עבור לתוכן

מפרט למחשב למסחר יומי עד 5K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שלחתם אותי לעשות שיעורי בית ואני מקווה שחזרתי עם המסקנות הנכונות ושנסיים עם המחשב הזה הפעם.

בדקתי קצת יותר לעומק ואכן אפשר לרדת למעבד i5 (אפשר כנראה גם i3 אבל אני מעדיף להיות בצד הבטוח) ולכן נבצע את השינוי הנ"ל, מה שכן אני מעדיף לקנות מעבד+לוח מהדור החדש (1151) בכדי להיות מסוגל לבצע שדרוג למחשב עוד כשנתיים - אם תגידו שזה בזבוז מיותר ללא אף מעלה נלך על מעבד+לוח מהדור הקודם (1150).

בנוגע לSSD באמת ש120GB יספיקו אז ניתן לחסוך גם שם כמובן שאם בוחרים בלוח מהדור החדש אשמח שהSSD יתמוך בחיבור המהיר ביותר הזמין כיום (להבנתי זה M.2).

לגבי המסכים, בדקתי ואבנה מערך ראשון של 3 מסכים (מסך נוסף יתחבר ללפ-טופ שישמש כמחשב גיבוי) אבל אני כן רוצה 4K ב60HZ ולא 24 ולכן חייב בחיבור DP. שאלה מתוך סקרנות: בהתאם לדרישות האלה יתכן ואוכל לחבר לכרטיס מסך 2 מסכי 4K אם שזה יצריך כרטיס מסך חזק ויקר יותר?

אם תוכלו גם להמליץ לי על מסך 27 אינץ' 4K אני אשמח, שאר המסכים יהיו DELL U2312HM כמובן שזה לא קשור לתקציב המדובר - אם זה שייך לפורום מסכים העלה את השאלה שם.

בקשה אחרונה לגבי השקט - אני לא מכיר לעומק את המארז ואת המאוורר למעבד שהוצע לא אכפת לי להשקיע מעט יותר בשביל לקבל עוצמת רעש פחותה משמעותית (לדוגמא מאוורר Noctua NH-L12)

תודה

• תגובות 32
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל הקשור ל4K עדיף להמתין ולא לקפוץ מעל הראש

לרכוש דברים שאחר כך לא יתנו את העבודה.. . . .

מעבד אל תקנה 1151 מפני שהוא מאוד יקר אפילו בגרסאת הI5 ובטח גם השילוש.

אתה לא באמת צריך שדרוג עתידי שתהיה בעניין וגם אם כן אין הבדל מבחינה זו בסוקט 1150 מלבד דגם הזיכרון DDR3 או 4.

אגב כרגע 1151 מיועד לOC בלבד. חבל להוציא על זה כסף סתם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קבלתי. אשמח לקבל המלצה למפרט אשר מבוסס על הערות האחרונות:

1. סוקט 1150, מעבד i5.

2. ,תמיכה ב3 מסכים (1 מסך 4K + שני מסכים 1080P)

3. SSD 120GB בחיבור המהיר הזמין בלוח אם תומך סוקט 1150.

4.כרטיס מסך עם חיבור DP.

תודה

פורסם

רגע רגע למה אתה צריך לוח תומך 4K אם אתה מבקש כרטיס תומך DP על מנת לקבל ב4K תדר של 60HZ כמו שציינת?

נשמע לי שאחד מהם מיותר או שתוותר על התדירות (זה לא משנה כלום אם אתה סתם מסתכל בגפים) וכך נשמיט את התכרטיס החיצוני

או שפשוט ניקח לוח שלא נותן 4K מהסיבה הפשוטה שמילא נקבל א תזה בכרטיס .

פורסם
  • מחבר

מעדיף שהלוח לא יתמוך ולא לוותר על הכרטיס החיצוני

פורסם

אבל אני מנסה להבהיר לך שכרגע אין לך צורך בכרטיס חיצוני כלל וכלל.

אם אנחנו מדברים על שלושה מסכים בFHD, כמעט כל הלוחות של אסרוק יודעים לתת את עבודת המולטי הזו ואני בטוח שיש מתחרים נוספים.

אני מפציר בך לרכוש כרטיס מסך רק כשאתה באמת צריך ולא עכשיו כשאין לך צורך בו כי אין לך בכלל מסך 4K יעודי לDP שאתה חולם עליו כרגע..

פורסם
  • מחבר

אנחנו מדברים על 3 מסכים ( 1ב4K ושניים בFHD) אם לדעתך 4K ב24HZ מספיק אני זורם, מקסימום אוסיף כרטיס מסך חיצוני בהמשך.

תודה

פורסם
אבל אני מנסה להבהיר לך שכרגע אין לך צורך בכרטיס חיצוני כלל וכלל.

אם אנחנו מדברים על שלושה מסכים בFHD, כמעט כל הלוחות של אסרוק יודעים לתת את עבודת המולטי הזו ואני בטוח שיש מתחרים נוספים.

.

ברוב הלוחות של כל החברות יש יציאה לשלושה מסכים כולל תמיכה ב4K, הבעיה שאחת מהן אנלוגית VGA, ולא מקובל/לא אפשרי להשתמש בה כיום.

פורסם
  • מחבר

אשמח למפרט יכלול את כל המסקנות שהוסקו לאורך הדיון בכדי שאוכל להתקדם עם רכישת המחשב:

1. מעבד I5 סוקט 1150

2.

3 מסכים ( 1ב4K ושניים בFHD) - כרטיס מסך חיצוני כן או לא. ziggyman העלה נקודה מעניינת בנוגע לחיבור VGA.

3. על שאר הפרמטרים כבר הוחלט.

תודה

פורסם

כמובן שיש את העניין של VGA שלא הזכרתי אותו מהסיבה הפשוטה שהוא תומך FHD בצורה סבירה בהחלט.

כנראה שרוב האוכלוסייה לא תבחין בהבדל התצוגה שמעניק חיבור VGA גם כשמשווים אחד מול השני לחיבור דיגיטלי.

השאלה אם זה קריטי עבורך.

כנל HZ. אם אתה לא משחק FPS או ראה סרטים 60FPS אני לא חושב שקיים הבדל.

על אחת כמה וכמה כשמדובר בגרפים שהם למעשה לא דינמיים במיוחד...

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אני חושב שכדאי לבנות מפרט ללא כרטיס חיצוני אבל שיתמוך בתוספת שלו במידה ויתברר כי נדרש (המלצה על כרטיס תתקבל בברכה).

אני ארכוש את המחשב ואראה אם חסר משהו או שהכל עובד פיקס ואעדכן.

תודה

פורסם
  • מחבר

מפרט מישהו?

פורסם

קיבלת כבר 3 מפרטים. אין טעם לבנות עוד אחד עד שלא תסגור את כל הקצוות. בנתיים המפרטים הדרישות והתקציב נעים בטווחים של מאות אחוזים למעלה ולמטה, ואי אפשר ככה.

פורסם

^ מחזק את טענתו.

אתה חייב להסגר על עצמך.

פשוט תמלא את השאלון כאן מחדש יחד עם כל החידודים למיניהם על מנת שנוכל לסייע .

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל כמה שנדרש

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מסחר יומי בבורסה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פרנסה. תוכנת מטה טריידר 4 ואתרי ניתוח גרפים.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)יחוברו למחשב 3 מסכים 2 FHD ואחד 4K.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אשמח להמלצה למסכים ללא קשר לתקציב הנ"ל.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות. ווינדוס 7 ואופיס.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא משהו יוצא דופן.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

עניתי על השאלון כפי שביקשתם, אתייחס כעת למספר מסקנות שעלו בדיון בכדי לסגור קצוות:

1. מעבד ולוח אם וזכרונות - סיכמנו על I5 סוקט 1150 עם 16GB זכרונות.

2. כרטיס מסך - לפי הבנתי מהדיון לא נדרש כרטיס חיצוני בכדי לעבוד עם 3 מסכים כאשר ה-4K יהיה ב24HZ וחיבור אחד יהיה VGA. אשמח להמלצה אם כן אחליט להוסיף למפרט בעתיד.

3. SSD - נפח 120/128GB יספיק - תמיכה בחיבור המהיר ביותר שניתן בלוח אם.

4. HDD - לא נדרש כרגע.

5. מארז וספק - שקט כמה שניתן, שיתמוך בתוספת של כרטיס המסך בעתיד.

נראה לי שזה סוגר את הפינה אם יש נתונים נוספים אשמח לענות.

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים