עבור לתוכן

4k לעבודה עם מספר תוכנות במקביל עם טקסט בעיקר. (והאם אפשר לשחק ב 1080P?)

Featured Replies

פורסם

אני חושב לקנות נייד חדש. 

1080P נראה לי לא מספיק שטח עבודה.

חשבתי לעבור ל 4K.

האם זה כדאי? (לצורך העניין IDE ודפדפן על אותו שטח מסך ע"מ שאוכל לעבוד עם שניהם).

(מודע לזה שהטקסט קטן, אבל זה פתיר).

והאם זה אפשרי לשחק מדי פעם על 1080P בלי שזה יראה נורא?

תודה.

פורסם

אני לא חושב שבמחשב נייד, אפילו שיהיה "17 (שזה כבר לא ממש נייד), רזולוציה של UHD תיתן איזשהו ערך מוסף. המסך קטן מידי. הטקסט יהיה קטן מידי גם כן, ואחרי שתגדיל אותו, תגלה שלא הרווחת שטח עבודה.

אולי QHD או משהו כזה יכול להיות שימושי, אבל גם זה אולי.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני מדבר על 15.6 אינטש שיהיה נייד לפרקים ורוב הזמן יהיה בבית ויחליף שולחני מזדקן. 

ספציפית מדבר על Dell inspiron 15 7599.

האמת שחשבתי גם על QHD אך לא מצאתי משהו שעונה להגדרה למעט המקבוקים רטינה (נעזרתי ב Ret לבדיקה).

אתה מכיר משהו?

משום מה 1080P נראה לי כמו רעיון לא טוב בראיה לעתיד. 

פורסם

אין הרבה ניידים עם QHD, זה נכון.

אם אתה לא מוצא משהו באמצע בין FHD לUHD, אתה יכול כמובן ללכת על UHD. רק אולי תתאכזב שזה לא מביא לך את התועלת שציפית. מצד שני, המסך יהיה חד יותר.

לשחק על FHD לא יהיה בעייתי. הרזולוציה הטבעית לא כזו חשובה במשחקים כמו בעבודה עם טקסט.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתה מתאר, זה יהיה בדיוק כמו לעבוד על 1080P כשאעבוד עם טקסט. 

(אחרי כל ההגדלות והכל). כנ"ל גם במשחקים.

התועלת היחידה תהיה בצפייה בסרטים. 

פספסתי משהו?

פורסם

רזולוציה כל כך גדולה למסכים קטנים תתן רק דבר אחד- הדגשה לפרטים קטנים בתמונה/סרט.  

אם אתה מחפש "שטח עבודה" רחב יותר, יש אפשרות להשתמש במסך נוסף/טאבלט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. 

הבנתי. המסך יהיה חד יותר, אך בפועל ירגיש כמו 1080P.

פורסם

בסרטים לא תפיק יותר מידי תועלת. יש לך הרבה סרטים ברזולוציה גבוהה יותר מFHD?

המסך יהיה חד יותר בכל מה שקשור לרנדור אלמנטי תצוגה שעושים שימוש בגודל אבסולוטי ולא בפיקסלים. נגיד אתה תפתח PDF על המסך כולו. בלי קשר לרזולוציה, הטקסט יהיה באותו גודל, כי זה פונקציה של גודל המסך בלבד. אבל במסך UHD הוא יהיה חד יותר מאשר בFHD, מה שיכול להקל להבחין בפרטים קטנים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז זה דבר שהוא גימיק בעיקרו. 

חבל שאין מחשבים שהם לא מקים ברז' QHD. זה היה מעולה.

תודה. 

פורסם

יש כאלה שהם +QHD או +WQXGA (שזה 3200X1800 או 2880X1800 בהתאמה).

פורסם
  • מחבר

עם פשרות במעבד. 

(אמנם לא משהו מורגש, אבל עדיין).

אמשיך להתלבט קצת עד שאחליט. 

תודה לך (:.

פורסם

במקום לקנות נייד חדש אני אתן לך רעיון שתוכל לנסות בלי להשקיע כסף, אם זה מסתדר לך תוכל להשקיע יותר ולרכוש ציוד איכותי יותר.

תחבר את המחשב הנייד הנוכחי שלך למסך חיצוני כלשהו (למשל אם יש לך LCD בסלון עם חיבור HD וכיו"ב, יש הרבה סוגי חיבורים אבל זה הכי פשוט, אם יש מסך של מחשב נייח יותר טוב אפילו פשוט תתחבר אליו מהנייד).

תפתח את המחשב ובמקלדת windows key + P ואז תבחר באפשרות Extended.

יש לך אופציה במסך שמגדירים רזולוציה לבחור באיזה צד עומד כל צג ואז כאשר תגרור חלונות או תזיז את הסמן של העכבר הם ידלגו ממסך למסך. 

כך תוכל לעבוד על יותר שטח עבודה.

במקום לקנות נייד חדש אני אתן לך רעיון שתוכל לנסות בלי להשקיע כסף, אם זה מסתדר לך תוכל להשקיע יותר ולרכוש ציוד איכותי יותר.

תחבר את המחשב הנייד הנוכחי שלך למסך חיצוני כלשהו (למשל אם יש לך LCD בסלון עם חיבור HD וכיו"ב, יש הרבה סוגי חיבורים אבל זה הכי פשוט, אם יש מסך של מחשב נייח יותר טוב אפילו פשוט תתחבר אליו מהנייד).

תפתח את המחשב ובמקלדת windows key + P ואז תבחר באפשרות Extended.

יש לך אופציה במסך שמגדירים רזולוציה לבחור באיזה צד עומד כל צג ואז כאשר תגרור חלונות או תזיז את הסמן של העכבר הם ידלגו ממסך למסך. 

כך תוכל לעבוד על יותר שטח עבודה.

פורסם
  • מחבר

אין לי נייד. 

אני מחפש עכשיו אחד.

הוא ישמש אותי גם לעבודה מחוץ לבית ולכן חשובה לי ניידותו. 

אחרת הייתי קונה נייח.

אני מניח שבעתיד אקנה לי מסך לעבודה שוטפת בבית. אבל כרגע נראה לי נחמד כשהכל כמקשה אחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים