עבור לתוכן

עזרה בבחירת ראוטר/מודם חדש לאחר חוסר עניין בW9980

Featured Replies

פורסם

את המודם של TP-LINK המדובר בחרתי לקנות לאחר המלצות ושיבוחים רבים פה בפורום.

לאחר חודשיים (בערך) של שימוש הוא התחיל לעשות לי צרות, הפסיק להתחבר לאינטרנט (הנורית של הסנכרון מול בזק לא עבדה יותר) והוא גם לא נתן לי לגשת אליו יותר דרך LAN להגדרות מערכת שלו.

במסגרת האחריות כמובן (בערך 3 שנים אם אני לא טועה) לקחתי אותו למעבדה בערך היחידה בארץ שמטפלת בזה (זה ממש רחוק ממני) במיוחד כדי לתקן את הבעיה.

אך לא הופתעתי לגלות שחברת benda לא רחוקה להיות משאר היבואנים הטיפוסיים שיש לנו בארץ הקודש, אני אסביר:

הם עשו לו בדיקה במשך שלוש שעות בערך, לאחר שחזרתי לשם, הבנתי מהם שהם "בסך הכל" עשו לו איפוס ושדרוג גרסת קשוחה (מה שכבר עשיתי ממזמן לגרסה האחרונה להיום (נכון לכתיבת שורות אלה)), ולא בדקו לרכיבים תקולים אני מניח.

וכמובן, איך לא, הבעיה חזרה על עצמה בדיוק לאחר יומיים של שימוש שוב.

כבר התחילו להימאס עלי TP-LINK מכיוון שזאת לא הפעם הראשונה שדבר שכזה קורה לי עם הציוד ראוטרים שלהם.

למען ההסר ספק, כמו שציינתי, המודם עבד לי מצויין במשך יותר מחודש, ככה שאני לא מניח שהבעיה נובעת מאצלי ברמת הפיזית (למרות שאשמח לעזרה בעניין אם יש אפשרות).

בכל אופן, הייתי רוצה להשקיע פעם אחת על ראוטר שיספק לי את ה"סחורה" כמו שצריך, שיהיה מחברה אמינה כמו linksys ויתמוך בווקטורינג ואם אפשר שיתמוך openwrt (לא חובה) ולבנתיים, בלי מגבלת תקציב מוגדרת, יש לי אפשרות להתגמש עד ה1000 ש"ח.

עריכה: אני עברתי בנוסף על הרשימה של netcheif, אך לא מצאתי שם דגם אחד של ראוטר/מודם שעונה על הדרישות שלי.

אני מאוד מקווה שזאת לא בקשה מוגזמת מידי.

נערך על-ידי Lyor

פורסם

בדקת מול בזק בזמן שהמודם מאבד סינכרון?

פורסם
  • מחבר

אני מחובר כרגע ל018 בחבילת ספק+תשתית, ככה שאין לי קשר ישיר עם בזק אלא רק איתם.

בנוסף, כבר ציינתי שאני בטוח שהראוטר הוא המקור כאן לבעיה מפני שהוא לא נתן לי גישה להיכנס להגדרות שלו (ועוד מהLAN לא פחות).

אבל לשאלתך, כן. בדקתי את זה כבר מולם והם הגיעו לאותה המסקנה שאני הגעתי

פורסם

יש את המכשיר הזה אצל אבא שלי והוא לא עושה שם בעיות.

אני במקומך הייתי מדבר איתם שוב כדי שיחליפו את המכשיר ולא ינסו לתקן.

בכל מקרה, יצא לי להשתמש כמה ימים במודם/ראוטר של Kasda והוא נראה בסדר גמור. אבל אין בו רשת אלחוטית 5Ghz אם יש לך צורך בזה.

פורסם
  • מחבר

באמת שאין לי שום צורך ב5Ghz ואני מאמין שגם לא יהיה לי בזמן הקרוב (רוב המכשירים גם ככה לא תומכים בזה).

תוכל בבקשה לומר על איזה דגם

Kasda אתה מדבר?

והאם הוא תומך בכל הדרישות שלי? (אם לא אז איזה לא)

פורסם

לא תומך באף אחת מהדרישות שלך.

החברה עוד לא מוכרת ועוד לא עברה את מבחן הזמן כדי לדעת אם היא אמינה.

אין תמיכה בווקטורינג (לא יודע למה מתעסקים בזה, לדעתי אורך החיים של ציוד ביתי ממוצע קצר מהזמן שייקח לווקטורינג להיות פעיל).

הוא לא תומך בקושחה צד שלישי (אבל גם בטיפילינק בסופו של דבר לא השתמשת בזה).

אין לך ממש אפשרויות כשאתה מחפש מודם VDSL משולב ראוטר.

פורסם
  • מחבר
לא תומך באף אחת מהדרישות שלך.

החברה עוד לא מוכרת ועוד לא עברה את מבחן הזמן כדי לדעת אם היא אמינה.

אין תמיכה בווקטורינג (לא יודע למה מתעסקים בזה, לדעתי אורך החיים של ציוד ביתי ממוצע קצר מהזמן שייקח לווקטורינג להיות פעיל). מה הכוונה? אם יש לי כעת ווקטורינג פעיל על הקו, אז למה שאני לא ינצל אותו?

הוא לא תומך בקושחה צד שלישי (אבל גם בטיפילינק בסופו של דבר לא השתמשת בזה). לא השתמשתי מהסיבה הפשוטה שלא הייתה לי את האפשרות אז הייתי חייב להתפשר (לא היו הרבה אופציות ששוות את ההשקע, לדוגמה כמו הנתבים של netgear. אולי הם תמכים בווקטורינג אבל הממשק שלהם נראה זוועה), אבל זה לא אומר שאני מאוד יעדיף להשתמש בה.

אין לך ממש אפשרויות כשאתה מחפש מודם VDSL משולב ראוטר. אני לא הגבלתי אותך בכשיר מודם משולב ראוטר בלבד, אם יש לך אלטרנטיבה ראויה שמצריכה אותי לקנות שני מכשירים נפרדים אני בכיף אהיה מוכן לעשות את זה.

נערך על-ידי Lyor

פורסם

draytek vigor 2760n

פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל קצת מידע כללי על המוצר?

האם הוא עונה לי על הדרישות, יתרונות/חסרונות?

האם יש לו איזשהם יתרונות על VMG1312-B zyxel?

נערך על-ידי Lyor

פורסם

האם הסרת את הפלסיק הדק שמכסה את הראוטר? אם הוא מתחממם הוא מפסיק לעבוד טוב. ובימי הקיץ הלוהטים האלה זה קורה. אצלי בבית הראוטר עובד ללא דופי, אבל אצל ההורים שלי הוא התחממם והפסיק להנסתנכרן וגם הופיע המון איבודי מידע (packet loss). אז קיררתי אותו ווידאתי שלא יתחמם יתר על המידה וזה כרגע הוא עובד טוב כמו שצריך.

זו הבעיה היחידה שלו, ההתחממות יתר.

נערך על-ידי Sharks

פורסם
  • מחבר

הסרתי את כל הניילונים/פלסטיקה שהייתה עליו שפתחתי את המכשיר לראשונה.

אומנם הוא לא נמצא בחדר עם מזגן שעובד ללא הפסקה, אבל החדר שלו לא מגיע ליותר מ25-28 מעלות גם בימי הקיץ שלנו.

בנוסף גם נתתי לו המון שעות להתקרר מספיק בכדי שאני אדליק אותו, הוא לפחות יעבוד מספר דקות כמו שצירך.

אבל כמו שציינתי כבר קודם, גם לאחר הדלקה ולחיצה על כפתור האתחול (האחורי) לא עושה דבר, ולאחר 2 דקות הקישור לLAN שוב נעלם.

מה אני עוד אמור לעשות

עריכה: אם זה עדיין לא היה ברור, אין לא שום בעיה לייבא מוצרים מארה"ב, כל עוד הם תומכים בפרוטוקולים שמשתמשים בארץ.

נערך על-ידי Lyor

פורסם

אשמח להוסיף שאני מחובר בהכל כלול ב018 עם 9980- אין שום בעיות בכלל-לא התנקות לא כלום.

אני גולש מקומה שנייה.

מקסימום הורדה זה 64 מגה. [בטח בגלל חוסר ויקטורינג אבל זה אוקיי].

תנסה להחליף לאותו אחד

פורסם
  • מחבר

מחוסר ברירה כרגע, הלכתי שוב למעבדה של בנדא ודרשתי שיחליפו לי אותו.

נכון לרגע זה, הוא עובד מעל 24 שעות ללא בעיות מיוחדות, אקווה שזה ימשיך ככה.

אבל אני חושב שאני בכל זאת ילך על המודם של ZyXEL, מהסיבה שעדיין לא יצא לי לראות בשום מקום אף תלונה עליו (בנתיים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים