDEO מלכתחילה האיכות לא 100%.

57 שקל זה באמת לא הרבה.

אם כל כך חשוב לך להשמיש את הCRT תרגיש חופשי לנסות.

מקסימום תמכור יד 2 באותו המחיר, בטוח מישהו יקנה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ולגבי סטרימרים שמפעילים עליהם KODI, יש אפשרות להשמיש אותם שיעבוד עם CRT או שזה סיפור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים