עבור לתוכן

טמפ' גבוהות עם 3770k ו H100i

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, לאחרונה בניתי מחשב ולהלן המפרט:

Corsair Air 240 w/ 1xAF120 on top exhaust.

Corsair H100i w/ 2xAF120 infront intaking[push]

Intel i7-3770k

GTx 970 jetstream palit

Asus Z77m pro

8gb ram of G.Skilll 1600mhz

OS; Windows 10 64bit

הכל נבדק עם prime95 v26.6

במהירות של 4.3ghz ו 4.4ghz עם מתח 1.2v שהבנתי שזהו מתח די סטנדרטי, אני מגיע לטמפרטורות קצת הזויות של עד 86c.

הטמפרטורות הנורמליות שהשגתי זה בתדירות של 4.0ghz עם מתח של 1.11v, טמפרטורות עד 65c +-

אני לא רוצה להסתפק במעט עם קירור נוזלי שכזה, אלו הן טמפרטורות שאפשר להשיג עם קירור הרבה יותר זול (air).

מה אני יכול לבדוק ?

המשחה הטרמית ששמתי Coolermaster Fusion 400, שמתי כמו בועה כזו באמצע המעבד, לא יודע אולי זה לא נמרח טוב?

המאוררים לא נראה לי מגיעים ל100% עבודה, אלא עד כ80% בערך... אבל לא נראה לי שזה קריטי ושזהו הגורם לטמפרטורות.

מה עוד ?

פורסם

קודם כל תבדוק עם Prime25.11 שהוא ללא AVX. כשאתה בודק עם AVX אתה מעמיס מאוד את המעבד ושום משחק לא משתמש בזה. כך תוכל לבדוק את המעבד בתדר גבוה יותר עם טמפרטורות שפויות יותר.

פורסם

יש לך ספק מודולרי?

פורסם
  • מחבר

ספק לא מודולרי.

גם ה v26.6 לא משתמש בAVX

פורסם

אוקי, פשוט הייתה לי בעיה דומה בעבר שהטמפ' עמדה על 85~90 מעלות במאמץ ושברתי את הראש למה זה קורה, עד שהבנתי

שברגע שהקירור מחובר לספק בשרשרת יחד עם עוד רכיבים המשאבה לא מקבלת מספיק כוח, לאחר חיבור הקירור

עם צמה נפרדת המשאבה עבדה כמו שצריך והטמפ' צנחה ב-30 מעלות.

אני יכול לתת לך מספר טיפים מועילים שישפרו את הטמפ' במארז הזה, בתור אחד שהיה ברשותו כל השנים מארזי

טאוור עם 10 מאווררים ורגיל לטמפ' נמוכות וטובות קצת קיבלתי שוק לאחר ההחלפה למארז הזה שכמובן הצפיפות הוא

האוייב הכי גדול שלו.

לדעתי חובה במארז הזה קונפיגורציה של PUSH\PULL מכוון שכניסת האוויר במארז מתבצעת בחלקו הקידמי

של המארז וברגע שמולבש עליו הרדיאטור הוא פשוט חוסם כמעט את כל כניסת האוויר לתוך המארז, ברגע שישנם שני

מאווררים גם מאחור מורגש היטב האוויר הנכנס למארז עצמו, וגם הרדיאטור מרוויח דחיפת אוויר נוספת שעוזרת להוריד

את הטמפ'.

שנית כמה שזה לא נוח מפאת הרעש, שני מאווררי 80 מ"מ מאחור חשובים ביותר גם הם, מכוון שאלה דואגים להוציא

את החום א' - שנפלט ישירות מהכרטיס מסך, ב'- עובדה "בסינכרון" עם המאווררים הקידמיים מה שגורם לסירקולציה

נכונה וטובה. מצאתי שבמארז הזה מאוורר יחיד עליון לפליטת אוויר פשוט לא מספיק במצב של מארז גדוש רכיבים

חמים ועוד מומהרים.

לדוגמה לפני השינויים הנ"ל הכרטיס מסך שברשותי מסוג R9 390 שעבד במאמץ בזמן משחק (GTA 5 למשל) היה סביב

ה- 75\80 מעלות, והליבות של המעבד על איזור ה-65\67 מעלות.

לאחר יישום P/P והוספת שני מאווררי 80 מ"מ לפליטת אוויר + מאוורר עליון 120 מ"מ לפליטת אוויר גם כן הטמפ' של הכרטיס

מסך היא סביב ה-68 מעלות והליבות של המעבד סביב ה-57\55 מעלות.

יש יתרון אדיר בהוצאת אוויר מיידית של החום שנפלט מהכרטיס מסך במיוחד במארז הזה מכוון שהמאווררים האחוריים

יושבים ס"מ מעל הכרטיס מסך ומושכים מיד את האוויר החם שנפלט ממנו.

כדי להתמודד עם הרעש מאחר ולא נשאר לי מקום בלוח לחיבור מאווררים קניתי מאלי אקספרס ב-8 דולר בקר מאווררים מיני

שאני מכוון לדרגה שבא הרעש נסבל ודוחף את הבקר בתא השני היכן שיושב הספק.

פורסם
  • מחבר

איזה בקר קנית ? כבר חשבתי להזמין מ Ebay את ה Grid+ ...

ראיתי כמה אנשים כמו

שבנה עם המארז הזה, אמנם ב Push/Pull ושני מאווררים למעלה, טמפרטורות של 58c עם 4790k @ 4.7 ghz 1.21v עם מתח ותדירות כזו, הייתי מגיע ל90 מעלות.

* יש לי שני כבלים של Sata שמכל אחד מהם יש שני יציאות. ניסיתי לנתק את הדיסק קשיח ושרק הקירור יהיה מחובר, לא הייתה לכך השפעה. כמו כן, בבדיקת ה RPM של הקירור, מצאתי שהוא עומד על 2,300 ולפי גוגל וקורסאייר - זה תקין לחלוטין, משמע הpump עובד ומקבל את הכוח\חשמל הנדרש.

* אני קצת סקפטי לגבי המאוררים של 80 ס"מ מאחורה.

הזמנתי כבר שני מאוררים SP120 High Preformance מ StartPC (מחכה שיתקשרו שאוכל לאסוף..) - האם זה בסדר שהם יעבדו יחד עם 2 מאוררים AF120 ? או שאצטרך לשים את כל ארבעת המאוררים SP120 ??

הבנתי שיש בעיה נוספת ב H100i וזה החיבור של המגש האחורי, אנשים שמים דיסקיות גומי כדי שהקירור ישב מהודק על המעבד. אצלי הלוח די דק, אבל כשאני מחבר את הבלוק-קירור, זה נראה שזה מהודק היטב וכמעט אין חופש... לא יודע אם יש טעם אבל נראה לי שאנסה בכל זאת!!

פורסם

אכן הסיכוי שתיהיה בעיה עם ספק לא מודולרי הרבה פחות סבירה אם בכלל.

אנחנו עם אותו הלוח לא? אצלי אין שום בעיית רופפות בין הפלטה האחורית לקירור, יש בעיה אחרת שהקירור מוברג ללוח בשני ברגים בלבד בגלל ששניים נשברו אבל עושה רושם שזה לא משפיע יותר מידי. אם אתה מרגיש שהעסק יציב ומקובע חזק אין לך מה להתעסק עם זה לדעתי.

אין בעיה שהמאוורים יעבדו יחד למה שתיהיה?

זה לא "האמנם" - P/P חובה במארז כזה שגם קטן מימדים וצפוף וגם שכניסת האוויר היחידה חסומה ע"י הרדיאטור, כמו שתיארתי לך שינויי הטמפרטורה ברורים מאוד.

לגבי הטמפ' בסרטון זה לא אומר הרבה, כי כל אחד בודק בתנאים שונים, למשל טמפרטורת החדר, יש כאלו שנפלו על מעבדים טובים וכאלו שנפלו על גרועים וכ'. יש בפורום overclock 3d.net ת'רד owners club של ה-air 240 אתה יכול לראות שם טונות של פרסומים של אנשים בכל הנוגע לטמפרטורות עם ה-h100 ווריאציות של סידורי קירור למארז. אני אישית גם לא סובל מאווררי 80מ"מ ושנים רבות שלא עשיתי שימוש במאווררים כאלה, אבל אחרי ניסויים ומשחק עם כל האפשרויות המוגבלות למדי של המארז הזה קיבלתי את התוצאות הכי טובות by far ברגע ששילבתי שני מאווררי 80 מ"מ. אני לא מדבר לאו דווקא רק על המעבד אלא גם על המאיץ הגראפי ושאר הרכיבים.

מה שאמרת בהתחלה לגבי הקירור אוויר הוא נכון למדי, ההבדל בין קירור אוויר מהאיכותיים ביותר לעומת קיטי המים הללו הוא לא בשמיים, אל תצפה להבדל של שמיים וארץ כי זה לא המצב מניסיון אישי, אבל דווקא במארזים קטנים וחנוקים יחסית התועלת שבהם באה לידי ביטוי ברמה מסויימת גם ברמת הקירור וגם מכוון שאתה חוסך את גוש המתכת הענקי שתקוע לך באמצע הלוח.

לגבי הטמפ', כמו שאמרת תנסה למרוח משחה מחדש אולי באמת היא לא נפרסה כראוי, תבדוק שוב שהקירור יושב חזק ויציב ללא שום תזוזה, ובהמשך תשלב עוד שני מאווררים לp/p ומאוורר נוסף ליציאה מלמעלה. אתה יכול סתם בשביל הניסוי להזמין שני מאווררי 80 מאיביי ב12 שקל אם אין ברשותך כאלו בשביל לבחון את התוצאה ואם כמו במקרה שלי שההבדל ניכר תקנה שני מאווררי 80 מ"מ איכותיים.

זה בדיוק מה שאני עשיתי.

קניתי את הבקר הכי זול שמצאתי באלי אקספרס 7 או 8 דולר ל-4 מאווררים עם חיבור 3 פין.

פורסם
  • מחבר

יש לו חיבור USB כדי לשלוט בו בווינדוס ?

החלפתי משחה אתמול, המשכתי לשחק עם כל מיני הגדרות. עד כה: הצלחתי למצוא משהו יחסית יציב: 4.6 ghz עם 1.15v. שעתיים וחצי של prime הגעתי למקסימום 81מעלות.

שמחתי, שמתי בBIOS offset כנראה נמוך מדי וקיבלתי BSOD, העלתי קצת Vcore בנתיים הכל נראה בסדר.

אולי אתן לו לרוץ בלילה עם prime95.

* מסתבר ש SP120 לא זמינים אצל StartPC וגם לא יהיו יותר.

האם לדעתך JetFlo120 של קולרמאסטר יעמדו בתפקיד כראוי ? (לפוש-פול)

באמת אעשה זאת, אזמין מ- ebay שני מאוררים לבדוק. תודה אחי !

יש תמונה של הקופסא שלך : ?

פורסם

אין בעד מה..

יעשו את העבודה, ( אין לי ניסיון עם הדגם ויכול להיות שהוא אחלה) אבל אני אישית פחות אוהב את המאווררים

של CM\אנטק\טרמלטייק, מעדיף קורסייר\נוקטואה\פראקטל.

זה הבקר:

http://www.aliexpress.com/item/New-3-5inch-PC-HDD-CPU-4-Channel-Fan-Speed-Controller-Led-Cooling-Front-Panel-Best/32397637904.html

אלו המאווררים:

http://www.ebay.com/itm/80mm-Fans-4-LED-Blue-for-Computer-PC-Case-Cooling-MG-/171726145320?hash=item27fbad0728

חפש אולי יש כאלה יותר זולים, הם עוצמתיים בטירוף אבל רועשים כמו שני מטוסי F16, בשביל הבדיקה הם יעשו את העבודה, הייתי מציע להעביר לך אותם

בשביל שלא תאלץ להמתין איזה שבועיים שלוש אבל ברגע של עצלנות שפירקתי אותם מהמארז לא היה לי כוח לפרק את היחידה של כונני האיחסון בשביל לשחרר

את המולקס שלהם שהיה תקוע אז פשוט גזרתי את החוט שלהם :cognee:

בקשר לתמונה, עוד לא יצא לי אני יעלה בהזדמנות, האמת שיצא לי אחלה SETUP, מארז שנורא קל לעבוד איתו ולא דורש הרבה התעסקות

בכלל שזה טוב לי כי אני לא בתקופת "השיגעון" שלי...

אם יש לך איזה תמונה או שניים של של פנים המארז אצלך יהיה נחמד אם תעלה, נבחן את כישורי הסידור שלך ;)

פורסם

אני לא רוצה להיות PARTY POOPER, אבל מקריאה של הדיון נדמה שהקירור מים הזה רק הביא לכך שצריך יותר מאווררים ורעש.

כל הסיפור ודאי עולה יותר מקירור אוויר טוב, שאולי גם מקרר טוב יותר.

תקנו אותי אם אני טועה.

אז נשאלת השאלה, למה שאדם ירצה לקנות ולהשתמש בקירור מים הזה?

פורסם
  • מחבר

הבקר זרוק בתוך המארז או שהובלת כבל והוצאת אותו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים