עבור לתוכן

שדרוג מi5 760 לSkylake i3 או i5?

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים פה ושם, קצת Streaming, שימוש מרובה בRAM, Multitasking בסיסי

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/גבוהות, למרות שזה לא רלוונטי

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

מארז,כרטיס מסך,SSD,HDD,PSU.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי BCLK בסיסי 

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כרגע עדיף מKSP

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? למה לא?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

סך הכול הדבר שהכי חשוב לי הוא להפיק מקסימום תועלת מהחלקים שלי ולצערי אינני מסוגל לעשות זאת מכיוון שהקירור שלי למעבד הוא סטוק של אינטל והוא כבר בקושי מתפקד לאחר 5 שנים של נקיון רצוף, אני תקוע על Sata 1, אין חיבור USB 3 לפנאל הקדמי ועוד כל מיני שטיות ושטיקים שמעצבנים אותי כמו מחסור בPCIE 3.0.

חשבתי על האופצייה הבאה 

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 6100 3.7Ghz 3MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד CoolerMaster Hyper 103 1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H110M-K D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, VGA, DVI 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 8GB DDR3L 1600MHz CL10 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 1330 שקל
עמוד מוצר

בשביל לשמור על שקט בעזרת קירור טוב לCPU ולשמור על מחיר נמוך בעזרת קניית DDR3 ולוח אם שמהווה תמורה, אך אני חושש שאולי כדאי לי לקחת את הI5 6500 ולשמור על השדרוג העתידי או Multitasking יותר טוב לכל מקרה, מדובר על הבדל לא קטן אך עד מתי הI3 יחזיק מעמד? הi5 שלי תיפקד מעולה ל5 שנים ויש לי קצת bias עכשיו, למישהו יש הצעה או כל דבר אשר יפיק את מיטב התועלת במחיר מינימום? אני גם נוטה לכיוון של הDDR3L מכיוון שכרגע הסטיקים של הDDR4 לא נראים כל כך טוב עם התזמונים שלהם, אך אם זאת המאמר הזה טוען אחרת ומעצבן אותי http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-intel-core-i3-6100-review (יש סטירות באינטרנט עד כמה הMHZ של הDDR4 באמת חשוב), אשמח לקצת אור בנושא.

פורסם

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 319 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151
זכרון: 229 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh
קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X

מחיר סופי: 1586 ₪ למזומן  
 1617 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

קצת חורג אך עדיין בתוך התקציב המורחב, התמורה פה היא יותר טובה לדעתי, עדיין לשימושים שלך גם מעבד חלש יותר יספיק כך שזה שיקול שלך בהנחה שאתה מבין את זה.  אם תנסה לבנות מפרט במקום יותר אטרקטיבי ברמת המחירים כל העסק יצא לך זול יותר מהמפרט שבנית תחילה במידה ותרצה ללכת על סדרת המעבדים הנמוכה יותר. 

לגבי התזמונים,  זה  אולי הדבר האחרון שאתה צריך להתעסק איתו. הזכרונות הכי זולים יהיו הכי טובים בשבילך. 

פורסם

@BeesKnees

1. אם אתה יודע שאתה מתעסק בריבוי משימות (מספר תוכנות שמבצעות עיבוד במקביל), אז אתה צריך מעבד Core i5 או Core i7.

2. לדעתי זו טעות לבחור בזיכרון DDR3L כיום - ההפרש בינו לבין זיכרון DDR4 הוא קטן, ובתמורה אתה מקבל רוחב פס גדול יותר לזיכרון.

3. אתה צריך להבין שהתיזמנים של הזיכרון מציינים מספר מחזורי שעון ולא זמן. אם אתה רוצה לחשב את הזמן האמיתי של כל פעולה בשניות אתה צריך לחלק את התיזמון בתדר האמיתי של הזיכרון (תדר הזיכרון שמופיע ליד הזיכרון הוא התדר האפקטיבי/המעשי, שהוא פי 2 מהתדר האמיתי). כלומר החישוב הוא זמן (שניות) = תדר מעשי / 2 * תיזמון = תדר אמיתי / תיזמון. כך אפשר לראות שזיכרון DDR4 שעובד בתדר של 2133MHz ובתיזמון CL של 14 הוא למעשה מהיר יותר מאשר זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1600MHz עם תיזמון של 11 (13.12ns לעומת 13.75ns).

@Roy.T

אני לא חושב שזה רעיון טוב להציע מעבד יחסית חזק (Core i5 ומעלה) עם לוח אם פשוט (עם 4 או פחות שלבי ייצוב מתח למעבד). אני הייתי מעדיף לנצל את החריגה האפשרית בתקציב בכדי להכניס לוח אם טוב יותר.

פורסם

תראה בגדול שהתקציב מאפשר וזה לא בא על חשבון דברים חשובים אחרים אני משלב בדר"כ לוח מתקדם יותר,  אך לטובת פיצ'רים נוספים בלוח, ותוספת יציאות וחיבורים.

לא יצא לי להיתקל\לשמוע בעבר על בעיות שנגרמות או יכולות להיגרם עקב שילוב לוח בסיסי עם מעבד מרובע ליבות, מן הסתם שהכל במתחי הסטוק. 

יעזור אם תסביר איפה למעשה הבעיה. 

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם על התגובות, כרגע הרצתי Cinebench בשביל לראות עד כמה אני מסוגל למתוח את המעבד ומסתבר שהI3 יהווה שדרוג בכל מקרה, מדובר על פער זעום האמת, אך אני מעוניין בשדרוג הQoL של המערכת בעיקר, למרות שאני חייב לציין רוב הסיכויים שהI5 הוא בחירה יותר נבונה למרות שאני לא מתעסק כל כך הרבה עם ריבוי משימות אך מפאת התעסקות אולי כדאי לי ללכת על הi5.

בהחלט ההפרש הוא קטן ולכן אני לא בטוח עד כמה כדאי לי להשקיע בDDR4, כאשר השיקול המרכזי כאן הוא הלוח אם ומחירו, אני זקוק ללוח אם טוב, מהנסיון הכואב שיש לי כרגע למדתי שכדאי לי להשקיע בלוח אם טוב, אני רואה את הM2 כתור משהו שאני יקנה בעתיד, ועוד כל מיני דברים קטנים שכרגע באמת חסרים לי.

אכן אני מודע לדברים וכן לקחתי אותם בחשבון, אם אני אקח DDR4 בסיסי בעל 2133 ההפרש הוא לא גדול יותר מאשר ה1600 mhz כפי שציינת.

הייתי עושה למעבד OC אך הלוח אם מפריע לי ולא ניצחתי בהגרלה של הסיליקון, אני מדבר כאן על Vcore גרוע וחוסר רצון להתעסק עם הסרת משחה טרמית.

אני בהחלט מבין את הכיוון של שניכם לגבי הDDR4 והמעבד, וכלל הנראה המעבד הוא אולי השיקול הכי משמעותי :/ אני לא משחק הרבה אך השימוש של הCPU מפעם לפעם הוא די גבוה בשל הדברים שאני עושה עם המחשב אך כל אופציה תהיינה לשדרוג למרות שהCache של הI3 מפריע לי קצת.

נערך על-ידי BeesKnees

פורסם

Skylake מהיר יותר מאשר Core i דור ראשון בכ- 40% באותה מהירות שעון.

אמנם אתה עולה במהירות השעון, אבל מקצץ את מספר הליבות בחצי. להוציא 1,500 ש"ח בלי לשפר את הביצועים בשורה התחתונה...

Skylake מהיר יותר מאשר Core i דור ראשון בכ- 40% באותה מהירות שעון.

אמנם אתה עולה במהירות השעון, אבל מקצץ את מספר הליבות בחצי. להוציא 1,500 ש"ח בלי לשפר את הביצועים בשורה התחתונה...

פורסם

@Roy.T

אני מאמין שיש להשקיע בלוח האם לא רק בגלל כל החיבורים הנוספים שהוא מציע לעומת לוח אם פשוט וזול אלא בעיקר בגלל האיכות שלו - לוחות אם בטווח של 600 ש"ח ומעלה בד"כ מגיעים עם רכיבים יותר איכותיים (תסתכל בעמודי לוחות האם ותראה את ההבדלים בין לוחות אם זולים ללוחות אם יותר יקרים. לדוגמא  ציפוי זהב לתושבת המעבד, קבלים איכותיים יותר, יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, גופי קירור טובים יותר למערכת ייצוב המתח וכד'). לוח אם עם רכיבים טובים יותר אמור להחזיק מעמד יותר זמן, ובהתחשב בהבדלי הביצועים בין הדורות האחרונים של המעבדים (השיפור בין כל שני דורות עוקבים הוא יחסית קטן) הרי שכיום אין צורך להחליף מחשב או שילוש כל 3 שנים. לוח אם זול ופשוט יותר כנראה גם יעבוד פחות זמן, ואם בעוד כ-3 שנים הוא יתקלקל סביר להניח שיהיה צורך להחליף גם את לוח האם וגם את המעבד (לפחות בקצב שבו אינטל מחליפה תושבות למעבד). לכן לדעתי עדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים בלוח אם איכותי ולא לחסוך עכשו ולהצטער אח"כ.

בנוסף לכך צריך להבין את חשיבות מערכת ייצוב המתח למעבד בלוח האם - נכון, גם מערכת של 3 או 4 שלבים תתאים לכל מעבד המתאים ללוח, אבל בגדול ככל שיש פחות שלבי ייצוב מתח כך הבלאי של כל שלב גדל, שכן בכל רגע נתון עובד רק שלב ייצוב מתח אחד. זה אומר גם שככל שיש פחות שלבי ייצוב מתח, כך לכל שלב יש פחות זמן "לנוח" ולהתקרר, דבר שיכול להוביל ל"השתנקות" של המעבד (CPU throttling). על כך יש להוסיף את הברור מאליו - ככל שהמעבד "חזק" יותר, כך הוא מאמץ את לוח האם יותר (דורש יותר מתח ומייצר יותר חום בסביבה שלו). לאור זאת אני חושב שלמעבד Core i5 ומעלה יש לבחור לוח אם עם יותר מ 3-4 שלבי ייצוב מתח, דבר שכמעט ולא קיים בלוחות האם הפשוטים והזולים יותר בשוק.

@BeesKnees

לדעתי זו תהיה טעות לקנות מחשב חדש, במיוחד עם מעבד Skylake, ולא לקנות זיכרון DDR4 - ההפרש במחיר הוא יחסית קטן ובטווח הארוך זה כנראה יהיה משתלם יותר מאשר זיכרון DDR3L - אתה תקבל רוחב פס גדול יותר לזיכרון, אפשרות שידרוג טובה יותר בעתיד ועומס קטן יותר על בקר הזיכרון במעבד (DDR4 בד"כ עובד במתח של 1.2V בעוד ש DDR3L עובד במתח של 1.35V).

בנוגע לזיכרון המטמון (ה Cache) של המעבד - זה לא צריך לעניין אותך בכלל - אתה צריך להסתכל על הביצועים של המעבד ביישומים שלך ולא על תכונה כזו או אחרת במעבד.

פורסם

אתה יודע זה קצת משעשע מאחר ובשנה האחרונה התקלקלו לי שני לוחות אם מתקדמים ויקרים אחד של GB ואחד של Asus,  בני חצי שנה ושנה וחצי. 

דווקא שני מחשבים שיש ברשותי שכוללים לוחות פשוטים ובסיסיים עובדים ללא דופי כבר מספר שנים. זה גם גורם לי לחשוב על המספר מחשבים שיש אצלנו במשרד שמורכבים מהרכיבים הכי זולים שיש ופועלים 24/7 בלי שום תחזוקה כבר מי זוכר כמה שנים. 

בכל מקרה, מבין את מה שאתה אומר ואני גם בדעה שלך באופן כללי ותמיד תמיד אעדיף איכות גבוה במיוחד בכל רכיב,  אך עדיין לעיתים שישנו מצב שנדרש פשרה מטעמי תקציב, ואני לא רואה את עצמי בונה מפרט עם לוח יקר ואיכותי יותר שההפרש של ה-150 או 200 שקלים הללו יאפשרו לשלב במפרט ssd כי זה הסכום שחסר לשם כך או כרטיס מסך חזק יותר. 

פורסם

בסופו של דבר BeesKnees צריך להבין שתקציב של 1500 ש"ח לשילוש חדש הכולל מעבד Core i5 הוא דיי בעייתי. בסופו של דבר אפשר לבנות מפרט עם לוח אם סביר ומעבד Core i5 בתקציב של כ-1800 ש"ח. לדוגמא:

מפרט מפלונטר:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 954/935

לוחות אם - Intel LGA1151
B150M-PRO-VDH - MSI - 4x DDR4, up to 64GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - 6x SATA 6Gb/s - SATAe - 6x USB 3.1 Gen1 - 6x USB 2.0 - HDMI - DVI-D - VGA - mATX (23.5x22.8 cm)...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 409/401

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX421C14FB-8 - HyperX - 8GB DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FB/8...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 248/243

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 149/146

1760.00 / 1725

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=43445

הערה: אפשר כמובן לקנות קירור זול יותר למעבד ובכך לחסוך כסף, אבל בתשובה לגבי ההמהרה בשאלון נכתב "אולי BCLK בסיסי", כך שהייתי מעדיף להשקיע גם בקירור (כן, למרות שמדובר במעבד עם מכפלה נעולה, כנראה יהיה אפשר בשלב כלשהו להגדיל את תדר הבסיס של המעבד ובכך להמהיר אותו).

מפרט מ KSP:

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1
      מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2  1
      לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B150M-C LGA1151, Intel B150, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP 1
      זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 1780 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הערה: כאן הקירור הוא "פחות טוב" אבל הוא עדיין יספיק למעבד כל עוד לא תבוצע המהרה.

מפרט מ Startpc:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 410 ₪ - * חדש במלאי * - MSI B150M PRO-VDH S1151
זכרון: 229 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh
קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X

מחיר סופי: 1677 ₪ למזומן
 1710 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

הערה: אני לא ממש מכיר את הקירור Zalman Performa CNPS5X כך שאני לא יכול להעיד עד כמה הוא טוב והאם הוא מתאים להמהרה כלשהי.

פורסם
  • מחבר

טוב אז בסוף החלטתי על קניית 3770K משומש (עם אחריות PTPP) עם לוח תומך SLI מכיוון שאני זקוק לSLI בעתיד.

אינני רואה שום סיבה לקנות את הi5 6500 כאשר ה3770k קצת יותר חזק וOverclocker מעולה.

יוצא זול יותר וקצת יותר משתלם בגלל הפונקציונלית שאני מקבל בשביל המחיר :), יחד עם זאת אני חושב על קניית הHyper 212X.

נערך על-ידי BeesKnees

פורסם

1. קח בחשבון שקניית מעבד משומש בעל מכפלה פתוחה היא סיכון - אתה לא יכול לדעת איזו "התעללות" מעבד כזה עבר וכיצד אורך החיים שלו התקצר.

2. בנוגע לאחריות ה Performance Tuning Protection Plan של אינטל, שים לב לכמה דברים:

א.

ציטוט

The processor will be covered by the Plan if the failure occurs while operating the processor outside of the publicly available specifications. All other claims are serviced by the standard 3 year warranty.

כלומר תוכנית האחריות הזו מתחייבת להחליף לך את המעבד רק אם המעבד נכשל בבדיקות כאשר הוא מופעל בתדר החורג מתדרי ברירת המחדל שהוגדרו עבורו, מה שאומר שהיא לא מכסה תקלות אחרות במעבד.

ב.

ציטוט

The Plan will cover the processor running out of specifications for the remainder of the standard 3 year warranty

התוכנית הזו תקפה לאורך תקופה האחריות הסטנדרטית של המעבד, כלומר היא לא נותנת אחריות למעבד מעבר ל-3 שנים בכל מקרה.

היות ומעבד ה Core i7-3770K שוחרר ברבעון השני של 2012 ומחליפו, ה Core i7-4770K, שוחרר ברבעון השני של 2013, אני מניח שהם נמכרו בשוק במשך כשנה פחות או יותר - בין 2012 ל-2013. אם נוסיף 3 שנים, נקבל שהאחריות על המעבדים האלו כנראה תסתיים ב-2015 או ב-2016, כלומר על חלק מהמעבדים האחריות הסטנדרטית של 3 שנים כבר פגה. כמובן שיכול להיות שהמעבד שלך נקנה מאוחר יותר, אבל בדוק את הנושא הזה היטב, שכן יכול להיות שהאחריות על המעבד שלך תפוג בחודשים הקרובים (אם היא עדיין לא פגה) ואיתה גם האחריות של תוכנית ה PTPP.

בנוסף, הייתי ממליץ לך לוודא שהמעבד שאתה מתכנן לרכוש הוא אכן בעל אחריות PTPP, שכן מדובר בתוכנית חד פעמית ובה ניתן להחליף את המעבד פעם אחת בלבד.

3. אתה בטח יודע את זה, אבל אף אחד לא יכול להתחייב לך שתקבל ביצועים טובים בהמהרה ממעבד כלשהו.

פורסם
  • מחבר

1.כן אתה צודק אך הוא היה תחת קירור מים אז אני מאמין שהוא לא עבר משהו נוראי מבחינת הטמפ' לפחות.

2.בדקתי את הFPO של המעבד האחריות היא עד 2018 יוני, יש לך מושג איך זה אפשרי? זה בהחלט סיקרן אותי אבל סה"כ נשמע מעולה.

3.בהחלט נכון אך נקווה לטוב P:

אני חושב גם ללכת על הNoctua NH U12s בשביל השקט, יש לי את הP100 רק בגלל הסיבה הזו.

נערך על-ידי BeesKnees

פורסם
  • מחבר

lag

נערך על-ידי BeesKnees

פורסם

אם האחריות על המעבד המדובר היא עד יוני 2018, זה אומר שהוא נרכש ביוני 2015, כלומר לפני כחצי שנה. בהתחשב בכך שמעבדי ה Haswell (הדור הרביעי), שהחליפו את מעבדי ה Ivy Bridge (הדור השלישי), שוחררו בסביבות יוני 2013, זה אכן נראה קצת מוזר, אבל ייתכן שמדובר שפשוט נשאר במלאי של החנות בערך שנתיים ונמכר רק לאחרונה.

פורסם
  • מחבר

אז אפשר לצפות לטוב.

עוד שאלה האם תהייה בעייה שני סטיקים כאלו http://www.kingston.com/dataSheets/KVR1333D3N9_2G.pdf

וhttp://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9d-8gbsr2 קיט כזה? 

אני מודע לכך שהם ירדו ל1333 mhz אבל אני מודאג מהשילוב של 1.5v ו1.25v.

נערך על-ידי BeesKnees

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים