עבור לתוכן

עזרה - מנסה להבין 4K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אז ככה, אני מסתכל כבר כמה זמן על מסכי מחשב, אני רוצה לקנות אחד חדש אבל הרזולוציה מבלבלת אותי במסכים החדשים

עד היום השתמשתי ב1080P כזה 1920X1080. הבנתי שיש גם 1440P ולאחרונה 4K.

התעניינתי לרכוש מסך 4K אבל ככל שחקרתי יותר לעומק ככה הגעתי לבלבול עמוק יותר.

מה שהצלחתי להבין עד עכשיו זה שלרזולוצית 4K יש שני סוגים, האחת 3840X2160 (צרכנים) והשניה 4096X2160 (סינמה\סרטים).

כרגע מסכי מחשב 4K מגיעים ברזולוציה של 3840X2160 בארץ, ראיתי מסכי מחשב ברזולוצית 4096X2160 באמאזון רק כדי לבדוק אם אכן יש כאלה מסכים.

הבלבול שלי נובע מכך שאני מן הסתם גם צופה בסרטים במחשב זאת אומרת שאם הסרטים מצולמים ב4096X2160, אני צריך שיהיה לי מסך שתומך ברזולוציה הזאת, לא ככה?

לאחר שהבנתי שבארץ אין רזולוצית 4096X2160 למסכי מחשב החלטתי לחכות עד שכן יהיה, ועכשיו החלטתי לחקור את הנושא שוב והבנתי ש4K הוא חלק משני סוגי הUHD שהשני הוא 8K. מן הסתם אני מניח ש8K ממש לא בשימוש כרגע והוא נטו רק לסרטים וסינמה אבל זה אומר שזה בפתח לא? הבנתי שבני אדם לא מסוגלים להבחין בהבדלים במסכים קטנים (עד 30") ברזולוציות האלה אלא רק במסכים יותר גדולים ולכן ה8K לא ייתן לי הרבה אבל האם זה משהו שצריך לקחת בחשבון?

הרזולוציה מאוד חשובה לי כי אני זוכר את ההבדל שהיה לי בין מסך מרובע (480P) לבין המסך שיש לי כרגע (1080P) והצפייה בסרטים הפכה להיות פשוט מעולה, חדה כל כך שיכלתי לראות את הזיפים של השחקנים כמעט בצורה ברורה ואני מאוד רוצה שכשיגיעו למצב שסרטים יצאו ב4K בצורה מסחרית אני אוכל לצפות ברזולוציה הנכונה וגם לשחק במשחקים שעתידיים לצאת ב4K ללא התפשרות.

לסיכום:

כדאי לחכות למסכי 4K ברזולוצית 4096X2160?

והאם 8K יגיע בקרוב או שזה משהו שלא כדאי לחכות לו בכלל כי הוא לא יתן שום הבדל משמעותי לשימוש במחשב?

פורסם
  • מחבר

לא התייחסת לשאלה שלי, ואני גם נוטה למסכי סמסונג (העדפה אישית)

השאלה היא האם אני צריך את הרזולוציה הזאת בשביל סרטים או שאין בכלל טעם?

פורסם

יש לי את המסך הנ"ל אבל אני לא

צופה בסרטים לכן לא אוכל לענות לך על השאלה. אגב לא מצאתי מסך של

סמסונג עם רזולוציה כזאת.

פורסם

לדעתי כל עוד יש לך מסך תחכה עם מסך 4k.

סרטים וסדרות- עוד אין תכנים ברזולוציה הזאת המסך יבצע scaling.

משחקים-נדרש מחשב חזק מאוד, בגדול החומרה של כרטיסי המסך מותאמת בעיקר לfhd 1440p במחירים סבירים עבור הגדרות גבוהות.

למה לחכות?1) עוד אין תקן אחיד למאפיינים של היציאות. 2)המסכים משתפרים והמחירים יורדים.

עבור משחקים ניתן להוריד הגדרות ולהנות, **עדיין צריך מחשב חזק וזה תלוי משתמש, מבקורות לא ניסיתי בעצמי. אצלך זה בעיקר סרטים.

מי שאין לו מסך זו דילמה אחרת, האם שווה לו לקנות משהו לא מבושל היום בשביל העתיד, לדעתי עוד שנתיים זה יהיה משהו אחר, 8k כרגע בכלל לא במשחק.

פורסם

כפי שנאמר - בשביל סרטים לא באמת צריך משהו יותר מ1920X1080 (או 2560X1080 אם זה ביחס רחב).

פורסם
שלום לכולם

אז ככה, אני מסתכל כבר כמה זמן על מסכי מחשב, אני רוצה לקנות אחד חדש אבל הרזולוציה מבלבלת אותי במסכים החדשים

עד היום השתמשתי ב1080P כזה 1920X1080. הבנתי שיש גם 1440P ולאחרונה 4K.

התעניינתי לרכוש מסך 4K אבל ככל שחקרתי יותר לעומק ככה הגעתי לבלבול עמוק יותר.

מה שהצלחתי להבין עד עכשיו זה שלרזולוצית 4K יש שני סוגים, האחת 3840X2160 (צרכנים) והשניה 4096X2160 (סינמה\סרטים).

כרגע מסכי מחשב 4K מגיעים ברזולוציה של 3840X2160 בארץ, ראיתי מסכי מחשב ברזולוצית 4096X2160 באמאזון רק כדי לבדוק אם אכן יש כאלה מסכים.

הבלבול שלי נובע מכך שאני מן הסתם גם צופה בסרטים במחשב זאת אומרת שאם הסרטים מצולמים ב4096X2160, אני צריך שיהיה לי מסך שתומך ברזולוציה הזאת, לא ככה?

לאחר שהבנתי שבארץ אין רזולוצית 4096X2160 למסכי מחשב החלטתי לחכות עד שכן יהיה, ועכשיו החלטתי לחקור את הנושא שוב והבנתי ש4K הוא חלק משני סוגי הUHD שהשני הוא 8K. מן הסתם אני מניח ש8K ממש לא בשימוש כרגע והוא נטו רק לסרטים וסינמה אבל זה אומר שזה בפתח לא? הבנתי שבני אדם לא מסוגלים להבחין בהבדלים במסכים קטנים (עד 30") ברזולוציות האלה אלא רק במסכים יותר גדולים ולכן ה8K לא ייתן לי הרבה אבל האם זה משהו שצריך לקחת בחשבון?

הרזולוציה מאוד חשובה לי כי אני זוכר את ההבדל שהיה לי בין מסך מרובע (480P) לבין המסך שיש לי כרגע (1080P) והצפייה בסרטים הפכה להיות פשוט מעולה, חדה כל כך שיכלתי לראות את הזיפים של השחקנים כמעט בצורה ברורה ואני מאוד רוצה שכשיגיעו למצב שסרטים יצאו ב4K בצורה מסחרית אני אוכל לצפות ברזולוציה הנכונה וגם לשחק במשחקים שעתידיים לצאת ב4K ללא התפשרות.

לסיכום:

כדאי לחכות למסכי 4K ברזולוצית 4096X2160?

והאם 8K יגיע בקרוב או שזה משהו שלא כדאי לחכות לו בכלל כי הוא לא יתן שום הבדל משמעותי לשימוש במחשב?

אני אענה לך בעדינות - השאלות שלך מראות שחקרת הרבה אבל לא הבנת את הבסיס... ואני בכלל לא בטוח שאתה רציני ולא סתם שואל, אבל קבל תשובות.

קודם כל, תזכור שוידאו זז. כך שמעבר לרזולוציה, מאוד חשוב שהטכנולוגיה שמאחורי הרזולוציה תטפל טוב בוידאו כדי שלא יהיו מריחות, שהצבעים יהיו נכונים וכד'. זה יותר חשוב מהרזולוציה, במיוחד אחרי שעולים ל-1440p. התועלת ממעבר משם ל-4K על מסך קטן הוא פחות משמעותי.

מעבר לזה, תנסה לראות בחנות מסכי טלויזיה של 4K - בטלויזיות שמים סרטונים עם חידוד (sharpening) מוגזם בטירוף בשביל שזה יראה מיוחד, אבל השאלה אם אתה באמת רוצה לראות סרטי 4K במחשב וגם לשלם על זה. המסך של המחשב קטן מדי לדעתי בשביל שתראה יתרון אמיתי. קח בחשבון שיהיו אולי 20 סרטים בשנתיים-שלוש הקרובות, תשלם על המסך אולי 3000 שקלים, זה יוצא 150 ש"ח לראות סרט בודד - שווה?

בנוסף, המחשבים של היום לא מספיק חזקים בשביל להריץ משחקים על 4K. על 1440p - אפשרי, בערך, עם מחשב חזק. לדעתי זה פתרון טוב יותר.

וספציפית לגבי השאלות ששאלת -

4096 חלקי 3940 זה 4% תוספת רוחב, למסך של 27 אינצ' זה יוצא עוד אינצ' אחד. מוכן להתערב שלא תוכל להבדיל אם יראו לך שני מסכים כאלה ל-10 דקות ואח"כ ישאלו איזה היה איזה. אז לשלם על ה-4096 כפול, כמעט? זאת שטות. לדעתי.

8K - זה נמצא כרגע לרוב על שולחנות התכנון ובכלל בספק אם ישתמשו בזה. זה 8192 על 4320, או תמונה (בודדת) של 32 מגה בייט. בשביל לאחסן כזה סרט (אחד!) תצטרך דיסק קשיח שלם. אין אפילו טלויזיות כאלה, כמעט. ביצור מסחרי אין בכלל. בקיצור, מה הקשר.

יש מצב שעד שיהיו לך 8K למחשב כבר יהיו לך נכדים...

פורסם

הבעיה האמיתית מבחינתי עם 4K במסכי מחשב זה שפשוט אי אפשר לעבוד עם הרזולוציה הזאת בלי סקיילינג מאסיבי מצד ווינדוס שפשוט גורם לדברים להראות רע..

פורסם

בקיצור, אין מה לקנות 4K למחשב.

אם היית קונה טלוויזיה ורוצה להיות מוכן לשנים הבאות אז אולי זה היה יכול להיות משהו הגיוני אבל בשביל מסך מחשב אתה תזדקק לעוצמה מוגזמת לחלוטין של כרטיסי מסך.

אם אתה רואה סרטים בפורמט סינמהסקופ (2.35:1 ונקרא גם 21:9) אז אתה יכול בשקט לקנות מסך אולטרא רחב עם רזולוציה של 2560x1080.

פורסם
  • מחבר

תורה רבה לכל העונים!

אני יודע ש4K מצריך מחשב חזק, לאחרונה רכשתי את הכ.מסך GTX980TI ובגלל זה שקלתי אם לקנות מסך כזה וגם בגלל שלמסך שיש לי כרגע יש בעיית After Glow (אפשר לראות את המסגרת של הטאבים של כרום תחת מסך כהה). זה עדיין לא הגיע למצב מעצבן אבל זה גרם לי להסתכל ולהתעניין כדי שכשיגיע הזמן והמסך יעשה בעיות יותר קריטיות אני אדע.

בכל מקרה תודה רבה, אני אדחה את הקנייה עד שבאמת אזדקק למסך חדש אבל לפחות עכשיו אני יודע יותר

פורסם

980TI בודד לא יספק לך חווית גיימינג כמו שתצפה מכרטיס מסך ב3 וחצי אלף שקל ב4K. אולי יהיה משחקים שתקבל 60FPS בהגדרות גבוהות ,אבל יהיה גם לא מעט משחקים שתצתרך להתפש בהגדרות בשביל לקבל FPS סביר , ולך תדע מה יהיה עוד שנה שנתיים כשהמשחקים יהיו עוד יותר כבדים .

פורסם
תורה רבה לכל העונים!

אני יודע ש4K מצריך מחשב חזק, לאחרונה רכשתי את הכ.מסך GTX980TI ובגלל זה שקלתי אם לקנות מסך כזה וגם בגלל שלמסך שיש לי כרגע יש בעיית After Glow (אפשר לראות את המסגרת של הטאבים של כרום תחת מסך כהה). זה עדיין לא הגיע למצב מעצבן אבל זה גרם לי להסתכל ולהתעניין כדי שכשיגיע הזמן והמסך יעשה בעיות יותר קריטיות אני אדע.

בכל מקרה תודה רבה, אני אדחה את הקנייה עד שבאמת אזדקק למסך חדש אבל לפחות עכשיו אני יודע יותר

במקרה שלך אולי עדיף לך ללכת על מסך 2K ולא 4K (כלומר 1440p, ברזולוציה של 2560x1440).

תבדוק למשל מסכים של דל - U2515H או U2715H, לשניהם ה-980Ti יהיה מספיק טוב בשביל להריץ הכל ב-60FPS. למסך 4K זה לא יספיק.

פורסם

אין כזה דבר 2K. מסך 2K זה FHD. :)

פורסם

4K זה מונח שבשביל מיתוג משתמשים בו גם ל-4K אמיתי וגם ל-UHD.

בכל מקרה, מסכי 4K יהיו פרודקטיביים רק מגודל מסך מסויים. מסכי 40" 4K למשל נהיו פופולריים לאחרונה (והגודל ייתן הרבה value מעבר לרזולוציה).

בשביל סרטים מדובר בהקדמת המאוחר, התוכן ב-4K היום עדיין זניח מאוד ורחוק מהמיינסטרים.

בשביל משחקים מסך גדול יותר יהיה עדיף מאשר רזולוציה גבוהה (ושניהם ביחד בכלל טוב).

פורסם
במקרה שלך אולי עדיף לך ללכת על מסך 2K ולא 4K (כלומר 1440p, ברזולוציה של 2560x1440).

תבדוק למשל מסכים של דל - U2515H או U2715H, לשניהם ה-980Ti יהיה מספיק טוב בשביל להריץ הכל ב-60FPS. למסך 4K זה לא יספיק.

למה אתם מדברים שטויות?

980Ti בודד מספיק לחלוטין ב4K.

אנשים פשוט לא מבינים את זה כי הם מנסים להפעיל גם AA בתצורה הכי גבוהה מה שלא(!) עושים ב4K אין צורך בזה.

לא משנה כמה כרטיסים יש לכם שום דבר לא מחזיק AA ב4K.

מנסיון: dd7eb5c70bcf82c9f66a09dd5be3130a.jpg

אצלי רץ בין 35-60fps עם כרטיס בודד בהגדרות הכי גבוהות כמובן.

באופן אישי אני מפעיל רק הכרטיס אחד למשחקים של היום, חוץ מבנצ׳ים לא יצא לי להפעיל SLI, עדיין לא יצא משחק שדורש יותר מ980Ti בודד ב4K.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים