עבור לתוכן

רעש מאוורר 9500GT

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי כרטיס מסך nvidia 9500 GT, המאוורר שלו רועש מאוד.

יש לי מארז antec עם מאווררים שקטים אבל בגלל כרטיס המסך, המחשב ממש רועש.

אני כבר מזמן לא משתמש במחשב לגיימינג, המטרה העיקרית שלו היא הורדה של סרטים וניגון שלהם בטלויזיה. (לא בעזרת כרטיס המסך אלא בעזרת שרת PLEX, שידור הסרט לטלויזיה דרך wifi)

מלבד זה השימוש במחשב מאוד בסיסי (אופיס, אינטרנט וכו')

האם בהתחשב בעובדה שאני לא מעמיס על כרטיס המסך, אני יכול לנתק את המאוורר שלו?

במידה ואני לא יכול לנתק, יש תחליף זול שלא יהיה כל כך רועש?

נ.ב

זה הרעש הרגיל של המאוורר, הוא לא תקול, החלפה באחד חדש לא תעזור.

פורסם

מה מהירות הסיבוב?

יש תוכנות שניתן להפחית את המהירות.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי דרך ה- control panel של nvidia אבל אין לי את ה tab של ה- performance, כנראה שזה לא מופיע בכרטיסים ישנים.

ניסיתי דרך ה monitor manager שלהם וגם שם לא מצאתי את האופציה.

ניסיתי speedfan, גם ללא הצלחה.

יש לך הצעה לתוכנה שתעבוד על כרטיס המסך שלי?

פורסם

לפני שינוי, תנסה אם רואים בgpu-z, תנסה msi afterburner

פורסם
  • מחבר

ב CPU-Z רואים שהמאוורר על 40% אבל אין לי דרך לשלוט בו.

למען האמת אני גם ממש בספק שהנתון הזה אמיתי, זה לא שהוא זז מ-40 אחוז אם אני מעמיס עליו קצת. הטמפרטורה עולה אבל מהירות המאוורר לא משתנה.

כנראה שבדור הזה של הכרטיסים השליטה על המאוורר דרך הדרייברים לא היתה קיימת.

פורסם
  • מחבר

האם הכרטיס הזה יכול לשרוד בלי מאוורר? עד כמה שזכור לי, היו כרטיסים מהסדרה הזאת שנמכרו ללא מאווררים.

פורסם

מה הטמפ' בשימוש מקסימלי?

תוסיף כ10-15 מעלות בלי מאוורר, הערכה בלבד יכול להשתנות. קח בחשבון שיש אזורים שלא מנוטרים כמו הvrm. בעקרון ברגע שהטמפ' עולה זה מקצר את אורך החיים.

הכרטיס בטמפ' גבוהה מוריד תדר כדי להגן על עצמו.

שילוב של כל הדברים הללו בהנחה שהכרטיס לא קריטי לך במיוחד והוא לא שווה הרבה ושאתה מבין שזה מקצר את חייו אם אתה מוריד את המאוורר והוא מתפקד בסדר אז זה תקין, הוא לא אמור לההרס במיידי.

הכרטיס צורך 50W במאמץ שזה נמוך יחסית, ז"א פליטת חום נמוכה, סיכוי שהכרטיס יעבוד תקין גדל ככל שההספק קטן.

אתה יכול גם לשים מאוורר חלופי.

פורסם
  • מחבר

הטמפ' במנוחה היתה בסביבות ה-50 מעלות, היתה עולה מעט כשהייתי מנגן סרט (זה הדבר הכי כבד שכרטיס המסך שלי עובר)

ניתקתי את המאוורר ועכשיו במנוחה הטמפ' 65 מעלות, מנגן סרט זה עולה לאיזור ה-70 מעלות.

אם אלו לא מעלות שמסכנות את הכרטיס במידי אני יכול לחיות עם זה שזה רק יקצר את חייו.

מכמה זה מתחיל להיות מסוכן?

האם אני יכול לעשות איזה underclock שיוריד את הטמפ'?

פורסם

היו כרטיסים כאלו , היה לי אחד של Sparkle אבל כרטיס שמוקרר באופן פאסיבי דורש גוף קירור מאסיבי הרבה יותר , והכרטיסים האלו שנמכרו עם מאוררים הגיעו עם גוף קירור פצפון ומאורר עוד יותר פצפון .

פורסם

אין לך כרטיס מסך on board? תפרק את ה-9500 וזהו

פורסם

בעקרון טמפ' מקסימלית לפי יצרן 105 מעלות בדר"כ מומלץ לשימוש רציף לא לעבור 80-85, גם על זה יש וויכוח יש כאלה שטוענים שכל עוד אין ירידת ביצועים זה תקין בהבנה שאורך חיי הכרטיס מתקצר, אתה בכל מקרה בטווח התקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים