עבור לתוכן

חברים אני צריך עזרה ברשת אלחוטית יציבה ב5GHZ. הראוטרים של בזק - בדיחה. תחליף?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי ראטור של בזק, כרגע יש לי את הN600 של DLINK ולפני כן היה לי עוד אחד שלהם..

יש לי 2 מחשבים במשרד שמחוברים רק דרך WIFI,

המהירות ב5GHZ עומדת על סביבות ה50 MB שזה נהדר לי יחסית. אבל... כל הזמן הרשת נופלת, זאת אומרת שפתאום אני מנותק מהאינטרנט והרשת 5GHZ לא נמצאת ברשתות. זה קורה לי ב2 המחשבים. החלפתי ראוטר מהקודם לDLINK וזה עדיין קורה כל הזמן..

אני צריך מהירות גבוהה (50 זה נהדר) ויציבה.. מה עושים? חשבתי אולי להפוך את הראטור שלהם למודם ולקנות אחד אחר.. השאלה אם הוא יהיה יציב? (מה שאומר שהציוד של בזק חרא?).

בקיצור עזרתכם, המלצותכם.. אני אובד עצות.. זה קורה לי כל הזמן....

תודה.

מוטי

פורסם

נשמע לי כאילו אתה צריך "להפקיע" את עניין הווי-פיי מהראוטר ולשים יחידה שמתעסקת רק עם יצירת רשת אלחוטית.

יחידות כאלו נקראות "נקודות גישה אלחוטיות" (Access Point), הן מתחברות בכבל לראוטר או למודם ומייצרות רשת אלחוטית איכותית (יצא לי חרוז :))

אם השימוש הוא לעסק אני ממליץ ללכת על יחידה מרמת מחיר בינונית וצפונה.

דוגמאות:

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=%u05E0%u05E7%u05D5%u05D3%u05EA%20%u05D2%u05D9%u05E9%u05D4%20%u05D0%u05DC%u05D7%u05D5%u05D8%u05D9%u05EA%20

צריך לחפור קצת ולחפש את אלו עם התקנים שאתה רוצה אבל משהו משם בטוח יתאים.

כמו כן, שווה להעיף מבט באתר של NetChief, יש שם המון המון מידע רלוונטי על רשתות וציוד שמתאים לשימוש בארץ: http://www.netcheif.com/

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה.

אם אני מבין נכון, אני יהפוך את הראטור שלהם למודם. ויקנה ראטור אחר שהוא ידאג ל 5GHZ. נכון? יש המלצה לאיזה ראטוטר סוס עבודה שיתן לי 5GHZ יציב?

פורסם

לא בדיוק. זה לא ההסבר הכי טוב בעולם אבל:

מודם = ממיר את התקשורת מספק האינטרנט לפורמט ביתי (מכבל RG6 לכבל רשת רגיל)

סוויצ' = מפצל חיבור רשת יחיד לכמה חיבורים (ארבעה, שישה, שלושים ושתיים וכו')

שרת DHCP = נותן כתובות פנימיות לכל מחשב ברשת הפנימית (שהתחילה במודם)

נקודת גישה אלחוטית = מייצרת רשת ווי-פיי מחיבור כבל רשת (נכנס כבל, יוצא ווי-פיי)

ראוטר = שילוב של סוויצ' ושרת DHCP, הרבה מאוד פעמים מגיע גם עם נקודת גישה אלחוטית ומודם Built-in.

עכשיו: מה שאתה רוצה לעשות זה לבטל רק את הקטע של נקודת הגישה האלחוטית מהראוטר שלך (הוא עדיין יתפקד כמודם, שרת DHCP וסוויצ') ולרכוש מכשיר אחד שיטפל רק ברשת האלחוטית (נקודת גישה אלחוטית).

תחשוב מערכת סטריאו בחלקים מול מערכת מיני משולבת, חלקים נפרדים יעבדו יותר טוב מיחידה אחת משולבת.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

אז מכשיר מומלץ?

פורסם

זה כבר אין לי. אני משתמש בנקודת גישה של חברת Ruckus אבל זה ציוד יקר בטירוף ולא נראה לי שהוא משתלם פר שקל.

אולי מישהו שיש לו סטאפ כזה בבית או במשרד יוכל להמליץ על דגם טוב במחיר סביר.

פורסם

בדרך כלל לא משתלם לקנות AP כמוצר בפני עצמו. הפתרון המשתלם יותר יהיה לקנות ראוטר חזק ולהגדיר אותו כ AP נוסף. בכל מקרה 5Ghz יעיל רק לטווחים קצרים, כך שרק ראוטר חזק מאוד יועיל לבעיית הטווח, ועדיין לא יהיה יעיל כמו ה 2.4Ghz.

פורסם

תדר 5GHZ מאוד רגיש למרחק ולמכשולים. כשיש לך ניתוקים באיזה מרחק אתה מהנתב וכמה קירות יש בדרך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים