עבור לתוכן

התלבטות בין 2 מפרטים

Featured Replies

פורסם

המפרט זהה וטוב, ההתלבטות היא בין 2 הרכיבים המרכזיים:

מעבד Intel 6thGen SkyLake i5-6600K 3.5 GHz 6M LGA1151

לוח Gigabyte GA-H110M-S2H HDMI

- או -

מעבד Intel Core i7-4790 3.60GHz 8M LGA1150

לוח GIGABYTE GA-B85M-DS3H

מצד אחד, האופציה הראשונה היא מסדרה עדכנית הרבה יותר וכן מדובר במעבד K

מצד שני, האופציה השניה היא על הנייר חזקה יותר, בתדר, בקאש ובסדרה.

על מה ללכת? אודה לתשובה מלומדת ומנומקת.

תודה רבה!

פורסם

מה יעזור לך מעבד מכפלה פתוחה ללא לוח איכותי להמהרה? זה קצת מצחיק לקחת את הלוח הכי תקציבי בפלטפורמה יחד עם מעבד הדגל של הסדרה. מה גם שבשביל המהרה צריך קירור איכותי ויקר יותר שזו עלות נוספת שצריך לקחת בחשבון. אם אין רצון ב-oc אז גם אין סיבה לא לקחת מעבד i5 מדגם זול יותר ולהרוויח חיסכון נאה,  לגבי האופציה השניה,  זה לא שמחירי מעבדי הדור הקודם ברצפה ומסיבה זו שווה לקנות מעבד שכזה, או בגלל שהמחיר דומה לשילוב מודרני יותר רק עם מעבד i5, אם אין צורך במעבד ht אז אין צורך. אם יש אז זה כבר סיפור אחר. 

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה המהיר רועי.

המחשב לא ישמש למשחקים אלא לשימושים רגילים במסות גדולות (ריבוי משימות רציני) והרצון העיקרי שלא יהיה דבר שהוא יתקע בו בחמש שנים הקרובות בשימושים רגילים כבדים מאוד.

המעבד i5K נבחר לא בגלל ההמהרה, אלא מכיוון שהוא חזק בהרבה מהדגמים שמתחתיו.

במחיר ממש דומה לו אפשר לקבל את הi7 מהדור הקודם, ולכן ההתלבטות.

אם אתה חושב שהמפרט מוגזם לגמריי, תוכל להרכיב לי אחד שיתאים לשימושים האמורים אך לא יהיה מוגזם?

פורסם

אני אני לא חושב דבר כי אני לא יודע על איזה שימושים מדובר,  אם בתוכנות שאתה עושה בהן שימוש עושות שימוש ב-HT ומבחינתך זמן שווה כסף אז בהחלט יש מקום לשקול את העניין.  

מעבר לזה רצוי שתציין מחירים כי על פי מה שרואה ההפרש במחיר בין 6700 למשל ל4790 הוא משהו כמו 150 שקלים לא מדובר בהפרש ענק,  אבל אני לא מעודכן במחירים של כל חנות וחנות. 

לגבי ה6600k זה נכון שהוא עובד על תדר גבוה יותר במעט,  אבל הוא לא חזק בהרבה   ולא שווה את ההפרש במחיר של כמדומני קרוב ל300 שקלים מה-6500 למשל.  גם שוב כמו שציינתי מעבד מכפלה פתוחה לוקחים לטובת המהרה,  זה משהו שהולך יד ביד, אחרת אין טעם. 

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות, איזה תוכנות עושות שימוש ב-HT?

רוב התוכנות המדוברות הן משרדיות / גרפיקה קלה / עריכת וידאו לא מקצועית.

העניין היחידי הוא שהכל פתוח בו זמנית (ובדפדפן כמה וכמה לשוניות בנוסף)

הכי חשוב לי זה לא לבכות עוד שנה שחסכתי 200 שח ועכשיו המחשב לא מעיף הכל.

נערך על-ידי newusernow

פורסם

@newusernow

1. יש הבדל בין ריבוי משימות לבין "הרבה תוכנות פתוחות בו זמנית".

ריבוי משימות הוא מצב שבו יש מספר תוכנות שמבצעות עיבוד - גם התוכנה הפעילה וגם תוכנה אחת לפחות ברקע. מצב כזה דורש מעבד עם כח עיבוד גדול או/ו מספר ליבות עיבוד גדול יותר.

אם יש "הרבה תוכנות פתוחות" זה לא אומר שהן עושות עיבוד כלשהו. לדוגמא - מעבד תמלילים לא מבצע חישובים כלשהם בזמן שהוא לא פעיל, ולכן אין ממש צורך במעבד "חזק" בשביל להפעילו במקביל לתוכנה אחרת.

כמובן שככל שיש יותר תוכנות פתוחות, בין אם הן מבצעות עיבוד כלשהו או לא, הן דורשות זיכרון, ולכן עבור מחשב לשימושים כאלו רצוי להשקיע בנפח זיכרון גדול (לפחות 8GB לדעתי).

2. שני השילובים שהוצגו בהודעה הראשונה הם לא ממש מאוזנים - לדעתי זו טעות לקנות מעבד "חזק" (Core i5 ומעלה) אבל לוח אם "זול" (במיוחד כזה עם מעט שלבי ייצוב מתח למעבד). בנוסף, כפי ש Roy.T ציין - אם כבר קונים מעבד בעל מכפלה פתוחה, עדיף כבר להשקיע בלוח אם המתאים גם להמהרה.

3. שים לב שעבור השילוב הראשון יש צורך בזיכרון DDR4 ועבור השילוב השני יש צורך בזיכרון DDR3.

4. רצוי שתפרסם את הדרישות והתקציב שלך (יהיה הכי פשוט אם תענה על השאלון של הפורום).

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה המהיר איש יקר.

יתר המפרט הוא סטנדרטי, כולל 8 ג'יגה זיכרון, SSD לצד דיסק קשיח רגיל.

נקודת הפתיחה הייתה 6400 אך חששתי שיהיה חלש מדי.

6500 נראה טוב ממנו, אך כשחשבתי עליו הוצע לי ה-6600K שחזק משמעותית.

אין פה כוונה לעשות OC או משהו, רק לקבל מחשב שיהיה שווה את הכסף,

מצד אחד בלי יכולות מיותרות (לכן לא לקחתי כלל כרטיס מסך) אך מצד שני שיוכל לעבוד במרץ גם כאשר יש עיבודים במקביל (אם כי לא משהו שטרם נראה במחוזותינו...)

קניתי פעם i3 שחשבתי שיהיה מודרני אבל נתן ביצועים מתחת לכל ביקורת,

לכן יש לי פחד לקחת מעבד חלש יותר, כאשר אני אצטער אח"כ שנים שלא הוספתי עוד 300 ש"ח.

כאמור, יש לי אינטרס כמובן לשלם כמה שפחות, אבל לוותר על מותרות בלבד, לא לחסוך בביצועים שוטפים.

פורסם

I3 הוא מעבד דו ליבתי, העושה גם הוא שימוש ב-HT היכן שישנה התמיכה, מעבד CORE I7 הוא מעבד

מרובע ליבות כמו ה-CORE I5, רק שעושה שימוש ב-HT בניגוד ל-I5 שהוא "רק" מרובע ליבות נטו, מלבד התדרים השונים ומספר

פיצ'רים שלא אמורים לעניין אותך במיוחד

לכן לדוגמה שמישהו זקוק למחשב גיימינג, לרוב אין סיבה ולא ממליצים על I7 מכוון שמרבית המשחקים אינם עושים שימוש ב-HT.

למען האמת זה לא נשמע כאילו את מוותר על דבר, נשמע כאילו גם I5 בדגם הכי בסיסי יהיה מעל ומעבר לשימושים שלך, עד כמה וכמה

דגם ביניים כמו ה-6500.

גם אל תיהיה כזה חרד כאילו יהיה הבדל שרידות של שנים בין בשניים, שה-I5 יקרטע בשלב מסויים, ה-I7 יהיה בערך באותה הסירה.

פורסם
  • מחבר

תודה רועי.

להתעלם ממבחני ביצועים שלוקחים את הi7 הזה למחוזות אחרים?

פורסם

@Roy.T

Hyper Threading פשוט מציג כל ליבה פיזית כ-2 ליבות לוגיות. מבחינת מערכת ההפעלה במעבד Core i3 יש 4 ליבות עיבוד למרות שיש לו רק 2 ליבות עיבוד פיזיות, ובדומה - במעבד Core i7 מערכת ההפעלה רואה 8 ליבות עיבוד למרות שמעשית יש לו רק 4 ליבות עיבוד פיזיות. אני לא בטוח האם רוב או כל היישומים יכולים בכלל לבחור האם להשתמש ב Hyper Threading או לא.

@newusernow

אם מבחני ביצועים מראים שלמעבד מסויים יש ביצועים טובים בהרבה לעומת מעבד אחר ביישומים בהם אתה עושה שימוש, אז אולי ישתלם לך להשקיע במעבד כזה. אני לא יכול לומר לך במדוייק, אבל אני מניח שלמעבד Core i7 יהיה יתרון על פני מעבד Core i5 כאשר זה נוגע לעיבוד גרפיקה ווידאו (שוב - זה מאד תלוי ביישומים בהם נעשה שימוש).

בנוגע למעבדים בעלי המכפלה הפתוחה (סיומת K) - הם בד"כ המעבדים ה"חזקים" וה"מהירים" בסידרה גם ללא המהרה (הם עובדים בתדר גבוה יותר מאשר מקביליהם ללא סיומת K), ולכן אם יש חשיבות לכח העיבוד מצד אחד אבל לא מתוכננת המהרה מצד שני, יכול להיות שמעבד כזה בכל זאת יתאים לך. בכל מקרה, אני ממליץ להשקיע בלוח אם טוב, במיוחד אם קונים מעבד Core i5 או Core i7 שכן מעבד "חזק" בד"כ "מעמיס" יותר על לוח האם, ולכן לדעתי עדיף להשקיע בלוח אם שיחזיק מעמד זמן רב יותר.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי כעת, האם בהמשך לדברי רועי, גם ה6600K מיותר ולהסתפק ב6500?

פורסם

בלי לדעת את העלות של המעבדים עבורך קשה לענות על השאלה הזו. באופן כללי ביותר, היות ומדובר כאן במעבדים שההבדל בינהם הוא רק בתדר, הייתי מציע לך פשוט לחלק את את תדר המעבד במחיר ולראות איזה מהם משתלם יותר (נותן את יחס התדר למחיר הטוב יותר). באופן יותר מדוייק - אתה יכול לקנות את המעבד הכי משתלם בעולם, אבל זה לא יעזור לך אם הוא יהיה חלש מדיי לדרישות שלך. לכן כדאי שתבדוק מבחני ביצועים ליישומים בהם אתה משתמש ותראה איזה מעבד ייתן לך את הביצועים הדרושים לך.

פורסם

ההבדל הוא בערך שקל ל-1 Mhz.. :)

עוד פעם אומר - לא קונים מעבד מכפלה פתוחה שלא למטרות המהרה, כמו שלא קונים רכב פורמולה שלא למטרות מירוץ.

זה לא נקרא להסתפק, באמת, אתה בוחן את העניין ביותר מידי קטנוניות, מדובר על תדר מעט נמוך יותר, זה לא ישנה לך דבר

לשימושים שתיארת, תחסוך את ה-250~300 שקלים הללו או שתשקיע אותם במשהו פרקטי באמת.

ההבדל הוא בערך שקל ל-1 Mhz.. :)

עוד פעם אומר - לא קונים מעבד מכפלה פתוחה שלא למטרות המהרה, כמו שלא קונים רכב פורמולה שלא למטרות מירוץ.

זה לא נקרא להסתפק, באמת, אתה בוחן את העניין ביותר מידי קטנוניות, מדובר על תדר מעט נמוך יותר, זה לא ישנה לך דבר

לשימושים שתיארת, תחסוך את ה-250~300 שקלים הללו או שתשקיע אותם במשהו פרקטי באמת.

פורסם
ציטוט

לא קונים מעבד מכפלה פתוחה שלא למטרות המהרה, כמו שלא קונים רכב פורמולה שלא למטרות מירוץ.

לא מסכים כלל עם הנחרצות הזו.

לדוגמה, כיום ההבדל בין 6700 ל-6700K הוא 170 ש"ח. (ב-TMS) כאשר ההבדל בין התדרים של כל 4 הליבות הוא 300mhz במצב טורבו לגרסה הרגילה. (6700 מואץ אל 3.7Ghz לכל הליבות) ההבדל בביצועים כמעט מכסים את ההפרש מבחינה כלכלית.

לפני מספר חודשים ההבדל בין 4790 לבין 4790K היה רק 130 ש"ח. תוספת לביצועים משתלמת כלכלית.

אתה צודק לגבי I5 נטו בגלל שסתם מדובר בתוספת של 125 ש"ח שלא תיתן דבר אם לא מתכננים OC. וזאת כי 6600 ו 6600K שניהם מגיעים לאותם תדרי טורבו בדיוק.

ומה זו ההשוואה האבסורדית לרכב פורמולה? כלל לא בר השוואה.

כמובן במקרים רבים אין צורך לקחת מרובע ליבה מעבר לגרסה הבסיסית כמו שהזכרת. אבל במקרים בהם כל Mhz ינוצל ועדיין לרוכש חשוב לנסות להיות יעיל כלכלית אבל לקבל את המקסימום, כל גרסת מעבד באה בחשבון בלי שום קשר לאוברקלוקינג.

פורסם

אל תסכים, אבל גם תתנהג כמו עיוור ותתעלם מהפרש המחירים במקומות אחרים, או שתבדוק לפני שאתה קופץ.

ה-6700 עולה במקומות אטקרטיביים יותר 1570 שקלים. כך שההפרש הכי קטן הוא בערך 250 שקלים, בעבור 300MHZ..

אולי זה מתאים לך אבל לרוב האנשים ההגיוניים זה לא.

ושנית, כנראה שאין לך הרבה מעבר להבנה בסיסית במקרה הטוב אם אתה קורה לזה השוואה אבסורדית, מעבד מכפלה

פתוחה מתומחר יקר יותר בגלל שהוא מעבד מכפלה פתוחה, אין שום היגיון ולמעשה זה יהיה מטומטם לחלוטין, לשלם בעבור

מעבד מכפלה פתוחה בלי לעשות המהרה.. הריי, למה הוא קיים אם לא לזה??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים