עבור לתוכן

בניית מחשב נייח ראשון מזה שנים | לגיימינג | מיקרו ATX

Featured Replies

פורסם

^הלוח שהצעת הוא עלוב למדי בתמורה למען האמת, בקרוב ל-800 שקלים הייתי מוסיף את הכמה עשרות שקלים

והולך על הלוח שהיה על הפרק מלכתחילה, הרבה יותר מפוצ'ר ומפנק בחיבורים שונים ומגוונים.

אם כבר מנסים לחסוך סכום משמעותי יותר אז אפשר ללכת על זה:

לוח אם: 620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z170M-D3H (DDR4) S1151

מחיר סופי: 620 ₪ למזומן
 632 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פה הכבר המחיר יותר משמעותי, ואפילו הלוח הנ"ל כולל מגוון חיבורים יותר עשיר.

ב-KSP יש באמת מבחר מרשים של קירורים נוזליים, החל מ-250 שקלים שזה בהחלט זול.

תבחר:

http://ksp.co.il/?select=1066..1329

הקולר מאסטר סיידון ב-265 שקלים נראה לי כמו קירור שיתן אחלה תמורה. בכל מקרה תבחר מה שנראה לך.

או שתלך על אחד מדגמי האנטק או הקורסייר, בכל מקרה לא חושב שכדאי לך לעבור את ה-350 שקלים בערך.

כמו ש-d3mo-killer ציין לא ניתן להתקין רדיאטור פלוס מאוורר בחלקו העליון של המארז, והתקנת רדיאטור

כפול בחלקו הקידמי יחנוק את כניסת האוויר, אם כי אפשר לחבר מאוורר בחלקו התחתון, או השמאלי של המארז

תלוי באיזה אופן בחרת שהוא ישב. במקרה של התקנת רדיטור כפול גם יכולה להיות בעיה עם כרטיס מסך ארוך

כמו אלו שמגיעים עם שלושה מאווררים.

מכוון שזה גם עסק יקר יותר, כדאי ללכת לדעתי על קירור 120MM בקונפיגורצית PUSH\PULL על מנת

להבטיח קירור מירבי, וחיבור מאוורר נוסף במארז להכנסת אוויר רצויי ישירות מול כרטיס המסך. 

ז"א - רדיאטור למעלה - מול המעבד, ומאוורר למטה, מול כרטיס המסך.

פורסם

מה שהוא אמר ^_^

תתקין ת'רדיאטור מקדימה בחלק העליון ואת המאוורר התחתון מקדימה תשאיר.

(כי זה בערך המקום היחיד להתקין בו את הרדיאטור,בלמעלה של המארז אין מספיק מקום)

נערך על-ידי d3mo-killer

פורסם
  • מחבר

תודה לכם, אני כבר פחות או יותר סיימתי אץ המפרט, רק ספק וקירור למעבד נשאר. כן קאיתי כי 120MmX2 לא חכם, כי אז אני "מבטל" את קירור המאיץ הגראפי. אז חשבתי על קירור נוזלי של 120mm אחד בלבד, שיהיה למעלה. 

לגבי הספק, אולי עדיף לפחות 650 (עדיין, oc למעבד וגם כרטיס גראפי)

אחד מאלה, ממליץ?

http://ksp.co.il/?list_compare=.10263..17645.

פורסם

ספקי איכות אין ספק אבל הם לא מהמשתלמים ביותר, אם המודולריות לא קריטית לך, ובמקרה

של ה-AIR 240 יש תא נפרד לספק כך שזה לא ממש יפריע, אפשר ללכת על זה:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140..555..557..558..554.&list=1&sort=2&glist=1&uin=9815&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

בגדול יותר משתלם ומדובר בספק מעולה.

אם חשוב לך השקט בצורה משמעותית, אז לך על סדרת ה-X שכולל מתג היבריד כך שהמאוורר של הספק לא יפעל שהמערכת בזמן מנוחה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

ספקי איכות אין ספק אבל הם לא מהמשתלמים ביותר, אם המודולריות לא קריטית לך, ובמקרה

של ה-AIR 240 יש תא נפרד לספק כך שזה לא ממש יפריע, אפשר ללכת על זה:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140..555..557..558..554.&list=1&sort=2&glist=1&uin=9815&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

בגדול יותר משתלם ומדובר בספק מעולה.

אם חשוב לך השקט בצורה משמעותית, אז לך על סדרת ה-X שכולל מתג היבריד כך שהמאוורר של הספק לא יפעל שהמערכת בזמן מנוחה.

תודה רבה לך! בסופו של דבר לאחר אין ספור של פורומים, הלכתי על המבנה הנ"ל:

CPU: i5-6600K
CPU Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2
Motherboard: Gigabye GA-Z170MX Gaming 5
RAM: Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15 X2
GPU: Nvidia GTX 1070/80 (When comes out)
GPU Cooler: Liquid Type
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
PSU: SeaSonic 850W Active PFC Modular 80+ Gold X-850
Case: Corsair Air 240

1.קירור למעבד יכול להיות טוב, צריך לבדוק אם נכנס בכלל.

2.קירור של מים עם 2 מאווררים זה לא חכם, כי אז הכרטיס הגראפי נשאר "חשוף". אז לאחר שחיפשתי קירור נוזלי עם מאוורר אחד, לא כזה אפקטיבי כמו מאוורר איכותי.

3.בסוף הלכתי על 2 כרטיסי ראם, בשביל לנצל את הדואל channel של הלוח אם (לביצועים טובים יותר)

4.הספק הלכתי על 850, הבנתי ממספר פורומים כי ככל וניצול הספק גבוה יותר, כך גם ה"רעש" ממנו גובר. המליצו לי על 750, אך החלטתי לעלות ל-850 כי ההבדל במחיר היה 5 שקל (ושנתיים אחריות פחות)

אהבת?

פורסם

למה בדיוק אתה צריך 850 watt,יכול להיות שלא הבנתי אותך אבל אתה מתכוון שככל שהספק יותר גדול מבחינת watts אז ככה הוא גם רועש יותר? אם התכוונת לזה זה ממש לא נכון,אתה אפילו יכול לראות שבספקים היקרים יותר (לא רק) יש להם מצב שהמאוורר לא מסתובב,בלי מאוורר בכלל ועוד...וגם כל הספקים האיכותיים לא רועשים כמו טרקטור, אם המחיר לא מפריע אז תיקח אבל עדיין אין למה כי אנשים לוקחים 850 בשביל gtx 980ti ב-SLI

פורסם
  • מחבר
ציטוט של d3mo-killer

למה בדיוק אתה צריך 850 watt,יכול להיות שלא הבנתי אותך אבל אתה מתכוון שככל שהספק יותר גדול מבחינת watts אז ככה הוא גם רועש יותר? אם התכוונת לזה זה ממש לא נכון,אתה אפילו יכול לראות שבספקים היקרים יותר (לא רק) יש להם מצב שהמאוורר לא מסתובב,בלי מאוורר בכלל ועוד...וגם כל הספקים האיכותיים לא רועשים כמו טרקטור, אם המחיר לא מפריע אז תיקח אבל עדיין אין למה כי אנשים לוקחים 850 בשביל gtx 980ti ב-SLI

לא הסברתי את זה נכון...

דוגמא:

ספק א הוא 500

ספק ב הוא 1000

המחשב בסהכ צורך 500 וואט. 

מסקנה, ספק א רועש כי הוא במצב עבודה של 100%, ואילו ספק ב שקט, כי הוא עושה חצי עבודה. 

בתכלס אני לא יודע אם זה נכון אולא, זה מה שהסבירו לי כמה אנשים בtomshardware. בתכלס אינני צריך 850, אבל להוסיף עוד כמה שקלים בודדים מ750, ולהתבסס על התאוריה הנ"ל, זה יכול להיות דווקא סבבה. 

פורסם

זה לא קשור,הרעש קשור למהירות המאוורר שהמהירות קשורה לטמפרטורה,וכמו שאמרתי כל הספקים האיכותיים לא רועשים ושקטים מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים