עבור לתוכן

כמה המחשב שלי שווה?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב של DELL מדגם Inspiron 15R N5110

מעבד intel® Core i7-2670QM cpu

זיכרון RAM 8.00 GB

כ. מסך intel® HD Graphics 3000

דיסק קשיח 240 GB ssd של חברת kingston

אם מישהו יכול להגיד לי איך בודקים על הדיסק קשיח פרטים כי אין לי מושג מה החברה שלו אז אני אעדכן את החברה

ואם חסר עוד מידע חשוב גם תגידו לי ואני אוסיף, תודה

נערך על-ידי Omer5611

פורסם

מחשב מותג שנגמרה תקופת האחריות שלו עשוי להיות עניין בעייתי ביותר, כי לפעמים המארז, לוח האם וספק הכוח (לא הזכרת אף אחד מאלו) אינם סטנדרטיים ולא ניתנים להחלפה בקלות. בדוק מה מותקן במערכת שלך. את סוג ספק הכוח ניתן לבדוק רק ע"י פתיחת המחשב, אין שום תוכנה שעושה זאת.

בנוסף, אני אישית לא שמעתי בחיים על SSD של 225GB. או שמא כוונתך לכונן בעל נפח נומינאלי של 240GB?

פורסם
  • מחבר
מחשב מותג שנגמרה תקופת האחריות שלו עשוי להיות עניין בעייתי ביותר, כי לפעמים המארז, לוח האם וספק הכוח (לא הזכרת אף אחד מאלו) אינם סטנדרטיים ולא ניתנים להחלפה בקלות. בדוק מה מותקן במערכת שלך. את סוג ספק הכוח ניתן לבדוק רק ע"י פתיחת המחשב, אין שום תוכנה שעושה זאת.

בנוסף, אני אישית לא שמעתי בחיים על SSD של 225GB. או שמא כוונתך לכונן בעל נפח נומינאלי של 240GB?

ערכתי את ההודעה זה אכן 240 GB הורדתי EVEREST ובדקתי איתה פשוט כשנכנסים למאפיינים מופיע 223 אז הנחתי שזה 225

לוח אם intel QPI זה מה שמצאתי עם התוכנה אני לא יודע אם זה באמת הדגם אם כן תגיד לי ואני יכניס את זה להודעה הראשונה,

בקשר למארז אני לא מבין על מה אתה מדבר?

ספק כוח אני לא אוכל לבדוק כי אני לא יודע איך לפרק את המחשב.

ומה הכוונה במחשב מותג?

פורסם

"מחשב מותג" הוא מחשב שלא נמכר בחלקים, אלא הגיע מורכב מהיצרן - Dell, HP וIBM הם היצרנים העיקריים של אלו. היות והמחשבים הללו מגיעים מורכבים, אין ליצרני החלקים המרכיבים אותם צורך אמיתי לדאוג שהחלקים הללו יתאימו לכל שאר החלקים הדומים שיש בשוק, כי המחשבים הללו מיועדים לטיפול אך ורק במעבדות היצרן ולהם אין בעיה של חלפים. היות וכך, אתה עשוי לגלות שיש במחשב הזה חלקים שאי אפשר להחליף בחלקים שנקנו בחנות מחשבים "רגילה", כאשר בדרך כלל מדובר בספק כוח שאינו סטנדרטי מבחינת הצורה שלו (וכמובן שבמקרה הזה המקום עבורו במארז לא יתאים לספקים אחרים) או שבכלל אינו מיועד לפירוק מהמארז, ולפעמים גם לוח האם שונה מהסטנדרט הרגיל (ובהתאם, ההכנה עבורו במארז שונה ואינה מתאימה ללוחות "רגילים"). בנוסף, היות והמחשב מגיע ללא כרטיס מסך חיצוני, ייתכן ולוח האם והמארז (שלא לדבר על ספק הכוח) כלל לא מתוכננים לקלוט אחד כזה.

אינני מכיר את פרטי הדגם הספציפי שברשותך, אבל אם הוא אחד מאלו שמתאימים לתאור לעיל, יהיה קשה למכור אותו למישהו שמבין משהו, מכל הסיבות שציינתי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אם ככה במחשב הבא שלי על מנת שאני אוכל לשפר ולשדרג אותו אני אצטרך לקנות לדוגמה מSAMSUNG או TOSHIBA ?

ובקשר ללוח אם אני מצרף תמונה של התוצאות בEVERSET

נערך על-ידי Omer5611

פורסם

עכשיו אני רואה שבכלל מדובר במחשב נייד. לא קראתי את הדגם וטעיתי לחשוב שהכוונה למחשב שולחני, בגלל שDELL מייצרים גם כאלו - נא להתעלם מרוב מה שאמרתי לעיל. במחשב נייד, לא משנה מאיזה יצרן, שום חלק פרט לזכרון ודיסק הקשיח (או SSD) אינו ניתן לשדרוג, ולפעמים אפילו לא אלו, אבל זה נכון לכל המחשבים הניידים כך שאין "חסרון" מיוחד במחשב שלך. כמה הוא שווה? בניידים זה מאוד תלוי גם במצבו הפיזי ומצב הסוללה. אם אין בעיות טעינה והמחשב במצב טוב ולא חבוט, הייתי אומר כ1500 שקל, כי כיום אפשר למצוא מחשבים חדשים עם מפרט טוב לא פחות לשימוש כללי בלא הרבה יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... טוב המון תודה לך על העזרה !!!

פורסם

אני הייתי מציע לך לחכות לחוות דעת נוספות. העניין עם המחשב שלך הוא שמדובר במחשב טוב מהממוצע לשימוש כללי מבחינת החומרה שלו, אבל גם כבד יחסית למה שניתן למצוא היום, ואותה חומרה היא יותר ממה שהמשתמש הממוצע צריך.

פורסם

החלפתי SSD למחשב כזה ממש לא מזמן. מבחינת ביצועים המעבד חזק בהחלט. אך כמו שכתבו פה, מי שצריך כזו חומרה יקנה היום מחשב שנותן חבילה טובה יותר, במיוחד שהמעבד הזה מתחמם מאוד לעומת המרובעים החדשים יותר, וכן כבד, כפי שהוזכר.

גם המסך של הדגם הזה די גרוע.

המחיר להערכתי הוא כמו שהזכירו, בין 1500 ל 2000 ש"ח, אבל נראה לי שתהיה לך בעיה למצוא קונים שיסכימו לשלם את המחיר הריאלי.

זה דבר ידוע שמחשבים עם Core i7 מרובעים צריך למכור מהר כדי לא להתקע עם פיל לבן או להפסיד הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים