עבור לתוכן

מועניין להוסיף כרטיס מסך למחשב שלי , יש לי כרטיס פנימי INTEL HD 4000 לוח אם : INTEL DH67BL

Featured Replies

פורסם

שלום ,

חשוב לציין שלי לי מחשב קטן מימדים יחסית כמו סלוני כזה .

נתוני מחשב : 

Intel I3 

4gb ram 

windows 7 64bit 

לוח אם :

DH67BL

ציפסט :

Intel H67

מסריקה מcrucial זה התושבת שיש לי לכרטיס מסך :

video card

• Graphics card: PCI Express x16
  • External connector: 15-hole connector

איך אני יודע עם סריקה עם תוכנה בלי לפתוח את המארז כמה כוח יש לספק כוח שלי ? 

כי יש כרטיסי כמו זה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13628  - 

Gigabyte Nvidia GeForce GT740 2GB DDR5

דורש מינימום ספק כוח 400W השאלה אם זה ספק כוח כללי שאמור להיות במחשב גם לכרטיס מסך ולשאר מערכת או מתכוונים ספק כוח 400W רק לכרטיס מסך ? 

לדוגמא יש את הכרטיס מסך הזה : 

(EVGA NVIDIA GeForce GT730 2GB DDR3 (Low Profile

שלא אין דרישות לגבי POWER של הספק כוח , הבעיה שהוא   PCI Express 2  ולי במחשב יש PCI EXPRESS 3 וקראתי שלמרות שיש תאימות יש בעיות לפעמיים עדיף כרטיס מסך של PCI EXPRESS 3 ,זה נכון ?

לינק לכרטיס : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15457

תודה רבה.

נערך על-ידי moshebit

פורסם

בהתאם לבקשתך, אני מגיב כאן למרות שכרטיסי מסך זה פחות התחום שלי. בגדול:

1. אתה צריך לבדוק את נתוני המארז (מהו אורך כרטיס המסך המקסימלי שניתן להתקין בו) ואת נתוני כרטיס המסך (שם מצויין האורך שלו). אם אורך כרטיס המסך גדול יותר מאורך כרטיס המסך הנתמך ע"י המארז אז לא תוכל להכניס פיזית את כרטיס המסך למארז.

2. PCI Express 3 זהו תקן חיבור. זה לא מעיד על גודל הכרטיסים הנתמכים. גם אם התכוונת לממשק הפיזי PC Express X16 זה עדיין לא אומר דבר לגבי האורך הנתמך של כרטיס המסך, שכן מדובר בפונקציה של המארז וכרטיס המסך בעוד שהחיבור הפיזי לכרטיס המסך תלוי בלוח האם (בעיקרון אתה יכול לבנות את המחשב ללא מארז כלל ואז אורך כרטיס המסך לא יהווה שיקול כלל).

3. יש תמיכה קדימה ואחורה בין תקני ה PCI Express השונים, כך שזה לא ממש משנה אם הכרטיס הוא PCI Express 2 והממשק בלוח האם הוא PCi Express 3 - הכרטיס יעבוד ב"מהירות" של PCI Express 2.

4. המידע הנופיע באתרי יצרני כרטיסי המסך לגבי ספק הכח המינימלי הנדרש הוא דיי כסת"ח - להרבה אנשים יש ספקי כח גנריים שלא ממש יכולים לספק את ההספק המצויין עליהם, ולכן מצויין הספק גדול יותר מכפי שבאמת נדרש. אם יש לך ספק כח איכותי, אז סביר להניח שתוכל לא תהיה בעיה גם עם ספק כח בהספק נמוך יותר.

5. לפי האתר של NVIDIA, ה GT 730 דורש הספק של לכל היותר 49W וה GT 740 דורש הספק של 64W, כך שגם אם המעבד שלך דורש 100W (מעשית פחות, אלא אם כן נעשית המהרה) ושאר המערכת דורשת עוד 100W (וגם זה בהגזמה) ואתה רוצה עוד מרווח ביטחון של 100W, עדיין ספק כח איכותי של 350W אמור להספיק לך.

פורסם

הדרישות באתר NVIDIA הן לכלל המערכת. אבל לא ידועה לי שום תוכנה שיכולה להגיד לך איזה ספק כח נמצא במחשב, וגם לא היגיוני שתהיה כזו. בכל מקרה, אם תרצה להתקין כרטיס מסך חדש, תצטרך לפתוח את המארז. :) לכן הדרך הכי קלה (והיחידה בסבירות מאוד גבוהה) היא פשוט להסיר את הפאנל הצדדי ולהסתכל מה כתוב על המדבקה. אתה לא צריך להתעסק עם חומרה עצמה בשביל זה. רק כבה את המחשב לפני. ותהיה מוכן לכך, שמה שתראה לאו דוקא ישמח אותך. אם המפרט נבחר והורכב בחנות, רוב הסיכויים שהספק חלש, כי עבור מערכת כזו לא נדרש שום דבר מעבר. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

בהתאם לבקשתך, אני מגיב כאן למרות שכרטיסי מסך זה פחות התחום שלי. בגדול:

1. אתה צריך לבדוק את נתוני המארז (מהו אורך כרטיס המסך המקסימלי שניתן להתקין בו) ואת נתוני כרטיס המסך (שם מצויין האורך שלו). אם אורך כרטיס המסך גדול יותר מאורך כרטיס המסך הנתמך ע"י המארז אז לא תוכל להכניס פיזית את כרטיס המסך למארז.

2. PCI Express 3 זהו תקן חיבור. זה לא מעיד על גודל הכרטיסים הנתמכים. גם אם התכוונת לממשק הפיזי PC Express X16 זה עדיין לא אומר דבר לגבי האורך הנתמך של כרטיס המסך, שכן מדובר בפונקציה של המארז וכרטיס המסך בעוד שהחיבור הפיזי לכרטיס המסך תלוי בלוח האם (בעיקרון אתה יכול לבנות את המחשב ללא מארז כלל ואז אורך כרטיס המסך לא יהווה שיקול כלל).

3. יש תמיכה קדימה ואחורה בין תקני ה PCI Express השונים, כך שזה לא ממש משנה אם הכרטיס הוא PCI Express 2 והממשק בלוח האם הוא PCi Express 3 - הכרטיס יעבוד ב"מהירות" של PCI Express 2.

4. המידע הנופיע באתרי יצרני כרטיסי המסך לגבי ספק הכח המינימלי הנדרש הוא דיי כסת"ח - להרבה אנשים יש ספקי כח גנריים שלא ממש יכולים לספק את ההספק המצויין עליהם, ולכן מצויין הספק גדול יותר מכפי שבאמת נדרש. אם יש לך ספק כח איכותי, אז סביר להניח שתוכל לא תהיה בעיה גם עם ספק כח בהספק נמוך יותר.

5. לפי האתר של NVIDIA, ה GT 730 דורש הספק של לכל היותר 49W וה GT 740 דורש הספק של 64W, כך שגם אם המעבד שלך דורש 100W (מעשית פחות, אלא אם כן נעשית המהרה) ושאר המערכת דורשת עוד 100W (וגם זה בהגזמה) ואתה רוצה עוד מרווח ביטחון של 100W, עדיין ספק כח איכותי של 350W אמור להספיק לך.

תודה רבה לך על הכל , באמת אין לי מילים .

הינה הסריקה של הרכיבים של המחשב שלי :

http://www.crucial.com/usa/en/scanview/4ABA627431D926C3

המחשב שלי קטן מימדים יחסית סלוני , בדקתי את הספק 350ATX כנראה 350W . 

השאלה אם הכרטיס הזה יתאים לי  :

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13625

והאם הדגם הזה מ-AMAZON :

http://www.amazon.com/EVGA-GeForce-Profile-Graphics-02G-P3-3733-KR/dp/B00L5GZG5C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1451256796&sr=8-1&keywords=EVGA+GeForce+GT+730+2GB+GDDR5+64bit+DVI%2FHDMI%2FVGA+Low+Profile+Graphics+Card+02G-P3-3733-KR

הדגם של 64BIT עולה יותר יקר רק במבצע באמזון מאשר הדגם של 128BIT, איך זה הגיוני , הרי כמה שיותר BIT זה יותר טוב , זה לא ככה בכרטיסי מסך ?

השאלה אם הדגמים שציינתי הם נחשבים טובים יחסית לשדרוג של מה שיש לי כרטיס INTEL HD 4000 מובנה ? 

תודה שוב ושבת שלום .

פורסם

1. הסריקה הנ"ל מהאתר של Crucial לא אומרת הרבה מלבד שלוח האם שלך הוא Intel DH67BL, שיש לך 2 מודולי זיכרון בנפח של 2GB כל אחד ונפח איחסון כולל של 1TB (הסריקה גם נראית לי מוזרה, כי לפיה יש לך בסה"כ 32768MB או 32GB של זיכרון ראשי).

2. אם יש לך ספק כח גנרי, עדיף שתחליף אותו - ספקי כח גנריים בד"כ מספקים הספק מקסימלי נמוך יותר מזה המצויין עליהם ובנוסף בד"כ אין להם הגנות. שוב - ספק הכח הדרוש לך תלוי בהספק הכולל הנדרש מהמערכת שלך במקרה הקיצוני.

3. אני לא מבין מדוע אתה מחפש לקנות כרטיסי מסך חלשים כמו ה GT 730 - אם אתה לא צריך כח עיבוד גרפי חזק, תשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד.(יש לך יציאות גרפיות מסוג DVI ו HDMI בלוח האם DH67BL). אם אתה צריך כח עיבוד גרפי חזק יותר, עדיף שתשקיע בכרטיס מסך יותר טוב.

4. יש לך לוח אם בעל תושבת 1155, מה שאומר שהליבה הגרפית המובנית במעבד שלך היא כנראה ה Intel HD Graphics 2500 (אם יש לך מעבד מהדור השלישי) או Intel HD Graphics 2000 (אם יש לך מעבד מהדור השני), לא סביר שהליבה הגרפית המובנית במעבד שלך היא ה Intel HD Graphics 4000, אבל תבדוק לפי דגם המעבד שלך.

5. עדיף לקנות כרטיס גרפי בעל רוחב פס גדול יותר לזיכרון. במקרה הזה, כמובן שעדיף כרטיס מסך בעל רוחב פס של 128 ביט על כרטיס זהה בעל רוחב פס של רק 64 ביט.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. הסריקה הנ"ל מהאתר של Crucial לא אומרת הרבה מלבד שלוח האם שלך הוא Intel DH67BL, שיש לך 2 מודולי זיכרון בנפח של 2GB כל אחד ונפח איחסון כולל של 1TB (הסריקה גם נראית לי מוזרה, כי

הי תודה רבה.

צודק גם לי היא נראית מוזרה.

השאלה איך אני יודע לפי מה אם כרטיס חזק או חלש , על מה אני אמור להסתכל ?

ויש כרטיס מסך חזק שאתה ממליץ עד 1000 ש"ח ?

אתה אומר שHD4000 של אינטל הפנימי שיש לי סוחב COUNTER STRIKE GO וכל מיני משחקים רשת כאלה עם המערכת שיש לי ?

תודה רבה.

פורסם

1. בכדי לדעת האם כרטיס מסך מתאים ליישומים שלך אתה צריך לחפש מבחני ביצועים לאותו כרטיס מסך.

בקישור הבא יש טבלה שמדרגת את כרטיסי המסך השונים, כך שאפשר להשתמש בה בכדי לקבל מושג כללי "עד כמה כרטיס מסך מסויים הוא טוב":

http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

2. אני לא יודע מהן דרישות המערכת של היישומים שלך ואני לא יודע גם איזה ספק כח יש לך, אבל באופן כללי כרטיס המסך הכי משתלם שתוכל למצוא כרגע הוא כנראה ה Radeon HD 7870 XT. אני רואה שב TMS הוא נמכר ב-547 ש"ח (קישור), אבל זה "בקניית מחשב חדש בלבד" (אני לא רואה מחיר לכרטיס במכירה "רגילה"). בחנויות אחרות, כמו פלונטר, הוא נמכר בכ-100 ש"ח יותר, שזה עדיין מחיר סביר עבורו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. בכדי לדעת האם כרטיס מסך מתאים ליישומים שלך אתה צריך לחפש מבחני ביצועים לאותו כרטיס מסך.

בקישור הבא יש טבלה שמדרגת את כרטיסי המסך השונים, כך שאפשר להשתמש בה בכדי לקבל מושג כללי "עד כמה כרטיס מסך מסויים הוא טוב":

http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

2. אני לא יודע מהן דרישות המערכת של היישומים שלך ואני לא יודע גם איזה ספק כח יש לך, אבל באופן כללי כרטיס המסך הכי משתלם שתוכל למצוא כרגע הוא כנראה ה Radeon HD 7870 XT. אני רואה שב TMS הוא נמכר ב-547 ש"ח (קישור), אבל זה "בקניית מחשב חדש בלבד" (אני לא רואה מחיר לכרטיס במכירה "רגילה"). בחנויות אחרות, כמו פלונטר, הוא נמכר בכ-100 ש"ח יותר, שזה עדיין מחיר סביר עבורו.

תודה רבה ,

האורך של הכרטיס יתאים למארז הקטן שלי ? 

ומבחינת PCIE זה מתאים לחיבורים?

וגם מזה GDDR5 ?

תודה רבה.

פורסם

1. בכדי לדעת האם כרטיס המסך יתאים פיזית למארז, אתה תצטרך לבדוק את נתוני המארז שלך ולראות מהו אורך כרטיס המסך המקסימלי שניתן להתקין בו. תשווה את האורך הזה לאורך כרטיס המסך בו אתה מעוניין (וזה תלוי בדגם המדוייק - אתה צריך לבדוק באתר של יצרן הכרטיס, שכן אורך גוף הקירור יכול להשפיע) ובכך תוכל לדעת האם ניתן להתקין את כרטיס המסך במארז או שהוא פשוט יהיה ארוך מדיי.

2. PCI Express הוא תקן סטנדרטי, מה שאומר שאם רכיב (כרטיס מסך במקרה הזה) מיועד לעבוד בו והוא נכנס פיזית לחריץ ההרחבה, אז הוא יעבוד בו. בנוסף, כפי שכבר כתבתי:

ציטוט של smalul

יש תמיכה קדימה ואחורה בין תקני ה PCI Express השונים, כך שזה לא ממש משנה אם הכרטיס הוא PCI Express 2 והממשק בלוח האם הוא PCi Express 3 - הכרטיס יעבוד ב"מהירות" של PCI Express 2.

3. אתה צריך לדאוג שספק הכח שלך מתאים לכרטיס המסך - רצוי שיהיה לך ספק כח איכותי, ובכל מקרה הוא צריך לוודא שההספק שלו מתאים.

4. GDDR5 הוא זיכרון מסוג DDR5 שמיועד לעבודה עם חישובים גרפיים.

פורסם
ציטוט של moshebit

הי תודה רבה.

צודק גם לי היא נראית מוזרה.

השאלה איך אני יודע לפי מה אם כרטיס חזק או חלש , על מה אני אמור להסתכל ?

ויש כרטיס מסך חזק שאתה ממליץ עד 1000 ש"ח ?

אתה אומר שHD4000 של אינטל הפנימי שיש לי סוחב COUNTER STRIKE GO וכל מיני משחקים רשת כאלה עם המערכת שיש לי ?

תודה רבה.

היי,

הבנתי שרוצה כרטיס מסך חזק (אתה רוצה לשחק במשחקים חדשים ולא להתאכזב מחדש כל פעם שמשחק לא ירוץ לך, נכון?) ומוכן להוציא 1000 ש"ח, והבנתי שיש לך מארז קטן וספק כח חלש יחסית. אוקיי.

תראה, הכרטיסים שבדקת - 730/740 וכאלה - הם זולים אמנם, אבל פשוט לא יעשו את העבודה. ממש חבל על הכסף.

לדעתי זה מה שאתה צריך - כרטיס חזק וגם קצר יחסית, שלא צורך הרבה מתח:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=892161

הספק שלך הוא באמת הבעיה העיקרית. אם זה 350 וואט "אמיתי" הוא יחזיק, אבל יש סיכוי שיהיו בעיות.

אם בא לך, כדאי להוציא עוד 250 ש"ח על ספק מצויין שגם ישאר לך לעוד כמה שנים. קח, 430W של Seasonic.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=750789

יחד יוצא 1200 ש"ח, ואם תשווה הוצאה כזאת בשביל שלא יהיו בעיות ל-500 ש"ח שילכו לפח, כדאי לשלם יותר ולקבל תמורה.

לקנות 730 GTX זה קצת כמו לקנות עכשיו פליסטיישן 2 כי זה זול ולצפות שיריץ משחקים חדשים...

פורסם

@moshebit

בהמשך למה ש @E71 כתב:

אם אתה כבר קונה ספק כח חדש, אז בפחות מ-1000 ש"ח עדיף לך לקנות את זה:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

כרטיס מסך: 599 ₪ - * מבצע * - Sapphire 7870XT 2GB GDDR5 With Boost
ספק כוח: 365 ₪ - FSP Raider 550W 80+ Silver 5 Years Warranty                   

מחיר סופי: 964 ₪ למזומן
 983 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

זה ייתן לך גם כרטיס מסך יחסית חזק שנותן ביצועים דיי דומים ל GTX 960 וגם ספק כח דיי טוב בפחות מ-1000 ש"ח. מצד שני, במקרה כזה רצוי שיהיה מארז מאוורר, שכן כרטיס מסך כזה הוא יחסית "חמים".

הערה: הייתי מציע לקנות את כרטיס המסך הנ"ל מ TMS, שם הוא נמכר בכ-550 ש"ח, אבל נראה שהוא ירד מהמלאי.

אם יש לך ספק כח איכותי אבל בעל הספק דיי נמוך או שהמארז שלך בעייתי מבחינת פיזור חום, יהיה עדיף לקנות כרטיס מסך כמו ה 750TI, שאפשר למצוא בפחות מ-600 ש"ח (לדוגמא - ב-585 ש"ח ב TMS, קישור).

פורסם
  • מחבר

תודה E71 ו-smalul על כל העזרה.

כל הכרטיסי מסך מתאימים לגודל של מחשב סלוני מבחינת גודל ?

וגם אם אני מוסיף למחשב כרטיס נוסף למה שקיים לו SSD עם חיבור SATA 6 הספק 350W אמור להחזיק אותו בלי בעיה נכון ?

תודה .

פורסם

כבר עניתי לך על שתי השאלות האלו:

ציטוט של smalul

בכדי לדעת האם כרטיס המסך יתאים פיזית למארז, אתה תצטרך לבדוק את נתוני המארז שלך ולראות מהו אורך כרטיס המסך המקסימלי שניתן להתקין בו. תשווה את האורך הזה לאורך כרטיס המסך בו אתה מעוניין (וזה תלוי בדגם המדוייק - אתה צריך לבדוק באתר של יצרן הכרטיס, שכן אורך גוף הקירור יכול להשפיע) ובכך תוכל לדעת האם ניתן להתקין את כרטיס המסך במארז או שהוא פשוט יהיה ארוך מדיי.

ציטוט של smalul

אתה צריך לדאוג שספק הכח שלך מתאים לכרטיס המסך - רצוי שיהיה לך ספק כח איכותי, ובכל מקרה הוא צריך לוודא שההספק שלו מתאים.

בנוגע לספק הכח אני ארחיב מעט - תבדוק את ה TDP של כרטיס המסך, תוסיף לו את ה TDP של המעבד, תוסיף עוד 100W (בהערכה גסה ומוגזמת) לשאר המערכת ועוד כ 100W כמרווח ביטחון - הסכום הוא ההספק של ספק כח איכותי שיתאים למערכת. בכל מקרה, לרוב המוחלט של מערכות מחשב בעלות כרטיס מסך אחד יתאים ספק כח איכותי בעל הספק של 550W.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

כת. בכל מקרה, לרוב המוחלט של מערכות מחשב בעלות כרטיס מסך אחד יתאים ספק כח איכותי בעל הספק של 550W.

ציטוט של smalul

כבר עניתי לך על שתי השאלות האלו:

בנוגע לספק הכח אני ארחיב מעט - תבדוק את ה TDP של כרטיס המסך, תוסיף לו את ה TDP של המעבד, תוסיף עוד 100W (בהערכה גסה ומוגזמת) לשאר המערכת ועוד כ 100W כמרווח ביטחון - הסכום הוא ההספק של ספק כח איכותי שיתאים למערכת. בכל מקרה, לרוב המוחלט של מערכות מחשב בעלות כרטיס מסך אחד יתאים ספק כח איכותי בעל הספק של 550W.

תודה רבה,

פה למשל : http://www.pcper.com/files/review/2014-04-05/slides03.jpg 

רשום typical board power ולא TDP זה אותו הדבר ?

ומה שכן 500W רק לכרטיס מסך אני צריך ספק כוח של מעל 1000W , נכון ?

- ולגבי להוסיף עוד SSD למחשב בנוסף להרד דיסק שקיים רגיל , לא אמורה להיות בעיה מבחינת הספק ? 

- וגם אם אין מספיק יציאות MOLEX ניתן להוסיף עוד לחיבור SATA ל-SSD ?

תודה רבה.

שבוע טוב ,

משה.

פורסם

@moshebit

לא, 500W זה להכל ביחד. כולל הכרטיס וה-SSD והכל (הכרטיס שהציעו לך, כמובן - בתמונה שמצאת מדברים על 2 כרטיסי 295, זה משהו אחר לגמרי, עזוב).

אז כרטיס המסך יקח לך איזה 170W, המעבד עוד 100 ואמרנו עוד 200 "סתם ככה" - יוצא 470 שזה פחות מ-500.

ואל תדאג ל-MOLEX, יש מספיק יציאות. גם אם לא, כבל מפצל עולה איזה 20 ש"ח.

נערך על-ידי E71

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים