עבור לתוכן

מחשב גיימינג ושימוש כללי בסביבות ה-4K

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

אני חייב לקנות מחשב חדש כי המחשב שלי מת (ת.נ.צ.ב.ה.). אני מעוניין במחשב לשימוש כללי אך גם כזה שיוכל להריץ משחקים חדשים וחדשים יחסית בצורה סבירה+.

הסתכלתי על מפרטי הגיימינג באתר, והסיבה שאני כאן ולא הולך על אחד מהם אוטומטית היא שאני רוצה לברר האם אין שינויים שאפשר להכניס בהם בעקבות יציאת דגמים חדשים ו/או הורדות מחירים ו/או מבצעי סוף שנה.

למשל, קראתי כאן בימים האחרונים ביקורת חיובית מאוד על כונני SSD חדשים של סאנדיסק שהם זולים משמעותית אך לא נופלים בביצועים ויכולות מהיקרים מהם...

אז תודה מראש על העזרה!

1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל בלי להתנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כללי וגיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ועריכת תמונות - מזדמן.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTAV, Assassin's Creed Syndicate ונוספים שמעולם לא חלמתי אפילו להריץ על המחשב הנוכחי שלי (שהוא קשיש בן 8 כמעט...)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23'' 1920*1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עד כמה שניתן מבלי להוריד את רמת יתר המרכיבים על חשבון כרטיס מסך חזק.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא (לפחות עד שלא אלמד לעשות זאת בעצמי...

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן, תוכנות לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. יש לי ניסיון עבר טוב עם IQPC, ואשמח לחזור אליהם, אבל זו לא חתונה קתולית. ואני גר באיזור המרכז.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימיים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? בהחלט ארצה לשמור על האופציה הזו פתוחה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

פורסם
  • מחבר

* מקפיץ *

קצת מביך שבאתר הזה, שתפסתי ממנו אתר מוביל בתחום, אני לא מקבל אפילו תגובה אחת ביותר מיממה... :(

פורסם

אתה היחיד שנבוך..

אני אישית גם מחבב מאוד את IQPC למרות שלא קניתי שם הרבה זמן, היחס תמיד היה שם ביתי

ונעים, המחירים לצערי פחות אטרקטיביים, אתה כמובן יכול לגשת עם מפרט דוגמה לאן שתבחר 

ותעדכן אם מציעים לך אלטרנטיבות טובות בהתאם להיצע של אותה החנות.

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 929 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 549 ₪ - Gigabyte GA-H170M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 490 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 (כמות: 2)
כרטיס מסך: 1649 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 כולל משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5 + Rainbow 6: Siege / Assassin's Creed: Syndicate
דיסק קשיח: 419 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 269 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 519 ₪ - * מבצע *  - Antec GX300 Window + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4943 ₪ למזומן
 5041 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

זה בערך נכנס בתקציב, אתה יכול לחלופין ללכת על ה-R9 390 באותו המחיר לטובת מעט יותר ביצועים

ברזולוציות גבוהות, כמות זכרון כפולה, לעומת דרייברים שעוד לא בשלו ב-100%, צריכת חשמל ופליטת

חום גדולה יותר.

אתה יכול לחסוך כמה שקלים (150~200) במעבר ללוח זול יותר כמו לוח - B150 או H110.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

שתי שאלות:

1. מה ההבדל (בביצועים, לא בכסף) בין לוח האם שהצעת לי לעומת שתי החלופות הזולות יותר? 

2. האם הדעה הקדומה שלי על כרטיסי המסך של Radeon שגויה? אתה ממליץ עליו יותר מאשר על ה-GTX970?

פורסם

1.אין הבדל ביצועי,  יש הבדל ברמת הפיצ'רים שקיימים בלוח ובכמות\סוגי החיבורים. בדרך כלל לוחות H מדגמי הביניים נותנים איזון לא רע בין העלות לתועלת. בסופו של דבר זה עניין של צורך ותקציב. 

2. תשמע, נתתי לך את היתרונות והחסרונות של שני הדגמים,  שניהם יהיו בחירה טובה, לי אישית היה עד לא מזמן  xfx 390 ומאוד נהנתי מהביצועים,  גם ב4k, אז ב1080p הביצועים יהיו כמעט תמיד מקסימליים.  אבל צריכת חשמל ופליטת חום אותי אישית לא מעניינת במיוחד. יש לי ניסיון גם עם ה390 g1 ואני יכול להגיד לך שאם תלך על ה390 אל תלך על גרסת הוינדפורס 2 כי הקירור הזה רועש מאוד. ה970 יספק ביצועים דומים ב1080 ויותר מאוזן ברמת צריכת החשמל והטמפ', אך יהיה חלש מעט ברזולוציות גבוהות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים