עבור לתוכן

מחשב לגיימינג, תקציב (כולל מסך ברזולוציית 4K) עד 20K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?20K כולל מסך רזולוצית 4K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כל סוגי המשחקים מכל הזמנים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - מחפש מסך (אני מניח שהרזולוציה 4K היא 4096X2160), לפחות 24"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות, רוצה לשחק לפחות ב 60FPS בהגדרות הגבוהות ביותר.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HDD+SSD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן,קל-בינוני, אבל לא בעתיד הקרוב - רק כשהמחשב יהיה חלש בצורה משמעותית ביחס למחשבים אחרים בעתיד.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, באר שבע.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשים הקרובים, אלא אם לדעתכם כדאי לחכות לZEN KABY או CANON.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? בעתיד הרחוק - בהתאם לפרוט בסעיף 12.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

שלום,

מעבר לפירוט הנ"ל, יש לי עוד מספר שאלות/מגבלות/שונות-

1. כיוון שרוב הסיכויים שאם אני קונה עכשיו המעבד יהיה 6700K של סקיילייק, חשוב לי להבין את ההבדל בין לוחות האם השונים - מה ההבדלים שעליהם משלמים בין לוחות האם של GIGABYTE (לדוגמא) מסדרת גיימינג 3, 5 או 7?

2.באם לא כדאי לחכות לדור הבא של המעבדים, חשוב לי שלוח האם לא יהיה בעתיד צוואר בקבוק, כיוון שהבנתי שהדורות הבאים של אינטל ישבו על אותו סוקט.

3.עניין כרטיס המסך - כיוון שאני רוצה להגיע ל 60FPS ב4K, אני מבין שהיום הדרך היעילה להגיע לזה זה להריץ 2 כרטיסי 980TI, מה שיעלה את מחיר המחשב בצורה חדה למעלה. הבנתי שהדור הבא של AMD שיצא בשנה הבא - גרינלנד - יאפשר 60FPS ב 4K. לכן, חשבתי להעביר את ה 7850HD שיש לי כרגע במחשב ה"ישן" (שיעבור לילדים, שבגדול ישחקו באותם משחקים כמוני) למחשב החדש עד לצאת הגרינלנד, ובמחשב שלהם בו ה 7850 היה אוברקיל (INTEL E8400, 8GB DDR2,GA-X48-DS4), ולקנות להם משהו זול כמו GTX740 או רדאון 250X/260/360 עד שיצא הגרינלנד, ואז למכור אותו יד שניה.

אני יודע שהבקשה קצת מורכבת, ולכן אני מראש מאוד מודה למשיבים.

פורסם

אל תקנה כלום לפני שאתה רואה מבחני ביצועים על המשחקים הספציפיים שאתה רוצה לשחק. חבל על הכסף

פורסם
  • מחבר

לא כ"כ הבנתי את התשובה... כל מה שאני רוצה מערכת שתריץ היום ובעתיד משחקים ב 4K 60PFS. אתה חושב שלא כדאי להשקיע במערכת כזו?

פורסם

ובמילים אחרות, כדי להריץ 4K בשישים פריימים לשניה תזדקק ללפחות שני כרטיסים חזקים ביותר, כולל ספק תואם וכו'.

בקרוב אמורים לצאת כרטיסים שאמורים לדעת לטפל לבד ב4K ולכן להוציא היום כסף על מערכת כזו לבית זה בזבוז כסף.

פורסם

וגם כשיצאו הכרטיסים החדשים... תראה סיקורים, מבחני ביצועים על המשחקים שאתה רוצה לשחק על ההגדרות שאתה רוצה, שתדע מה אתה קונה.

ידוע מתי nividia מוציאים דור חדש?

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל זו בדיוק הנקודה שהעליתי בתוספת 3, ולכן שאלתי. לא ידעתי שהפסקל קרוב כ"כ, אבל אני יודע שהדור הבא של AMD הוא עניין של בערך חצי שנה.

פורסם

מציע לך לרדת מהרעיון של 4K לבינתיים עד שהנושא יהפוך לפרקטי מבחינה תקציבית.

חבל שתשפוך כל-כך הרבה כסף על המחשב, אין מה לעשות תמיד צריך לשדרג אחת לכמה שנים וחבל לשפוך כזה סכום על משהו שכרגע לא באמת שווה את ההשקעה לדעתי.

תוותר על נושא ה- 4K לעכשיו, תרכיב מערכת SKYLAKE מבוססת על i7 עם מכפלה פתוחה ולוח איכותי שמתאים ל- OC ותבקש חוות דעת בפורום כ. מסך למשהו לא יקר שייתן ביצועים טובים במרבית המשחקים הנוכחיים על FHD פה תמיד ממליצים על GTX 970 שהוא כרטיס מעולה, אך גם יקר ולקנות אותו במטרה להחליף אותו מיד ביציאתה של הטכנולוגיה החדשה לדעתי טעות.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה!

פורסם

טעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים