עבור לתוכן

הוספה ומחיקה בתוך קובץ (שפת C)

Featured Replies

פורסם

היי,

השאלה היא:

הוספת/מחיקת טיסן חדש לקובץ מאגר הטיסנים המטופלים במוסך כולל כל פרטיו.

לכל טיסן יש לקלוט את הנתונים הבאים: 1. דגם הטיסן – מחרוזת בגודל 20 תווים. 2. משקל הטיסן – מספר ממשי. 3. מספר ימי טיפול בחודש – מספר שלם. 4. מספר שעות המנוע שיש לטיסן – מספר שלם. (זה מבנים).

אפשר להניח שישנו קובץ שבוא כבר מוכלים הנתונים וכל הטיסנים גם מוכלים במבנה לאחר הקצאה דינמית.

מאחר והוספה זה שטויות, השאלה האמיתית שלי היא מחיקה:

1) איך מוחקים נתון מקובץ?, האם יש דרך אחרת מאשר לעביר לקובץ TEMP (נגיד).

2) במידה ואני מוחק מקובץ אזי גם המבנה צריך להצטמצם, איך עושים את זה?, האם פשוט לעשות מערך שישמור את כל האינדקסים שאותם כביכול מחקתי?

ונגיד ואחר כך אני מבקש את הטיסן בעל המשקל המירבי אז הוא פשוט לא יעבור על אותם אינדקסים?

אם תסבכתי את זה תגידו..

תודה רבה,

פורסם

אי אפשר למחוק תוכן מקובץ או להוסיף תוכן לאמצע של קובץ (באופן ש"יזיז" את המידע שבא אחריו). אפשר רק להוסיף/להוריד בתים בסוף הקובץ, או לדרוס בתים קיימים (בלי לשנות את גודל הקובץ).

הרעיון שלך עם המערך שישמור את האינדקסים שאותם מחקת (או מערך של האינדקסים החוקיים) הוא הכיוון הנכון. אתה יכול לעשות שכשמוחקים טיסן אז מאפסים את כל הרשומה שלו, ולעשות בלי קשר רשימה של אינדקסים "חוקיים". אתה יכול לעשות שכשמוחקים טיסן אז התוכנה דורסת את הרשומה שלו עם הרשומה של הטיסן האחרון בקובץ, ואז מוחקת את הרשומה האחרונה (וככה לא ישארו לך "חורים").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים