עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע למאווררים והחלפת משחה טרמית

Featured Replies

פורסם

שלום.

יהיה הבדל גדול בטמפרטורה בין מאווררים בגודל 14 לבין גודל 12?

עוד שאלה זה האם לשים משחה טרמית בין המעבד לקירור?

הקירור הוא H100

המעבד I7 5820

יש כבר משחה אבל אני רוצה להחליף יש לי את המשחה של זלמן Zalman Super Thermal Grease ZM-STG2

אני צריך להשתמש באיזה שהיא הארכה פריקת חשמל סטטי ?

וכמובן איך מורחים נכון משחה?

פורסם
  • מחבר

מישהו??

פורסם

1) חייבים לשים משחה תרמית.

2) אם המשחה באיכות טובה ומורחים אותה טוב, אין צורך להחליף אותה לעולם, למרות שזו עצה שמקבלים מפעם לפעם.

3) אני לא יודע מה יש לך ואני לא מכיר את המשחה של זלמן כדי לדעת האם היא טובה או לא.

4) יש כל מיני משחות, אבל במרבית המקרים הדרך הכי פשוטה ונכונה היא לשים גולה קטנה (בגודל אפונה בערך, אולי קצת יותר או פחות, תלוי בשטח המעבד) במרכז, ולמעוך אותה עם גוף הקירור. כשגוף הקירור יושב טוב, הוא דואג לפיזור אחיד של המשחה מצד אחד, ומצד שני לא יהיה לך מצב של יותר מידי משחה או משחה שנוזלת בצדדים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה!

ולגבי המאווררים יהיה הבדל גדול בטמפרטורה בין גודל 12 ל14?

פורסם

זה תלוי יותר במאווררים הספציפיים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה

פורסם

המשחה הטרמית משתבחת עם הזמן.!!

ההבדל בין משחה "טובה" למשחה פחות טובה מתבטא במעלות בודדות ולא קריטי בכלל.

אין שום טעם בחידוש המשחה.

פורסם

אני מסכים שבד"כ או ברוב המקרים אין צורך להחליף משחה קיימת אבל לפעמים החלפת משחה כן עושה משהו.

לפני כמה שנים יצא לי לפרק את צלעות הקירור שעל הלוח אם, אז הוחלפה המשחה שהייתה שם לפחות שנתיים קודם.

התוצאה הייתה 10-15 מעלות פחות עם המשחה החדשה (ועד היום אין שינוי שזה 3 שנים אחרי בערך), אני לא חושב שהמשחה שהייתה שם כל הזמן "התיישנה" ועם זה אני מסכים אתכם, אבל לפעמים אולי היצרן שם משחה לא משהו או לא שם אותה בצורה טובה.

בקיצור לא הייתי מבטל לגמרי את ההמלצה להחליף משחה לפעמים.

פורסם
  • מחבר

האמת שלפני כמה חודשים החלפתי משחה ופשוט החלפתי מאווררים בכל המארז לפני כמה ימים והוצאתי את הבלוק קירור והמשחה לא הייתה נראית לי אחידה ויפה היו חלקים בלי משחה בכלל.

גם לפני החלפת המאווררים המעבד היה על 23-25 במנוחה.

ועכשיו הוא 33 משהו כזה.

המאווררים מאוד איכותיים ולכן לדעתי המחה היא הבעיה.

אני יחליף ונראה

פורסם

רק להיכנס לפרופורציה 33 מעלות במנוחה זה בסדר גמור עדיין, ואני מנחש שאתה לא רואה במאמץ טמפ' חריגות.

כך שבמקרה שלך לא נראה שחייב להחליף, אם אתה רוצה זה וודאי לא יזיק.

2) אם המשחה באיכות טובה ומורחים אותה טוב, אין צורך להחליף אותה לעולם, למרות שזו עצה שמקבלים מפעם לפעם.

^זו^ הגישה שבה אני בוחר אצלי.

פורסם
  • מחבר

כן אבל לפני ניתוק הבלוק והחלפת המאווררים הייתי מקבל 23-25 זה הבדל שמציק לי במיוחד לאור העובדה שארצה לשפר את ה oc של המעבד

פורסם

במצב הזה גם אני הייתי מחליף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים