עבור לתוכן

מחשב לגיימינג בתקציב של 5K כולל מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

5K .

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לא לעבור .

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

כמה שקלים לפה או לשם כמובן שכן אבל לנסות שלא לעבור .

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים וסרטים .

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

X

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

משחקים רציניים שדורשים מחשב חזק דוגמת Crysis .

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920x1080 

24 אינץ' אם אני לא טועה .

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות מאוד .

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא .

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

X

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

חשוב הייתי אומר 4 ~ 5 ..

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא .

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

כן מערכת הפעלה של Windows 10 או Windows 8 שאפשר לשדרג אותו לגרסה 10 .

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

עדיפות ל- KSP .

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בימים הקרובים .

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אשמח לחיבור של USB 3.0

מארז יפה עם חלון 

מעוניין לשלב כרטיס מסך של Radeon R9 390X או Geforce GTX 980 ( עדיפות ל- Nvidia )

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא יודע אם זה אפשרי אבל להכניס לוח אם שיתמוך במערך של 2 כרטיסים .

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה לעוזרים . :D

פורסם

לא רק שלוח תואם למערך כרטיסים לא יכנס בתקציב (וגם מדובר בדבר מיותר לחלוטין), גם כרטיס חזק

יותר מה-970 לא יכנס בתקציב גם כן, למען האמת התמורה שנותן ה-970 ברזולוציה הזו היא פשוט טובה

יותר, כך שגם אם היה התקציב לא הייתי ממליץ לשלב משהו יקר יותר.

אפשר לבטל את החריגה בשניה בהסרת ה-SSD מהמפרט, אבל שילוב אחד יתן בוסט רציני

לפעולות שהכי נפוצות במחשב, ירידה בביצועי כרטיס המסך היא בוודאי לא אופציה.

אפשר גם לקצץ במחיר הקירור, הלוח, ו\או לרדת בכמות הזכרון ל-8GB על מנת לא לחרוג. 

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H170M-PLUS LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 2x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit 1
      כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 520W 80+ Bronze S12II-520 1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec GX300 Window Black 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 5282 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

אני כבר מודיע לך שהרכבת מפרט מלא ב-KSP יוצא תמיד יקר יותר ממספר חנויות אחרות, אם אופציית הרכישה

מחנות אחרת היא מקובלת עליך אז יהיה אפשר לתת לך מספר דוגמאות.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה .

למען האמת הצלחתי כן לשלב את הכרטיס Radeon R9 390X שהוא לפי מה שראיתי עדיף על GTX 970

אבל לאחר חשיבה אני מעוניין להשקיע בשביל ה- Geforce GTX 980

מה אתה חושב על המפרט הזה :

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2  1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H110M-A LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, HDMI 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14 1
      כרטיסי מסך: כרטיס מסך EVGA GTX980 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ VS650  1
      מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home Hebrew 64Bit OEM - לרכישה עם מחשב נייד / נייח חדש 1

מחיר החבילה: 5653 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

או שאפשר לרדת בספק למשל ולקחת לוח אם שכן תומך במערך של 2 כרטיסים 

או קירור למעבד יותר טוב ?

תגיד לי לדעתך פשוט איך אפשר לנצל הכי טוב את התקציב אבל שיכלול את ה980

וגם האם הגרסה הנל של הכרטיס טובה .

נערך על-ידי NewUser111

פורסם

טוב, ראשית תחליט מה התקציב בסופי, סיפקתי שלל תירוצים לחריגה של 200 שקלים ואתה

זורק פה מפרט שיותר קרוב ל-6K מאשר ל-5K.

לא רק זה, גם ירדת בלוח לבסיסי ביותר שקיים, ניחא, ויתרת על SSD מה שיפגע

מאוד במהירות המערכת בשימושי היום יום, טוב, ויתרת על 8GB זכרון מה שאומר עוד כ-250 שקלים.

כל זה לטובת 20 אחוז תוספת בביצועים, נכון בכללי זה לא מעט, אבל - מדובר בתוספת של 50 אחוז

במחיר, וכמו שציינתי ל-1080P ה-970 ממילא ממקסם הגדרות במרבית המקרים המוחלט, אז זו

עוד סיבה למה לא לקחת משהו מעבר.

לוח תואם SLI ינוע סביב ה-800 שקלים, כך שאתה יכול לשכוח מזה אלא אם אתה רוצה להעלות את

התקציב עוד יותר, אני מבין את השיקול שעובר לך בראש, אבל תאמין לי, החשיבה שלך מוטעית, ב-99

אחוז מהמקרים שלא משלבים כרטיס מסך שני באותו הרגע, זה לא קורה בכלל, עקב שיחרור של דורות

חדשים ללא הרף, ובנוסף על מנת לעשות זאת אתה צריך ספק כוח יקר וחזק יותר, שזה עוד כמה מאות

שקלים תוספת.

סיבה נוספת לרדת מהעניין, גם לגבי ה-980, היא מכוון שבעוד כחצי שנה יגיחו כרטיסי ה-14NM עם

דיבורים על פי שניים תוספת ביצועים ויותר, וכן צריכת חשמל ופליטת חום נמוכה בהרבה ביחס לביצועים.

לכן לא כדאי לפחות בשלב הזה לזרוק כספים מיותרים על לוחות ל- SLI וכרטיסים לא משתלמים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

טוב, ראשית תחליט מה התקציב בסופי, סיפקתי שלל תירוצים לחריגה של 200 שקלים ואתה

זורק פה מפרט שיותר קרוב ל-6K מאשר ל-5K.

לא רק זה, גם ירדת בלוח לבסיסי ביותר שקיים, ניחא, ויתרת על SSD מה שיפגע

מאוד במהירות המערכת בשימושי היום יום, טוב, ויתרת על 8GB זכרון מה שאומר עוד כ-250 שקלים.

כל זה לטובת 20 אחוז תוספת בביצועים, נכון בכללי זה לא מעט, אבל - מדובר בתוספת של 50 אחוז

במחיר, וכמו שציינתי ל-1080P ה-970 ממילא ממקסם הגדרות במרבית המקרים המוחלט, אז זו

עוד סיבה למה לא לקחת משהו מעבר.

לוח תואם SLI ינוע סביב ה-800 שקלים, כך שאתה יכול לשכוח מזה אלא אם אתה רוצה להעלות את

התקציב עוד יותר, אני מבין את השיקול שעובר לך בראש, אבל תאמין לי, החשיבה שלך מוטעית, ב-99

אחוז מהמקרים שלא משלבים כרטיס מסך שני באותו הרגע, זה לא קורה בכלל, עקב שיחרור של דורות

חדשים ללא הרף, ובנוסף על מנת לעשות זאת אתה צריך ספק כוח יקר וחזק יותר, שזה עוד כמה מאות

שקלים תוספת.

סיבה נוספת לרדת מהעניין, גם לגבי ה-980, היא מכוון שבעוד כחצי שנה יגיחו כרטיסי ה-14NM עם

דיבורים על פי שניים תוספת ביצועים ויותר, וכן צריכת חשמל ופליטת חום נמוכה בהרבה ביחס לביצועים.

לכן לא כדאי לפחות בשלב הזה לזרוק כספים מיותרים על לוחות ל- SLI וכרטיסים לא משתלמים.

סליחה זאת לא הייתה הכוונה שלי 

תבין שאני מוכן להשקיע סכום מסויים ואז פשוט משתכנע שכדאי לי לעשות עוד מאמץ 

ולהוסיף עוד ( בעיקר בקטע של הכרטיס מסך )

אבל סביבות 5.5 זה התקציב הסופי שלי .

לגבי לוח אם ומערך שיכנעת אותי ואתה צודק אחוזים קטנים שאני אוסיף כרטיס כאשר יצאו בעתיד חדשים ו״משוכללים״ יותר . 

אני לא כל כך מבין בשאר המפרט

אבל הבנתי שכדאי לקחת כונן SSD .

הסיבה שאני לוקח את ה-980 על ה-970 שמחזיק משחקים טוב על 1080 זה גם לעתיד / למקרה שאקנה מסך חדש / שקט נפשי שכדאי לי להוסיף עוד סכום מסויים בשביל כרטיס יותר חזק . 

אשמח אם תוכל להרכיב לי מפרט בשנית 

עם התקציב והכרטיס הזה 

עם ניצול יותר טוב ממה שהבאתי . 

נ.ב. שמתי לב שלא כללת מערכת הפעלה במפרט שרשמת מה שמייקר את המחיר בעוד 450 שח

אז הגענו בערך לאותו תקציב 

נערך על-ידי NewUser111

פורסם

חבר, שלום לך...

קודם כל, לגבי ה-980 או 390X - אם זה עומד בזכות עצמו ולא על חשבון דברים אחרים אז מילא, אבל לקחת 980 בשביל FHD או אפילו 1440p ובמקביל לוותר על SSD - אתה עושה שטות.

לא סתם אומרים שה-970 הוא כרטיס ששבר את השוק, ובתקציב שלך זה הכרטיס האידיאלי.

הלאה - לדעתי קח 8GB ולא 16 - מאותה סיבה, בתקציב שלך (5K + מה שעולה מע' ההפעלה) זה הכי משתלם. ההבדל בפועל שיתן לך עוד 8GB לא שווה 250 שקל, ואם בעתיד תרצה תמיד תוכל להוסיף תוך חצי שעה עוד 8GB.

SSD - חובה, לדעתי. אתה רוצה 980 כדי להנות מהמחשב אבל תוקע את הביצועים בטעינת שלבים למשל בגלל שאין SSD... טעות.

אין לך דרישות שקט מיוחדות, כך שלדעתי הספק והקירור בסדר (למרות שבספקים הייתי מעדיף Seasonic, אני פשוט לא מכיר כ"כ את ה-Corsair  הזה - אבל הוא 80+ ואקטיבי אז הוא בטח בסדר).

גם המעבד - בסדר, מספיק טוב למשחקים (לא יהיה צוואר בקבוק).

בקיצר, קח את התכנון שאתה בנית, תוסיף SSD (סמסונג EVO 250) ורד חזרה ל-GTX 970, או R9 390 (בלי ה-X) אם בא לך. כמה יצא המחיר?

נערך על-ידי E71

פורסם

זה לא תוקע את הביצועים בטעינת השלבים, זה פשוט לוקח עוד כמה שניות מעבר, לא ביג דיל.

בכל מקרה מאחר ומשחקים מודרניים היום מגיעים ל-30GB תפיסת נפח איחסון לא הייתי ממהר

להתקין יותר ממספר משחקים בודדים על הכונן, ואת מרבית המשחקים שם בקשיח.

אם באמת היה מדובר ב-1440P והוא מעוניין בלסחוט כל טיפת ביצועים בתקציב, גם אם מדובר בויתור

על עבודה יום יומית מהירה בהרבה, ולמרות שמדובר ביחס ביצועים\מחיר לא להיט, אפשר לומר ניחא,

לא הייתי עושה את זה באופן אישי, אבל נגיד. אך שמדובר ב-1080P, פשוט אין טעם, הכרטיס הזה הוא

עוצמתי לרזולוציה הזו, מרבית האנשים בכלל לא מבינים את זה ומסתכלים על הדברים הלא נכונים.

הקטע שכמו שנאמר אפילו התקציב שלך לא מספיק בשביל הכל ואתה עושה ויתורים מיותרים בשביל

משהו שהוא לא לצורך.

כמובן תעשה מה שאתה חושב לנכון, אני לא מנסה לשכנע אותך, רק להסביר לך, ההחלטה

שתיקח בסוף לא משנה לי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

זה לא תוקע את הביצועים בטעינת השלבים, זה פשוט לוקח עוד כמה שניות מעבר, לא ביג דיל.

בכל מקרה מאחר ומשחקים מודרניים היום מגיעים ל-30GB תפיסת נפח איחסון לא הייתי ממהר

להתקין יותר ממספר משחקים בודדים על הכונן, ואת מרבית המשחקים שם בקשיח.

אם באמת היה מדובר ב-1440P והוא מעוניין בלסחוט כל טיפת ביצועים בתקציב, גם אם מדובר בויתור

על עבודה יום יומית מהירה בהרבה, ולמרות שמדובר ביחס ביצועים\מחיר לא להיט, אפשר לומר ניחא,

לא הייתי עושה את זה באופן אישי, אבל נגיד. אך שמדובר ב-1080P, פשוט אין טעם, הכרטיס הזה הוא

עוצמתי לרזולוציה הזו, מרבית האנשים בכלל לא מבינים את זה ומסתכלים על הדברים הלא נכונים.

הקטע שכמו שנאמר אפילו התקציב שלך לא מספיק בשביל הכל ואתה עושה ויתורים מיותרים בשביל

משהו שהוא לא לצורך.

כמובן תעשה מה שאתה חושב לנכון, אני לא מנסה לשכנע אותך, רק להסביר לך, ההחלטה

שתיקח בסוף לא משנה לי.

אני מעריך שאתה מסביר לי ועוזר לי להבין .

כמו שרשמתי בתגובה האחרונה הבנתי שחשוב לקחת כונן SSD ולהתקין עליו את המערכת הפעלה .

אם אקח 120GB זה כדאי או מינימום 250GB ? 

לגבי הכרטיס , הסתכלתי בסקירות באינטרנט ואמנם ה-970 מחזיק משחקים יפה מאוד על הרזולוציה הזאת אם כי יש משחקים שכן יכול לרדת לגבולות ה30 FPS 

וגם הכרטיסים האלו ישנים ומבוססים על ליבה ישנה  

להמתין לכרטיסים חדשים זה יכול לקחת הרבה .

מחירו עומד על 1600+ אז להשקיע אבל ולגלות שעוד חצי שנה - לא יסחו  את כל המשחקים זה ירגיז אותי . ולא ארצה לחדש עוד שנה עוד פעם כרטיס ב1000 שח ויותר .

אני יכול לרכוש את ה390x אבל גם יקר יותר וגם מעדיף כרטיסים של Nvidia . 

אז אם כבר משקיע אז עד הסוף שאני יכול כמובן 

בתקווה שכל מה שאצטרך בשנה - שנתיים הקרובות הכרטיס לא יאכזב אותי . 

וגם כמו שציינתי לשקט הנפשי שלי שלא אתבאס אחרי הקנייה בידיעה שיכלתי להוסיף עוד ולקחת כרטיס חזק יותר .

אני מודע לעובדה שהכל יכול להשתנות ואפילו ה980 יכול לקרטע עוד שנתיים ( אם כי קשה לי להאמין ) 

ואשמח אם תתקן אותי במקרה הזה / או תתן לי את דעתך שלך .

לפי הידע שלך והמומחיות כמה כסף יעולה לי מפרט עם ה980 , מערכת הפעלה וכונן SSD 

עם חסיכה של כמה שאפשר

לא יודע למשל בספק או לוח אם אבל שמצד שני לא יפגע בביצועים . 

ציטוט של E71

חבר, שלום לך...

קודם כל, לגבי ה-980 או 390X - אם זה עומד בזכות עצמו ולא על חשבון דברים אחרים אז מילא, אבל לקחת 980 בשביל FHD או אפילו 1440p ובמקביל לוותר על SSD - אתה עושה שטות.

לא סתם אומרים שה-970 הוא כרטיס ששבר את השוק, ובתקציב שלך זה הכרטיס האידיאלי.

הלאה - לדעתי קח 8GB ולא 16 - מאותה סיבה, בתקציב שלך (5K + מה שעולה מע' ההפעלה) זה הכי משתלם. ההבדל בפועל שיתן לך עוד 8GB לא שווה 250 שקל, ואם בעתיד תרצה תמיד תוכל להוסיף תוך חצי שעה עוד 8GB.

SSD - חובה, לדעתי. אתה רוצה 980 כדי להנות מהמחשב אבל תוקע את הביצועים בטעינת שלבים למשל בגלל שאין SSD... טעות.

אין לך דרישות שקט מיוחדות, כך שלדעתי הספק והקירור בסדר (למרות שבספקים הייתי מעדיף Seasonic, אני פשוט לא מכיר כ"כ את ה-Corsair  הזה - אבל הוא 80+ ואקטיבי אז הוא בטח בסדר).

גם המעבד - בסדר, מספיק טוב למשחקים (לא יהיה צוואר בקבוק).

בקיצר, קח את התכנון שאתה בנית, תוסיף SSD (סמסונג EVO 250) ורד חזרה ל-GTX 970, או R9 390 (בלי ה-X) אם בא לך. כמה יצא המחיר?

אני כן רוצה להכניס למפרט כונן SSD אבל לחסוך קצת ואולי לקחת 120GB ופה אתם תגידו לי אם עדיין שווה .

זיכרון אני מעדיף 8GB ברור בשביל לחסוך.

לגבי הכרטיס תקרא את התגובה שרשמתי למעלה 

אני אשמח מאוד אם תעזרו להוציא מפרט שכן יעמוד בדרישות שלי כרטיס 980 כונן SSD מערכת הפעלה 

(גם שיהיה שקט חשוב אם לא הסברתי את זה טוב למעלה )

אבל בכמה שפחות כסף כלומר לחסוך איפה שאפשר כדי שבכל זאת לא אעבור איכשהו את ה6K 

כמה אצטרך להשקיע ? 

מקווה שזה אפשרי .

נערך על-ידי NewUser111

פורסם

תראה מדובר ב-20% בערך, חשוב שתבין שאתה משלם עוד 1000 שקלים בשביל 20 אחוז) ככה זה לא הבדל

של שמיים וארץ, זה לא ההבדל בין GTX970 ל-980 TI אני לא מזלזל בהפרש הזה, אבל בדרך כלל הפרש כזה

אומר שצריך להתפשר טיפה יותר, קצת בפילטרים, קצת בהגדרות, זה לא נורא, והעניין הוא שזה לא יקרה במרבית

משחקים.

תקשיב מה הייתי עושה אם הייתי בנעליים שלך - הייתי לוקח GTX 970 כרגע ומקבל ביצועי מקס' ממילא במרבית המקרים,

ושומר את ה-1000 שקלים הללו במגירה. עוד חצי שנה, קרוב ליציאת הדור החדש, מוכר את ה-970 בסביבות ה-1000

שקלים ואולי יותר, שולף את ה-1000 שקלים הנותרים וקונה כרטיס שעל פי התחזיות הולך הולך לאכול בלי מלח את כרטיסי

ההיי אנד של היום. אולי אפילו תישאר עם עודף.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roy.T

תראה מדובר ב-20% בערך, חשוב שתבין שאתה משלם עוד 1000 שקלים בשביל 20 אחוז) ככה זה לא הבדל

של שמיים וארץ, זה לא ההבדל בין GTX970 ל-980 TI אני לא מזלזל בהפרש הזה, אבל בדרך כלל הפרש כזה

אומר שצריך להתפשר טיפה יותר, קצת בפילטרים, קצת בהגדרות, זה לא נורא, והעניין הוא שזה לא יקרה במרבית

משחקים.

תקשיב מה הייתי עושה אם הייתי בנעליים שלך - הייתי לוקח GTX 970 כרגע ומקבל ביצועי מקס' ממילא במרבית המקרים,

ושומר את ה-1000 שקלים הללו במגירה. עוד חצי שנה, קרוב ליציאת הדור החדש, מוכר את ה-970 בסביבות ה-1000

שקלים ואולי יותר, שולף את ה-1000 שקלים הנותרים וקונה כרטיס שעל פי התחזיות הולך הולך לאכול בלי מלח את כרטיסי

ההיי אנד של היום. אולי אפילו תישאר עם עודף.

אוף אני כל כך מבולבל .

שמע יש משהו במה שאתה אומר ושרושמים את זה ככה זה נשמע לא משתלם .

אם אקח את ה970 ואחליף מתי שכבר לא יהיה מרוצה זה רעיון חכם סהכ 

השאלה אם באמת אני אהיה מבסוט ממנו עכשיו ואם יהיה לי כח לאחר חצי שנה -שנה עוד פעם להתחיל

לבדוק כרטיסים ואיזה מתאים למחשב ואיך אני מוכר אותו .

אבל מצד שני בוא נניח שאני אקח תמפרט שבנית לי ( נוריד ממנו סטיק אחד של 8G ואפילו נשים SSD של 120G )

נצרף מערכת הפעלה והגעתי ל - 5287 כביכול לשם ההשוואה בשביל לחסוך כמה שיותר .

לא כדאי לתת עוד פוש ולהוסיף 980 ?

נגיד בסביבות ה5.8K ?

אני לא כל כך אוהב להתעסק עם מכירות של רכיבי חומרה שגם יותר קשה למכור מדברים רגילים .

לא יודע מתי באמת יגיעו הכרטיסים לארץ ומה יהיה מחירם ..

ה970 למרות העלות תועלת שהוא מביא אני לא יודע איך יהיה אחרי זמן מסויים 

ואם אינני טועה עדיין הוא מוגדר ככרטיס Mid-Range וה980 לשוק הHigh-End .

אני זוכר שלפני 7 שנים+- רכשתי מחשב עם כרטיס מסך של Radeon 5770 אם אתה מכיר 

ולאחר חצי שנה - שנה כבר לא ממש החזיק משחקים .

( אפרופו דיברת על מכירת כרטיסים נראלך שכדאי לנסות למכור אותו אפילו ב100 - 200 שקלים ? )

מה שכן אני לא רוצה לשגע אותך יותר מידי , אני מתאפק כמה ימים עם המחשב כדי שאעשה את הבחירה הנכונה .

אני מאוד מאוד אשמח ואעריך אם תוכל לבנות לי 2 מפרטים שאחד מהם כולל את ה980 ואחד את ה970 

ואחשוב קצת איזה מהם לקחת .

במפרט של ה980 אם אפשרי לא לעבור את ה6K כמה שאפשר לחסוך אבל לא על חשבון רכיבים גרועים או משהו 

למשל הרכבתי את המפרט הזה 

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H110M-A LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, HDMI 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14 1
      כרטיסי מסך: כרטיס מסך EVGA GTX980 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1
      כונני SSD: כונן קשיח Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD Sata III MLC Retail 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 520W 80+ Bronze S12II-520 1
      מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home Hebrew 64Bit OEM - לרכישה עם מחשב נייד / נייח חדש 1

מחיר החבילה: 5882 שקל

ללא שום קשר אם עוד אנשים יוכלו לרשום את דעתם זה אולי יעזור לי יותר בהחלטה .

נערך על-ידי NewUser111

פורסם
ציטוט של NewUser111

למשל הרכבתי את המפרט הזה...

תשמע, אני רואה שאתה נעול על משהו וכמה שמנסים פה לתת לך את הדעה שלנו אתה מעדיף ללכת על כרטיס שנותן יותר ממה שצריך בשביל FHD - אם זה מתאים לך לתקציב, למה לא... בבקשה.

רק שים לב - ה-780Ti למשל, שהוא הרבה יותר ישן מה-970 ומגיע למהירות שלו (היה פעם כרטיס יקר מאוד) עדיין מחזיק את כל המשחקים החדשים בקצב טוב מאוד, ועבר הרבה יותר זמן מ-"חצי שנה" מאז שהוא יצא. יש לו כבר כמה שנים טובות... בקיצר, זה שכרטיס מתיישן לא אומר שצריך לזרוק אותו אם יש לו כח עיבוד טוב. אני קניתי לעצמי 970 לפני פחות מחצי שנה, ויש לי מסך 1440p. אבל שוב, איך שבא לך. כסף שלך.

נ.ב., הנה הטבלה... אולי אתה מכיר, בכל מקרה שווה לראות שוב:

http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

ורק הערה אחת: SSD של 120 זה קטן מדי, אפילו WIN7 עם כל העדכונים הגיעה בסוף במערכות מסויימות לאיזה 100GB, ואני יכול לנחש שתשמח להתקין עוד דברים על ה- SSD (דפדפן למשל... ADOBE... כאלה).

קח 256GB.

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

תשמע, אני רואה שאתה נעול על משהו וכמה שמנסים פה לתת לך את הדעה שלנו אתה מעדיף ללכת על כרטיס שנותן יותר ממה שצריך בשביל FHD - אם זה מתאים לך לתקציב, למה לא... בבקשה.

רק שים לב - ה-780Ti למשל, שהוא הרבה יותר ישן מה-970 ומגיע למהירות שלו (היה פעם כרטיס יקר מאוד) עדיין מחזיק את כל המשחקים החדשים בקצב טוב מאוד, ועבר הרבה יותר זמן מ-"חצי שנה" מאז שהוא יצא. יש לו כבר כמה שנים טובות... בקיצר, זה שכרטיס מתיישן לא אומר שצריך לזרוק אותו אם יש לו כח עיבוד טוב. אני קניתי לעצמי 970 לפני פחות מחצי שנה, ויש לי מסך 1440p. אבל שוב, איך שבא לך. כסף שלך.

רק הערה אחת: SSD של 120 זה קטן מדי, אפילו WIN7 עם כל העדכונים הגיעה בסוף במערכות מסויימות לאיזה 100GB, ואני יכול לנחש שתשמח להתקין עוד דברים על ה- SSD (דפדפן למשל... ADOBE... כאלה).

קח 256GB.

כפי שאמרתי מקודם זה עוזר לי שאתם מסבירים וגם מעריך את זה .

אני אמנם מאוד להוט לא אשקר לך לקחת מפרט עם 980 אבל לא נעול על זה ב100%

אני כן מעוניין לשמוע דעות ובגלל זה אני לא סתם רוכש מייד בלי להתייעץ .

תוכל לתת לי מפרט שיכלול את ה970 ושאר הדברים שהמלצת ?

אתה אומר שלא אתבאס מהביצועים שלו ב1080 ?

נערך על-ידי NewUser111

פורסם

נחזור קצת אחורה... :)

ציטוט של E71

בקיצר, קח את התכנון שאתה בנית, תוסיף SSD (סמסונג EVO 250) ורד חזרה ל-GTX 970, או R9 390 (בלי ה-X) אם בא לך

דגם מומלץ ל-970? אני אוהב את ה-MSI M1 GAMING ואת ה- ASUS STRIX.

יש גם כרטיס קצר יותר עם מאוורר אחד - טוב למארזי מיני, אמנם חוסך לך 100 ש"ח אבל לא הייתי ממליץ. אם תרצה לעשות לו OC הוא קצת מוגבל יותר..

לא, אתה לא תתאכזב. לדעתי.

אבל שוב - אם בא לך להוציא עוד 1000 ש"ח ל-980 אני לא אעצור אותך (רק שזה לא יביא אותך לביצועים שיאפשרו 4K, ההשפעה על 1440p די קטנה ועל משחקי FHD אין כמעט בכלל השפעה).

ו... בן אדם, אנחנו עדיין מדברים פה על כרטיס שלבדו עולה כמו PS4.... :)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

נחזור קצת אחורה... :)

דגם מומלץ ל-970? אני אוהב את ה-MSI M1 GAMING ואת ה- ASUS STRIX.

יש גם כרטיס קצר יותר עם מאוורר אחד - טוב למארזי מיני, אמנם חוסך לך 100 ש"ח אבל לא הייתי ממליץ. אם תרצה לעשות לו OC הוא קצת מוגבל יותר..

לא, אתה לא תתאכזב. לדעתי.

אבל שוב - אם בא לך להוציא עוד 1000 ש"ח ל-980 אני לא אעצור אותך (רק שזה לא יביא אותך לביצועים שיאפשרו 4K, ההשפעה על 1440p די קטנה ועל משחקי FHD אין כמעט בכלל השפעה).

ו... בן אדם, אנחנו עדיין מדברים פה על כרטיס שלבדו עולה כמו PS4.... :)

תמיד כרטיסי High-End היו במחירים כאלה חח

אם אני אקח אז גרסה רגילה של 970 ולא את המיני.

במארז יש הבדל בין אלו ?

Antec GX300 

לבין 

Corsair SPEC-02 או Corsair SPEC-03 ?

( כי מאוד אהבתי את ה Corsair )

ואם כבר אני מנסה לחסוך תוכל להגיד לי אם יש הבדלים אם אני אקח מארז + ספק

ביחד מאשר בנפרד ?

לדוגמא 

Antec GX300 Window + FSP Hyper 600W 85 Plus

עולה 520 

ומארז זהה עם הספק הזה בנפרד

M12II-620 620W Modular Bulk

יוצא 600 

נערך על-ידי NewUser111

פורסם

הייתי לוקח באנדל עם ה-fsp raider שלרוב מגיע עם אחריות ארוכה של 5 שנים,  או באנדל עם איזה ספק של סיסוניק. 

יש פה קצת הגזמה לגבי הssd,  אחד של 120 גיגה הוא בהחלט שמיש,  אני עושה שימוש באחד ואחרי מערכת ההפעלה עידכונים והמון תוכנות קטנות יש לי בערך חצי מנפח הכונן פנוי. התקנת משחקים מעבר לאחד או שניים היא כמובן לא אפשרית וכן גם לא מילוי של הכונן בהורדות של קבצי משחקים גדולים,  סרטים ומוזיקה.  אבל בשביל זה יש את כונן האיחסון לי אין בעיה עם המצב הזה וחווית השימוש שלי לא ממש נפגעת מזה.

הסיבה שאתה צריך לבחור במידת האפשר בכונן גדול יותר זה מכוון שכונן גדול יותר משמע ביצועים עדיפים,  וגם יחס של מחיר/נפח טוב יותר במיוחד במקרה של 120~250,  של סמסונג לדוגמא שהכוננים שלהם מהירים ואמינים. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים