עבור לתוכן

איזה זיכרון DDR4 לקנות?

Featured Replies

פורסם
נניח ואני קונה לוח שתמוך עד מהירות 3000+ יש אפשרות לקחת זיכרונות של 2133 / 2400 ולהמהיר אותם כדי לנצל את המהירות שהלוח מסוגל לתת? (DDR4 כמובן)

אתה מדבר פה על המהרה לזיכרון, שזה לא דבר נפוץ במיוחד כיום. המהרה לזיכרון עובדת בדיוק כמו המהרה למעבד - מעלים קצת את התדר, בודקים יציבות ואם צריך - מעלים את המתח לזיכרון ומשחררים את התיזמונים ואז חוזרים עד שמגיעים לתדר הרצוי או שמגיעים לקצה גבול היכולת של הזיכרון. בדומה להמהרה של המעבד, גם בהמהרה של הזיכרון יש לדאוג לקירור טוב יותר (זה דורש גופי קירור לזיכרונות ובמקרים מסויימים - אפילו קירור אקטיבי) ולנטר טמפרטורות (זה יותר מסובך כי אין חיישני טמפרטורות ברוב הזיכרונות), וכמובן שיש סיכוי לגרום נזק לרכיבים - לזיכרון עצמו, לרכיבים בלוח האם או/ו לבקר הזיכרון, שנמצא בתוך המעבד. בנוסף דיי בטוח שהמהרה של הזיכרון מבטלת את האחריות עליו. לכן הרבה יותר פשוט לקנות זיכרון שמובטח שהוא מסוגל לעבוד בתדר גבוה ולחסוך את כל ההתעסקות הזו.

אגב, כאשר מדובר על מעבדי ה Skylake וזיכרון DDR4, הפעלת הזיכרון בתדר הגבוה מ 2133MHz נחשבת מבחינה טכנית להמהרה של בקר הזיכרון, אבל מעשית בד"כ אין עם זה בעיה.

פורסם

אני שואל כי אני רואה שרוב הלוחות Z170 / H170 תומכים עד 3000+ אבל הזיכרונות במהירויות האלו כבר ממש יקרים והשאלה היא עד כמה באמת חשוב תדר העבודה של הזיכרון?

לאילו סוגי שימוש זיכרון במהירות של 2133 לא יהיה מספיק ויהיה צורך במהירות יותר גבוהה? (אולי מכונות וירטואליות?)

פורסם

דחיסת קבצים וכד', המשתמש הביתי לא ירגיש בהבדל. דיי קל להמהיר זכרונות מסוג DDR4 בגלל המתח הנמוך, גם באופן ידני. אני אישית הייתי מכוון לאיזור 2666-2800 ולא 3000. XMP זה פרופיל שנבדק ע"י היצרן, אבל גם זה לא מבטיח יציבות.

none, אני לא טענתי שיהיה צוואר בקבוק, כשיחידת העיבוד הגרפי המובנית מהווה צוואר בקבוק אז זכרונות מהירים יוכלו לתת תוספת ביצועים משמעותית. בבדיקה שעשו למעבדי skylake לא היה צוואר בקבוק בשום פרמטר ושם נראה שיפור של 2-3 FPS במשחקים מסויימים, היו גם משחקים שבקושי הרוויחו 0.5FPS בין זכרונות במהירות 2133 ל3400-3600.

פורסם

...

אני לא דיברתי על היחידה המובנית.

תחפש ddr4 scaling on skylake ותראה שלא המעבד ולא הכרטיס מסך מגביל, ועדיין נראה שיפור זעיר בפריימים.

אני כבר יודע שיש שיפור כשהמעבד עצמו מגביל, או שהכרטיס המובנה מגביל. לא לזה התכוונתי בהודעה הראשונה שלי לא יודע איך הסקת את זה.

כל הדיון הזה מיותר. שיקח 2133MHZ וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים