עבור לתוכן

כרטיס רשת אלחוטי - קצת סדר בבלגן?

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה החלפתי מתשתית הוט לתשתית בזק.

מכיוון שברשותי, נכון לעכשיו, מחשב נייח ישן יחסית, ללא כרטיס רשת אלחוטי - הבנתי כי עלי לרכוש כרטיס כזה בנפרד.

ראיתי כי יש אינספור כרטיסים כאלו, הניתנים לחיבור ב-USB,

על כן, אשמח לעזרתכם לפני הרכישה:

• האינטרנט שלי יהיה במהירות 40 מגה
  • הטכנאי אמר שעלי לוודא שהכרטיס הוא "VDSL"

בקיצור, לאילו דברים חשוב לשים לב כשאני רוכש את הכרטיס הזה והאם יש הבדלים בין החברות/הדגמים השונים.

אני לא רוצה לקנות משהו לא נכון ואני לא מבין בזה :)

המון תודה!

נערך על-ידי RoyM
הדגשה

פורסם

VDSL מתייחס למודם (המשולב בנתב?) שאמור להיות לך, לא למתאם רשת. אם כבר יש לך רשת אלחוטית בבית אינך צריך לדאוג לזה. אם אין אתה צריך לדאוג למודם ראוטר VDSL לפני מתאם רשת. 

אם מהירות האינטרנט שלך תהיה 40Mb תוכל להסתפק במתאם רשת התומך בתקן N. דגם שתומך ב N600 Dual Band יהיה בסדר גמור.

פורסם

מבחינתי הכרטיס האולטימטיבי הוא ה-TP-Link TL-WN8200ND.  שתי האנטנות החיצוניות שלו (בשבח של 5DB) עושות את העבודה בצורה מצויינת.

פורסם

הוא יחיסית יקר,

האם אקבל תמורה מספיקה לאינטרנט 15 מגה מ - 

TP-Link TL-WN723N ?

או שהאנטנות משפרות את הקליטה בצורה משמעותית. (המחרחק בין הראוטר למחשב הנייח לא גדול) עם מחשב נייד הקליטה מירבית משם)

פורסם

ל-WN723N יש רק אנטנה אחת והיא פנימית.  הביצועים שלו יהיו הרבה יותר נמוכים מהכרטיס שהמלצתי לך עליך.  לא ניתן להשוות ביצועים של כרטיס רשת פנימי במחשב נייד לכרטיס USB - הביצועים של האחרון הרבה יותר נמוכים כיוון שהאנטנה שלו נחותה מהאנטנה של הנייד.  אם אתה מחפש משהו יותר זול האפשרויות שיש לך הם ה-WN722N, ה-WN822N או ה-WN7200ND.

פורסם

@Cheif, אפשר לנצל את הדיון ולשאול לחוות דעתך על המתאם הזה? (Alfa AWUS036ACH)

כלומר, האם הוא טוב יותר מבחינת טווח שידור וקליטה ביחס למתאמים "סטנדרטיים" כגון המומלץ לעיל על ידך (למעט נושא התמיכה בתדר 5Ghz ותקן AC)? האם הוא בטוח מבחינת עמידה בתקני קרינה שאו שאין שום חשש כזה? האם יש סיבה שהוא אינו מומלץ?

יודגש שאיני מתכוון לתמיכה ב Aircrack וכדו' אלא לצרכי גלישה בלבד.

פורסם

אני גם מחפש כרטיס רשת אבל עם תמיכה בAC.

הAlfa AWUS036AC עולה באזור ה40 דולר.

במחיר הזה, לא עדיף לרכוש ראוטר קסיומי שגם לו יש תמיכה בתקן AC ו5Ghz ולהפוך אותו לרפיטר?

פורסם
לפני 16 שעות nachum37 אמר:

@Cheif, אפשר לנצל את הדיון ולשאול לחוות דעתך על המתאם הזה? (Alfa AWUS036ACH)

כלומר, האם הוא טוב יותר מבחינת טווח שידור וקליטה ביחס למתאמים "סטנדרטיים" כגון המומלץ לעיל על ידך (למעט נושא התמיכה בתדר 5Ghz ותקן AC)? האם הוא בטוח מבחינת עמידה בתקני קרינה שאו שאין שום חשש כזה? האם יש סיבה שהוא אינו מומלץ?

יודגש שאיני מתכוון לתמיכה ב Aircrack וכדו' אלא לצרכי גלישה בלבד.

אני רואה שתי בעיות מהותיות - אין תמיכה ב-WIN10 והוא דורש USB 3.  כמו כן לא מצויין השבח של האנטנות אבל נראה לי שהוא לא יותר מ-5DB.  שם לב ש-ALFA לא מפרטת את העוצמה שלו כך שאי אפשר לדעת אם היא חורגת מהתקן בישראל.

לפני 5 שעות Alexkmr אמר:

אני גם מחפש כרטיס רשת אבל עם תמיכה בAC.

הAlfa AWUS036AC עולה באזור ה40 דולר.

במחיר הזה, לא עדיף לרכוש ראוטר קסיומי שגם לו יש תמיכה בתקן AC ו5Ghz ולהפוך אותו לרפיטר?

זאת בהחלט אפשרות אבל הנתב שאתה מדבר עליו חורג בעוצמה שלו מהתקן הישראלי פי 5 או 6 (אין מידע מדוייק).  אני הייתי נזהר עם מתב בעל עוצמה כזו.

פורסם

סליחה מה הכוונה חורג בעוצמה מהתקן הישראלי?

כבר קניתי אותו בשביל להשמיש את הHOTBOX רק כמודם. בשום מקום לא ראיתי שכתבו שהוא חורג מתקן כלשהו...

דומה לאלפה רק יותר זול:

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-High-Speed-Up-To-1200M-802-11AC-Dual-Band-2-4Ghz-5Ghz-USB-3/32335786800.html

נערך על-ידי Alexkmr

פורסם

@Cheif תודה. ראיתי אצל חבר וכמדומני שבפועל המתאם נתמך בווינדוס 10 אם הוא מחובר ל USB 2. (בפורטים של USB 3 עם תמיכה לאחור המתאם לא זוהה).

נערך על-ידי nachum37

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים