עבור לתוכן

כמה בעייתי מסך 6 ביט (עם פאנל IPS ו- Hi-FRC) לעיבוד תמונה?

Featured Replies

פורסם
ציטוט של meir_l

אני מנחש שאתה מאלה שקנו את הu2414h, ועכשיו אתה כל כך מרוצה, שזה המסך הכי טוב בעולם?

על איזה בסיס אתה קובע שהם עשו עבודה מדהימה? האם הם התקינו פילטר קיטוב כדי להתגבר על מגבלות הפאנל הזול?

אני חושב שכל מסך שמגיע לפחות מ5ms input lag הוא די מדהים, אבל זה ממש לא בשבילי. 

לU24 יש ציפוי נגד השתקפות גם באור שמש ופלורסנט חשוף אין שום השתקפות לעומת טלוויזית הIPS שלי שנעדרת מהציפוי מט הזה

היה לי מסך TN והשוותי אותו לU24, הבדלי הצבעים, הדיוק העומק צבע הם עצומים

מעבר לזה המסגרת של המסך והמעמד שלו בנויים בצורה מצוינת

אין אף מסך שמתעלה עליו במחיר שלו. והזלזול שלך הוא די מיותר

נערך על-ידי iSolt

פורסם

הP2414H לא נופל ממנו באיכות והוא זול ממנו...

כל מה שאתה מתאר סטנדרטי לגמרי כשמשווים TN מול IPS. כל TN מול כל IPS פחות או יותר. אין פה שום דבר מדהים או מפתיע. ובכל מקרה, כמעט הכל הוא פונקציה של הפאנל, שאותו מייצרת LG-Philips בכלל ולא DELL.

פורסם
  • מחבר

QttP, יש לך דיעה לגבי דיוק הצבעים של ה-P2714H בהשוואה ל-2209WA? אני מאוד מתפתה לקנות אותו, אבל חשוב לי שהאיכות תהיה לפחות מקבילה.

תודה!

פורסם

אין לי, כי אף פעם לא ראיתי את הP2714H אפילו, שלא לדבר על לעבוד מולו.

זו לא שאלה שקל לקבל עליה תשובה בלי ניסיון אמיתי עם המסך. אפילו להתרשם לכמה דקות כנראה לא יספיק.

גם אם תקנה מסך 8ביט מלא, אף אחד לא מבטיח איכות מקבילה. זה יכול להיות קצת יותר טוב או קצת פחות טוב. מדובר פה על משהו מאוד ספציפי שגורמים רבים ומגוונים יכולים להשפיע עליו.

פורסם
ציטוט של iSolt

לU24 יש ציפוי נגד השתקפות גם באור שמש ופלורסנט חשוף אין שום השתקפות לעומת טלוויזית הIPS שלי שנעדרת מהציפוי מט הזה

היה לי מסך TN והשוותי אותו לU24, הבדלי הצבעים, הדיוק העומק צבע הם עצומים

מעבר לזה המסגרת של המסך והמעמד שלו בנויים בצורה מצוינת

אין אף מסך שמתעלה עליו במחיר שלו. והזלזול שלך הוא די מיותר

ציפוי נגד השתקפות זה חלק מהמיינסטרים. 

וכמו שqttp אמר, ההשוואה בין TN לIPS נכונה לכל מסך, לא רק בין TN לu24, אלא אם אנחנו מדברים על פאנלים כגון E-IPS.

לגבי המסגרת והמעמד- אפשר למצוא מסכים זולים יותר עם אותה המסגרת, ומעמד שונה אבל עמיד. אבל זה כבר עניין של טעם.

וזה גם משהו שמתאים יותר כשאתה משתמש ב3 מסכים בו זמנית.. 

לגבי "אין אף מסך שמתעלה עליו במחיר שלו", אנחנו מדברים על מסך שעולה בסביבות ה1200 שקל (שמתי לב שירד המחיר). 

אני הייתי מעדיף את הS24C650PL של samsung. שעולה כרגע 1035 פחות או יותר.

ציינתי את פילטר הקיטוב בהודעה שלי כי שמתי לב שבs24c650pl זה מותקן, וההבדל בתצוגה היא כמו להשוות בין ips-ips לבין ips-tn.

פורסם
ציטוט של meir_l

ציפוי נגד השתקפות זה חלק מהמיינסטרים. 

וכמו שqttp אמר, ההשוואה בין TN לIPS נכונה לכל מסך, לא רק בין TN לu24, אלא אם אנחנו מדברים על פאנלים כגון E-IPS.

לגבי המסגרת והמעמד- אפשר למצוא מסכים זולים יותר עם אותה המסגרת, ומעמד שונה אבל עמיד. אבל זה כבר עניין של טעם.

וזה גם משהו שמתאים יותר כשאתה משתמש ב3 מסכים בו זמנית.. 

לגבי "אין אף מסך שמתעלה עליו במחיר שלו", אנחנו מדברים על מסך שעולה בסביבות ה1200 שקל (שמתי לב שירד המחיר). 

אני הייתי מעדיף את הS24C650PL של samsung. שעולה כרגע 1035 פחות או יותר.

ציינתי את פילטר הקיטוב בהודעה שלי כי שמתי לב שבs24c650pl זה מותקן, וההבדל בתצוגה היא כמו להשוות בין ips-ips לבין ips-tn.

אני עדיין לא מבין את הסיבה שכתבת שהם עשו עבודה לא טובה עם איכות התצוגה

בכלל לא הבנתי על מה אתה מדבר אם בכלל לא ראית את המסך

פורסם
ציטוט של iSolt

אני עדיין לא מבין את הסיבה שכתבת שהם עשו עבודה לא טובה עם איכות התצוגה

בכלל לא הבנתי על מה אתה מדבר אם בכלל לא ראית את המסך

ראיתי את הp2414h. זה אותו המסך חוץ מהמסגרת.

אני חושב שdell לא השקיעו באיכות התצוגה, אלא הסתמכו רק על הפאנל, שהוא ips. וזה כדי להתחרות בשוק המסכים הביתי. 

אני לא משווה את המסך שלהם לכלל המסכים שמוכרים היום. רובם הם באותה הרמה. אבל יש כאלה שמציגים תמונה יותר יפה.

אתה כתבת " דל עשו עבודה מאוד מצוינת עם המסך שלהם למרות ה6 ביט". היתרון של המסך הוא שהוא לא tn והוא יותר מתאים למשחקים. 

אני לא הייתי ממליץ  את הu2414h (וגם לא את הS24C650PL) לעריכת תמונות מקצועית.

פורסם
ציטוט של meir_l

ראיתי את הp2414h. זה אותו המסך חוץ מהמסגרת.

אני חושב שdell לא השקיעו באיכות התצוגה, אלא הסתמכו רק על הפאנל, שהוא ips. וזה כדי להתחרות בשוק המסכים הביתי. 

אני לא משווה את המסך שלהם לכלל המסכים שמוכרים היום. רובם הם באותה הרמה. אבל יש כאלה שמציגים תמונה יותר יפה.

אתה כתבת " דל עשו עבודה מאוד מצוינת עם המסך שלהם למרות ה6 ביט". היתרון של המסך הוא שהוא לא tn והוא יותר מתאים למשחקים. 

אני לא הייתי ממליץ  את הu2414h (וגם לא את הS24C650PL) לעריכת תמונות מקצועית.

עריכה מקצועית? בתקציב של 1000 שקל? אתה רציני אתה?

והU24 הוא ULTRASHARP והוא עובר כיול במפעל, לא יודע לגבי הP24, למסך שלי יש כיול ודיוק מצויין

אני לא מכיר אף מסך באותו מחיר שמספק תמונה 'יפה' יותר.

נערך על-ידי iSolt

פורסם
ציטוט של iSolt

עריכה מקצועית? בתקציב של 1000 שקל? אתה רציני אתה?

והU24 הוא ULTRASHARP והוא עובר כיול במפעל, לא יודע לגבי הP24, למסך שלי יש כיול ודיוק מצויין

אני לא מכיר אף מסך באותו מחיר שמספק תמונה 'יפה' יותר.

אני דחפתי את השימוש למשהו מקצועי כי זה מה שאני חשבתי עליו בשביל OP. 

גם ציינתי שהתקציב זה קצת בעייתי למשהו מקצועי יותר.

תבדוק אפשרות לגבי הורדת פרופיל icc למסך שלך מהאתר של tft central. הכיול שלהם נראה יותר טוב.

אלא אם אתה סגור על זה שלמסך שלך יש כיול ודיוק מצוין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים