עבור לתוכן

מעוניין לקנות אל-פסק לקראת החורף להגן על המחשב החדש כמה שניתן

Featured Replies

פורסם

אני רציתי לקנות אל-פסק אבל אחרי שקראתי את הדיון פה קצת ירד לי החשק. בתכלס לפי מה שאומרים חומרה מודרנית יודעת להתמודד עם הפסקות חשמל בצורה מספקת. בשנים האחרונות לא שמעתי ממישהו שבגלל הפסקת חשמל נהרס לו המחשב. לי אישית בחיים לא קרה שאישזהו מכשיר חשמלי נהרס בגלל הפסקת חשמל. בגלל שהמחשב שלי היה יקר אז רציתי אל פסק אבל אחרי הדיון הזה אני כבר ממש לא בטוח.

אז האם בכלל כדאי לרכוש אל-פסק ב2015? זה שאלה שהייתי מעוניין לדעת עליה תתשובה

פורסם

חומרה גם לפני 20 שנה התמודדה ללא בעיה אם כיבוי פתאומי ללא נזק

השאלה היא אם יש דברים אחרים שמתרחשים חוץ מ /במקביל להפסקת החשמל : קפיצה, ערך לא תקין/כמה נפילות של המתח, התפשטות "גל הלם" כלשהוא במוליכי אדמה (של החשמל או של תשתית תקשורת) וכדומה.... אבל גם כאן אני לא יכול לאמר שיש הבדל בין חומרה ישנה וחדשה. יש הבדל של חומרה איכותית/לא איכותית, והמון פקטורים חיצוניים שלא קשורים לחומרה

פורסם
חומרה גם לפני 20 שנה התמודדה ללא בעיה אם כיבוי פתאומי ללא נזק

השאלה היא אם יש דברים אחרים שמתרחשים חוץ מ /במקביל להפסקת החשמל : קפיצה, ערך לא תקין/כמה נפילות של המתח, התפשטות "גל הלם" כלשהוא במוליכי אדמה (של החשמל או של תשתית תקשורת) וכדומה.... אבל גם כאן אני לא יכול לאמר שיש הבדל בין חומרה ישנה וחדשה. יש הבדל של חומרה איכותית/לא איכותית, והמון פקטורים חיצוניים שלא קשורים לחומרה

ממה הדברים האחרים יכולים להתרחש?

פורסם

הפסקות חשמל קורות בהרבה מקרים בגלל קצרים וקריעת חוטים בזמן סערה. במערכת החשמל יש דברים כמו שנאים גדולים שיכולים להוציא מכת מתח במצבים האלה

קצרים לפעמים קורים בכמה "פלאשים" (דברים כמו חוטים שמתוחים בין העמודים, פוגעים 1 ב 2 כמה פעמים במהירות בגלל רוח) והחשמל אצלך נופל וחוזר כמה פעמים במהירות

איבוד ניוטראל יכול לקרות כתוצאה מקריעת החוט על העמודים, או חיבור שכבר היה בעייתי (בורג לא מהודק בחיבור ראשי איפה שהוא...) וקורס. ללא ניוטראל תקין יהיה בשקע לא 240V אלא כל מתח אפשרי בין 0 ו 415V, ולא בתור קפיצה אלא דקות ושעות עד שמתקנים את התקלה

פגיעת ברק בקווי מתח יכולה להביא למכת מתח עליהם

פגיעת ברק סתם בסביבה (אפילו בעץ או באדמה) יכולה להביא להופעת זרם על חיבורי אדמה. עכשו, בהרבה מקומות מגיעים כמה "מקורות אדמה" : למשל אדמה של מערכת החשמל ואדמה של כבל תקשורת (כמו של הוט או יס). ואז הקשר ביניהם הוא לפעמים דרך המחשב (שמחובר מצד 1 לשקע אם אדמה של השקע, מצד שני לתקשורת). אם מגיעה מכה מכיווון של חיבור אדמה אחד לשני, היא תעבור בדרך דרך המחשב....

רק דוגמאות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים