עבור לתוכן

כונן IDE עובד אך הפסיק להיות מזוהה

Featured Replies

פורסם

יש לי כונן היטאצ'י IDE עם המון חומר אישי וחשוב עליו, שעבד יפה מאוד במשך שנים (לא ג'ומפר כמאסטר או סלייב, אבל היה משני לSATA מוביל) ופתאום הפסיק להיות מזוהה.

הייתי מספיד אותו אלמלא הייתי מרגיש (בנגיעה) שהוא עובד וחשמל מגיע אליו והחלקים בפנים כן זזים באופן תקין ומוכר.

מבלי ללכת למעבדה ולהיפרד מאלפי שקלים, ואם לשים את האפשרות להחליף בקר בצד (מטעמי הקושי להשיג בקר זהה לזה)- יש לי משהו לעשות?

יש דרך טכנית לחלץ את המידע שבו?

חשבתי אפילו לפתוח את הברגים ולהוציא את הדיסקיות ולהניחן בגוף אחר שעובד. ריאלי?

פורסם

תנסה לשחק עם חיבור הIDE. אולי הבעיה היא לא בכונן אלא בחיבור. תנסה לחבר אותו במחשב אחר.

אם לא עובד - תלך למעבדה ותיפרד מכמה שקלים שתידרש. או שתשלים עם זה שנפרדת מהחומר שלך.

הרעיונות האחרים שלך זה פשוט לעשות לכונן ווידוא הריגה.

יש לך חומר אישי וחשוב על כונן IDE ישן? ואין לך אותו בשום מקום אחר? ואפילו היה לך כונן אחר ויכולת פשוטה לגבות אותו ולא עשית את זה? מה אתה מטומטם? חשבת שכוננים קשיחים חיים לנצח?

בהצלחה.

פורסם

אם אתה מצמיד אוזן, הכונן משמיע רעשים?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של QttP

מה אתה מטומטם? 

אם משתמש היה כותב ככה, היית מחליק לו את זה?

וNACHUM37- חלשים. כן. הוא רוטט מבפנים ומובן שהוא עובד ולא מת

פורסם

אין לי בעיה עם השימוש במילה מטומטם.

יש לי בעיה עם חוסר הדיוק שבמונח בקונטקסט הזה.

מטומטם = שאותו טימטמו. (תוצר של גישה/מידע חסר/שגוי/ומעוות)

כמובן שבהקשר הזה פותח הדיון אינו מטומטם, או ליתר דיוק: אי יצירתו של גיבוי ודאי לא נובע מטימטום כלשהוא.

תנוח דעתך.

מה שכן אי עשיית גיבוי לדברים חשובים זה קוצר ראיה וחוסר אחריות.

תוצאה של שאננות ו/או חוסר מודעות.

החדשות הטובות הם שהשאננות נגמרה והמודעות כבר אינה חסרה.

החדשות הרעות הם שאולי זה קרה מאוחר מדי בשביל להציל את המידע על הכונן המדובר.

נסה כבל אחר, חיבור DATA אחר, חיבור חשמל אחר, לוח אחר, אולי גם ג'ימפור אחר.

אולי המזל יאיר לך פנים.

מקווה שתלמד מזה לקח לעתיד באופן שימנע מקרים נוספים.

חכם לומד מטעויות של אחרים.

פיקח לומד מטעויות של עצמו.

טיפש לעולם לא לומד.

אל תהיה טיפש.

פורסם

@domuzy, השאלה האם יש רעש של דיסק תקול, במקרה כזה אם שחזור בתשלום לא בא מבחינתך והברירה היחידה היא זריקה לפח אפשר לנסות לשחרר את המחט התקועה בכוחות עצמך (כמובן שמדובר בסיכון גבוה בנוסף לעלות המסוימת של רכישת ציוד כגון מברג TORX). יש סרטונים ביוטיוב שמראים בפירוט, כמו זה למשל:

בכל מקרה, מה אתה רואה בביוס? ניהול דיסקים? Diskpart?

פורסם

אל תתעסק בזה. לא כדאי.

למה לא גיבית כונן כזה ?

ניסית עם מחשב אחר ? 

הכיוון מחשבה שלי הוא שהבעיה בחיבור שבלוח.

וכמו שאמרו מעלי, מדובר בטכנולוגיה שיצאה מהשוק לפני 13 שנים. למה אתה משאיר מידע חשוב 

ולא מגבה מידע כזה ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל, מדובר בתמונות ודברים חשובים.

ב. תנו קצת קרדיט שאת ה"עזרות הראשונות" של החלפת כבל, העברה ללוח אחר וג'ימפור אחר כבר ניסיתי.

ג. ART TATUM אתה משורר מבוזבז ואוכל ראש טרחן. חוץ מלבקר, לנזוף ולנסות לחנך, לא ממש תרמת.

ד. איתרתי כונן זהה לזה (בכל הפרמטרים) בתמורה ל200 ש"ח. תוהה אם כדאי לנסות ולהשקיע את הסכום המינורי הזה (הכי זול ביחס לעלויות תיקון/חילוץ מידע שאינן ודאיות אך בוודאי יקרות בהרבה) עבור האפשרות של החלפת הבקר אחד באחד.

ה. תודה לכל המגיבים הענייניים

פורסם

האפשרות של החלפת בקר נשמעת מעניינת, השאלה כמה מסובך זה יכול להיות, האם הבעיה באמת בבקר והאם אתה מוכן לקחת את הסיכון (כלומר החישוב לפיו האפשרות האחרת היא זריקה לפח כי שחזור בתשלום לא בא בחשבון). 

פורסם
ציטוט של domuzy

ג. ART TATUM אתה משורר מבוזבז ואוכל ראש טרחן. חוץ מלבקר, לנזוף ולנסות לחנך, לא ממש תרמת.

הלוואי והיה לי פתרון בשבילך.

זה שלא הבאתי לך פתרון עובד לא אומר שלא תרמתי לדיון בדרכי.

וחוץ מזה, הדיון עוד לא נגמר.

לפחות אני כאן ואיכפת לי.

אתה צריך לברך על כך שאני קיים בדיון מקצועי שפתחת.

ולקוות שאהיה גם בדיונים שלך בעתיד.

ציטוט של domuzy

ד. איתרתי כונן זהה לזה (בכל הפרמטרים) בתמורה ל200 ש"ח. תוהה אם כדאי לנסות ולהשקיע את הסכום המינורי הזה (הכי זול ביחס לעלויות תיקון/חילוץ מידע שאינן ודאיות אך בוודאי יקרות בהרבה) עבור האפשרות של החלפת הבקר אחד באחד.

ה. תודה לכל המגיבים הענייניים

או, לגבי זה יש לי ידע "ענייני".

להחליף לוח אלקטרוני לכונן זה לא דבר פשוט.

יצרני הכוננים מוציאים כל הזמן רוויזיות.

משתמשים הרבה ברכיבים שונה לאותו הכונן שיוצא ממפעלים שונים ומפסי ייצור שונים ומתקופות שונות בהם מלאי הרכיבים מתחלף בהתאם למצב השוק.

לכל דגם יש כמה וכמה וריאציות, לפעמים עשרות רבות.

הדבר נכון יותר ככל שהדגם נמכר יותר.

מכרתי כונן פעם לאדם שניסה להציל הרדיסק בדיוק באותה הגישה של החלפת הלוח האלקטרוני.

הוא אמר לי שהוא כבר ניסה לפני כמה כוננים אחרים וששלי היה הכי דומה ללוח המקורי של הכונן שלו.

לצערינו גם הלוח שלי לא היה תואם מספיק.

גם זה לדעתך אוכל ראש טרחן? או שהידע והנסיון שלי הוסיף לך קצת רקע והבנה עם מה אתה עלול להתמודד?

פורסם

@domuzy

הייתי אומר שהסיכוי היחיד שלך (בהנחה, כמובן, שהמחשב בכלל לא מזהה את הדיסק ושכבר בדקת אותו במחשב אחר) הוא להחליף לו בקר. עשיתי את זה פעם, ממש מזמן (עברו בערך 20 שנה לדעתי, הייתי אז טכנאי...) וזה הצליח לי, בזמנו. זה שווה 200 ש"ח, במקרה הכי גרוע תחזיר לו את הבקר המקורי.

ותבדוק שוב את עניין הג'מפרים, אולי הוא עדיין מוגדר כ-slave וצריך דווקא להוסיף ג'מפר? (אתה אומר שניסית הכל, אבל זה הכי טריוויאלי, אז...).

בכל אופן, אם תתחיל לפתוח את הדיסק זה יהיה סופו הטרגי. אל תנסה אפילו.

פורסם
  • מחבר

טוב, ART תודה לך. לא התכוונתי לזלזל או לפגוע, פשוט לא הובנה לי גישתך המקורית. כנראה שאתה לא טועה עם השינויים המינוריים בין בקר לבקר, כי אתמול מצאתי והחלפתי בקר זהה ב95% אבל זה גם לא עזר, לצערי.

זה אילץ אותי להיפרד מ200 ש"ח, כאמור וכרגע הכונן עבר לידי מעבדה לשחזור מידע שתבדוק אם ובכמה אסיים...

מודה למשיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים